Most nem takarítok, de azt javaslom, hogy ha van még a FAL-threadben szufla, akkor egy áthivatkozással az általános HiFis vagy valamelyik érintett hangfals topikban folytassátok.

Valóban, élőben nem láttam és nem is hallottam ilyen hangsugárzót. Nem is érdekel ilyesmi.
Maradjunk annyiban, hogy fogalmad sincs arról, amiről beszélsz.shany írta: ↑2025.01.18., szomb. 10:55...Hát igen...pl.ezek a FAL hangszórók igazi garázs-barkács produktum, annak megfelelő minőséggel, precizitással...
Gyakorlatilag nincs mérés róluk, nyilván nem véletlenül. Ami fellelhető, az alapján a teljes sávban rezonáns az átvitel, és jókora torzítás is megalapozottan feltételezhető.
Persze pont ettől lesz olyan "jó". Mármint azoknak, akiknek bejön ez a fajta torzítás és színezés kompozíció.......akárcsak a csöves, leginkább SE erősítők esetén....
Én ezt torzítás alapú hangprodukció/hangkreációnak nevezem....furcsa, mikor ilyenekre hivatkoznak valamilyen referenciaként...
ja, persze, chord_ csak egy gyors kitérő.Block írta: ↑2025.01.18., szomb. 18:33"chord_ a maga azokásos módján bedobot egy absztrakt iróniát,"
Így indítottál,...de végigolvasva a hozzászólásodat, szerintem ez inkább sanyi agymenésére volt válasz...
Én is akartam az okossága után valamit beírni,de inkább hagytam a fenébe.
Csodálom,hogy van türelmed hosszasan,baráti hangon magyarázni valamit,olyan valakinek,aki azt amit írsz sosem érti meg....És mindezt úgy,hogy szerintem ezt te is tudod,már amikor írod.
és láncfűrésszel borotválkozik:) sztem tréfált chord csak a hangultajelet mellőzte huszárosan. nade tisztára elkanyarodott a beszélgetés a kábelekről:( az átlag olvasó nem jut így hozzáadott értékhez...PgSpa írta: ↑2025.01.18., szomb. 12:50Én már építettem életemben modellvasutat, repülőmaketteket, csapadékvíz rendszert, kerteket, de hangdobozt még nem. Szóval ez volt a motoszkáló kétség, marcangoló önvád, ami nem hagyott ezidáig nyugodni. Amúgy szerintem más meg azt mondja, hogy erősítőt épít az igazi férfi....Alex_Aston írta: ↑2025.01.18., szomb. 12:15Mindenki más egészségtelen, vagy valamiféle deffektben szenved esetleg?![]()
![]()
Én már építettem életemben modellvasutat, repülőmaketteket, csapadékvíz rendszert, kerteket, de hangdobozt még nem. Szóval ez volt a motoszkáló kétség, marcangoló önvád, ami nem hagyott ezidáig nyugodni. Amúgy szerintem más meg azt mondja, hogy erősítőt épít az igazi férfi....Alex_Aston írta: ↑2025.01.18., szomb. 12:15Mindenki más egészségtelen, vagy valamiféle deffektben szenved esetleg?![]()
Nem. Max egy másfajta humorérzéke van... :)Alex_Aston írta: ↑2025.01.18., szomb. 12:15Mindenki más egészségtelen, vagy valamiféle deffektben szenved esetleg?![]()
Mindenki más egészségtelen, vagy valamiféle deffektben szenved esetleg?
Bitcoin kábelekre tippelek.chord_ írta: ↑2025.01.17., pén. 19:43Én nem bízom olyanban, akinek van pár drága kábele, (vajon?), a többi berendezése kérdéses, lehet, valami alap/közép LP forrás, nem tudhatjuk, és nem mer kiállni a homályból... de ha ki is állna becsületesen, akkor sem fog tudni kilépni a drága kábelek bűvköréből, ez borítékolható.SoundMania írta: ↑2025.01.17., pén. 19:32
Én nem bízom olyanban aki Spendort hallgat Radnai kábellel! És ezt ajánlom másnak is. ... :)
Ezt ajánlom másoknak is. ... :)
Hát igen...pl.ezek a FAL hangszórók igazi garázs-barkács produktum, annak megfelelő minőséggel, precizitással...chord_ írta: ↑2025.01.17., pén. 19:10Ez az a hírhedt 'league' dolog. Iszonyú erős. Pszicho téma ezerrel. Vitákban kikezdhetetlen. A drága cucc akkor is jól szól, ha nem jól szól. A nagyon drágákat konkrétan lehetetlen betámadni, teljesen indifferens, hogy milyen a hangjuk, az árcédula megvédi őket. Ezt kristálytisztán tudják a gyártók / kereskedők. Meg a nevek hatalma. stb...
A szánakozó félmosoly, amikor pl. egy 'szegény' berendezés valahogy bekeveredik az arisztokrata összejövetelre. A diyerek, meg ha ide bemerészkednek, ők a kamikazék, atomjaikra szekálják mindet, már az ajtóban....
(Jobb felől üt) nekem fütyöl,chord_ írta: ↑2025.01.17., pén. 13:05Te nem vagy normális, az 100%.:)SoundMania írta: ↑2025.01.17., pén. 06:20
Te nem vagy normális az már biztos! :)
A leg elhanyagoltabb dolog az emberek rendszereiben a kábelezés. Teljesen érthető okok miatt és még itt is ezt tolják legtöbben, hogy kábelre nem kell költeni, meg vannak olyan termékek amikhez nem is kell a jó kábel, hogy jól szóljon, meg azért a kábelgyárak is sokat tesznek érte az árazásaikkal, stb. Te is biztos voltál akkor shown... És csak ennyit hallottál? :)
Majd eljön az idő amikor szerinted a világ valószínűleg legjobb ML cdje ahogy visszaszorult nálad a középszintre, a Spendor-Radnai párosod is kikerül a pikszisből és talán még arra is lesz időd, hogy már nem a digitális hangzást hallod olyan minden-über forráskészüléknek. Neked még nagyon sok mindent meg kell tapasztalnod, hogy ne fogd vissza a közösséget a fejlődésben.
Folyamatosan hülyíted a népet a kábel-fetisizmusoddal.
Egyenesen gátolod azokat, akik ahelyett, hogy pl. valami rendes forrás után néznének, költik a drága pénzüket olyan kábelekre, amelyektől valami kitekert logika szerint azt várjátok, hogy helyrehozza azt, ami a dac csip kimeneti lábán már végérvényesen és menthetetlenül el van rontva...
Meg nyomod ezt a digitális-ellenes szöveget... csak az LP, semmi más... áthaladt a kor rajtad, attól tartok.
2025-öt írunk.
Majd eljön az idő, amikor a legjobbnak elért LP forrásod kikerül a pikszisből és talán még arra is lesz időd, hogy már nem az analóg hangzást hallod olyan minden-über forráskészüléknek.
De hát, ez egy nyílt fórum, a vélemények ütközhetnek.
Inkább azt mondanám, hogy jó kábelek.... De sajnos átlagosnál többe kerülnek azért valamivel valóban. Te pedig egyetlen egy készülékem (és kábelem) hangjához sem tudnál hozzászólni, hiába tudnád mikről hallgatok zenét. Míg a tiéd ismerjük! :)chord_ írta: ↑2025.01.17., pén. 19:43Én nem bízom olyanban, akinek van pár drága kábele, (vajon?), a többi berendezése kérdéses, lehet, valami alap/közép LP forrás, nem tudhatjuk, és nem mer kiállni a homályból... de ha ki is állna becsületesen, akkor sem fog tudni kilépni a drága kábelek bűvköréből, ez borítékolható.SoundMania írta: ↑2025.01.17., pén. 19:32
Én nem bízom olyanban aki Spendort hallgat Radnai kábellel! És ezt ajánlom másnak is. ... :)
Ezt ajánlom másoknak is. ... :)
Szervezek lemezbörzét Tamás lemezeiből, gyere és válogass, közben megsütjük a fakacsát
Én nem bízom olyanban, akinek van pár drága kábele, (vajon?), a többi berendezése kérdéses, lehet, valami alap/közép LP forrás, nem tudhatjuk, és nem mer kiállni a homályból... de ha ki is állna becsületesen, akkor sem fog tudni kilépni a drága kábelek bűvköréből, ez borítékolható.SoundMania írta: ↑2025.01.17., pén. 19:32
Szavadon ne fogjalak...