Nem én mondtam/mondom , hogy a koncerteket hasonlítsátok/akarjátok hasonlítani a lemezekhez! :)chord_ írta: ↑2025.03.18., kedd 20:59Ha így lenne, bevállalom, simán.SoundMania írta: ↑2025.03.18., kedd 20:17..Nagyon sokan eltávolodnak ezzel a valósághűségtől és egyedi konzervvé ízesítik a ..
De ne hagyjuk ki a a lemezkiadókat sem, mint a fő 'konzervgyárakat'.
pl.
'Alpha' - pár embernek ez a kiadó-név sokat mond, és sokat jelent. Hifiileg konkrétan.
Mindegyik lemezük 'egyedi konzerv', ezt hidd el nekem. Nem sok hasonlót találsz.
Meg azt is, hogy lehet itt a valósághűségről szónokolni, de itt (is) konkrétan egy team, sőt egy ember szája íze szerint mentek a dolgok. Az ő Mátrix-mintázata, ahogy t. mondta igen helyesen.
(Írjuk ki azért a nevét is: Hughes Deschaux.)
kb. Húsvétig tudnám folytatni.
Aztán elfáradnék, és t. átvenné a helyemet, az ő kedves zenéinek a zseni-hangmérnökeivel, kiadóival, legjava felvételeivel folytatva. Lenne kb. augusztus.
juliush aztán nyomná novemberig... stb... stb... :)
És mind-mind különbözően hangzó dolgok. Mint a finom borok. Évjáratok vannak. Iskolák. Teóriák. Lelkesedések.
Alkotások. Mert ők nem valóságszolgák, nem tükrök, hanem alkotnak.
A jó kábeleknél? (csak hogy ki ne penderüljünk innen)
Ugyanez a szitu.
És attól, hogy a lemezek ilyenek mint írod, még lehet összerakni jó hangú rendszert. Persze a lemezek azon majd úgy szólalnak meg amilyenek. Nem pedig úgy ahogy a rendszert összerakta ezekhez a lemezekhez a tulajdonosa a "saját ízlése" szerint. Persze lehet közös területe is ezeknek a halmazoknak, de ez gyakorlatilag elég kevés.... Kevesen vannak tisztában a komponensei tudásával/hangjával... És ha mégis, akkor azt már nem biztos, hogy tudják, hogy más rendszerekben hogyan viselkedne.