sutemenyx írta: ↑2025.04.30., szer. 15:15
Shimano írta: ↑2025.04.30., szer. 07:15
BLX írta: ↑2025.04.29., kedd 22:50
A krimpelés és a forrasztás is adhat teljesen megfelelő eredményt. Nem gondolnám, hogy lehet hallani a különbséget. Nekem a forrasztás is megflelő, azt magam is megtudom oldani.
Ez ok,de miben más a gyári a kácsában szeretnél,ha ott ugyanúgy a gyári dugókat krimpelik rá a kábelre,tehát mitől lesz a majd dupla ár a gyári verziónál?
Sok aq drót kapható folyóméterben is a kácsában,és ott az adott kábelhez való gyári csatikat is kérhetünk rájuk,mint pl a különböző analóg kábelek esetében,és még így is kb fél áron jön ki a matek a gyárihoz képest,és az a kérdés hogy miért,és miben más a gyári dobozos verzió.
Valami oka csak van,mert a doboz csak nem érhet annyit.
Az a különbség, hogy ha gyári dobozosan veszed, és megtartod mindenét, akkor gyári dobozosan is tudod eladni. És így sokkal könnyebb eladni, mintha el kell mesélni, hogy hol és ki által készült, és bizonygatni, hogy de az ugyanolyan jó, mintha gyári lenne. A márkás dolgok eredetisége az újraértékesítési potenciálba számít bele leginkább, és így fejti ki értéknövelő hatását. Ezért kerül többe egy gyári változat, mint egy "kit" vagy akármilyen verzió, mert az eladási értéke is magasabb lesz, az emberek megbiznak benne.
Hát ez sántít,mert egyrészt számlát kapsz a kácsától is,másrészt meg csak azért megvenni majd dupla áron a dobozos gyárit mert az értéknövelőbb az esetleges eladásnál,hát erre nem is tudom mit mondjak.
Ha a kácsa ugyanúgy szereli fel a csatikat mint a gyári megoldás közel féláron,és erről számlát,azaz igazolást is kapsz,akkor nem igazán értem a gyári doboz meglétének a fontosságát,de lehet ezt csak én látom így.
Konkrétan megnéztem egy aq mackenzie ic párt,és ez dobozban 1m-es hosszban 127900ft a kácsánál.Ezt ha ott szerelve kéred ugyanazon csatikkal mint a dobozos,akkor 67400ft körül jön ki a matek,de lehet én értek félre valamit,és rosszul számolom.4db csatit és 2db 1m-es kábelt tettem a kosárba szereléssel,és így jött ki a 67400ft.
Nem volt még aq összekötőm,ezért is néztem utána,de meglepett ez az árkülönbség,és ezért is kérdeztem itt hogy hogyan is van ez,mert egy esetleges eladás ide vagy oda,azért baromira nem mindegy hogy 127900 vs 67400-ről indulsz,sőt aki azon agyal hogy majd lehet eladja,annak még inkább nem mindegy.
Feltételezve persze hogy ugyanúgy van szerelve a kettő,de mivel a kácsa is krimpeli,így nagy eltérés itt sem lehet.