Amennyiben kételkedsz, hogy részt vesz a vezetésben, dugd a 230V-ba és fogd meg erősen.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
- Deenoo
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 38
Re: Kábelezzünk
Hali
Ma ráhallgattam a Canare xlr-re.
Hát az nem nagy szám.
Kicsit fedett kicsi fakó kocsit homályos.
Persze a WW-hez képest.
Amúgy hallgatni nem rossz.
De nem is jó.
Ma ráhallgattam a Canare xlr-re.
Hát az nem nagy szám.
Kicsit fedett kicsi fakó kocsit homályos.
Persze a WW-hez képest.
Amúgy hallgatni nem rossz.
De nem is jó.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
- edzoba
- Fórumlakó

- Értékelés: 182
- Kapcsolat:
még elegánsabb, kívülről forrasztható:
S.M.S.L. PL200T+LHY Audio LPS ǀ (iFi audio Zen Stream+LHY Audio LPS) ǀ Gustard R26+LHY Audio OCK-1 ǀ AUDIONET AMP I V2 ǀ Dynaudio Audience 40 Soner tuning+REL T5i ǀ Perfect Acoustic elemek ǀ ENTREQ Vibbeater ǀ iFi audio DC Blocker ǀ Supra, 72audio, Huber+Suhner kábelek
- edzoba
- Fórumlakó

- Értékelés: 182
- Kapcsolat:
valakinek van forrása Rh bevonatú bfa z-banánhoz?
megkutattam a netet, de sikertelen:(
ilyenre gondolok (ez üst):
megkutattam a netet, de sikertelen:(
ilyenre gondolok (ez üst):
S.M.S.L. PL200T+LHY Audio LPS ǀ (iFi audio Zen Stream+LHY Audio LPS) ǀ Gustard R26+LHY Audio OCK-1 ǀ AUDIONET AMP I V2 ǀ Dynaudio Audience 40 Soner tuning+REL T5i ǀ Perfect Acoustic elemek ǀ ENTREQ Vibbeater ǀ iFi audio DC Blocker ǀ Supra, 72audio, Huber+Suhner kábelek
Hát igem,ezért is kérdeztem hogy milyen forma kialakítás,(mert ebből több van),lenne a jó jelen esetben ehhez a dugóhoz.La_Valse írta: ↑2025.01.10., pén. 11:41A szerszám jó, azonban van egy probléma, a BP-303 kábelt befogadó vége sliccelt, krimpelés után nem lesz elégzoli73 írta: ↑2025.01.10., pén. 10:29Nekem valami ilyesmi van. :https://www.szerszamkell.hu/fortum_krim ... UAQAvD_BwE
Ezzel elég szépen meg lehet nyomni. Vastagabb kábel esetén, ami éppen befér a banánhegy cső reszébe, annál akár egyszer is elég megnyomni. Vekonyabb kábellel úgy csináltam, hogy hosszabban blankoltam a kábelt, majd visszahajtottam, hogy kellő keresztmetszet legyen, és utána préseltem. Ha nem elég szoros, tömör, akkor állítok a krimpelő fogón, és újra rányomok.
A kábel végét, az összefogdosás után alkoholspray-vel lefújom, majd bekenem Cardas kontakt tisztitó/javító fojadékkal, és utána dugom be a banándugóba. Én minde kabelszerelésnél így teszek.9
szoros. Megoldás, húzzunk rá egy megfelelő hüvelyt, úgy krimpeljünk.
Én úgy tervezem hogy a blankolás után menne rá egy deoxit korrózióvédő,majd a krimpelés után egy zsugorcső,és kb ennyi.Persze lehetne még befuttattni ónnal is +-ban,de az nekem már macerás.
Elég lesz a krimpelés,úgy gondolom,csak a megfelelő forma kialakítású szerszámra kérek javaslatokat.Egyet kaptam is már,köszönet is érte.
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3258
Én egyből megértettem. A banánhegy szárára kívülről kell ráhúzni, így a kábellel nem is érintkezik, de a stabilitást növeli.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Részt vesz az áramvezetésben. Ami fémesen érintkezik a vezetőkkel, azon ugyanúgy létrejön az áram okozta potenciál változás mint a vezetőn.
A hüvely nem vesz részt az áramvezetésben, mert kívül van.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)
A szerszám jó, azonban van egy probléma, a BP-303 kábelt befogadó vége sliccelt, krimpelés után nem lesz elégzoli73 írta: ↑2025.01.10., pén. 10:29Nekem valami ilyesmi van. :https://www.szerszamkell.hu/fortum_krim ... UAQAvD_BwE
Ezzel elég szépen meg lehet nyomni. Vastagabb kábel esetén, ami éppen befér a banánhegy cső reszébe, annál akár egyszer is elég megnyomni. Vekonyabb kábellel úgy csináltam, hogy hosszabban blankoltam a kábelt, majd visszahajtottam, hogy kellő keresztmetszet legyen, és utána préseltem. Ha nem elég szoros, tömör, akkor állítok a krimpelő fogón, és újra rányomok.
A kábel végét, az összefogdosás után alkoholspray-vel lefújom, majd bekenem Cardas kontakt tisztitó/javító fojadékkal, és utána dugom be a banándugóba. Én minde kabelszerelésnél így teszek.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2137
No igen. Nem tudom, hogy mit sikerült "rosszul" megtervezniük, vagy gyártaniuk, de az eszköz nem mindenhol működik.supravox írta: ↑2025.01.10., pén. 10:42Nem hogy jobb...Voyager írta: ↑2025.01.10., pén. 10:11Gyárilag nagyon jó minőségű táp van a GR,G,GAE lemezjátszókban. Elképesztően zajtalan és szinte semmilyen magasfrekvenciás zajt nem lehet mérni a közelében.supravox írta: ↑2025.01.09., csüt. 16:12Ajjaj ez már picit off..
De ilyet sose vegyetek mint ezt a hulladék szemetet.
Én megtettem helyettetek![]()
Screenshot_20250109_160821_Chrome.jpg
Borzalmas.
Pedig hittem benne.
Nagyon kafán ki van találva.
Fél óra alatt kész volt.
Majd 5 perc alatt ki.
És akkora gyökér volt a cég,hogy visszaküldés után 1 hónap múlva jelezték,hogy sérült a cucc és nem fizetnek vissza semmit.
És mellékeltek egy fotót amin látszik,hogy kalapáccsal összeverték.
Iszonyat.
Az EPS táp alapvetően egy kiváló koncepció, de sajnos nem sikerült hallhatóan jobbat készíteni, mint a gyári. Az MKI állítólag jobban sikerült, de az nem a Grand sorozathoz készült.
Rettentő mechanikussá vált a hang.
A gyártói hozzáállást nagyon nem is kommentálom, egyszerűen elképesztő.
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
Nem hogy jobb...Voyager írta: ↑2025.01.10., pén. 10:11Gyárilag nagyon jó minőségű táp van a GR,G,GAE lemezjátszókban. Elképesztően zajtalan és szinte semmilyen magasfrekvenciás zajt nem lehet mérni a közelében.supravox írta: ↑2025.01.09., csüt. 16:12Ajjaj ez már picit off..
Borzalmas.
Pedig hittem benne.
Fél óra alatt kész volt.
Majd 5 perc alatt ki.
És akkora gyökér volt a cég,hogy visszaküldés után 1 hónap múlva jelezték,hogy sérült a cucc és nem fizetnek vissza semmit.
Iszonyat.
Az EPS táp alapvetően egy kiváló koncepció, de sajnos nem sikerült hallhatóan jobban készíteni, mint a gyári. Az MKI állítólag jobban sikerült, de az nem a Grand sorozathoz készült.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3258
Nekem valami ilyesmi van. :https://www.szerszamkell.hu/fortum_krim ... UAQAvD_BwE
A kábel végét, az összefogdosás után alkoholspray-vel lefújom, majd bekenem Cardas kontakt tisztitó/javító fojadékkal, és utána dugom be a banándugóba. Én minde kabelszerelésnél így teszek.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2137
Gyárilag nagyon jó minőségű táp van a GR,G,GAE lemezjátszókban. Elképesztően zajtalan és szinte semmilyen magasfrekvenciás zajt nem lehet mérni a közelében.supravox írta: ↑2025.01.09., csüt. 16:12Ajjaj ez már picit off..
Borzalmas.
Pedig hittem benne.
Fél óra alatt kész volt.
Majd 5 perc alatt ki.
Iszonyat.
Az EPS táp alapvetően egy kiváló koncepció, de sajnos nem sikerült hallhatóan jobban készíteni, mint a gyári. Az MKI állítólag jobban sikerült, de az nem a Grand sorozathoz készült.
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Ez engem is érdekel.
Milyen krimpelő fogóval,azaz inkább milyen formát kialakítóval lehetne jól egy BP 303-as banánhegyet krimpelni?
Viszonylag vastag,kb 4mm2 drót menne bele.
Viszonylag vastag,kb 4mm2 drót menne bele.
Meg ez az egyféle külső táp létezik hozzá.
A kérdést se értem...
Meg ez az egyféle külső táp létezik hozzá.
A hsz kábel még a sima.
A 4s11g az úton van...
Úgy lesz:)Shimano írta: ↑2025.01.09., csüt. 17:15Kösd be és nyomasd!,toljad neekii!![]()
Mennyi idő alatt ért ide a rendeléstől számítva egyébként?Nekem jan vége,február közepét írt az az oldal amit küldtél,és ezért el is engedtem,de ezek szerint nem kellett volna.![]()
Na mindegy,nem sürgős,de kíváncsi vagyok rá már én is.
Aztán lehet nem is fog tetszeni,az lenne még f@sza.
A hsz kábel még a sima.
A 4s11g az úton van...
Kösd be és nyomasd!,toljad neekii!
Mennyi idő alatt ért ide a rendeléstől számítva egyébként?Nekem jan vége,február közepét írt az az oldal amit küldtél,és ezért el is engedtem,de ezek szerint nem kellett volna.
Na mindegy,nem sürgős,de kíváncsi vagyok rá már én is.
Aztán lehet nem is fog tetszeni,az lenne még f@sza.
Ahh..az a lemezjátszó eszméletlen
Igen itt okosabbak voltak.dixie-chicken írta: ↑2025.01.09., csüt. 16:36szerencsére az 1300G-nél lehet focizni,tápkábelnél...az RCA csatik meg kb az SME 3009/M2 sorozatnak a méretei...a földelés,meg kb az agyrém...Voyager írta: ↑2025.01.09., csüt. 16:03Csak öntött és/vagy karcsú dugó fér el normálisan, illetve jó ha a kábel is kellően hajlékony. Próbáltam én is néhány gyári kábelt, de vagy jobb volt az máshol, vagy semmivel sem lett jobb, mint a gyári.supravox írta: ↑2025.01.09., csüt. 15:43Az 1200G-nél se volt kábelfetisizmus
Azt utáltam,hogy csak csak spéci iec dugós tápkábel fért el.
Az Audioquestnek volt ilyenje..
Kb. 70 ezeré.
Na az úgy kúrta el a hangot,hogy csak lestem.
Sajna már nem emlékszem mivel használtam aztán.
De talán Filkor J féle kábelre szerkeztettem odaillő iec csatit.
Az jó volt.
Inkább készítettem egyet az alábbi csatlakozóval amitől nyilván van jobb, de számomra most sokkal jobb lett, mint volt.
https://www.audiophonics.fr/en/fiches-s ... 17788.html
Képernyőkép 2025-01-09 155259.jpg![]()
![]()
Ahh..az a lemezjátszó eszméletlen

- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2735
szerencsére az 1300G-nél lehet focizni,tápkábelnél...az RCA csatik meg kb az SME 3009/M2 sorozatnak a méretei...a földelés,meg kb az agyrém...Voyager írta: ↑2025.01.09., csüt. 16:03Csak öntött és/vagy karcsú dugó fér el normálisan, illetve jó ha a kábel is kellően hajlékony. Próbáltam én is néhány gyári kábelt, de vagy jobb volt az máshol, vagy semmivel sem lett jobb, mint a gyári.supravox írta: ↑2025.01.09., csüt. 15:43Az 1200G-nél se volt kábelfetisizmus
Azt utáltam,hogy csak csak spéci iec dugós tápkábel fért el.
Az Audioquestnek volt ilyenje..
Kb. 70 ezeré.
Na az úgy kúrta el a hangot,hogy csak lestem.
Sajna már nem emlékszem mivel használtam aztán.
De talán Filkor J féle kábelre szerkeztettem odaillő iec csatit.
Az jó volt.
Inkább készítettem egyet az alábbi csatlakozóval amitől nyilván van jobb, de számomra most sokkal jobb lett, mint volt.
https://www.audiophonics.fr/en/fiches-s ... 17788.html
Képernyőkép 2025-01-09 155259.jpg
- Csatolmányok
-
- IMG_5695.JPG (103.38 KiB) Megtekintve 1689 alkalommal
-
- IMG_5700.JPG (109.38 KiB) Megtekintve 1689 alkalommal
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
...it's only rock 'n' roll (but i like it)