Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4320
Kapcsolat:

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: revox »

Aszpirin írta:
2025.01.19., vas. 10:52
Srácok, nagyon izgalmas és érdekes ez a FAL thread, de lassan átmegy a topik hangfalas topikba, amit azért nem kellene, maradjunk a kábeleknél.
Most nem takarítok, de azt javaslom, hogy ha van még a FAL-threadben szufla, akkor egy áthivatkozással az általános HiFis vagy valamelyik érintett hangfals topikban folytassátok.

leborulok.gif
Rock felvetette, de szerintem NE tedd át sehova. Mivel van érintettsége és párhuzam a kábelekkel és azok hangjával (én ugye a geil hangos esszét erre építettem, de az nem a FALról szól, csak félreértelmezésről), értelmetlenné, ill hiányossá válna ez a szál.
De a további elmélkedésnek szerintem sincs itt a helye. Xal. ha el is akar költözni, copy-paste
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5979

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Srácok, nagyon izgalmas és érdekes ez a FAL thread, de lassan átmegy a topik hangfalas topikba, amit azért nem kellene, maradjunk a kábeleknél.
Most nem takarítok, de azt javaslom, hogy ha van még a FAL-threadben szufla, akkor egy áthivatkozással az általános HiFis vagy valamelyik érintett hangfals topikban folytassátok.

leborulok.gif
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

shany
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 354

Hozzászólás Szerző: shany »

ELEX írta:
2025.01.18., szomb. 19:51
shany írta:
2025.01.18., szomb. 10:55
...Hát igen...pl.ezek a FAL hangszórók igazi garázs-barkács produktum, annak megfelelő minőséggel, precizitással...
...Maradjunk annyiban, hogy fogalmad sincs arról, amiről beszélsz.
Élőben sosem láttál és pláne nem hallottál FAL hangszórókkal épített hangsugárzót....
Valóban, élőben nem láttam és nem is hallottam ilyen hangsugárzót. Nem is érdekel ilyesmi.
A többit illetően:
A közeltéri mérés néhány mm-től néhány cm távolságról történik, amelyet legalsó (mély)tartomány néhány száz Hz-ig terjedő részére alkalmaznak, az akusztikus környezet hatását eliminálandó.
A csatolt mérés nem közeltéri mérés, nem is értem, honnan jött ez, és nem is süketszobában készült. Egyébként, jó ideje már nem szükséges "megfelelő süketszoba", vagy egyéb speciális mérési környezet ( szabadtér, hatalmas zárt terek/csarnokok ), sokkal ügyesebb, precíz-, nagy adatmennyiséget előállító módszerek léteznek ( Klippel Near-Field-Scanner 3D (NFS) )
Van valami kavarodás a légréshosszal kapcsolatban: én a képeken rendkívül csekély ( 0-1mm ) lineáris kitérést ( Xmax ) látok. Valójában ez az egyik legnagyobb problámám egy olyan - relatíve kis felületű - hangszóróval kapcsolatban, amelytől mélyhangok sugárzását várják el. ( egy nagy felületü, pl. sztatikus hangsugárzó esetén nyilván töredéke membránkitérés is elegendő ). Vélhetően itt "underhung" rendszert képzelt el az alkotó, és mivel a hosszú légrés-rövid tekercs magasság jóval kisebb érzékenységet eredményezett volna ( ebben az esetben jóval nagyobb Xmax és linearitás adódott volna ), inkább úgy döntött, hogy legyen a maximális lineáris kitérés rendkívül alacsony, és legyen magas nonlinearitás, torzítás, kompresszió. Plusz, még a max mechanikai kitérés is alacsony.
Egyébként egy ideje sokkal bonyolultabb mágneskör-tekercs rendszereket terveznek komolyabb hangszórók esetén, mágnesestér szimulációkkal, végeselem módszerrel (FEM), a régebben elérhetetlen szintű linearitás és alacsony torzítás érdekében nagyon széles kitérési sávban ( https://purifi-audio.com/blog/tech-note ... -solving-1 )
Jelen esetetben ennek nyomát sem látom, akácsak egyéb szélessávú csodahangszórók esetében sem...
Membrántömeg, merevség: Ez a FAL hangszóró (C60) membrán legjobb esetben is 1,2kHz-ig tekinthető merevnek ( homogén-, dugattyúszerű membránmozgás ), de valószínűbb a kb. 500Hz ( ehhez jobb mérés kellene, impedancigörbével ), efelett betöréseket-, rezonanciákat produkál, mint az összes többi hangszóró. Itt ezt egyrészről merevítésekkel próbálták feljebb tolni a frekvenciatartományban, másrészt próbálták a szokásosnál jobban csillapítani egy szokatlan membránanyag ( EPS, "hungarocell" ) alkalmazásával. Sajnos az EPS akusztikus tulajdonságai elég gyatrák...
A többi hangszórógyártó nem véletlenül nem használ sík- és szögletes membránt, a szokásos kör alakú konvex és konkáv formák jóval nagyobb mechanikus merevséget adnak. A hangszóró-tekercs sem feltétlenül a belső részén csatlakozik a membránhoz ( mint említve volt ), lehet a külső perem is, de lehet a membrán középvonala körül, hasonlóan a FAL hangszóróhoz ( pl. Morel mélyközép hangszórók ):
https://hificompass.com/en/speakers/mea ... ma-m142t-6
https://hificompass.com/en/speakers/mea ... el-tscm634

Torzítás:
A legtöbb hifista valószínűleg egy zavaros, fülsértő, a zenehallgatást zavaró, degradáló effektusra gondol ezzel kapcsolatban, de ez korántsem ilyen egyértelmű.
Egy "megfelelő" ( meghallgatásos módszerrel kikísérletezett, esetleg véletlenül eltalált, stb ) létrehozott torzítás struktúra/mechanizmus módosíthatja úgy az eredti műsorjelet, hogy a kapott hangzást tisztábbnak, teresebbnek, érzelmesebbbnek, "természetesebbnek" halljuk, érezzük.
A másik oldalon viszont elveszítjük a szintben legalsó tartomány információtartalmának egy részét: a hangzás egyszerűbbé, primitívebbé válik. Bár ez többnyire nem jelent problámát: egy nem jelentősen kompresszált felvétel szintben legalsó tartományának megjelenítéséhez nagy csúcshangnyomás hallgatáskor, és nagy csúcshangnyomást-, és ugyanekkor alacsony torzítást produkáló hangsugárzó lenne szükséges, amely ritka mint a fehér holló ( avagy hóbagoly, nagy ATC hangsugárzók, Avantgarde hangsugárzó közép szekciója pusztán torzítás szempontjából , stb...)
Ilyen "torzításos" élményeim nekem is vannak, jó ideig tartott felismernem a jelenséget. Az érdekes számomra, hogy általában az ilyen jellegű rendszerek birtoklói, kedvelői, hívői lépnek fel a legnagyobb magabiztossággal, felülről szemlélő hozzáállással, elszánt véleményezéssel a berendezések "hangjának" megítélésében.
Voice_coil.jpg
Voice_coil.jpg (28.04 KiB) Megtekintve 1339 alkalommal

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1325

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

revox írta:
2025.01.19., vas. 09:34

Én tettem az asztalra a FAL-at, így le is zárom. Mindenki sóhajtson egyet és térjen vissza a jelenbe :rolleyes: :napsut: :tutiok:
Olyan vagy... sad.gif

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Engem ez a szitu arra emlékeztet, amikor ismerősök jöttek hifizni, aztán a végére hagytam az 1942es, Furtwangler vezényelte Beethoven IX-et, aminek a hifis paramétrei vetekednek a Sokollal. Végigseggeltük, mint a moziban és mikor vége lett, ült mindenki némán, maga elé meredve. 5-10 percig én is, de mint házigazdának, valahogy fel kellett oldanom a csapatot és meg kellett szólalnom.
Én tettem az asztalra a FAL-at, így le is zárom. Mindenki sóhajtson egyet és térjen vissza a jelenbe :rolleyes: :napsut: :tutiok:
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2871
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

Ezután már igazán kellene egy fotót készíteni, szerintem össze tudnátok hozni. Címe: Faló a fal mellett falja a FAL-on a Follow the Flow zenéjét.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 973

Hozzászólás Szerző: chord_ »

Majdnem minden híresebb hifis dolognál olvashatunk ilyen lelkes beszámolókat.
Drukkolok, hogy tetsszen, (mármint magamnak leginkább), ha egyszer véletlenül sikerül meghallgatnom.
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

ELEX leírásat szinte lehetetlen überelni, meg se próbálnám, inkább pár dologgal kiegészítem.

Furuyama halálról nem hallottam, de a kapcsolat Kürthy Tomi halálával megszűnt velük. De ezt korábban megelőzte egy hivatalos levél, ami mint importőrhöz érkezett, miszerint a covid járván több beszállító cég bezárásához vezetett és a minőség tartásához a nagytisztaságú vezetékek beszerzése és a brutálisan erős mágnesek beszerzése olyan kereskedelni árat generált volna, ami már meghaladta az eladhatóság értelmes mértékét. Nem utolsó sorban Furuyama nagyjából 100 éves lett (kb 80 évesen indította a FAL projektet) és úgy döntötek, megszüntetik a gyártást. Persze. nem akarták végérvényesen eltűntetni a produktomot és kerestek egy utódcéget, aki az utólagos szervizelést elvégzi és kellő mennyiségű rendelés esetén, csak a hangszórót legyártják, de ez nem akkora mennyiség, amit valaha meg fog rendelni valaki és ez is inkább a c60-as, kisebb hangszóróra él. Tehát elvileg lehetne, gyakorlatilag, akinek van, becsülje meg, mert nem lesz.

Furuyama egyébként előtte nagy japán cégeknél dolgozott és foglalkozott sztatikus panelek tervezésével is. Innen jött az ötlet. hogy a panelek gyorsaságát és eszköztelen megszólalását megalkossa dinamikus hangszórókkal. Ez lett az eredménye.

Amit tudni kell róluk, nem minden FAL hangfal azonos hangolású, ugyanis több verzió készült belőlük. Az alap, ami egyenesen, előre sugároz. Egy másik verzió, amikor a hangfalak előlapját egymással szembe kell fordítani és olyan is, amit a fal fele kell befordítani háttal. Ami ebben az érdekes, ha valaki ilyet vásárolna, esetleg külföldről, ezt mindenképp derítse ki, mely verzió (ha a tulaja ezzel tisztában van egyáltalán, mert ezt kevesen tudják),, nehogy olyat vegyen, amit nem akarna :rolleyes:

mindenesetre ELEXnek nagy köszönet ezért a profi leírásért. Igaz, több, mint 20 éve ismerem a FALakat, de ezt így, még sehol nem láttam leírva leborulok.gif

ui: remélem, ebben van annyi érdekesség, hogy elnézi mindenki. hogy nem kábel :smile53:
halfnote.hu

ELEX
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 737

Hozzászólás Szerző: ELEX »

shany írta:
...Hát igen...pl.ezek a FAL hangszórók igazi garázs-barkács produktum, annak megfelelő minőséggel, precizitással...
Gyakorlatilag nincs mérés róluk, nyilván nem véletlenül. Ami fellelhető, az alapján a teljes sávban rezonáns az átvitel, és jókora torzítás is megalapozottan feltételezhető.
Persze pont ettől lesz olyan "jó". Mármint azoknak, akiknek bejön ez a fajta torzítás és színezés kompozíció.......akárcsak a csöves, leginkább SE erősítők esetén....
Én ezt torzítás alapú hangprodukció/hangkreációnak nevezem....furcsa, mikor ilyenekre hivatkoznak valamilyen referenciaként...
Maradjunk annyiban, hogy fogalmad sincs arról, amiről beszélsz.
Élőben sosem láttál és pláne nem hallottál FAL hangszórókkal épített hangsugárzót.
Előkapartál netes képeket és valami mérésféleséget.
Ha tisztában lett volna a "mérés" készítője azzal, hogy egy síkmembrános, planár hangforrás mérése szokásos módszerekkel nem lehetséges. Ahogy egy Magneplanar, Martin Logan mérése sem egyszerű. A hagyományos mérési eljárások pontszerű hangforrásokra lettek kifejlesztve. Megfelelő süketszoba hiányában közeltéri méréseket használnak, ami egy teljes felületében sugárzó hangforrás esetében elég bizarr eredményre vezet. A görbék alkalmasak a hozzá nem értők meghülyítésére, téves következtetések levonására, terjesztésére.

Amúgy nekem saját konkrét tapasztalatom van a FAL hangszórókkal, szedtem is szét párat, ezüstöt is és réz tekercsest is. Az alapanyag csak a hangminőség szempontjából érdekes, a felépítés szempontjából nem. A membrán ultra könnyű és merev. A nagy szögletes tekercs szinte teljességgel befedi a membránt. Az erő, ami keletkezik, a membrán teljes felületére egyenletesen hat. Itt semmiféle nem kívánt rezonancia nem keletkezik, mint a hagyományos dinamikus hangszóróknál, ahol egy relatív kis méretű tekercsben keletkező erő hajtja a nagy felületű membránt. Itt valóban sok rezonancia, állóhullám keletkezik a membrán felületén. Ráadásul a meghajtott tömeg is sokszorosa a FAL hangszóróénak. Kényesek a cséve beállítására a légrésben, de szerencsére ez megoldható.
Ezek miatt is rendkívül gyors és torzítás mentes a FAL átvitele. Hasonló csak az elektrosztatikus hangfalak esetében tapasztalható, ahol szintén rendkívül kicsi a mozgatott tömeg és az egész felületre egyenletes erő hat.
Visszatérve a FAL felépítésére. A mágneskörének légrése rendkívül hosszú, a tekercs magassága alacsony. Így a tekercs szinte ki se lép a lineáris tartományból a kis kitérések miatt. Emiatt érzékenysége jóval 90 dB feletti, ami alkalmassá teszi SE csöves erősítőkhöz. 8-9W-os SE csöves már rendkívül nagy terekben is élvezetes hangerőt tud produkálni. A tekercs önhordó, tekercstest nélküli, hogy a lehető legkisebb legyen a tömege.
Amúgy nagy veszély már nem fenyeget senkit, aki ilyen hangfalat szeretne venni, mert már nem gyártják, ha jól tudom, meghalt a tervezője, gyártója. Ami van, van, aztán nincs tovább. Ez is el fog tűnni örökre - sajnos.

Hogy maradjunk a kábelezésnél, a tulaja full KONDO ezüst kábelezést használ és KONDO SOUGA végfokot, amiben még a trafók is ezüsttel vannak tekerve. Szürreálisan életszerű a kapott hang nála. Analóg láncában a front egy ZYX Universe Optimum 1 Ohmos verzió egy szintén ezüst tekercses Kondo SF-Z trafóval illesztve.
A futómű Grand Prix Audio Monaco (DD !!)... előfok Kondo G-70....
Csatolmányok
20220420_154410.jpg
20220420_155518.jpg
20220414_155053.jpg

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Block írta:
2025.01.18., szomb. 18:33
"chord_ a maga azokásos módján bedobot egy absztrakt iróniát,"

Így indítottál,...de végigolvasva a hozzászólásodat, szerintem ez inkább sanyi agymenésére volt válasz...
Én is akartam az okossága után valamit beírni,de inkább hagytam a fenébe.
Csodálom,hogy van türelmed hosszasan,baráti hangon magyarázni valamit,olyan valakinek,aki azt amit írsz sosem érti meg....És mindezt úgy,hogy szerintem ezt te is tudod,már amikor írod.
ja, persze, chord_ csak egy gyors kitérő.

A hosszabb fele inkább egy általánosan megfigyelhető jelenséget feszeget, igaz, sanyi volt a katalizátora..
először én is furán néztem, de utána elgondolkodok. vajon mi szüli az ilyen gondolatokat. bár. erre nem jövök minidig rá, de megpróbálok valamit mellétenni, főleg akkor. ha egy általános félreértést is látok. Nem vagyok tévedhetetlen és azt se gondolom, egyedüli út az enyém, de azt látom, hogy vannak azért félreértések.
halfnote.hu

Block
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 115

Hozzászólás Szerző: Block »

"chord_ a maga azokásos módján bedobot egy absztrakt iróniát,"

Így indítottál,...de végigolvasva a hozzászólásodat, szerintem ez inkább sanyi agymenésére volt válasz...
Én is akartam az okossága után valamit beírni,de inkább hagytam a fenébe.
Csodálom,hogy van türelmed hosszasan,baráti hangon magyarázni valamit,olyan valakinek,aki azt amit írsz sosem érti meg....És mindezt úgy,hogy szerintem ezt te is tudod,már amikor írod.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

chord_ a maga azokásos módján bedobot egy absztrakt iróniát, amit mindenki ért, ahogy gondol. Akár én is érthetném úgy, hogy a FAL egy lelkes amatőr projektje, de mivel nem az, nem értem így, de ha kellene, csak mosolygok, hogy velős volt, de sajna nem áll meg.

hogy ne legyen OFF, maradjunk ezeknél a drótoknál, amit sokszor ér hasonló kritika. mint a nemismert FALat, vagy nemismert jobban megépített SE erősítőket.

Sokak fejében ilyenkor egy kellemes. meleg tónusú, geil hang jelenik meg. Ez nem tudom, honnan jön. Talán régebbi, nem annyira jól sikerült csöves erősítők hangja alapján, vagy pusztán abból, a megszokott, évtizedeken átt, itthon hifinek vélt, nevezett rendszerek bitang éles. torz hangjának beívódásából és ha csak mellékesen találkozunk ilyen rendszerrel, nem tudjuk értelmezni, mert ezek a megszokott torzítások nincsenek jelen.

Nekem volt SE erősítőm, több (hallgatam épíettet is, más. De pl halgattam sokat a Border Patrolt is, blokkolnám és persze sok Kondot), köztük egy Neirot kb egy évig néztem a sarokban, ami mindenhol jó volt, csak az Avantgarde tölcsérekkel nem tökéletes. Hallkan jó volt, de abban az időben még sokszor halgattam NAGYON hangosan zenét. De erről többször beszéltek az Avantgarde fejlesztői, hogy bár 100dB fölötti az érzékenység. nem feltétlenül a párwattos csövesekhez találták ki, hanem volt hozzá saját erősítőjük. Az is van. pont olyan a hangja. mint a (pushPull) Kondo erősítőmnek, csak a Kondo jobb mindenhol "kicsivel".
Ezzel szemben a FAL. bár Ők se csöves erősítőt építettek hozzá, abszolute jól működnek SE erősítővel is.

De ez a hang. Ezt én a tapasztalat hiányának tudom be, de ami megjelenik emberek lelki füle előtt, akár a drótokról, az sokazor jöhet abból, hogy nem komplett kábelrendszert tudtak kipróbálni, ha ezt-azt sikerült, csak egy-egy darabot és azt a héten párszor példáztam saját eseteimmel, milyen mellényúlásokat követtem el az összevissza kevert kábelekkel. Kiállításon, vagy ismerősnél is szenvedhet ez csorbát, de urambocsá, nekem régen a Merlin által installált Ongaku se tetszett az E dobozzal maradéktalanul, de az nagyon régen volt és amaga idejében rámutatott egy fontos dologra, a zenei mondanivaló művészi kinyerésére.. Azért később a Merlin szájíze is változott sokat, ahogy a berendezések is, csak ezt tudni kellett követni, és erre az évi egy HES nem elég.

egy rendszer hangját elég jól jellemzi, milyen zenét lehet vele élvezetesen lejátszani, a jó cuccal bármit. Ha ezek a kábelek és berendezések úgy szólnának,ahogy azt páran elképzelik, nem tudom,hogy tudnám pl Prodigyvel leverni a vesét, vagy Kurt Cobain hangjától frászt kapni. De nem csak itthon, Tamás nagy FALai pl olyan referenciát teremtettek (Kondo SE erősítővel és full ezüst Kondo kábelrendszerrel) pl Nirvanával, amit próbálok előteremteni, de inkább felejteni akarom,mert lehet nagy százalékban megvan, de nem 100-ban. De olyanokra is fanyalodok, mint Nitzer Ebb, vagy Leaether Strip, ami fiatalkorom muzsikái és nem feljtettem el a lendületüket, erejüket.
Persze, akkor jönne az, hogy a finom zenéket akkor nem tudja... Dehogynem... Az ilyen rendszereknek teljesen mindegy, mivel etetik, eredeti céljukat nem vesztették el, csak néhány idióta másra is használja.

Ami érdekes lehet. míg sokan találgatják, ezek, hogy szólhatnak, van, aki tudja. A nagy FAL összerakásánál és első megszólalásakor is ott voltam és elég sokat hallottam, de a kisebb Supreme S nevű doboz van a hálószobámban. Ezek után, bátran mondhatok véleményt, mint teszem azt az SE+Avantgarde esetén, mert tudom, mi történik, ha összekötöm őket, de mondhatok véleményt SM Vz drótjáról is, mert abból is volt egy méteres és egy másfeles. Akihez elvittem, tényleg egy baja volt vele, hogy nem maradt ott. És tényleg. egyszer valami nagyobb Goodmans dobozt egy Pioneer receiver hajtott és ott is igen álleesős hatása volt, ami főként a tempó és ritmika terén jelent meg. Egy esetet biztosra tudok, ahol kikerült a rendszerből az nálam volt, mert a KSL LPz egy következő lépcsőfok és azt vettem észre, hiába volt a CD bekötve a Vz-vel, egyszer átdugtam az LPz-t és utána inkább átdugdostam a phono és a CD között, mert jobb volt. Hülye voltam, mert 3 volt, de egyet egy haverom elkunyerált, így maradt a kar és phonohoz, a CD meg megy egy kisebb, non series AN ezüsttel, kivéve, ha ingert kapok és átdugom az LPz-t.

Mindezek után, én nem erőltetném ezeket senkinek.(SM se erőlteti, csak példálózik szerintem) Akinek kell, az úgyis tudja magától, akinek meg nem kell, annak nem kell. De azért azt a félreértést kerüljük el, hogy valami rózsaszín, mézesmázos geil xar a zsánerünk, mert nagyon nem. Ahogy se a Kondo erősítők, se a FAL-ak (ez amúgy agyrém, ha valaki hallott már FAL-at, hamarabb meg lehet vádolni a száraz, szürke hanggal, de idővel rájövünk, az nem a hangfal, a felvétel) se a Kondo, vagy AN drótok. De ezen nem kell riugózni, csak elmeséltem, hogy mik is ezek, mert gyanítom, nagyon sokan félreértik :smile53:

Ja, előre szólok. nem fogok bemutatózni :rolleyes: kb mindegy, ki mit hisz, miután elmeséltem :rolleyes: :smile53:

gyenge idegzetűek ezt ne indítsák el , túl geil :D néha engem is megijeszt :kapdelm:

youtu.be/Q3EkAPd8nwA
halfnote.hu

edzoba
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 172
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: edzoba »

PgSpa írta:
2025.01.18., szomb. 12:50
Alex_Aston írta:
2025.01.18., szomb. 12:15
chord_ írta:
2025.01.18., szomb. 11:43
Minden egészséges ember életében van egy szakasz, amikor hangdobozt / hangfalat épít....
Mindenki más egészségtelen, vagy valamiféle deffektben szenved esetleg? gondolkodik.gif
Én már építettem életemben modellvasutat, repülőmaketteket, csapadékvíz rendszert, kerteket, de hangdobozt még nem. Szóval ez volt a motoszkáló kétség, marcangoló önvád, ami nem hagyott ezidáig nyugodni. Amúgy szerintem más meg azt mondja, hogy erősítőt épít az igazi férfi.... gondolkodik.gif
és láncfűrésszel borotválkozik:) sztem tréfált chord csak a hangultajelet mellőzte huszárosan. nade tisztára elkanyarodott a beszélgetés a kábelekről:( az átlag olvasó nem jut így hozzáadott értékhez...
iFi audio Zen Stream+LHY Audio LPS ǀ Gustard R26+LHY Audio OCK-1 ǀ AUDIONET AMP I V2 ǀ Dynaudio Audience 40+REL T5i ǀ Perfect Acoustic elemek ǀ ENTREQ Vibbeater ǀ iFi audio DC Blocker ǀ Supra kábelek

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 417

Hozzászólás Szerző: PgSpa »

Alex_Aston írta:
chord_ írta:
Minden egészséges ember életében van egy szakasz, amikor hangdobozt / hangfalat épít....
Mindenki más egészségtelen, vagy valamiféle deffektben szenved esetleg? gondolkodik.gif
Én már építettem életemben modellvasutat, repülőmaketteket, csapadékvíz rendszert, kerteket, de hangdobozt még nem. Szóval ez volt a motoszkáló kétség, marcangoló önvád, ami nem hagyott ezidáig nyugodni. Amúgy szerintem más meg azt mondja, hogy erősítőt épít az igazi férfi.... gondolkodik.gif

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó

Alex_Aston írta:
chord_ írta:
Nem. Max egy másfajta humorérzéke van... :)

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3271

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

chord_ írta:
Csak a Marantz! :-D

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó

Minden egészséges ember életében van egy szakasz, amikor hangdobozt / hangfalat épít.
Valamiféle önkifejezés-vágy, vagy a saját út keresése.
Aránylag színvonalas időtöltésnek gondolom.

József1960
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 123

Hozzászólás Szerző: József1960 »

chord_ írta:
2025.01.17., pén. 19:43
SoundMania írta:
2025.01.17., pén. 19:32

Én nem bízom olyanban aki Spendort hallgat Radnai kábellel! És ezt ajánlom másnak is. ... :)
Én nem bízom olyanban, akinek van pár drága kábele, (vajon?), a többi berendezése kérdéses, lehet, valami alap/közép LP forrás, nem tudhatjuk, és nem mer kiállni a homályból... de ha ki is állna becsületesen, akkor sem fog tudni kilépni a drága kábelek bűvköréből, ez borítékolható.
Ezt ajánlom másoknak is. ... :)
Bitcoin kábelekre tippelek. :D

Rock60
Őslakos
Őslakos

shany írta:

igen...pl.ezek a FAL hangszórók igazi garázs-barkács produktum, annak megfelelő minőséggel, precizitással...
uvegajto.gif :fekverohog: uvegajto.gif

Nyilván sokat hallgattál FAL-at szerte a világban, hogy ilyen komoly, megalapozott véleményed van róla.

shany
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 354

Hozzászólás Szerző: shany »

chord_ írta:
2025.01.17., pén. 19:10
revox írta:
2025.01.17., pén. 18:32

Az a FAL csak alkatrészáron meghaladja a 30millát. Ha, mint terméként szerepelne egy árlistán, meghaladná az 50millát :D
Ez az a hírhedt 'league' dolog. Iszonyú erős. Pszicho téma ezerrel. Vitákban kikezdhetetlen. A drága cucc akkor is jól szól, ha nem jól szól. A nagyon drágákat konkrétan lehetetlen betámadni, teljesen indifferens, hogy milyen a hangjuk, az árcédula megvédi őket. Ezt kristálytisztán tudják a gyártók / kereskedők. Meg a nevek hatalma. stb...
A szánakozó félmosoly, amikor pl. egy 'szegény' berendezés valahogy bekeveredik az arisztokrata összejövetelre. A diyerek, meg ha ide bemerészkednek, ők a kamikazék, atomjaikra szekálják mindet, már az ajtóban....
Hát igen...pl.ezek a FAL hangszórók igazi garázs-barkács produktum, annak megfelelő minőséggel, precizitással...
Gyakorlatilag nincs mérés róluk, nyilván nem véletlenül. Ami fellelhető, az alapján a teljes sávban rezonáns az átvitel, és jókora torzítás is megalapozottan feltételezhető.
Persze pont ettől lesz olyan "jó". Mármint azoknak, akiknek bejön ez a fajta torzítás és színezés kompozíció.......akárcsak a csöves, leginkább SE erősítők esetén....
Én ezt torzítás alapú hangprodukció/hangkreációnak nevezem....furcsa, mikor ilyenekre hivatkoznak valamilyen referenciaként...
FAL C90_1.jpg
FAL C60_3.jpg
FAL C60_2.jpg
FAL C60_2.jpg (18.3 KiB) Megtekintve 1359 alkalommal
FAL C60_1.jpg
FAL C60_1.jpg (35.29 KiB) Megtekintve 1359 alkalommal

Rock60
Őslakos
Őslakos

revox írta:
2025.01.17., pén. 19:47

Szervezek lemezbörzét Tamás lemezeiből, gyere és válogass, közben megsütjük a fakacsát :D
Köszönöm, biztos ott leszek. :smile53:

Legalább nem forgolódik többet...
Nézte, mikor éppen elérted a lemezjátszót... :rolleyes:

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5131

Hozzászólás Szerző: fülelek »

chord_ írta:
2025.01.17., pén. 13:05
SoundMania írta:
2025.01.17., pén. 06:20

Te nem vagy normális az már biztos! :)
A leg elhanyagoltabb dolog az emberek rendszereiben a kábelezés. Teljesen érthető okok miatt és még itt is ezt tolják legtöbben, hogy kábelre nem kell költeni, meg vannak olyan termékek amikhez nem is kell a jó kábel, hogy jól szóljon, meg azért a kábelgyárak is sokat tesznek érte az árazásaikkal, stb. Te is biztos voltál akkor shown... És csak ennyit hallottál? :)
Majd eljön az idő amikor szerinted a világ valószínűleg legjobb ML cdje ahogy visszaszorult nálad a középszintre, a Spendor-Radnai párosod is kikerül a pikszisből és talán még arra is lesz időd, hogy már nem a digitális hangzást hallod olyan minden-über forráskészüléknek. Neked még nagyon sok mindent meg kell tapasztalnod, hogy ne fogd vissza a közösséget a fejlődésben.
Te nem vagy normális, az 100%.:)
Folyamatosan hülyíted a népet a kábel-fetisizmusoddal.
Egyenesen gátolod azokat, akik ahelyett, hogy pl. valami rendes forrás után néznének, költik a drága pénzüket olyan kábelekre, amelyektől valami kitekert logika szerint azt várjátok, hogy helyrehozza azt, ami a dac csip kimeneti lábán már végérvényesen és menthetetlenül el van rontva...
Meg nyomod ezt a digitális-ellenes szöveget... csak az LP, semmi más... áthaladt a kor rajtad, attól tartok.
2025-öt írunk.
Majd eljön az idő, amikor a legjobbnak elért LP forrásod kikerül a pikszisből és talán még arra is lesz időd, hogy már nem az analóg hangzást hallod olyan minden-über forráskészüléknek.

De hát, ez egy nyílt fórum, a vélemények ütközhetnek.
(Jobb felől üt) nekem fütyöl,
(Bal felől üt) s nekem fütyöl:
Elmehetnek.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1186

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

chord_ írta:
2025.01.17., pén. 19:43
SoundMania írta:

Én nem bízom olyanban aki Spendort hallgat Radnai kábellel! És ezt ajánlom másnak is. ... :)
Én nem bízom olyanban, akinek van pár drága kábele, (vajon?), a többi berendezése kérdéses, lehet, valami alap/közép LP forrás, nem tudhatjuk, és nem mer kiállni a homályból... de ha ki is állna becsületesen, akkor sem fog tudni kilépni a drága kábelek bűvköréből, ez borítékolható.
Inkább azt mondanám, hogy jó kábelek.... De sajnos átlagosnál többe kerülnek azért valamivel valóban. Te pedig egyetlen egy készülékem (és kábelem) hangjához sem tudnál hozzászólni, hiába tudnád mikről hallgatok zenét. Míg a tiéd ismerjük! :)

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Rock60 írta:
2025.01.17., pén. 19:34
revox írta:
2025.01.17., pén. 18:04
...Eme utóbbit, ha ott leszek Tamásnál, akár meg is hallgathatja, aki akarja, mert jelenleg ezekre van rákötve a nagy FAL, hogy mégis duruzsoljon valami ha pakolászunk :tutiok:

Aki nem ismeri ezt a "dobozt" és reklamálták a képet...
Szavadon ne fogjalak... :D
De, most nem a FAL-ról kérdeznélek, hanem a lemezjátszóról.
Hol van a kis sámli, amire fel kellett állni a kezeléséhez ? gondolkodik.gif
Vagy a gramofon volt bekötve ? :tutiok:
Szervezek lemezbörzét Tamás lemezeiből, gyere és válogass, közben megsütjük a fakacsát :D
halfnote.hu

chord_
Fórumlakó
Fórumlakó

SoundMania írta:

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”