Rock60 írta: ↑2025.01.28., kedd 23:40
lacy írta: ↑2025.01.28., kedd 22:55
azt is szoktam mondani, hogy azokat a hangokat, amik nincsenek rajta egy felvételen, semmilyen hangszínszabályzóval nem lehet rávarázsolni
Én meg azt szoktam mondani, hogy mi van rajta egy felvételen, azt csak akkor tudod meg, ha a rendszered komponensei és a kábelek is kiemelkedő képességűek.
Anélkül csak feltételezések, hipotézisek és tagadások örvényében fogsz vergődni.
Természetesen ami nincsen rajta a felvételen, az nincsen rajta.
Induljunk ki optimista módon abból, hogy pont elég, ami rajta van.
A célunk az, hogy ami rajta van, abból minél többet hallhassunk, de ehhez minden komponensnek, a kábeleknek is toppon kell lennie...
Hát ez is mekkora marhaság már
több okból is
Ha azt vesszük, hogy mindenem a te szavadjárása szerint a toppon van
vegyük ezt egy 10-es skálán 10-nek
ebben a skálában a 0, ha nem szól semmi ergo ez nem lesz
ugye tudjuk, hogy egy zenész fejében már kottaolvasáskor is "szól" a muzsika tehát akár Sokol rádión is élvezi ez lenne az 1
Az átlag hifi hangvisszadását és azért 6 fölé tenném
tehát mondjuk a többség, aki nem mjúzikszetört hallgat, egy kb 7-8-as minőséget hall
Na itt megint osztódik a lehetőség
1. elégedetten hallgatom ezt a - nekem hangban tetsző - rendszert
2. elkezdek fejleszteni - most az mindegy hogy mivel, és törekszem a 9 és/ vagy a 10-es szintre kerülni
viszont itt a 9-es szinthez is vagy 4-5 x-s befektetés kell a 10-eshez meg akár 100x vagy még több
és akkor a kérdés, hogy akarok-e vagy bárki más, ezért ennyi pluszt áldozni (főleg van-e ennyi plusz pénz erre)
vagy egyáltalán ha bele is ölöm a pénzt fogom-e hallani azokat a nüanszokat, amiért kiadok akár százszoros pénzeket?
Nekem nem hájend a zenehallgató készlet
De pl ha leülök és hallgatom, azt örömmel teszem, élvezem a produkciót, és nem keresem a nüanszokat
A másik kedvenc mondásommal élve, van aki eszközöket meg kábeleket hallgat én zenét
pl vettem egy új ( na jó nekem új de igen keveset futott) hangszedőt a lejátszóba
Ortofon ez is, egy régi (de pár éve malfox által) felújított MC10S nem a magas kimenetű volt az előd, ennek a helyére került ez a másik kék MC. a hatás elementáris volt, ezt Gyuri barátom is tanúsíthatná, ha avx-s tag lenne de nem az
vett is magának egy ugyanilyen hangszedőt.
nekem ez a fejlesztés egyrészt elegendő volt -egyelőre de ki tudja
Az biztos, hogy 100x annyit nem fogok erre költeni mivel most is nagyon jól érzem magam zenehallgatás közben (máskor is de most épp erről van szó)
Persze vannak próbák kísérletek saját rendszerbe illesztve tudom a leginkább megítélni egy másik komponens milyenségét.
Ha nem ad többletet vagy olyan sokkal drágábban, akkor nem érdekel.
pár hónapja járt nálam egy kb 600e-s hangfalkábel, ezt se egyedül füleltem meg, azt kell mondjam nem volt katarzis. sőt.
arra jó volt, hogy megelégedve hallgassam továbbra is azt, ami van