Aztaq... Ki b... szta ezt így el?Józsierdész írta: ↑2025.02.05., szer. 05:46Sziasztok .
Ez mi, ez talán a kuplung része?
Valami nem stimm,
Mi kell még oda, ?
Kis Műszer Olaj vagy , kis zsir vagy ,
Kukka azonnal?
Összerakva igy van , de nem okés..
https://kepkuldes.com/image/t6tjXNP
https://kepkuldes.com/image/t6tj4r2
https://kepkuldes.com/image/t6tjtCc
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kazettás deckek
- SoundMania
- V.I.P.

- Értékelés: 1290
Re: Kazettás deckek
-
Józsierdész
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 1
Nekem is meg kellene szerelni az Decket
Aiwa f-220
Húzza szalagot, nem teker csak nagyon lassan néha, stb,
Videót nem tudom, hogy kell ide rakni.
Aiwa f-220
Húzza szalagot, nem teker csak nagyon lassan néha, stb,
Videót nem tudom, hogy kell ide rakni.
-
Józsierdész
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 1
Sziasztok .
Valami nem stimm,
Mi kell még oda, ?
Kukka azonnal?
Valami nem stimm,
Mi kell még oda, ?
Kukka azonnal?
- fererencz
- Törzsvendég

- Értékelés: 903
Vettem 1x úgy 200 kazit, többnyire jófajta műsorosak voltak, de volt sok felvételes is. Egyiken a régi tulaj (talán már nem is él...) dúdolt tele jókedvűen egy fél oldalt. Gondolom, véletlenül a mikrofonnal rögzített.
Nem szotkam hibázni.
Üzenet a múltból (használtan vett kazetta tokban találtam):
Sose gondolkodtam ezen, de gondolom a fordulatokat méri. Szerintem a deck megjegyzi, hogy hol áll a kazetta, ha bejelölöd, és te is megjegyezheted, hogy hova akarsz pörgetni. A kijelzőn lévő szám a lényeg, ha bal oldali orsót nézi, az azzal arányosan ahogy fogy róla a szalag, egyre gyorsabban forog, a számláló gyorsul.
Sony-STS770ES, Philips CD304, Nakamichi 480, Nakamichi 680 ZX, Tascam 122 MKIII, Auralic Aries femto - DIY AN5 DAC - Luxman 1500, Sugden A21 SE Signature, DPA 300B SE - Celestion 700, Celestion Ditton 25, Videoton Minimax.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6365
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Koszi
Probalok szerezni letolteni venni egy hasznalatit
Probalok szerezni letolteni venni egy hasznalatit
A Sony TC-KB820S kezelési utasítása ezt írja a 8-ik oldalon a számlálóról:
" Mivel a számláló nem digitális óra, eltér a ténylegesen eltelt lejátszási vagy felvételi idő "
Tehát a számláló nem az időt méri, hanem - a leírásod alapján is feltételezhetően - a leengedő orsó fordulatait.
TJ.
- tunerman
- V.I.P.

- Értékelés: 2975
A Sony TC-KB820S kezelési utasítása ezt írja a 8-ik oldalon a számlálóról:
" Mivel a számláló nem digitális óra, eltér a ténylegesen eltelt lejátszási vagy felvételi idő "
Tehát a számláló nem az időt méri, hanem - a leírásod alapján is feltételezhetően - a leengedő orsó fordulatait.
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
Egyebkent nem allando.
Szalag elején 50mp = 100 egység
Szalag végén 30 mp = 100 egység, itt màr nagyon felpörög a szamlalo
Szalag elején 50mp = 100 egység
Szalag végén 30 mp = 100 egység, itt màr nagyon felpörög a szamlalo
- b4xter
- Nincs visszaút

- Értékelés: 105
Nekem volt hasonló Sony deckem, az első két digit a percet, a második kettő pedig a századpercet számolta (valami fura logika miatt nem 60, hanem 100 részre volt osztva egy perc). Az viszont gyanús, hogy nálad 48 másodperc alatt léptet egyet a perceken; nem lehet, hogy túl gyorsan fut a szalag? Nálam pont 60 másodpercenként ment 0-99 a második két számjegy.antizigün írta: ↑2025.01.15., szer. 22:47Sziasztok, van egy egesz jo sony deckem, aminek nem tudom megfejteni a szàmlàlójàt
4 szàmjegy, arra lehetne gondolni hogy az elso 2 a perc es a masodik 2 a masodperc
De a 2 utolso szamjegy nem 60-ig hanem 99 pörög es ezt 48 mp alatt
Lehet hogy nem is az időt szàmolja hanem a szalag megtett utjat?
jogos lemaradt
Sony TC-KB820S
Sony TC-KB820S
Mivel Sony tipusszámot nem írtál, így csak találgatni lehet - nincs a gépen a számláló programozásában C60/C90/C120 kazettaválasztó?
TJ.
- tunerman
- V.I.P.

antizigün írta: ↑2025.01.15., szer. 22:47Sziasztok, van egy egesz jo sony deckem, aminek nem tudom megfejteni a szàmlàlójàt
4 szàmjegy, arra lehetne gondolni hogy az elso 2 a perc es a masodik 2 a masodperc
Mivel Sony tipusszámot nem írtál, így csak találgatni lehet - nincs a gépen a számláló programozásában C60/C90/C120 kazettaválasztó?
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
Szia!
Szerintem itt is érdemes egyet körbenézni, beszélgetni:
https://maps.app.goo.gl/ZaUSC9eY78i4eWgdA
(ritkán van nyitva)
Szerintem itt is érdemes egyet körbenézni, beszélgetni:
https://maps.app.goo.gl/ZaUSC9eY78i4eWgdA
(ritkán van nyitva)
Köszi!Voyager írta: ↑2025.01.13., hétf. 22:11Szia! Ide térj be és beszélj velük.
https://www.hangszorobolt.hu/
Sziasztok, van egy egesz jo sony deckem, aminek nem tudom megfejteni a szàmlàlójàt
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2120
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
Sziasztok!
Szeretnék venni valami egyszerűbb decket a lemezjátszós setup mellé, hogy egy kicsit újraéljem a kölyökkorom. Tudtok esetleg olyan helyet Budapesten, ahol átnézett, kipucolt gépeket találni?
Szeretnék venni valami egyszerűbb decket a lemezjátszós setup mellé, hogy egy kicsit újraéljem a kölyökkorom. Tudtok esetleg olyan helyet Budapesten, ahol átnézett, kipucolt gépeket találni?
A "discrete 3 head" azt jelenti, hogy a törlő/felvevő/lejátszófej fizikailag teljesen különválasztott, és egyenként beállìtható a poziciója. Ez a fejhíddal együtt a jobb orsós magnókat utánzó megoldás
TJ.
- tunerman
- V.I.P.

Snipi írta: ↑2025.01.09., csüt. 11:18Sziasztok!
Nemrég vettem egy Nakamichi CR-3e decket. Nincs vele semmi bajom, csak egy kérdésem volna, mert nem vagyok műszaki szaki, csak kíváncsi.
Az van ráíva, hogy "discrete 3 head", vagyis diszkrét három fej. Ez mit jelent? MI a különbség a "sima" három fej és a diszkrét 3 fej között?
Előre is köszönöm, ha valaki válaszol.
A "discrete 3 head" azt jelenti, hogy a törlő/felvevő/lejátszófej fizikailag teljesen különválasztott, és egyenként beállìtható a poziciója. Ez a fejhíddal együtt a jobb orsós magnókat utánzó megoldás
TJ.
Sziasztok!
Nemrég vettem egy Nakamichi CR-3e decket. Nincs vele semmi bajom, csak egy kérdésem volna, mert nem vagyok műszaki szaki, csak kíváncsi.
Az van ráíva, hogy "discrete 3 head", vagyis diszkrét három fej. Ez mit jelent? MI a különbség a "sima" három fej és a diszkrét 3 fej között?
- frenki485
- Beköltözött

- Értékelés: 614
Pontosan, ahogy Rock írta!Rock60 írta: ↑2024.12.22., vas. 16:43Attillát kedvelem, régi ismerős, de a kazettás deck nem feltétlen az erőssége...taki35 írta: ↑2024.12.19., csüt. 17:29Pár hónapja, nosztalgikus hangulatomban szerettem volna a régi kazettáimat meghallgatni, de a deckek a hosszú kihagyás alatt (több év pihenő) meghibásodtak.
Szeretném egy profi szervizben mechanikailag átnézetni, beállíttatni, és ha kell elektronikai oldalról is felújíttatni.
Kit ajánlotok?
Ide vidd, természetesen ajánlom másoknak is... :
Udvarnoki Lajos
1039 Attila u. 86.
06501048661
06202729333
Vér profi szakember, szinte kizárólag komoly kazettás cuccokkal foglalkozik.
Pioneer CTF 850 - emet is patenttül rendbe rakta, korrekt áron.![]()
Nem hogy korrekt áron, baromi olcsón, jóformán, csak az anyagok árát kérte el és igen, nagyon érti a dolgát!
Ethosz Cd (TDA1545A), Ethosz tube DAC(TDA1541)
Palotás végfok, Pro-ject Pre Box, Tannoy Rev. XT6F,
Technics SL 1210 GR/Thorens TD 126 mkII/AudioGold plinth,Achromat,
Palotás féle ARC phono,Hiraga MC preamp, Ortofon MC10/Shure M44-7
Ethosz, Van Den Hul kábel, Fapaci/Kontaset elosztó.
Palotás végfok, Pro-ject Pre Box, Tannoy Rev. XT6F,
Technics SL 1210 GR/Thorens TD 126 mkII/AudioGold plinth,Achromat,
Palotás féle ARC phono,Hiraga MC preamp, Ortofon MC10/Shure M44-7
Ethosz, Van Den Hul kábel, Fapaci/Kontaset elosztó.
Attillát kedvelem, régi ismerős, de a kazettás deck nem feltétlen az erőssége...taki35 írta: ↑2024.12.19., csüt. 17:29Pár hónapja, nosztalgikus hangulatomban szerettem volna a régi kazettáimat meghallgatni, de a deckek a hosszú kihagyás alatt (több év pihenő) meghibásodtak.
Szeretném egy profi szervizben mechanikailag átnézetni, beállíttatni, és ha kell elektronikai oldalról is felújíttatni.
Kit ajánlotok?
Ide vidd, természetesen ajánlom másoknak is... :
Udvarnoki Lajos
1039 Attila u. 86.
06501048661
06202729333
Vér profi szakember, szinte kizárólag komoly kazettás cuccokkal foglalkozik.
Pioneer CTF 850 - emet is patenttül rendbe rakta, korrekt áron.
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2120
Ezek a zavarok a felvételt is zavarhatják, ezért közvetve azt is védi.
(de semmiképpen nem a felcsévélt szalag közvetlen védelméről van szó)
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Valaki ?
[/quote]
Senkit nem érdekel a szalag, nem azt védjük, sokkal inkább a lejátszó fejmag rését. Az igazán érzékeny a külső mágneses zavarokra.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)