Aszpirin írta: ↑2025.07.01., kedd 20:21
...Ismered a helyszínt? Ha igen, gondolom a híd alá bekanyorodás előtt már 150 méterrel mindig lelassítasz 30-ra...
Hogyne ismerném, már a sáv szétválásnál elveszem a gázt, és motorfékkel lassulok (legtöbbször forgalom sem enged mást, kanyar után is a lámpa sokszor fogja a sávokat).
Utána pedig 55-56 tempomat (és máshol is, ahol 50-es a terület). Persze az a pár száz méter nem kifejezetten gyalogosokkal és biciklisekkel telített szakasz, tudom, de más autó, vagy bármi attól még lehet. sosem a miatt kell lassabban menni, amit látunk, hanem amiatt, amit nem. A baleset mindig ez utóbbiból van.
Ha 40-es tábla van, akkor meg 44 tempomat.
30-asnál pedig 35 tempomat, és ha lakózóna, akkor qrvára figyelek, mert ott aztán tényleg lehet rohangáló gyerek, bármi.
Nem nehéz ezeket betartani, csak akarni kell.
Nem rohanni kell városban, hanem időben indulni, vagy gyalogolni, biciklizni. Én ezt komolyan veszem, tisztelem az embertársaimat.
Nem vagyok persze szent, friss jogsis koromban ezt sajnos senki sem magyarázta el nekem, de idővel megértem rá, egyáltalán nem esik nehezemre ezt tartani.
"(ja, és a városban is tempomattal közlekedőket

fantasztikus ötlet"
Ezzel mi a baj? Egy pöccintés, és nem az órát kell nézni, falukon áthaladva is remek módja annak, hogy ne hajtson gyorsan az ember, és ne a sebességre kelljen figyelni közben. Pár száz méterekre is mindig kapcsolom, kényelmes, biztonságos.