Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kazettás deckek
- tamagaba
- Törzsvendég

- Értékelés: 681
- Kapcsolat:
Re: Kazettás deckek
Nakasone Yasuhiro - állítólag az ő időszakában volt japán technológiai felfutása
Látszik a Sárkány eredményén, ma is éles az a szamuráj kard
Élőben láttam a képernyőn, hogy dolgozik az NAAC, lehet hallani, ahogy kicsit zümmög, majd beáll. Nem kamu
Freki átmenetben láttunk már ilyet, de a mechanika egyenfutása hihetetlen
-10 dB full-range rózsazaj is tape-sourcén kapcsolgatva szépen együtt van (HD650)
Nem véletlen az árcédula a szép példányokon
Látszik a Sárkány eredményén, ma is éles az a szamuráj kard
Élőben láttam a képernyőn, hogy dolgozik az NAAC, lehet hallani, ahogy kicsit zümmög, majd beáll. Nem kamu
Freki átmenetben láttunk már ilyet, de a mechanika egyenfutása hihetetlen
-10 dB full-range rózsazaj is tape-sourcén kapcsolgatva szépen együtt van (HD650)
Nem véletlen az árcédula a szép példányokon
- Csatolmányok
-
- UXPro60_02.jpg (80.51 KiB) Megtekintve 45 alkalommal
-
- source.jpg (79.87 KiB) Megtekintve 45 alkalommal
-
- Sony EF90.jpg (81.12 KiB) Megtekintve 45 alkalommal
-
- ma60_02.jpg (80.56 KiB) Megtekintve 45 alkalommal
-
- capture_016_02022026_153056.jpg (62.9 KiB) Megtekintve 45 alkalommal
-
- 03.png (203.12 KiB) Megtekintve 45 alkalommal
-
- 01.png (201.24 KiB) Megtekintve 45 alkalommal
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme
Deviant Mirage Pro - Chronos Master Virtuoso IV
Adrya Resor Centaury 6 - Bauers & Wilkans Etherium 9 - Griffon Hyperion II
- tamagaba
- Törzsvendég

- Kapcsolat:
Magnózzunk egy kicsit, jöjjön a Teac-em
Szíj csere kéne erre (is). WRMS 0,05 kicsit sok és a súlyozatlan csúcs is lehetne 0,1
Thakkertől rendeltem, meglátjuk javul-e
Metal-on nem rossz, krómon kicsit állíthatnék a bias-on, normál nem érdekel
Szíj csere kéne erre (is). WRMS 0,05 kicsit sok és a súlyozatlan csúcs is lehetne 0,1
Thakkertől rendeltem, meglátjuk javul-e
Metal-on nem rossz, krómon kicsit állíthatnék a bias-on, normál nem érdekel
- Csatolmányok
-
- WRMS.png (236.27 KiB) Megtekintve 142 alkalommal
-
- tdk_ma60_03.png (34.97 KiB) Megtekintve 142 alkalommal
-
- sony_uxpro60_01.png (35.87 KiB) Megtekintve 142 alkalommal
-
- sony_ef90_01.png (37.53 KiB) Megtekintve 142 alkalommal
-
- 01.png (190.69 KiB) Megtekintve 142 alkalommal
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme
- tamagaba
- Törzsvendég

- Kapcsolat:
Ja, hogy vásárlás előtt vagy
Ezekkel a görgőkkel hogy lesz meghallgatás? Belső képek vannak?
4,75-ön is hallgasd, ne csak 9,5-en. Felvétel-lejátszás
Jó áron jó cuccot, szar áron szar cuccot a mottó
Köszönöm a válaszokat, pénteken majd élőben kiderül (szurkolok, hogy jó legyen, mivel egy ilyen Dual magnót nagyon szeretnék)
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......
- tamagaba
- Törzsvendég

- Kapcsolat:
2 sebességes - tud 9,5-et
A görgőkön látszik, hogy gatya, a fej valszeg jó, belül a szíjak is cserések lehetnek (1 capstan, 1 számláló talán)
Szép magnó, kár ezért a cégért
Ha összeszedi magát rakhatsz képeket
Én a két gumigörgőt cserélném előszőr, ráadásul az sokkal olcsóbb menet lenne.
(A fejcsere előtt egy alapos beméréssel kellene kezdeni, nem pedig a csavarhúzóval nekiesni szegénynek
)
TJ.
- tunerman
- V.I.P.

- Értékelés: 3101
Én a két gumigörgőt cserélném előszőr, ráadásul az sokkal olcsóbb menet lenne.
(A fejcsere előtt egy alapos beméréssel kellene kezdeni, nem pedig a csavarhúzóval nekiesni szegénynek
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
Sziasztok !
Ezek a fejek szerintetek mennyire használhatóak még ?
Előre is köszönöm a válaszokat.
Ezek a fejek szerintetek mennyire használhatóak még ?
Előre is köszönöm a válaszokat.
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
- new_dualcs5000
- Nincs visszaút

- Értékelés: 238
Igen, az tutti, hogy kell egy hozzáértő szaki, akit engedek belenyúlni... és van!
-
zsschoner
- Újonc fórumos

- Értékelés: 1
Köszönöm!
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6566
Re: Keresek Pioneer CT-S810 deck átnézésében jártas szakembert Bp-en
A hozzászólásod átkerült a helyére.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
-
zsschoner
- Újonc fórumos

Keresek Pioneer CT-S810 deck átnézésében jártas szakembert Bp-en
Sziasztok!
Keresek szakembert aki egy CT-810S decket szakszerűen át tud nézni/meg tud javítani.
+36 30 74 73 112
Ũdv
Zsolt
Keresek szakembert aki egy CT-810S decket szakszerűen át tud nézni/meg tud javítani.
+36 30 74 73 112
Ũdv
Zsolt
- tamagaba
- Törzsvendég

- Kapcsolat:
Szia, itt meg én
Milyen magnó és mi a baj?
Hihetetlen jó felvételek!
Nekem a Naka Reference Recordings kiadványok a kedvenceim. Ezek közül kb. 20db-om volt meg, mára kicsit megcsappant a számuk, van, amin túladtam. Egy top magnón elképzelhetetlen, ahogy szólnak.
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric
Sziasztok
Magnó deck beállításhoz, javításhoz létezik a neten magyarul jó leírás?
Magnó deck beállításhoz, javításhoz létezik a neten magyarul jó leírás?
A nagyon kevés metal type IV műsoros kazetták egyike: Kenny Burrell - Heritage
Szia,
én egy másik kazettából kompletten cserélném és inkább a szalag miatt aggódnék a ragasztó gőze miatt.
sziasztok!
az egyik kazettámnak a filce (így hívják?) ami a szalag alatt van, elvált az azt tartó lemezkéről. mivel tudom visszaragasztani? olyan ragasztó kellene, ami nem oldja a filcet :) köszi
az egyik kazettámnak a filce (így hívják?) ami a szalag alatt van, elvált az azt tartó lemezkéről. mivel tudom visszaragasztani? olyan ragasztó kellene, ami nem oldja a filcet :) köszi
- new_dualcs5000
- Nincs visszaút

- Értékelés: 238
...már 52 éve is tudtak valamit a fiuk.
Az egyik legjobb hangú magnóm...
Az egyik legjobb hangú magnóm...
- tunerman
- V.I.P.

Előljárva a jó példával, beteszem a saját Nakamichi Dragon kazettás deckem fotóját, a +40 éves, felújítás nélküli gép végre valahára életre kelt.
Az Auto Azimuth motoros egységet kellett benne kicserélni, nem semmi mutatvány, hogy még működik ez a szerkezet.
TJ.
Az Auto Azimuth motoros egységet kellett benne kicserélni, nem semmi mutatvány, hogy még működik ez a szerkezet.
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
A fejek szeparált kivitele, és a három dimenzióban való állíthatósága alapkövetelmény a szalagos magnók világában. A Nakamichi kazettás magnók ezt a magasabb szalagos technikai szintet célozták meg - önmagukért beszélnek a 4,76cm/s sebességen elért eredmények.
A többi kazettás magnóban ilyen fejhídat és diszkréten állítható fejeket nem nagyon használtak, az egybeépìtett felvevő/lejátszófej tudta azokat az elvárásokat amit a tervezők kítűztek maguk elé.
Nincs ott semmi elszúrva, egyszerűen nem akartak magasabb technikai szintet annál, mint ahová a piacra besorolták a termékeiket.
TJ.
- tunerman
- V.I.P.

A fejek szeparált kivitele, és a három dimenzióban való állíthatósága alapkövetelmény a szalagos magnók világában. A Nakamichi kazettás magnók ezt a magasabb szalagos technikai szintet célozták meg - önmagukért beszélnek a 4,76cm/s sebességen elért eredmények.
A többi kazettás magnóban ilyen fejhídat és diszkréten állítható fejeket nem nagyon használtak, az egybeépìtett felvevő/lejátszófej tudta azokat az elvárásokat amit a tervezők kítűztek maguk elé.
Nincs ott semmi elszúrva, egyszerűen nem akartak magasabb technikai szintet annál, mint ahová a piacra besorolták a termékeiket.
TJ.
Létezhet, hogy gyárilag úgy elbaxhatják a fejrések párhuzamosságát, hogy van gyakorlati értelme a külön - külön állítgathatóságnak ?
- tunerman
- V.I.P.

Az általánosan elterjedt kivitel a kazettás 3 fejjel rendelkező gépeknél az egybeépített felvevő/lejátszófejes megoldás.
Valójában a gyártási pontosság határozza meg a két fejrés párhuzamosságát, eltérés esetén fázishiba lép fel a csatornák között.
TJ.
Valójában a gyártási pontosság határozza meg a két fejrés párhuzamosságát, eltérés esetén fázishiba lép fel a csatornák között.
TJ.
- Csatolmányok
-
- Pioneer CT-F850 heads.jpg (62.73 KiB) Megtekintve 3347 alkalommal
A nem " discrete " - nél hogy van ?
Pl a Pioneer CT-F850 - nél ?
- opium666
- Újonc fórumos

- Kapcsolat:
Én voltam a "megrendelő", ez úton is szeretném még egyszer megköszönni Jenőnek a pozitív, baráti hozzáállását.
- tunerman
- V.I.P.

Kaptam egy érdekes kérést, hogy készítenék-e egy teszt kazettát egyszerű magnójavításokhoz, mert a gyári mérőkazetták igencsak drágák és feleslegesek is egy ilyen gyorsjavításhoz. Legyen rajta 315 Hz/200nWb/0dB + 3150 Hz - 10 dB a gépek ellenőrzéséhez.
Amiért ìrok az nem a kazetta miatt van, hanem a magnó miatt amivel azt megpróbáltam elkészíteni
A pontos sebesség és a nyávogás ellenőrzéséhez Quartz kontrollal rendelkező magnóval kell az ilyen próbálkozásokat megtenni - így jártam el én is
A Sony WM-D6C walkman volt az alanyom, a 3150 Hz-es -10dB jelet +- 0,5 Hz es változásokkal játszotta vissza - ez barátok között is kb. +-0,03% hosszútávú változásokat jelent.
Na ilyen egy professional walkman felvevő gép több mint 40 év után
TJ.
Amiért ìrok az nem a kazetta miatt van, hanem a magnó miatt amivel azt megpróbáltam elkészíteni
A pontos sebesség és a nyávogás ellenőrzéséhez Quartz kontrollal rendelkező magnóval kell az ilyen próbálkozásokat megtenni - így jártam el én is
A Sony WM-D6C walkman volt az alanyom, a 3150 Hz-es -10dB jelet +- 0,5 Hz es változásokkal játszotta vissza - ez barátok között is kb. +-0,03% hosszútávú változásokat jelent.
Na ilyen egy professional walkman felvevő gép több mint 40 év után
TJ.