Aszpirin írta: ↑2025.03.01., szomb. 21:45
Vinkler írta: ↑2025.03.01., szomb. 21:23
Nekem a digit óracsoportossal semmi bajom nem volt, sőt, jobban tetszett, mint az analog. A tabeletes pedig a mai világ szükségessége.
.
IMG_2021.jpeg
Nem rossz a digit óracsoport 2020-as magvalósítása (tippre az, amit betettél, és valami hasonló lesz a Volvómban is), de nekem valahogy egy ilyen autó karakteréhez jobban illenek az analóg órák... A sebességmérő "GROUND SPEED" feliratát pedig nagyon viccesnek és szórakoztatónak találom.
Azt nem tudom, hogy ismered-e, hogy a 2017-esnéll (felszereltségtől függően) ki lehet tenni a két nagy analóg műszer közé egy harmadikat (digitálisat) is, vagy 10-12 lehetőségből választva... bár ahhoz igen komolyan kell gondolni a pályázást, hogy ezekben értelmet találjon az ember /hogy mire jó pl. az üzemenyag-levegő-arány mérőműszer vagy a hengerfej-hőmérő stb a hétköznapokban? Kb semmire, úgy sejtem ezek pályára valók, komoly pilótáknak/). Az enyémben megvan ez a lehetőség, egyszer kipróbáltam mindegyiket, még nem tsláltam meg az értelmét :)
A "mai világ szükségességét" amúgy nem értem (de nem is kell, gondolom gazdasági szükségszerűség :) ), a középen lévő tabletet még csak-csak elfogadom, de a kormány mögöttit...
Igen, az volt a kezdeti megoldás, aztán jött a full digit kokpit, végül az általad tabletesnek nevezett változat. A szenzorok adatainak megjelenítése szerintem jó dolog, az, hogy neked arra az adatra nincs szükséged, az egy dolog, de van, akinek kell. Ha mondjuk tennél bele NOS rendszert, neked is kéne.

A szükségesben 2 dolgot “értettem bele”, az egyik a mindenki ezt csinálja már kényszer az autógyártók felé, a másik az általad is felvetett költségcsökkentés. Egyébként nekem nincs bajom ezzel sem, de lehetne annyi eszük, hogy teljesen egyénre szabható legyen a hatalmas kijelző erdő, addig csak olyan semmilyen számomra, de nekem nincs vele bajom. Ja még egy ezt be lehetne integrálni akár szépen is a műszerfalba, nem csak úgy odabiggyeszteni.
Az ilyen ground speed felírat, play/pause piktogramos pedálok teszik egyel többé szerintem az egészet! Én imádom ezeket!