Akkor megkérdezem, a feleséged (ha van) hangja mi lenne ha lemezről hallanád vissza?trane írta: ↑2025.03.18., kedd 21:03télleg utolsó a témában: szerinted te és én ugyanazt hallanánk etalonnak, amit valaki (de akár egyikünk) el/kinevezett annakSoundMania írta: ↑2025.03.18., kedd 20:56Szerintem meg van etalon hang. Csak nem mindig a zenére kell ezzel kapcsolatban gondolni. Pláne nem mesterségesen kialakított (hangolt) helyiségben megszólalóra....![]()
. mer' szerintem nem
. pedig etalon
![]()
Szerintem etalon. Nekem hallanom sem kell. Ha lemezről azonosnak hallod, akkor esélyes hogy én sem tudom másnak hallani. Nem gondolod? :) Ha meg nem úgy szólal meg a felvételről mint élőben, azt neked is meg kell hogy halljad. Ha még 20 ilyen életben hallott hangot is "kipróbálsz", a zene is úgy fog közel szólni, ahogy a lemezen van. Es ez a valóság. Ha nem tetszik, a kiadónál kell reklamálni. De általában tetszeni fog. Megdöbbentő, mennyi mindent kikapar egy jó hangszedő a barázdából! Nem feltétlenül a 100ezer forintosak, de szerencsés esetben már akár azok is tudnak meglepetést okozni embereknek.... :) De azért a sokkal drágábbaknál kerekedik ki az ember szeme a hangtól igazán !