zoli73 írta: ↑2025.01.17., pén. 15:03
Legalábbis SM felénk ezt közvetíti, és elég intenzíven, de biztos ismered azt a jó magyar mondást, hogy "a messziről jött ember azt mond, amit akar", ráadásul vele kapcsolatban szinte semmi konkrétum nem ismert. Tehát bárki véleménye, tapasztalata megkérdőjelezhető, vitatható, ugyanakkor meg is fogadható. Más kérdés, hogy mennyire kompatibilis számunkra?
Nem tudom ki, hogy van vele, de így, egy fórum felületén keresztül, én nem tudom megítélni, hogy ki, mekkora tapasztalattal rendelkezik. Sőt, azt sem, hogy mások rendszere nekem mennyire tetszene, vagy a javaslataik mennyire működnének nálam. Mindent nyilván nem lehet kipróbálni abból, amit itt a fórumtársak javasolnak, de amit már megtettem, azok alapján is nagyon vegyes a kép. Ebből kifolyólag én óvatosabb duhaj vagyok az ajálgatások terén, mert tényleg nagyon kevés az info a fogadó oldalról, és én azt sem hiszem el, hogy ha valamit sokszor, és hangosan ismételgetek, akkor igazam lesz, és sikerül egyre többeket megnyernem a saját igazam mellé.
Szerintem sokkal inkább kell a saját tapasztalatunkra hagyatkozni, mint mások meggyőzésének.
Lásdd a lentebb vázolt Hifi Magazinos példát, aminek sokan "bedőltek", majd ahogy gyűltek a saját tapasztalataik, rá kellett döbbenniük, hogy az mennyire nem az Ő útjuk.
Remélem nem feltételezi senki, hogy SM amiről besszél, mindazt kitalálta volna, de az igaz, hogy a rendszere komponensei nagy részét sűrű homály fedi, nehéz viszonyítási pontot találni.
Szerintem, ha valaki a saját rendszerében valamit jónak talál, bátran ajánlhatja, általában meg is szokták tenni.
Annyiszor elhangzott már, hogy minden rendszer - és ízlésfüggő, és hogy nincsen betonba öntve, hogy ami Nálad jó, az máshol is működni fog, hogy aki evvel nem számol, az vessen magára.
Talán akkor bízhatunk abban, hogy a javasolt praktikák / eszközök / kiegészítők máshol is nagy valószínűséggel működnek, ha :
1. Anyagi lehetőségünk hasonló. / Egyik csóringer biztosan nem ajánl a másik csóringernek 1 millás tápkanócot./
2. Zenei preferenciánk hasonló. / A szintetizátor, vagy hard-rock hallgató tanácsa nem biztos, hogy ül a Wagner opera hallgatónál, vagy fordítva. /
3. Technikai elkötelezettségünk megegyezik. / Pl. csöves, vagy félvezetős./
4. Akusztikai környezet, szoba méret hasonló.
Nem tudom, melyik Hifi Magazinos példára gondolsz, ami annyira félrevezetett volna bennünket ...