Aszpirin írta: ↑2025.07.02., szer. 11:20
Alex, annál a táblánál mész te 35-tel, nem? ....
Nem :)
Hanem a 30-az zónákban, ami a legtöbb esetben gyakorlatilag lakó övezet, csak nem az a kék tábla van kirakva (mert az ugye egyben behajtási tilos, csak célforgalom is egyben).
Ilyen pl. a Wekerle telepedtek majdnem egésze, meg sok mas hasonló lakóházas környek.
Ami nekem kényelmes, vagy neked, másnak mar sok, ezt nap mint nap látom. De igazából nem is ez volt egyébként a téma
Egyébként abban a kanyarban én lassan 30 éve, amióta vezetek, egyszer sem láttam traffit.
Ha pedig ingázol, ott, kizárólag, hogy fékezés nélkül 70-el végig mész ott. Egyszerűen lehetetlen, mert a lámpa elkap, ha a kanyar után pirosról indulsz, vagy akkora a forgalom, hogy a következő kanyar előtt akkor is fékezni kell.
Persze lehet olyan csillag állás, meg forgalmi helyzet, de estéket leszámitva én meg nem láttam ilyet ott.
A Fittipaldi pedig arra volt célzás, hogy szintén saját megfigyelés alapján 30-asnál 45-50-el menjenek az emberek, mert ugye 30-al nem lehet, hisz az auto nem képes rá. Lehet ezért is teszik ki az említett falukban a 30-as és 40-es táblákat, mert különben 70-80-al suhannának át rajta,, ahogy ez szokás. Igy lefalabb 50-re lassitanak, talán...
Ez szintén tapasztalat.