Természetesen az aki megvette és hallgatja az adott rendszert.
Még akkor is, ha az alább olvasható beírásokból nem ez jön le. De ez már az AVX sajátossága.
Moderátor: cables
Természetesen az aki megvette és hallgatja az adott rendszert.

Igen, leírtam ide nyíltan a véleményemet, tapasztalatomat, és nem privátban írtam meg, valamint olyat sem írtam, hogy sokszoros árú, ugyanilyen célra használatos eszköznél bizonyult jobbnak. Ennél fogva a két poszt nagyon nem összehasonlítható.cables írta: ↑2025.01.05., vas. 22:14Most írtad le a lényeget. A logikus, az elvárható az az, hogy drágább kábel jobban szól.
Viszont akkor nagyon hasznos, ha egy ügyfél leírja azt, hogy az ő rendszerében egy Power-R kábel jobban teljesít, mint egy 10x drágább gyári kábel. Alább több vevőm is ezt írta be. Szerintem ezt mindenképp közzé kell tenni. Mint ahogy te is leírtad pár napja, a Noise killerről idézem:
"Aki a rendszere finomhangolásában gondolkodik, annak ez egy remek alternatíva, mindenképpen érdemes próbát tenni vele."
Most írtad le a lényeget. A logikus, az elvárható az az, hogy drágább kábel jobban szól.

Ez a majd 11 éves poszt, csak egyetlen dolgot bizonyít, hogy az akkori Sony cd játszóm, és Heed dac-om között használt három kábel(Qed, Neotech, Power-R) közül, a Te kábeled teljesített legjobban. Azért az igazsághoz az is hozzá tartozik, hogy ez a kábel volt a három közül a legdrágább, így logikus is volt, hogy ez lett a legjobb.

És 10+ éve nem talált jobbat.
Hát azért van. És le is szokták írni ide a topikomba.
Pedig számtalanszor leírta már Rudi bácsi az álláspontját, nosza pl. itt:zoli73 írta: ↑2025.01.05., vas. 16:08Szerintem a nélkül is kívánatossá kellene tudni tenni egy terméket, hogy a konkrét, és akkor, ott legyőzöt hátán térdelve fotózkodnánk.
De ha már kábelezünk, én még nem találkoztam, és mástól sem hallottam minden rengszerbe tökéletesen illő kábelről. Szerintem abszolut értelemben vett jó, és rossz kábel nem létezik, csak odaillő és nem odaillő.
Tehát valóban nincs olyan, hogy egy kábel abszolút értelemben jobb egy másiknál. Ezért is illene kerülni(én mondjuk tiltanám is) ezt a fajta marketinget. Hallottunk már ilyet, igaz? Amikor mindig van egy mumus, amikor mindig le kell győzni valamit. Ráadásul ha fognánk egy szatyor egyforma Rudikábelt és cserélgetnénk őket tetszőleges időközönként, napszakonként, hangulatonként, akkor is lenne olyan, hogy az egyik (le)váltja a másikat.cables írta: ↑2019.10.26., szomb. 19:03Kár túl sokat okoskodni a tápkábelek viselkedésén. A tápkábelek közötti hatalmas hangi különbség abból ered, hogy a villamos zaj szempontjából a tápkábel egy illesztés az adott készülék és a hálózat között. Ha éppen jól illeszt zajt, akkor gyenge lesz a hang, ha rossz illesztő, akkor szárnyalhat a készülék hangja. Mivel itt ide-oda zajról van szó, a hálózatról is jön a zaj, meg a készülék is termel zajt, ami megy a hálózat - és így a többi készülékünk - felé, nagyon sok ismeretlenes a dolog.
Tápkábelt készülékhez kell válogatni, ez a lényeg. És nagyon érdemes válogatni.

Nos, látom ez nálad teljesen félrement. Nem védek én senkit, nem is fűződik hozzá semmi érdekem.chord_ írta: ↑2025.01.05., vas. 15:39Fordítsuk már meg a dolgot, az soha nem árt.zoli73 írta: ↑2025.01.05., vas. 13:50
Amire reagáltam, az csak egy fotó, amihez senki nem írt semmilyen véleményt, se pro, se kontra.
Számomra érthetetlen, hogy miért kell bármit is versenyeztetni, és azok látszólagos eredményével másokat győzködni.
Meglepő az is, hogy csak és kizárlólag itt olvashatunk olyan visszajelzéseket a kábelekről, hogy milyen nagynevű, és drága kábeleknél bizonyult elsöprően jobbnak, az itt eladni kívánt portéka, és sehol máshol.
OK. Rudolf meg a 'gerillamarketing'.
De.
Mi is van a másik oldalon?
Az nem vérforraló és igazságtalan, hogy nagyon nagy pénzért árult, olykor neves gyártók drótjai nem egyszer és nem kétszer, konkrétan rosszak, de annyira nagyon, hogy simán kimerítik a 'merénylet a zenehallgatás ellen', sőt, a 'civilizáció ellen' fogalmát?
Hogy eszement hablatyolások mennek mindenféle képzelt / valós paraméterekről, reklámszövegként, mindenféle mérés vagy tudományos-ízű kutatás nélkül?
Hogy hivatkoznak olyan hatkilences rézre, ami nem is létezik, és egyetlen független laboratórium soha de soha nem is analizálta ezeket?
Hogy Kínából, gyerekmunkával készült olcsó drótokat vesznek nagy tételben, konfekcionálják és 100e-szeres áron árulják?
Hogy a Marson űrhajók szállnak le, és nem tudnak egy korrekt, 'legjobb', vagy legalább a 'jó' kábelgeometriáig eljutni?, vagy hogy a vékony drót / vastagdrót teória nevetséges csatározása zajlik, mintha a középkorban lennénk?
Hogy ebben a q.vanagy zavaros lében gátlástalanul, inkorrektül, kapzsin és szemét módon mérgezik a zene-hallgatni-akarókat a sz@r drótjaikkal?
Hogy ezerrel megy a papolás a szinergiáról, és közben az sem világos, nekik sem, hogy miként történik az elektromos vezetés?
Hogy egy kábel piacra vezetésének sorrendje:
1. az ár
2. a reklám
3. a kinézet
4. a vastagság
5. a hangzatos teória
.
. 88. meghallgatás, hogy egyáltalán hogy szól?
Hogy 1000 E alatt, ha veszel kábelt, akkor nyilván csak f@s mp3-at hallgatsz, valami lakodalmas zenét vagy hasonlót?
De csak védjed őket, megérdemlik....
Fordítsuk már meg a dolgot, az soha nem árt.zoli73 írta: ↑2025.01.05., vas. 13:50
Amire reagáltam, az csak egy fotó, amihez senki nem írt semmilyen véleményt, se pro, se kontra.
Számomra érthetetlen, hogy miért kell bármit is versenyeztetni, és azok látszólagos eredményével másokat győzködni.
Meglepő az is, hogy csak és kizárlólag itt olvashatunk olyan visszajelzéseket a kábelekről, hogy milyen nagynevű, és drága kábeleknél bizonyult elsöprően jobbnak, az itt eladni kívánt portéka, és sehol máshol.

Figyelmesen olvastam, és megértettem, hogy nem cserélted le a kábeleket, de az a mondatom nem is a Te esetedről szólt, hanem az itt közzétett visszajelzésekről.

Köszönöm a javaslatodat, de nem szeretnék élni a teszltelés lehetőségével. Itt most nem is az meggyőzésem a cél.chopper írta: ↑2025.01.05., vas. 13:55Szvsz nincs abban semmi furcsa, hogy bármi féle összehasonlításról az jut eszünkbe, hogy az "rossz színben" való feltüntetés. De hogy alapos-e egy megállapítás az csak akkor derül ki, ha valaki teszteléssel próbára teszi a kábeleket. Cables részéről merészség, hogy az ő 60000 Ft-os kábelét hagyja megmérettetni egy 400000 Ft-ossal vagy egy egymillióssal. De hogy jogos-e a merészsége és nem egyszerű rekkámpolitikáról van-e szó azt egy tesztelés eldönti.zoli73 írta: ↑2025.01.05., vas. 10:03Nagyon érdekes üzlet/reklámpolitikának tartom azt, hogy valaki a saját portékáját úgy próbálja kívánatossá tenni, hogy más gyárók termékét tünteti fel rossz színben. Ilyet még egy gyártótól, DIY kábelkészítőtől sem láttam. Nekem erről a hazai politikai irányzat jut eszembe.
Tisztelt Zoli Neked is ezt javaslom.

Visszaolvasva ebben a topicban, egyértelmű a fotó célja. Érdekesek ezek a visszajelző levelek is, amiben sohasem hasonló árú, hanem mindjárt 1000€/$-os, vagy még drágább kábelek véreznek el csúnyán, sokszor meg is nevezve, kipellengérezve, rossz fényben feltüntetve. Ilyet egy kereskedőtől, DIY kábel készítőtől sem láthatunk.ajkamici írta: ↑2025.01.05., vas. 13:44Nem érzem itt most Zoli ,hogy negativ színben tűnne fel a gyári másik kábel , inkább a méret ( vastagság ) és a hangzás valamint az árak közötti különbségekre fókuszál. Sok éve a Shunyata Sigma , Sigma V2 NR ( valamikor csúcsmodell volt az amerikai gyártónál ) kábeleket használok elégedetten és legkevésbé sem akarok ( sem tudok ) rosszat mondani róluk maximum a magas árakat ( ami persze a mostani hifi- High end világban sajnos megszokott ) de mikor pl a Z tápkábelt összehasonlítottam a rendszerben , bizony nem voltak első hallásra markáns különbségek. A Z megszólalásában ott volt a gyári mellett, inkább kicsit “ mögötte” . Ez nem von le semmit a gyári kábel kvalitásaiból. El kell dönteni ki melyik mellett teszi le a voksát ,tud vagy hajlandó komoly pénzeket hifi re áldozni a kisebb nagyobb különbségek oltárán.

Szvsz nincs abban semmi furcsa, hogy bármi féle összehasonlításról az jut eszünkbe, hogy az "rossz színben" való feltüntetés. De hogy alapos-e egy megállapítás az csak akkor derül ki, ha valaki teszteléssel próbára teszi a kábeleket. Cables részéről merészség, hogy az ő 60000 Ft-os kábelét hagyja megmérettetni egy 400000 Ft-ossal vagy egy egymillióssal. De hogy jogos-e a merészsége és nem egyszerű rekkámpolitikáról van-e szó azt egy tesztelés eldönti.zoli73 írta: ↑2025.01.05., vas. 10:03Nagyon érdekes üzlet/reklámpolitikának tartom azt, hogy valaki a saját portékáját úgy próbálja kívánatossá tenni, hogy más gyárók termékét tünteti fel rossz színben. Ilyet még egy gyártótól, DIY kábelkészítőtől sem láttam. Nekem erről a hazai politikai irányzat jut eszembe.

Amire reagáltam, az csak egy fotó, amihez senki nem írt semmilyen véleményt, se pro, se kontra.chord_ írta: ↑2025.01.05., vas. 13:22Ugyan már.zoli73 írta: ↑2025.01.05., vas. 10:03Nagyon érdekes üzlet/reklámpolitikának tartom azt, hogy valaki a saját portékáját úgy próbálja kívánatossá tenni, hogy más gyárók termékét tünteti fel rossz színben. Ilyet még egy gyártótól, DIY kábelkészítőtől sem láttam. Nekem erről a hazai politikai irányzat jut eszembe.
Elfelejtetted, hogy állandó lihegés ment / megy a 'de mondjatok konkrét példákat, ne csak a levegőbe beszéljetek' jellegű piszkálódásokkal?
Ha nincs megnevezve az 'ellenfél', az a baj. Ha itt van fehéren-feketén, hogy 1 db rendszerben, egyvalakinél mit vált le a drót, akkor meg az a baj.
És ha egyszer ott rosszabbul szól az a Coincident kábel, akkor írja azt, hogy 'de igazából mégis jobb'??

Ugyan már.zoli73 írta: ↑2025.01.05., vas. 10:03Nagyon érdekes üzlet/reklámpolitikának tartom azt, hogy valaki a saját portékáját úgy próbálja kívánatossá tenni, hogy más gyárók termékét tünteti fel rossz színben. Ilyet még egy gyártótól, DIY kábelkészítőtől sem láttam. Nekem erről a hazai politikai irányzat jut eszembe.

Nagyon érdekes üzlet/reklámpolitikának tartom azt, hogy valaki a saját portékáját úgy próbálja kívánatossá tenni, hogy más gyárók termékét tünteti fel rossz színben. Ilyet még egy gyártótól, DIY kábelkészítőtől sem láttam. Nekem erről a hazai politikai irányzat jut eszembe.
Töki írta: ↑2024.12.31., kedd 13:42Köszönöm a részletes leírást…nemtomm írta: ↑2024.12.31., kedd 12:48Igen. Jelenleg 4 db van nálam használatban. Véleményem szerint ez egy hihetetlen transzparens, színezetlen hangú kábel. Gyors, feszes, jó felbontású. Lehámoz minden felesleget a hangról, mégis megmarad a testessége, súlya a hangszereknek. Volt nálam több hiper-felbontású tápkábel, de ez a "tapintahtóság" ott rendszerint elvész (pl. Zensati Zorro), pedig az segíti megteremteni az élő zene illúzióját. Legalábbis az én hitrendszeremben![]()
Ár/teljesítmény aránya meg röhejes
Ha csinálni akarjuk a hangot valamerre, akkor nem ajánlanám a Z kábelt. Minden varázslat hiányzik a hangjából.
nemtomm írta: ↑2024.12.31., kedd 12:48Igen. Jelenleg 4 db van nálam használatban. Véleményem szerint ez egy hihetetlen transzparens, színezetlen hangú kábel. Gyors, feszes, jó felbontású. Lehámoz minden felesleget a hangról, mégis megmarad a testessége, súlya a hangszereknek. Volt nálam több hiper-felbontású tápkábel, de ez a "tapintahtóság" ott rendszerint elvész (pl. Zensati Zorro), pedig az segíti megteremteni az élő zene illúzióját. Legalábbis az én hitrendszeremben![]()
Ár/teljesítmény aránya meg röhejes
Ha csinálni akarjuk a hangot valamerre, akkor nem ajánlanám a Z kábelt. Minden varázslat hiányzik a hangjából.
Először is én NEM gyártok eladásra kábelt, max ha valaki kifejezetten szeretne az enyémből, akkor kaphatcables írta: ↑2024.12.31., kedd 11:27Nem könnyű kábel készítőknek kábelt eladni. Tudtommal O Károly is vett tőled kábelt valamikor. Neki elég jó a rendszere, ő ezt írta a rendszere kábeleiről:
viewtopic.php?f=147&t=77177&p=2799784&h ... e#p2799784
Mindenesetre kedves tőled, hogy Szilveszterkor, az év utolsó napján az én kábeleimmel foglalkozol, növelve ezzel az ide látogatók számát. Boldog Újévet kívánok neked!