viri írta: ↑2023.03.20., hétf. 07:44
Lehet, hogy tényleg kéne még egy topik, egy anti kábeles, a különbséget nem halló, placebo hívőknek is.
A megfogalmazásid, "antikábeles" meg "placebo-hívő" elég rosszak, de mivel népszerű rossz megfogalmazások, és nem is sértőek különösebben, így nem érdemes foglalkozni velük. A "
különbséget nem halló" is nagyon népszerű ostobaság egy bizonyos szubkultúrában, de mivel ez sértő is, így foglalkozom vele. :) Nem csak a magam nevében, aki már sokszor leírtam, hogy azon a szinten ahogy itt is nagyon sokan, úgy én is simán "hallottam" a "különbségeket". És még nagyon sokan a "nem halló"-baromsággal sértegetettek közül "hallották, hallják". Úgy ahogy ti, bármikor. Egyeseknek közülük bizonyítottan, igazoltan, levaktesztelve is kiváló a hallása, nem csak bemondásra és belső hitre, ahogy a "hívők" többségének. (A "hívő" is rossz szó.) A baj (igazság, valóság) akkor üt be, amikor továbblépünk a banális "hallom, tehát ez az igazság"-ból az elemző "hallani vélem, kíváncsi vagyok mi az igazság" területére. Ugye érted, mire gondolok, hiszen ki is hangsúlyoztad, hogy "
van a másik oldalnak is sok igazsága, pl. a vakteszt létjogosultsága". :)
Teljesen nonszensz, hogy kellene még egy topik az "antikábeleseknek". Miért nem a "kábelfetisisztáknak"?

A megoldás nagyon egyszerű, többen alkalmazták sikerrel. Ha valakik olyan tanokat hirdetnek, amik a műszaki tudománnyal és objektív humán kísérletekkel sem igazolhatóak, azok előbb-utóbb olyan fórumokat nyitottak maguknak, ahol a moderációt és a tagok összetételét saját hatáskörben intézhetik. Erre manapság legjobb egy zárt, vagy az alapítók által szabadon moderált facebook-csoport. Az ilyen jellegű nyilvános fórumok, topikfüggetlen moderálással, mint AVX, PH, Index, stb. mindig magában hordozzák a lehetőséget az egyet nem értésre, ami egyébként az értelmét és hajtómotorját jelenti az ilyen fórumoknak. Ki akar olyan fórumot, ami csak olyanokból áll, akikkel egyetértek? Az egész csak egymás nemi szervének szájjal kényeztetése lenne. :) És ha az egyet nem értés a szokásos meg nem értéssel párosul, akkor jön a konfliktus. Az itteni Kábelezzünk! topik nevében vagy alapelveiben semmi olyat nem találok, ami az egyik, vagy másik oldal elkötelezettjeinek okot adna kirekesztésre.