Rock60 írta: ↑2025.01.30., csüt. 20:12
revox írta: ↑2025.01.30., csüt. 14:14
Ami fontos,nem kell semmiféle 1,5méter és hasonló, valaki által kitalált szabályt tartani a tápok esetén. Annyi kell,ami elég kényelmesen az elosztóig. ne feszüljön,de az se baj,ha nem fekszik a fele a padlón.
Valamit beszéltetek a hosszabbítóról... oda nem fontos számolnod, de oda is van egy tippem,ami (nem csak) nálam nagyon bevált.
...Így, csak egy tápdrót van a fali/hálózati tápellátás és a készülék között. "felénk" ez tűnik a legjobb megoldásnak jelenleg.
Van, aki a lehető legrövidebbre esküszik - SM - , van aki szerint 3 méterig egyre jobb, és ha jól értem, szerinted is fölösleges a kelleténél hosszabb.
Nekem ez azért furcsa, mert a tápkábel hat a rendszer hangjára - direkt nem írtam, hogy csinál valamit a hangjával - és józan paraszti ésszel arra gondolnék, hogy a hosszabb jobban hat, jobban érvényre jut az, amiért használjuk.
A Black Rhodium hosszan ír róla, hogy az Ő kábeljük miért pont 168 cm.
Írnak impedanciáról, kapacitásról - ezekhez nem értek - ellenállásról, hallgatási tesztekről, végül is arra jutottak, hogy a hossz növekedésével hullámzó mértékben javul a hangzás egy jó darabig.
Érdekes módon úgy - nem emlékszem a pontos hosszokra, csak a tendenciát mondanám - a 130 centis gyengébben szólt, mint a 168, a 200 - as megint gyengébben, de a 240 - es hasonló jól, mint a 168 - as. Tehát egy hullámzó tendenciát figyeltek meg a hossz növekedés függvényében, nem arányosan volt jobb, vagy rosszabb a hosszabb.
Mivel valahogyan el kellett döntenem, hogy a DIY drótjaimat mekkorára készítsem, a 168 centit lőttem be én is, lopok, mint a szarka...
/ Megfonva nem igen több 150 - nél./
Mifelénk is így van.
Semmi hoszabító, elosztó, meg hasonlók.
Kábelek a fali aljzatokig, aztán csá...
passzolok. A Tiglon is 1,20-al kezd és utána szigorúan 60 centinként lépdel... Biztos tudják miért. Ahhoz nem merek nyúlni

De pl Avocadot vágtam ketté. A szubokhoz holtbiztosan egyformát akartam, de nyilván alapkarakterben semmi, de ahány Avocadot bekötöttem, minimális difit éreztem, így biztosra mentem, hogy tutira ugyanabból a drótból legyen mindkét szub tápdrótja. Persze, azért volt bennem némi para, de más AN vagy Kondo drótokkal is azt tapasztaltam, nem nagyon zavarja a hossz, így kimondtam az áment. Semmi baja nem lett. A rövidebb drótnak van annyi előnye, hogy nem fekszik annyira a padlón, bár a szuboknál pont az van, hogy az egész fekszik szinte
de találtam ellenpéldát, de azt IC-ben. ott, mintha a hosszabb jobb lenne. egyszer volt egy 3 méteres Vx-em. Jó volt. Aztán feldaraboltuk métereskre és elmaradt a hosszabb verziótól. Olyannyira. higy a réz KSL Vc nekem akkor jobban tetszett, így mindhármat eladtam.
De volt KSL Vz-m is 1,5 méteres, majd későb vettem mellé egy méterest és fura módon, nem tudta, az 1,5-öt. Akinek eladtam ,már volt méterese. Mondtam, ez jobb lesz. nem akarta elhini, de mivel úgyis kellett neki, megvette. Aztán hívott egyből, hogy tényleg jobb. Ezen beindulva. vettem egy 2 méteres LPz-t (akkor már volt egy méteres), ami meg xar volt 2 méteresen

kettévagattam, a méter jó volt...
gondolkodom, mivel játszottam még így. Hitachi SAX102, nyert a 2 méteres. KSL SPc-ből gyártott IC, nyert a 1,5 méter (persze, ezek a métereshez képest). Nem annyira ide illik. de 2 ezerért vettem az Auchanban egy Hama drótot, ami 3 méteres. Nyilván nem ilyen kategória, de nem hallgathatatlan
ami biztos, SPc-ből, Avocadoból, AN-B vagy L-ből, Lexusból lehet rövidet gyártani. A legextrémebb, hogy volt két szál AN -SPX karföldelő monó drótom. kb 50cm/db. Nemigazán tudtam vele mit kezdeni. csak a vicc kedvéért feldugóztam tápnak, úgy is maradt...
mindent probálni kell...
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu