Magánvélemény:fülelek írta: ↑2023.11.15., szer. 11:08Érdekes, hogy vannak olyan drága kábelek, amik nem minden felállásban szólnak jobban, mint más, jóval szerényebb társai adott rendszerben. És vannak olyan drága kábelek, amik bármely felállásban jobban szólnak , mint a többi egyszerűbb és olcsóbb kábel, akármennyire is törekedett a tulaj az "audio szinergiára". Elektronikában is van ilyen. Én tudom, mitől van ez, de kiváncsi vagyok a ti (megfontolt) véleményetekre.
A szinergia-független kábelek valószínűleg létrehoznak egy 'sajáthangot', amely, tud nagyon jó lenni, és valóban, a rendszerek nagy része örül neki. Találkoztam ilyennel.
Vagy pedig a zavarszűrésben jeleskednek, ezért fog tetszeni mindenkinek. Ilyennel is találkoztam.
Az erősen szinergia-függő kábelek meg nyilván részei a 'szisztémának', jó esetben ügyesen kiszolgálják az adott kapcsolástechnikát, a hangváltót vagy PSU-t, akármit, együttműködnek, rossz esetben valamelyik paraméterükkel elhangolják a rendszert, vagy nem kívánt zavarokkal terhelik. Ilyennel is találkoztam.
A feltehető további kérdés az, hogy elméletileg lehet-e jobb az egyik, mint a másik?
Meg hogy az a népszerű vakhit, hogy a jó kábel nem szól bele a hangba, csak átengedi, ez vajon igaz lehet?
Hogy nem véletlenül valamiféle jelkondicionálás történik minden egyes kábellel?