La_Valse írta: ↑2025.01.10., pén. 11:41
zoli73 írta: ↑2025.01.10., pén. 10:29
Shimano írta: ↑2025.01.10., pén. 09:24
Milyen krimpelő fogóval,azaz inkább milyen formát kialakítóval lehetne jól egy BP 303-as banánhegyet krimpelni?
Viszonylag vastag,kb 4mm2 drót menne bele.
Nekem valami ilyesmi van. :
https://www.szerszamkell.hu/fortum_krim ... UAQAvD_BwE
Ezzel elég szépen meg lehet nyomni. Vastagabb kábel esetén, ami éppen befér a banánhegy cső reszébe, annál akár egyszer is elég megnyomni. Vekonyabb kábellel úgy csináltam, hogy hosszabban blankoltam a kábelt, majd visszahajtottam, hogy kellő keresztmetszet legyen, és utána préseltem. Ha nem elég szoros, tömör, akkor állítok a krimpelő fogón, és újra rányomok.
A kábel végét, az összefogdosás után alkoholspray-vel lefújom, majd bekenem Cardas kontakt tisztitó/javító fojadékkal, és utána dugom be a banándugóba. Én minde kabelszerelésnél így teszek.9
A szerszám jó, azonban van egy probléma, a BP-303 kábelt befogadó vége sliccelt, krimpelés után nem lesz elég
szoros. Megoldás, húzzunk rá egy megfelelő hüvelyt, úgy krimpeljünk.
Hát igem,ezért is kérdeztem hogy milyen forma kialakítás,(mert ebből több van),lenne a jó jelen esetben ehhez a dugóhoz.

Majd veszek több dugót az előfordulható elcseszett próbák miatt,de meg kell annak szorítani szerintem rendesen a slicceléssel együtt is,

de majd kipróbálom,nem csináltam még ilyet.
Én úgy tervezem hogy a blankolás után menne rá egy deoxit korrózióvédő,majd a krimpelés után egy zsugorcső,és kb ennyi.Persze lehetne még befuttattni ónnal is +-ban,de az nekem már macerás.
Elég lesz a krimpelés,úgy gondolom,csak a megfelelő forma kialakítású szerszámra kérek javaslatokat.Egyet kaptam is már,köszönet is érte.