A Kondo Vz-n kívül, hallottál még más ezüst kábelt is?Rock60 írta: ↑2023.11.16., csüt. 16:53Igazából nem is a Kondo - ra szerettem volna kihegyezni a témát...![]()
Régóta foglalkoztat ez a kérdés, az ezüst drótokkal kapcsolatos - előnyeik melletti - negatív sztereotípiák, előítéletek.
Gyakorlati tapasztalatok érdekelnének, hogy X, Y típusú ezüst drót rosszul szerepelt Z rendszerben, vagy egy másikban is, a réz alternatívához képest.
Vagy olyan ezüst drót, amelyik ugyan alacsonyabb árfekvésű pl. a Kondo - nál, de mégis hozza azokat az előnyöket maradéktalanul, ami elvárható lenne tőle.
Érdekes lenne ugyan arról a drótról különböző véleményeket olvasni és megpróbálni kideríteni, milyen komponensek okozhatják a tapasztalatok különbözőségét...
Ebből az egyből nem lehet sok következtetést levonni, mert szerintem ezen a szinten már nagyon jó kábelek vannak, akár ezüstből is.
Felteszem, a sztereotípiák, rossz tapasztalatok, az olcsóbb, kétes eredetű(kínai hamisítvány), stb., ezüst kábelekkel szerzett tapasztalatokra
vezethetők vissza. Nem kérdés, jó ezüst kábelre szinte mindenki vágyik, de megfizetni már jóval kevesebben tudják. Sokan várják a csodát, 1-1 olcsó ezüst kábeltől, de ebből nagy eséllyel csalódás lesz, és az ilyen tapasztalatokból táplálkoznak a negatív vélemények.
Tökéletesen egyetértek Sütivel, jó réz kábel, már viszonylag olcsón elérhető, de ezüstből ilyen nem létezik.
Nem tagadom, én is bepróbálkoztam korábban, olcsóbb ezüst kábellel, de bizony nekem is csalódás volt, és amennyire nem tetszett, ahhoz képest nem is volt annyira olcsó.
Arról már akkor is hallottam, hogy olcsón nincs jó ezüst kábel, de én naívan azt mondtam, na majd én megtalálom! Hát nem sikerült.
Aztán az elmúlt hétvégén szembesültem vele, hogy milyen is egy jó ezüst kábel. A jó kábelről alkotott fogalmaimat, némileg át kellett értékeljem.