kaef2 írta: ↑2025.01.29., szer. 08:59Mielőtt elkezd az ember kísérletezni javaslom elővenni egy üres papírt, egy tollat és elkezdeni összeírni címszavakban, miért is szeretnék változtatni, mit szeretnék a változtatással elérni.szigony írta: ↑2025.01.28., kedd 22:41Az alábbi rendszer kábelezéséhez kérnék tőletek ajánlásokat. Hamarosan elkészül az új állványom. A készülékek is másként lesznek elhelyezve. Részben ezért másrészt kíváncsiságból szeretnék más kábeleket is kipróbálni. kb 10 éve használok Mogami xlr, hsz valamint Supra Lorad 2.5 kábeleket. Puritan psm 136 - QUAD QMP - QUAD Artera Play - Cambridge Audio 851N -Harbeth M30.2 40th.
Az alábbi kábelek közül érdemes lenne kipróbálnom valamit? Van valakinek ezekkel tapasztalata?
Anyagi lehetőségeimet figyelembe véve Oyaide, Acrolink, Neotech, vonalon nézelődnék. Tápkábelek kb ebből a kategóriából. Oyaide Tunami V2 esetleg Vondita, Acrolink Leggenda 4030, Neotech NEP 3001G, hsz: Oyaide Tunami Nigo V2, Neotech NES 3002G. ic: Neotech Nemoi 1220
Sajnos csak a Neotech lehetne kipróbálni saját rendszerben.
Esetleg más ajánlás? Ha ezzel az árkategóriával sem érdemes foglalkozni akkor mélyebben nem ásnám bele magam.
Többször hallottam egy nagyon komoly rendszert Nordost Odin 2 kábelezéssel. Nem vitatom, hogy oda már ez kell. Az én jóval szerényebb rendszerembe keresnék jól illeszkedő kábelezést. Amennyiben szükséges paraméter akkor nekem a középtartomány, ember hang, ének minél valósághűbb megszólalása a legfontosabb.
Köszönöm az ajánlásokat véleményeket![]()
Tanulságos lehet.
2008-tól a Pennában mi voltunk az Oyaide, Acrolink, Audio Revive, SAEC nevű japán gyártók hazai disztribútorai, nem nagyon lehet ár/érték arányban egyikük kábelével sem melléfogni. De ebben a mostani esetben, ha már a kiváló Puritan a tápelosztót használod, tennék egy kísérletet az ő legdrágább tápkábelükkel (Ultra a neve ha jól emlékszem), talán lesz belőle az importőrnek kipórbálható készlete is. A tápszűrő előtt (oda olyan kellene, aminek 20A -es IEC csatlakozója van, Te ezt tudod, de az esetleges érdeklődők számára írom) és utána is. Tudok adni egy 880 sorozatú Siltechet adni kipróbálásra, ami 20A-es, nálam azzal megy a 156-os Puritan. Eladni nem akarom, de szívesen odaadom, hogy megtapasztald egy több milliós tápkábel hatását. Van belőle normál IEC csatlakozós is, ha azt is kipróbálnád valamikor.
Köszönöm szépen a válaszod és a felajánlásod a 880-as Siltechre

Egy pillanatig nem vitatom ezen kábelek tudását és lehet, hogy itt jön meg igazán a varázslat, de sajnos ez nem fér bele a költségvetésembe. Olyat pedig nem szeretnék kipróbálni amit nem tudok megvenni, de nagyra értékelem a lehetőséget. Ha egy Puritan Ultimate lett volna szó azt örömmel elfogadtam volna. Bár itt is az 5db jóval több, mint amit erre szánnék.
Láttam a képeiden, hogy van nálad egy Harbeth M40.3. Nem a hangi adottságait szeretném megvitatni csak annyit kérdeznék, hogy milyen kábelezést ajánlanál hozzá?
Nem vagyok egy kísérletező típus. Ezért kérdezem inkább azokat akik nálam tapasztaltabbak, hogy merre érdemes elindulni.
A papírra csupán annyi kerülne, hogy a jelenlegi nekem nagyon tetsző hang megtartása mellet a kábelezéssel tudnék-e tovább finomítani a rendszer hangján és az apró finomságokat előcsalogatni a már említett kategóriába tartozó drótokkal. Szem előtt tartva a mostani teljesen alap kábelezés vs 5-10x áru szett ár/érték arányát.
Most csak így idézném Revoxot.
" az apró finomságok eltűnnek és egy jobb kábel pont ezeket hámozná ki. De itt sajna él az a dolog, hogy hozzáadni nem tud. Az ilyen rendszerek egy bizonyos szintig képesek valamivel jobb kábelek tudásából profitálni (vagy különbözöségüket megmutatni), de az igazi nagyvadak (de a közepes is) tudása felesleges pénzkidobás. Legyen egy általánosan értelmes olcsó drót és ennyi"
Lényegében erre szeretném megkapni a választ a saját rendszeremre és ízlésemre vonatkozóan.