A valaha WBT által gyártott egyik legjobb RCA csatlakozó a 0108 nem véletlenül krimpelős .
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
- arzachel
- V.I.P.
- Értékelés: 746
Re: Kábelezzünk
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Értékelés: 2869
- Kapcsolat:
Az a különbség, hogy ha gyári dobozosan veszed, és megtartod mindenét, akkor gyári dobozosan is tudod eladni. És így sokkal könnyebb eladni, mintha el kell mesélni, hogy hol és ki által készült, és bizonygatni, hogy de az ugyanolyan jó, mintha gyári lenne. A márkás dolgok eredetisége az újraértékesítési potenciálba számít bele leginkább, és így fejti ki értéknövelő hatását. Ezért kerül többe egy gyári változat, mint egy "kit" vagy akármilyen verzió, mert az eladási értéke is magasabb lesz, az emberek megbiznak benne.Shimano írta: ↑2025.04.30., szer. 07:15Ez ok,de miben más a gyári a kácsában szeretnél,ha ott ugyanúgy a gyári dugókat krimpelik rá a kábelre,tehát mitől lesz a majd dupla ár a gyári verziónál?
Sok aq drót kapható folyóméterben is a kácsában,és ott az adott kábelhez való gyári csatikat is kérhetünk rájuk,mint pl a különböző analóg kábelek esetében,és még így is kb fél áron jön ki a matek a gyárihoz képest,és az a kérdés hogy miért,és miben más a gyári dobozos verzió.![]()
Valami oka csak van,mert a doboz csak nem érhet annyit.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
http://saboaudio.eu
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2486
Egyetértek @BLX véleményével: simán kérdezd meg tőlük. Az a tapasztalatom, hogy korrekt módon kommunikálnak, simán megmondják neked a frankót. A "doboz" pedig nem csak a doboz, mert azért van mögötte egy csomó más egyéb költség is, míg a másik esetben - ahogy BLX írta - minden nagy tételben jön.
- BLX
- Törzsvendég
- Értékelés: 1014
Őket kéne megérdezni szeirntemShimano írta: ↑2025.04.30., szer. 07:15Ez ok,de miben más a gyári a kácsában szeretnél,ha ott ugyanúgy a gyári dugókat krimpelik rá a kábelre,tehát mitől lesz a majd dupla ár a gyári verziónál?
Sok aq drót kapható folyóméterben is a kácsában,és ott az adott kábelhez való gyári csatikat is kérhetünk rájuk,mint pl a különböző analóg kábelek esetében,és még így is kb fél áron jön ki a matek a gyárihoz képest,és az a kérdés hogy miért,és miben más a gyári dobozos verzió.![]()

Én arra tippelek, hogy OEM kiszerelésben sok-sok métert vesznek és így tudnak versenyezni a gyári szerelt kábelekkel.
Ez ok,de miben más a gyári a kácsában szeretnél,ha ott ugyanúgy a gyári dugókat krimpelik rá a kábelre,tehát mitől lesz a majd dupla ár a gyári verziónál?
Sok aq drót kapható folyóméterben is a kácsában,és ott az adott kábelhez való gyári csatikat is kérhetünk rájuk,mint pl a különböző analóg kábelek esetében,és még így is kb fél áron jön ki a matek a gyárihoz képest,és az a kérdés hogy miért,és miben más a gyári dobozos verzió.

- BLX
- Törzsvendég
- Értékelés: 1014
A krimpelés és a forrasztás is adhat teljesen megfelelő eredményt. Nem gondolnám, hogy lehet hallani a különbséget. Nekem a forrasztás is megflelő, azt magam is megtudom oldani.Shimano írta: ↑2025.04.29., kedd 18:36Van arról infó,hogy a kácsában szerelt folyóméterre is elérhető kábelek ott szerelve miben mások mint a gyári szerelt dobozosok?Az aq kábeleket néztem,és ugyanazzal a csatival,ugyanazon megoldással,adott esetben krimpeléssel szerelve jóval olcsóbb ott így mint a dobozos gyári.Hol itt a csavar?![]()
Más.Ezeket krimpelik az arra alkalmas csatikra,ez érezhetően jobb megoldás mint az elterjedtebb forrasztás,vagy ez inkább csak a gyártói marketing szerint az?
Van arról infó,hogy a kácsában szerelt folyóméterre is elérhető kábelek ott szerelve miben mások mint a gyári szerelt dobozosok?Az aq kábeleket néztem,és ugyanazzal a csatival,ugyanazon megoldással,adott esetben krimpeléssel szerelve jóval olcsóbb ott így mint a dobozos gyári.Hol itt a csavar?
Más.Ezeket krimpelik az arra alkalmas csatikra,ez érezhetően jobb megoldás mint az elterjedtebb forrasztás,vagy ez inkább csak a gyártói marketing szerint az?

-
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 18
Sziasztok!
Korábban kérdeztem a véleményeteket hangfal belső kábelezésére, most leírom a fejleményeket,hátha valakinek én is tudok segíteni, főleg ha valaki aprópénzből szeretne egy jó megoldást.Biztos vagyok benne,hogy van ennél jobb is,de ilyen árban nem hiszem.Kaptam elég sok tippet és ezekből egyet meg is tudtam hallgatni,ami több mint meggyőző volt.Gondoltam én is kipróbálom, főleg azért,mert a házfelújításból maradt ilyen kábelem.
Cat5 UTP a "filléres szent grál" nálam.Először kipróbáltam az erősítő és a hangsugárzók között és nagyon ígéretes volt.Három utas hangsugárzóm van 38-as méllyel.Az ér számokkal variáltam.Gyárilag a Cat5-ben 4x2x0,25 tömör réz van,erenként külön szigetelve.A magashoz,középhez,mélyhez így 4-8-16 ér lett bekötve,a váltó és a terminál között mivel bikábelezhető 8+16 ér.Nagyon dinamikus és tiszta hangzást kaptam, nekem ez így most nagyon tetszik.Az erősítő és a hangsugárzók között is most ezt kötöttem be oldalanként 4-4 Cat5 a mély-középhez,magashoz litze megy.Nálam ez nagyon nagy előrelépést hozott.Akitől a tippet kaptam hangfalkábelnek mást használ,nálam egyelőre jobb nem fordult meg.Hátránya a Cat5-nek,hogy a kábelvégek blankolása eléggé időigényes a vékonysága miatt, biztos van valami spéci szerszám hozzá,de én nem találtam.
Nem tudom mennyit számít de Belden márkájú volt a Cat5.Pár száz forint a métere,szóval szerintem megéri vele kísérletezni.
Korábban kérdeztem a véleményeteket hangfal belső kábelezésére, most leírom a fejleményeket,hátha valakinek én is tudok segíteni, főleg ha valaki aprópénzből szeretne egy jó megoldást.Biztos vagyok benne,hogy van ennél jobb is,de ilyen árban nem hiszem.Kaptam elég sok tippet és ezekből egyet meg is tudtam hallgatni,ami több mint meggyőző volt.Gondoltam én is kipróbálom, főleg azért,mert a házfelújításból maradt ilyen kábelem.
Cat5 UTP a "filléres szent grál" nálam.Először kipróbáltam az erősítő és a hangsugárzók között és nagyon ígéretes volt.Három utas hangsugárzóm van 38-as méllyel.Az ér számokkal variáltam.Gyárilag a Cat5-ben 4x2x0,25 tömör réz van,erenként külön szigetelve.A magashoz,középhez,mélyhez így 4-8-16 ér lett bekötve,a váltó és a terminál között mivel bikábelezhető 8+16 ér.Nagyon dinamikus és tiszta hangzást kaptam, nekem ez így most nagyon tetszik.Az erősítő és a hangsugárzók között is most ezt kötöttem be oldalanként 4-4 Cat5 a mély-középhez,magashoz litze megy.Nálam ez nagyon nagy előrelépést hozott.Akitől a tippet kaptam hangfalkábelnek mást használ,nálam egyelőre jobb nem fordult meg.Hátránya a Cat5-nek,hogy a kábelvégek blankolása eléggé időigényes a vékonysága miatt, biztos van valami spéci szerszám hozzá,de én nem találtam.
Nem tudom mennyit számít de Belden márkájú volt a Cat5.Pár száz forint a métere,szóval szerintem megéri vele kísérletezni.
Oké, így már érthetőbb, hogy miért nincs egyértelmű válasz egy unbalanced jelösszekötés árnyékolásának bekötési oldalára.
- Voyager
- V.I.P.
- Értékelés: 2103
Ha a "meleg" szedi össze a zajt, az közvetlenül a jelalakot torzítja. Ha a "hideg", akkor a referencia ugrik, ami differenciális fogadás nélkül ugyanúgy gond. Szóval nem mindegy, de mindkettő kellemetlen.denesdr írta: ↑2025.04.07., hétf. 13:44Mi a különbség, ha "meleg" vezeték vagy a "hideg" vezeték szedi össze a zajt? Szerintem nem sok, zavarszűrés szempontjából ugyanúgy előnytelen mindkettő.Voyager írta: ↑2025.04.06., vas. 20:21Így van, viszont az árnyékolás által begyűjtött zaj nagyjából megegyezik azzal, amit egy árnyékolatlan kábel is összeszed(ne) – csakhogy ott maga a jelvezető, tehát a "meleg" ér teljesen védtelen marad.istvan01 írta: ↑2025.04.06., vas. 20:07Van egy szerencsétlenebb eset, amikor koaxszerű a kábel, vagyis meleg ér belül, középen fut, GND jel pedig az árnyékolással azonos, tehát mindkét végen bekötött. Ekkor is működik az árnyékolás, de az árnyékoló felület amit összeszed, az hozzá adódik a jel feszültség/áramhoz. Digitális jelátviteleknek van erre zajtűrésük, tisztán analóg jelátvitelnél ez nem jó.
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”
Nem, nem egyforma zaj vétel szempontból. Aszimmetrikus jel átvitel meleg-hideg zsargonnal leírt vezetékek nagyon is eltérő impedanciákat látnak a két végen. A meleg kapja a jelfeszültséget és annak áramát 50-50kohm lezáró impedanciák között, míg a hideg, tehát GND-hez csatlakozó vezeték csak áramot vezet a 1-2ohm impedanciák között. Az alacsony impedanciás vezeték nagyságrenddel kevésbé érzékeny a környezet villamos zajára, mint a "meleg" jel vezeték. A zajvédelem egyik módja aszimmetrikus jel átvitelnél is a meleg és hideg vezető egymással csavarása. Ekkor két hatás is csökkenti a zaj vételt. Az ellentétes hurkok az egymás utáni csavarásban ellen fázisként veszik a külső zavar feszültséget, tehát nagy mértékben kioltódnak. Másik, a GND vezeték egyben részleges árnyékolást is ad a "meleg" vezeték számára.denesdr írta: ↑2025.04.07., hétf. 13:44Mi a különbség, ha "meleg" vezeték vagy a "hideg" vezeték szedi össze a zajt? Szerintem nem sok, zavarszűrés szempontjából ugyanúgy előnytelen mindkettő.Voyager írta: ↑2025.04.06., vas. 20:21Így van, viszont az árnyékolás által begyűjtött zaj nagyjából megegyezik azzal, amit egy árnyékolatlan kábel is összeszed(ne) – csakhogy ott maga a jelvezető, tehát a "meleg" ér teljesen védtelen marad.istvan01 írta: ↑2025.04.06., vas. 20:07Van egy szerencsétlenebb eset, amikor koaxszerű a kábel, vagyis meleg ér belül, középen fut, GND jel pedig az árnyékolással azonos, tehát mindkét végen bekötött. Ekkor is működik az árnyékolás, de az árnyékoló felület amit összeszed, az hozzá adódik a jel feszültség/áramhoz. Digitális jelátviteleknek van erre zajtűrésük, tisztán analóg jelátvitelnél ez nem jó.
Mi a különbség, ha "meleg" vezeték vagy a "hideg" vezeték szedi össze a zajt? Szerintem nem sok, zavarszűrés szempontjából ugyanúgy előnytelen mindkettő.Voyager írta: ↑2025.04.06., vas. 20:21Így van, viszont az árnyékolás által begyűjtött zaj nagyjából megegyezik azzal, amit egy árnyékolatlan kábel is összeszed(ne) – csakhogy ott maga a jelvezető, tehát a "meleg" ér teljesen védtelen marad.istvan01 írta: ↑2025.04.06., vas. 20:07Van egy szerencsétlenebb eset, amikor koaxszerű a kábel, vagyis meleg ér belül, középen fut, GND jel pedig az árnyékolással azonos, tehát mindkét végen bekötött. Ekkor is működik az árnyékolás, de az árnyékoló felület amit összeszed, az hozzá adódik a jel feszültség/áramhoz. Digitális jelátviteleknek van erre zajtűrésük, tisztán analóg jelátvitelnél ez nem jó.
Jó dolog gondolkodó emberek között lenni, akik nem ámulnak el attól, hogy külföldi fórumon ezt írták, meg azt írták. Köszönöm szépen a válaszokat.
Sziasztok!
Gyors kérdés: kit tudtok ajánlani Budapesten kábel végén banáncsatlakozó cseréjére?
Gyors kérdés: kit tudtok ajánlani Budapesten kábel végén banáncsatlakozó cseréjére?
Olyat már hallottam, hogy valamit NEM csinálnak meg trehányságból, vagy ellenőrzési hiányosságból.
De, hogy valamin duplán dolgozzanak trehányságból, az a Föld nevű bolygón elég valószínűtlen.
Egyszerűen azt gondolják, hogy úgy jó, és kész...

"ki hogyan köti be a 2 eres RCA kábel árnyékolását?2
Az első ábrán az un. kváziszimmetrikus bekötés látható, sok gyár használja, igaz ők a forrásoldalon nem kötik a hidegpontra az árnyékolást. Városi legendák szerint az ábrán látható módon az AN köti így be a kábelt.
Teszt magazinok szerint viszont a gyári kábeleken - trehányságból, minőségellenőrzési hiányosságból - sokszor mindkét oldalon bekötődik az árnyékolás.
Az első ábrán az un. kváziszimmetrikus bekötés látható, sok gyár használja, igaz ők a forrásoldalon nem kötik a hidegpontra az árnyékolást. Városi legendák szerint az ábrán látható módon az AN köti így be a kábelt.

Teszt magazinok szerint viszont a gyári kábeleken - trehányságból, minőségellenőrzési hiányosságból - sokszor mindkét oldalon bekötődik az árnyékolás.

>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
- Voyager
- V.I.P.
Így van, viszont az árnyékolás által begyűjtött zaj nagyjából megegyezik azzal, amit egy árnyékolatlan kábel is összeszed(ne) – csakhogy ott maga a jelvezető, tehát a "meleg" ér teljesen védtelen marad.istvan01 írta: ↑2025.04.06., vas. 20:07Van egy szerencsétlenebb eset, amikor koaxszerű a kábel, vagyis meleg ér belül, középen fut, GND jel pedig az árnyékolással azonos, tehát mindkét végen bekötött. Ekkor is működik az árnyékolás, de az árnyékoló felület amit összeszed, az hozzá adódik a jel feszültség/áramhoz. Digitális jelátviteleknek van erre zajtűrésük, tisztán analóg jelátvitelnél ez nem jó.
- Voyager
- V.I.P.
Ez teljesen valid érvelés, és a saját rendszered alapján józan döntés. Sokan, akik ténylegesen mérnek és kísérleteznek – és ha van affinitásod az audiojel számítógépes elemzéséhez, te is belevághatsz –, szintén így járnak el: nem ragaszkodnak a rajzokhoz, hanem ott kötik be az árnyékolást, ahol az adott rendszerrel a legjobb eredményt kapják.teddysnow írta: ↑2025.04.06., vas. 19:05Sziasztok, ki hogyan köti be a 2 eres RCA kábel árnyékolását? Emlékeztem, hogy hogyan szoktam csinálni, de mondom megerősítésképpen megnézem a neten a bekötést és erre csak ellentétes bekötésű képeket találok. Ezeket.
https://www.diymobileaudio.com/attachme ... eg.356420/
https://www.diyaudio.com/community/atta ... g.1046774/
Annyira nem hat meg, hogy egy fórumra valaki miket tölt fel. Nem találtam meg amire emlékszem, így megcsináltam úgy ahogy én gondolom. Nekem az erősítőm földelt, ezért én az erősítő oldalán (bemenetén) kötöm össze az árnyékolást és a jelföldet, nem a forrás oldalon. Nem tartom logikusnak elvinni a földet az erősítőtől a CD-ig, hogy ott legyen összekötve az árnyékolással, nem pedig ott, ahol a jelerősítés történik, ahol nagyobb a bemeneti ellenállás a sokkal kisebb kimeneti ellenállással szemben.
Röviden, én a nyilat fordítva rajzolom a kábelre, mint a linkeken.
Nem ritka az sem, hogy bizonyos rendszerekben jobban beválnak az árnyékolás nélküli interconnect kábelek.
Árnyékolás potenciál stabilitása, annak csatolási impedancia alacsony szinten tartás szempontja szerint a nagyobb teljesítmény tápegységű eszköz (ez általában a teljesítmény erősítő) felől jobb az árnyékolás bekötés. A forrás jel "pontossága" tartása szerint a forrás oldali árnyékolás bekötés tűnik jobb megoldásnak. Ez utóbbi árnyékolás bekötés ellentmondásba kerül a csillagpontos kötések előnyével, ami az árnyékoló hálózat (több készülékek esetén) az árnyékoló hálózat zavar szegényebb megoldásával.teddysnow írta: ↑2025.04.06., vas. 19:05Sziasztok, ki hogyan köti be a 2 eres RCA kábel árnyékolását? Emlékeztem, hogy hogyan szoktam csinálni, de mondom megerősítésképpen megnézem a neten a bekötést és erre csak ellentétes bekötésű képeket találok. Ezeket.
Annyira nem hat meg, hogy egy fórumra valaki miket tölt fel. Nem találtam meg amire emlékszem, így megcsináltam úgy ahogy én gondolom. Nekem az erősítőm földelt, ezért én az erősítő oldalán (bemenetén) kötöm össze az árnyékolást és a jelföldet, nem a forrás oldalon. Nem tartom logikusnak elvinni a földet az erősítőtől a CD-ig, hogy ott legyen összekötve az árnyékolással, nem pedig ott, ahol a jelerősítés történik, ahol nagyobb a bemeneti ellenállás a sokkal kisebb kimeneti ellenállással szemben.
Van egy szerencsétlenebb eset, amikor koaxszerű a kábel, vagyis meleg ér belül, középen fut, GND jel pedig az árnyékolással azonos, tehát mindkét végen bekötött. Ekkor is működik az árnyékolás, de az árnyékoló felület amit összeszed, az hozzá adódik a jel feszültség/áramhoz. Digitális jelátviteleknek van erre zajtűrésük, tisztán analóg jelátvitelnél ez nem jó.
Sziasztok, ki hogyan köti be a 2 eres RCA kábel árnyékolását? Emlékeztem, hogy hogyan szoktam csinálni, de mondom megerősítésképpen megnézem a neten a bekötést és erre csak ellentétes bekötésű képeket találok. Ezeket.
Nem arról van szó, hogy ne lenne annyira jó hsz kábelnek, csak az " annyira " talán nem elég.
Míg hsz kábelből rengeteg van a piacon bármilyen árkategóriában, addig a gyárilag berakott sokszor silány drótnál könnyű jobbat találni akár még az alsó polcokról is.
Az a jobb nem biztos, hogy relatív elég jó kívül is, a bőséges választékra tekintettel.
Szerintem.
Az jogos, ezen én is elgondolkodtam, legalábbis a hálózati dolgon. Ami hangfalkábeles megoldást illeti meglepne, ha jobb lenne mint a jelenlegi. Persze soha semmi sem lehetetlen.Shimano írta: ↑2025.04.05., szomb. 15:06
Félre érted.Én konkrétan arra kérdezetem rá,hogy ami jó belső kábelnek,konkrétan a vdh cs 12,az miért nem jó már hs drótnak is.A keresztmetszete adná,3.31mm2,tehát nem egy vékony drót ez,tehát a kérdés továbbra is az,hogy miben kell másnak lennie egy hangfaldrótnak,és így miért nem elég jó hs-nek is az ami belsőnek igen,és erre sokan is használják.![]()
Ebből akár hálózatit is lehetne faragni,ideális diy alapanyagnak tűnik.
Félre érted.Én konkrétan arra kérdezetem rá,hogy ami jó belső kábelnek,konkrétan a vdh cs 12,az miért nem jó már hs drótnak is.A keresztmetszete adná,3.31mm2,tehát nem egy vékony drót ez,tehát a kérdés továbbra is az,hogy miben kell másnak lennie egy hangfaldrótnak,és így miért nem elég jó hs-nek is az ami belsőnek igen,és erre sokan is használják.pjm írta: ↑2025.04.05., szomb. 10:54Qrvasokan hallgatják elégedetten, csak abból kevesen írnak ide. Persze nem CS 122 meg hasonló szinten nyomják. Nemzetközi szinten meg nagyon nehéz elkapni, ha van akkor is hamar elkel a java.Shimano írta: ↑2025.04.04., pén. 18:12Érdekes hogy milyen sokan használják,ajánlják a vdh-t belső kábelezésre,külsőre,pl hs,meg nem annyira nagy lelkesedéssel használják,és vajon ha ez bentre jó,akkor kintre miért nem.![]()
Itt ez a cs12 is,ebből is lehetne fonni faragni egy egy pofás hs kábelt is akár,egy próbát lehet ez is megérhetne.
De az itteni (avx) hifis tudja, hogy az egész világ botfülű
Szóval azért látod ezt furcsán, mert itt, ezen a fórumon nem jelenik meg, hogy igenis, használják sokan, elégedetten, nagy rendszerekben (is).

Ebből akár hálózatit is lehetne faragni,ideális diy alapanyagnak tűnik.
Qrvasokan hallgatják elégedetten, csak abból kevesen írnak ide. Persze nem CS 122 meg hasonló szinten nyomják. Nemzetközi szinten meg nagyon nehéz elkapni, ha van akkor is hamar elkel a java.Shimano írta: ↑2025.04.04., pén. 18:12Érdekes hogy milyen sokan használják,ajánlják a vdh-t belső kábelezésre,külsőre,pl hs,meg nem annyira nagy lelkesedéssel használják,és vajon ha ez bentre jó,akkor kintre miért nem.![]()
Itt ez a cs12 is,ebből is lehetne fonni faragni egy egy pofás hs kábelt is akár,egy próbát lehet ez is megérhetne.
De az itteni (avx) hifis tudja, hogy az egész világ botfülű

Szóval azért látod ezt furcsán, mert itt, ezen a fórumon nem jelenik meg, hogy igenis, használják sokan, elégedetten, nagy rendszerekben (is).