Is.... Te meg olcsó MC-ket, ha jól gondolom. De az ezüstkábelekkel párhuzam lett szóbahozva, aminél egy új ezüstkábeltől átértékelted a nézeteid....zoli73 írta: ↑2023.11.16., csüt. 17:59Mondod ezt úgy, hogy csak olcsó MM hangszedöket hallottál...SoundMania írta: ↑2023.11.16., csüt. 17:49Ez az egész kb igaz az MM/MC hangszedővitára is.... :)zoli73 írta: ↑2023.11.16., csüt. 17:40
A Kondo Vz-n kívül, hallottál még más ezüst kábelt is?
Ebből az egyből nem lehet sok következtetést levonni, mert szerintem ezen a szinten már nagyon jó kábelek vannak, akár ezüstből is.
Felteszem, a sztereotípiák, rossz tapasztalatok, az olcsóbb, kétes eredetű(kínai hamisítvány), stb., ezüst kábelekkel szerzett tapasztalatokra
vezethetők vissza. Nem kérdés, jó ezüst kábelre szinte mindenki vágyik, de megfizetni már jóval kevesebben tudják. Sokan várják a csodát, 1-1 olcsó ezüst kábeltől, de ebből nagy eséllyel csalódás lesz, és az ilyen tapasztalatokból táplálkoznak a negatív vélemények.
Tökéletesen egyetértek Sütivel, jó réz kábel, már viszonylag olcsón elérhető, de ezüstből ilyen nem létezik.
Nem tagadom, én is bepróbálkoztam korábban, olcsóbb ezüst kábellel, de bizony nekem is csalódás volt, és amennyire nem tetszett, ahhoz képest nem is volt annyira olcsó.
Arról már akkor is hallottam, hogy olcsón nincs jó ezüst kábel, de én naívan azt mondtam, na majd én megtalálom! Hát nem sikerült.
Aztán az elmúlt hétvégén szembesültem vele, hogy milyen is egy jó ezüst kábel. A jó kábelről alkotott fogalmaimat, némileg át kellett értékeljem.
Van azért jónéhány "olcsó" ezüst kábel. Csak olyat sokan a sztereotípiák miatt nem vesznek meg. Pedig pl már az AN V árszinten meggondolandó a rézről ezüstre váltás.
Igen.... MM hangszedő is van ami jobb MC-hez is mérhető, mégsem lesz olyanod mert annak az ára is ott van.... Szóval ezt mind bele értettem az előbbi kijelentésembe. A rám és a másra (pl rád) érthetőeket is.
Az MC-k iránti érzelmeim magyarázata pedig, hogy nem szeretnék rosszabb hangot, viszont itt már alig találnék MM-et, viszont MC-k még vannak jócskán, feljebb is, ha mégis tovább mennék.