Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
- edzoba
- Fórumlakó
- Értékelés: 172
- Kapcsolat:
Re: Kábelezzünk
ezzel be lehet tekerni a hámozott kanárit:
iFi audio Zen Stream+LHY Audio LPS ǀ Gustard R26+LHY Audio OCK-1 ǀ AUDIONET AMP I V2 ǀ Dynaudio Audience 40+REL T5i ǀ Perfect Acoustic elemek ǀ ENTREQ Vibbeater ǀ iFi audio DC Blocker ǀ Supra kábelek
De csak 44x jobb tehát nem éri meg.
Azt azért hozzátenném, hogy listaáron kb. 88x drágább a platinum...
De csak 44x jobb tehát nem éri meg.

AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Nyilván nem mindegy, hogy hasonló ellenállású vezetők párhuzamosan kötésekor vizslatjuk egyiket, hogy folyik-e rajta áram - persze, hogy folyik - vagy abban az esetben, ha több nagyságrendi különbség van közöttük ellenállás tekintetében.
A madarak sem félősek, vígan ücsörögnek a dróton...
A fém színű nagy ellenállású védőöltözet téveszthetett meg egyeseket...

2T2S
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Sziasztok,
A gyári tápkábelt szeretném lecserélni Marantz hm erősítőn, ezeket néztem, Taga Harmony Tpc, Norstone Arran, Isotek Evo 3 Initium, esetleg AQ NRG-X3. Árban kb egyezőek, ennél többet nem szánnék rá. Van valakinek valamelyikkel tapasztalata vagy melyiket ajánljátok?
Köszi
A gyári tápkábelt szeretném lecserélni Marantz hm erősítőn, ezeket néztem, Taga Harmony Tpc, Norstone Arran, Isotek Evo 3 Initium, esetleg AQ NRG-X3. Árban kb egyezőek, ennél többet nem szánnék rá. Van valakinek valamelyikkel tapasztalata vagy melyiket ajánljátok?
Köszi
Én amikor betettem a canare digit kábelt teljesen új állapotában,rögtön az jött le hogy ez baromi jó,és valszeg maradni is fog,maradt is.
Egy 4s11-et hálózatinak pár napja faragtam mivel egy számmal nőtt a géppark,de már most is tök jó,és elsőre sem volt rossz,vagy kényelmetlen.Finomodni fog ez is még,de azért jó és élvezetes ez így is már.Amiket írnak hogy többszáz óra,meg hasonló mire hallgatható,és jó lesz,azt én túlzásnak találom.A végső állapotához még lehet,de azért jóval előbb már teljesen jónak érződik minden kábel,szerintem.
A jó,és a rendszerbe illő kábelben ézezni kell,lehet a hangot már újonnan is,utána meg örülünk ha még finomodik,mert finomodni is fog,de az hogy újonnan sz@r,később meg jó,hát én abban nem igazán hiszek.

A jó,és a rendszerbe illő kábelben ézezni kell,lehet a hangot már újonnan is,utána meg örülünk ha még finomodik,mert finomodni is fog,de az hogy újonnan sz@r,később meg jó,hát én abban nem igazán hiszek.
Teljesen egyetértek.Shimano írta: ↑2025.01.10., pén. 17:05Akkor ezt el kell engedni.En úgy vettem észre,tapasztaltam magamon,hogy egy új drót betételénél rögtön kell érezni azt hogy van benne potenciál,tehát akár jó is lehet majd.Pl a canare hs kábel is ilyen volt,mert azon is elsőre érződött hogy benne van a hang,és egyben az is hogy még nyers,de az sem bántóan,ha nem csak úgy hogy érződött rajta az hogy ez még finomodni is fog,tehát érdemes arra hogy vallassuk tovább.supravox írta: ↑2025.01.10., pén. 16:17Igen ilyen is létezik.mishow írta: ↑2025.01.10., pén. 15:31
Nálam hosszú távra sok esetben pont ezek a kábelek váltak be, amik elsőre kicsit "semmilyenek" voltak. Ahol bekötés után azonnal megjelent a "wow-faktor" (magyarul a "húb@mmeg érzés") azok végül szinte mind kikerültek a rendszerből.
Persze volt olyan is, hogy ami elsőre fakónak tűnt, az tényleg az is volt, ezzel csak azt akartam mondani, hogy az ilyen kábeleknek általában érdemes egy kicsit több járatási, és "megszokási" időt adni.
Amennyire ingoványos talaj még nekem a hszóró kábel annyival otthonosabban mozgok az összekötők világában.
Nyílván még javulgatna a hang de így se fogja hozni azt a meglepődést mint a 4s11 hangfal kábel drót.
Aztán tényleg vannak az emberből hülyét csináló hűha érzést adó drótok is,de hosszabb távon,nem is olyan hosszún,kilóg az a bizonyos lóláb.
Ami meg elsőre tompa és olyan semmilyen,az javulhat valamelyest,de az olyan is fog maradni,szerintem.
De persze értem én azt is hogy mishow mire gondol,és van az a rendszer aminél ez jól működik.

Aztán tényleg vannak az emberből hülyét csináló hűha érzést adó drótok is,de hosszabb távon,nem is olyan hosszún,kilóg az a bizonyos lóláb.
Ami meg elsőre tompa és olyan semmilyen,az javulhat valamelyest,de az olyan is fog maradni,szerintem.
De persze értem én azt is hogy mishow mire gondol,és van az a rendszer aminél ez jól működik.
Akkor ezt el kell engedni.En úgy vettem észre,tapasztaltam magamon,hogy egy új drót betételénél rögtön kell érezni azt hogy van benne potenciál,tehát akár jó is lehet majd.Pl a canare hs kábel is ilyen volt,mert azon is elsőre érződött hogy benne van a hang,és egyben az is hogy még nyers,de az sem bántóan,ha nem csak úgy hogy érződött rajta az hogy ez még finomodni is fog,tehát érdemes arra hogy vallassuk tovább.supravox írta: ↑2025.01.10., pén. 16:17Igen ilyen is létezik.mishow írta: ↑2025.01.10., pén. 15:31Nálam hosszú távra sok esetben pont ezek a kábelek váltak be, amik elsőre kicsit "semmilyenek" voltak. Ahol bekötés után azonnal megjelent a "wow-faktor" (magyarul a "húb@mmeg érzés") azok végül szinte mind kikerültek a rendszerből.
Persze volt olyan is, hogy ami elsőre fakónak tűnt, az tényleg az is volt, ezzel csak azt akartam mondani, hogy az ilyen kábeleknek általában érdemes egy kicsit több járatási, és "megszokási" időt adni.
Amennyire ingoványos talaj még nekem a hszóró kábel annyival otthonosabban mozgok az összekötők világában.
Nyílván még javulgatna a hang de így se fogja hozni azt a meglepődést mint a 4s11 hangfal kábel drót.
- edzoba
- Fórumlakó
- Kapcsolat:
emberünk-ha jól látom nem fémből van...
iFi audio Zen Stream+LHY Audio LPS ǀ Gustard R26+LHY Audio OCK-1 ǀ AUDIONET AMP I V2 ǀ Dynaudio Audience 40+REL T5i ǀ Perfect Acoustic elemek ǀ ENTREQ Vibbeater ǀ iFi audio DC Blocker ǀ Supra kábelek
Igen ilyen is létezik.mishow írta: ↑2025.01.10., pén. 15:31Nálam hosszú távra sok esetben pont ezek a kábelek váltak be, amik elsőre kicsit "semmilyenek" voltak. Ahol bekötés után azonnal megjelent a "wow-faktor" (magyarul a "húb@mmeg érzés") azok végül szinte mind kikerültek a rendszerből.
benne van az áramvezetésben, tehát kb. szénné kellene égnie. De valahogy nem ez történik...
Ő egy cseppet sem félős ember, működés közben tartja karban a távvezetéket. A Te elméleted szerint vastagon
benne van az áramvezetésben, tehát kb. szénné kellene égnie. De valahogy nem ez történik...
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)
) azok végül szinte mind kikerültek a rendszerből.
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2506
Nálam hosszú távra sok esetben pont ezek a kábelek váltak be, amik elsőre kicsit "semmilyenek" voltak. Ahol bekötés után azonnal megjelent a "wow-faktor" (magyarul a "húb@mmeg érzés"

- Deenoo
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 27
Amennyiben kételkedsz, hogy részt vesz a vezetésben, dugd a 230V-ba és fogd meg erősen.

Hali
Ma ráhallgattam a Canare xlr-re.
Hát az nem nagy szám.
Kicsit fedett kicsi fakó kocsit homályos.
Persze a WW-hez képest.
Amúgy hallgatni nem rossz.
De nem is jó.
Ma ráhallgattam a Canare xlr-re.
Hát az nem nagy szám.
Kicsit fedett kicsi fakó kocsit homályos.
Persze a WW-hez képest.
Amúgy hallgatni nem rossz.
De nem is jó.
- edzoba
- Fórumlakó
- Kapcsolat:
még elegánsabb, kívülről forrasztható:
- edzoba
- Fórumlakó
- Kapcsolat:
valakinek van forrása Rh bevonatú bfa z-banánhoz?
megkutattam a netet, de sikertelen:(
ilyenre gondolok (ez üst):
megkutattam a netet, de sikertelen:(
ilyenre gondolok (ez üst):
Majd veszek több dugót az előfordulható elcseszett próbák miatt,de meg kell annak szorítani szerintem rendesen a slicceléssel együtt is,
de majd kipróbálom,nem csináltam még ilyet.
Én úgy tervezem hogy a blankolás után menne rá egy deoxit korrózióvédő,majd a krimpelés után egy zsugorcső,és kb ennyi.Persze lehetne még befuttattni ónnal is +-ban,de az nekem már macerás.
Elég lesz a krimpelés,úgy gondolom,csak a megfelelő forma kialakítású szerszámra kérek javaslatokat.Egyet kaptam is már,köszönet is érte.
Hát igem,ezért is kérdeztem hogy milyen forma kialakítás,(mert ebből több van),lenne a jó jelen esetben ehhez a dugóhoz.La_Valse írta: ↑2025.01.10., pén. 11:41A szerszám jó, azonban van egy probléma, a BP-303 kábelt befogadó vége sliccelt, krimpelés után nem lesz elégzoli73 írta: ↑2025.01.10., pén. 10:29Nekem valami ilyesmi van. :https://www.szerszamkell.hu/fortum_krim ... UAQAvD_BwE
Ezzel elég szépen meg lehet nyomni. Vastagabb kábel esetén, ami éppen befér a banánhegy cső reszébe, annál akár egyszer is elég megnyomni. Vekonyabb kábellel úgy csináltam, hogy hosszabban blankoltam a kábelt, majd visszahajtottam, hogy kellő keresztmetszet legyen, és utána préseltem. Ha nem elég szoros, tömör, akkor állítok a krimpelő fogón, és újra rányomok.
A kábel végét, az összefogdosás után alkoholspray-vel lefújom, majd bekenem Cardas kontakt tisztitó/javító fojadékkal, és utána dugom be a banándugóba. Én minde kabelszerelésnél így teszek.9
szoros. Megoldás, húzzunk rá egy megfelelő hüvelyt, úgy krimpeljünk.

Én úgy tervezem hogy a blankolás után menne rá egy deoxit korrózióvédő,majd a krimpelés után egy zsugorcső,és kb ennyi.Persze lehetne még befuttattni ónnal is +-ban,de az nekem már macerás.
Elég lesz a krimpelés,úgy gondolom,csak a megfelelő forma kialakítású szerszámra kérek javaslatokat.Egyet kaptam is már,köszönet is érte.

- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3167
Én egyből megértettem. A banánhegy szárára kívülről kell ráhúzni, így a kábellel nem is érintkezik, de a stabilitást növeli.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Részt vesz az áramvezetésben. Ami fémesen érintkezik a vezetőkkel, azon ugyanúgy létrejön az áram okozta potenciál változás mint a vezetőn.
A hüvely nem vesz részt az áramvezetésben, mert kívül van.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)