A Fórum működési költségeihez járulsz hozzá azzal, ha hirdetéseket jeleníthetünk meg. Kérjük, hogy fontold meg ezen az oldalon az „Adblock” rendszered kikapcsolását.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Coincident Technology és Power-R Reference hangfal kábelek.jpg
Z hálózati vélemény.png
Nagyon érdekes üzlet/reklámpolitikának tartom azt, hogy valaki a saját portékáját úgy próbálja kívánatossá tenni, hogy más gyárók termékét tünteti fel rossz színben. Ilyet még egy gyártótól, DIY kábelkészítőtől sem láttam. Nekem erről a hazai politikai irányzat jut eszembe.
Ugyan már.
Elfelejtetted, hogy állandó lihegés ment / megy a 'de mondjatok konkrét példákat, ne csak a levegőbe beszéljetek' jellegű piszkálódásokkal?
Ha nincs megnevezve az 'ellenfél', az a baj. Ha itt van fehéren-feketén, hogy 1 db rendszerben, egyvalakinél mit vált le a drót, akkor meg az a baj.
És ha egyszer ott rosszabbul szól az a Coincident kábel, akkor írja azt, hogy 'de igazából mégis jobb'??
Coincident Technology és Power-R Reference hangfal kábelek.jpg
Z hálózati vélemény.png
Nagyon érdekes üzlet/reklámpolitikának tartom azt, hogy valaki a saját portékáját úgy próbálja kívánatossá tenni, hogy más gyárók termékét tünteti fel rossz színben. Ilyet még egy gyártótól, DIY kábelkészítőtől sem láttam. Nekem erről a hazai politikai irányzat jut eszembe.
-----
A Kábelezzünk pörgős rovatba leírtam, hogy az audió kábelek huzalvastagság tekintetében őrült módon túlméretezettek. Ez abból a téveszméből ered, hogy vastagabb huzalok jobban vezetik az áramot. Ez igaz, csak nem a hangjelre. Az egy nagyon kényes érzékeny jel és a túlméretezett huzalozás sokat ront a hangjel alakján, elvesznek a részletek. Attól kezdve az illető hangtömeget hallgat, ami nagyon tetszhet neki, de nem azonos a zenével. Egy mai levélváltás egy vevővel pontosan ezt igazolja:
vevő " A minap magamat emlékeztetőül kicsit visszatettem a korábbi hangszóró kábeleimet (Acoustic Zen Satori ( 1000$). Van egy olyan érzésem, hogy míg a Te kábeled szélesebb dinamikával szólaltatja meg a zenét, úgy a régi kábelem kicsit folyékonyabban adja azt vissza, ide értve a kevésbé dinamikus részeket, a hangok kerekségét, a felharmónikusokat, így mintha egy kicsit árnyaltabb lenne a hangzás. De nem tudom, lehet, hogy csak a változás miatt érzem ezt, és lehet, ha visszateszem a tiédet, megint nem lesz kérdés."
Cables
Jól érzed Béla. Az eredeti zenéhez az én kábelem hangja áll közelebb, mert kevesebbet "smirgliz le a hangjelből" , viszont sokak füle jobban szereti a polírozottabb hangzást. Ami kevésbe veszi igénybe a figyelmet, kíméli az idegeket, és egy ilyen zaklatott, pörgő világban bizony jól eshet.
vevő Na akkor most visszatettem a tiédet.
Ahhha, megvan. Részletesség és dinamika ….
Furcsa dolog ez a változás, becsapós tud lenni. Az ember füle megszokott egy hangot, és a változás magában a változtatás miatt jobbnak tűnhet elsőre, holott…
Hallgatva most a berendezést újra te kábeleddel, Teljes mértékben egyetértek a fenti leírásoddal. Annyira pontos és feltáró a kábeled, hogy talán a nyugodtság volt az, ami a másikban tetszhetett a tied után.
Köszönettel: Béla
A vevőnél 60 e Ft-os Z hálózati kábelek és 60 e Ft-os Power-R Referencia hangfal kábelek vannak kb 1 éve.
Na és megtartottad a óriás ölő z kábelt? Esetleg egy véleményt írnál róla? Mert infót az nem ír senki sem.
Igen. Jelenleg 4 db van nálam használatban. Véleményem szerint ez egy hihetetlen transzparens, színezetlen hangú kábel. Gyors, feszes, jó felbontású. Lehámoz minden felesleget a hangról, mégis megmarad a testessége, súlya a hangszereknek. Volt nálam több hiper-felbontású tápkábel, de ez a "tapintahtóság" ott rendszerint elvész (pl. Zensati Zorro), pedig az segíti megteremteni az élő zene illúzióját. Legalábbis az én hitrendszeremben
Ár/teljesítmény aránya meg röhejes
Ha csinálni akarjuk a hangot valamerre, akkor nem ajánlanám a Z kábelt. Minden varázslat hiányzik a hangjából.
Na és megtartottad a óriás ölő z kábelt? Esetleg egy véleményt írnál róla? Mert infót az nem ír senki sem.
Igen. Jelenleg 4 db van nálam használatban. Véleményem szerint ez egy hihetetlen transzparens, színezetlen hangú kábel. Gyors, feszes, jó felbontású. Lehámoz minden felesleget a hangról, mégis megmarad a testessége, súlya a hangszereknek. Volt nálam több hiper-felbontású tápkábel, de ez a "tapintahtóság" ott rendszerint elvész (pl. Zensati Zorro), pedig az segíti megteremteni az élő zene illúzióját. Legalábbis az én hitrendszeremben
Ár/teljesítmény aránya meg röhejes
Ha csinálni akarjuk a hangot valamerre, akkor nem ajánlanám a Z kábelt. Minden varázslat hiányzik a hangjából.
MZX Audio PDU-F07 hálózati szűrő
Taiko Extreme DIY PC
Chord Dave + MZX Audio egyedi táp
MZX PRE-NR1
ATC SCM 150 ASL PRO
Nem könnyű kábel készítőknek kábelt eladni. Tudtommal O Károly is vett tőled kábelt valamikor. Neki elég jó a rendszere, ő ezt írta a rendszere kábeleiről: viewtopic.php?f=147&t=77177&p=2799784&h ... e#p2799784
Mindenesetre kedves tőled, hogy Szilveszterkor, az év utolsó napján az én kábeleimmel foglalkozol, növelve ezzel az ide látogatók számát. Boldog Újévet kívánok neked!
Először is én NEM gyártok eladásra kábelt, max ha valaki kifejezetten szeretne az enyémből, akkor kaphat
Másodsorban a nálam működő hálózati kábel az - annyiban saját, hogy az enyém - egy spéci(bb) de nem általam készített, hanem egy előző erősítőhöz kapott kábel, amit a csere után is megtartottam.
Nem ismerem azt a bizonyos O Károlyt, és az előzőek fényében, miszerint nem gyártok eladásra kábelt, ez téves info lehet - vagy én emlékszem rosszul :)
amúgy nem a látogatószám növelése a célom, csak ez egy olyan fórum, ahol és amit mindenki kedve szerint olvasgat és ha van véleménye vagy kérdése, akkor meg is írhatja.
Messzemenőleg nem nézőszámnövelési célzattal
BUÉK
konkrétan nálam járt próbára cables kábel, nekem semmi pluszt nem adott, a saját (szintén nem gyári) kábelemhez képest
Nem könnyű kábel készítőknek kábelt eladni. Tudtommal O Károly is vett tőled kábelt valamikor. Neki elég jó a rendszere, ő ezt írta a rendszere kábeleiről:
Mindenesetre kedves tőled, hogy Szilveszterkor, az év utolsó napján az én kábeleimmel foglalkozol, növelve ezzel az ide látogatók számát. Boldog Újévet kívánok neked!
Aki jól olvas a sorok között, annak ez mégis csak informatív.
Merthogy ott van ez a 'próbál' ige. Ez a kulcs.
hát bocs, de ez nem egy kvízjáték, hogy kitaláljam mire gondolt a "költő"
Ha már a vélemények kérdések.. a topic címe, akkor ez a próbáltam nekem nem is kicsit tűnik kevésnek
Egy másik megoldás a próba nélküli tagadás.
konkrétan nálam járt próbára cables kábel, nekem semmi pluszt nem adott, a saját (szintén nem gyári) kábelemhez képest nem volt jobb igaz rosszabb sem.
Kb ugyanígy az IC kábel meghallgatásánál is.
De ezt akkor le is írtam itt valahol
na ettől aztán most mindenki megvilágosodott, és a dolgok a helyükre kerültek... csak a Z kábelről nem sikerült semmi hasznosat megtudni, max, hogy nálad is működtek, azaz vezette az áramot.
Aki jól olvas a sorok között, annak ez mégis csak informatív.
Merthogy ott van ez a 'próbál' ige. Ez a kulcs.
Nem arról van szó, hogy ez a világ legjobb kábele. Hanem arról, hogy egy kicsit más irányú az elgondolás, mást hangsúlyoz a konstrukció területén, és bizonyos rendszerekben milliós - amúgy igen jó - kábeleket ki tud ütni a helyéről.
Az, hogy valaki beletartozik-é a 'bizonyos rendszerek' csoportjába, erre az egyik legjobb megoldás, az a próba. Ha jobb lesz a hang, nagy öröm, rakás maradék pénz, ha nem, akkor nyugi van, hogy 'ezt a kört is megfutottuk'.
Egy másik megoldás a próba nélküli tagadás. Az is működik. Annak is van helye a hifis ég alatt. Nekem is van sok ilyen. Máskülönben minden szir-sz@rt kipróbálnánk, nem?
na ettől aztán most mindenki megvilágosodott, és a dolgok a helyükre kerültek... csak a Z kábelről nem sikerült semmi hasznosat megtudni, max, hogy nálad is működtek, azaz vezette az áramot.
Fantasztikus hozzászólás csak nem a hozzáértésről szól… egy 200 Ft-os fázisceruzával be tudod állítani a fázis helyességét és még áram szakinak sem kell lenni…
Ez igaz. Pont ez az oka, annak ha bárhova megyek kábelekkel mindig viszek fázisceruzát is, mert nem mindenki használ ilyet.
Amennyiben ilyen jó z hálózati kábel akkor miért nem használja ezt mindenki , mert ez a beírás után 1000 euróig minden kábelt lealáz ? Tőredék árért ? Nem kötekedni akarok de milyen komponensekből áll a rendszer?
Milyen típusú kábelt váltott le? Mert amit leírtál az nekem nekünk nem mond semmi infót se
Te próbáltad már ezt a Z hálózati kábelt?
Én igen
MZX Audio PDU-F07 hálózati szűrő
Taiko Extreme DIY PC
Chord Dave + MZX Audio egyedi táp
MZX PRE-NR1
ATC SCM 150 ASL PRO
Fantasztikus hozzászólás csak nem a hozzáértésről szól… egy 200 Ft-os fázisceruzával be tudod állítani a fázis helyességét és még áram szakinak sem kell lenni…
Ez igaz. Pont ez az oka, annak ha bárhova megyek kábelekkel mindig viszek fázisceruzát is, mert nem mindenki használ ilyet.
Amennyiben ilyen jó z hálózati kábel akkor miért nem használja ezt mindenki , mert ez a beírás után 1000 euróig minden kábelt lealáz ? Tőredék árért ? Nem kötekedni akarok de milyen komponensekből áll a rendszer?
Milyen típusú kábelt váltott le? Mert amit leírtál az nekem nekünk nem mond semmi infót se
Mielőtt leváltotta, előtte jól megalázta!
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”
Egyébként a beírás lényegére is érdemes felfigyelni. Arra, hogy neves amerikai kábel gyártó azonos árkategóriájú hálózati kábeleinél mennyivel többet hoznak a Z hálózatik.
Persze nem mindenki ír ilyen lelkesen. Még karácsony előtt érkezett érdeklődés Esztergonból, 2 Z kábelt kért egy audiózásban járatos ember. A fia vitte el neki a kábeleket. Három nap múlva rákérdeztem, hogy milyenek a Z kábelek, ő csak ennyit írt: Nem rosszabbak, mint az én kábeleim, de még tesztelem őket. Tegnap hívott, hogy maradnak a kábelek és hozzá tette, hogy 1000 dolláros kábeleket vált le a Z hálózatikkal.
Tisztelt Rudolf!
A Z tápkábelek rendben megérkeztek, úgy tettem, ahogy írtad.
Mégegyszer köszönöm ezt az élményt!
Üdvözlettel:
Ferenc
Fantasztikus hozzászólás csak nem a hozzáértésről szól… egy 200 Ft-os fázisceruzával be tudod állítani a fázis helyességét és még áram szakinak sem kell lenni…egyből jobb hangot kapsz majd ha minden csatinál beállitod a fázist
Sziasztok!
Kipróbáltam a hangfalkábelt majd rövid időre rá
kryo kezelt tápkábelt mindkét esetben pozitív
hatással volt a hangra teljesen meg vagyok
velük elégedve.
Így együtt sokkal nyitottabb tisztább részletekben
gazdag élethű hangot kaptam.
Tisztelt Rudolf!
A Z tápkábelek rendben megérkeztek, úgy tettem, ahogy írtad. Bedugtam mindhármat egyformán, bár nem tudom, hogy fázishelyesen-e? De biztos jól, mert a kapott hangzás valami varázslatos! Én sokkal többet kaptam, mint amit vártam! Most derült ki, hogy egy icipicit magasba húzó volt eddig a rendszer. Most úgy vannak magasak, hogy semmi bántó csilingelés, cisszegés nincs. Szép lekerekítettek, kisimultak.
Közepek brutál jók!
Mélyek? Lementek a bányába! Mintha 2 sub is be lenne kötve!
Nagyon szépen, bársonyosan puhán és mégis feszesen szólalnak meg. Az egész rendszert mintha érte volna egy kisebb áramütés, csiklandozás, feszesebb, dinamikusabb, pontosabb és élettel teltebb lett minden.
A tér? Az összes dimenzió megvan, világűr mélységekkel. A hangszerek szeparáltságának még nagyobb megjelenése, kb 5 centit is kihallani, szinte hihetetlen! Köszönöm, maximálisan meg vagyok elégedve!!!
Egyébként audioquest NRG Y-okat cseréltem le a Z tápkákábelekre, Cambridge cxa81, cxcv2 és cxn100 készülékekhez, a jelút végén Kef Q950-ek vannak Viablue sc4 t6s kábellel.
Először megdöbbentő volt a kábelek átmérője az Y-ok után, na mondom, mi lesz ebből? Pazar hangzás, hangkép lett belőle!
Szó szerint beigazolódott, amit Rudolf és mások is mondtak ezekről a kábelekről: nem a méret a lényeg! Én lutrira mentem, mivel 1 óra alatt elvitték az y-okat, 2 napig semmi nem volt, a gyárikat meg naná, hogy nen dogtam vissza két napra. Megérte a várakozás és jó lóra tettem! Élvezem!
Mégegyszer köszönöm ezt az élményt!
Üdvözlettel:
Ferenc
... Azt nem tudtam detektálni, hogy mennyire "gyilkolja a zajt", pedig zene nélkül, feltekert hangerőnél, többször kihúztam-bedugtam, de nem tudtam semmit felfedezni, ellenben a hangképre egyértelműen pozitív hatással van. ...
A Noise killer azokat a nagyfrekvenciás zajkomponenseket nyomja el, amelyek a fül által nem hallható tartományba esnek. Ezért zene nélkül nem hallható a hatás. Az audio rendszereinket zene hallgatásra használjuk és ekkor viszont jól hallhatóan javul a hangzás, ha Noise killer elnyomja a hangjelet torzító zaj összetevőket.
A Noise killer hatásos.jpg (16.42 KiB) Megtekintve 1850 alkalommal
Szép napot mindenkinek!
Néhány napja nálam is szolgál egy ilyen Noise Killer, a felirata alapján "Noise Killer REF", Rudolf elmondása szerint, a legújabb fejlesztésű modell.
A hálózati elosztóm üresen tátongó 1db aljzatába kerestem valami hasznos kis megoldást, ami hallhatóan csinál is valamit.
Nos, a Noise Killer nálam is működik! Azt nem tudtam detektálni, hogy mennyire "gyilkolja a zajt", pedig zene nélkül, feltekert hangerőnél, többször kihúztam-bedugtam, de nem tudtam semmit felfedezni, ellenben a hangképre egyértelműen pozitív hatással van. Valóságodabb, hihetőbb a megszólalás, a teret széltében és mélységében növeli, a jelenlétérzet fokozódik, tagoltabb a zene, jobban elkülönülnek a zenészek, az elhelyezkedésük határozottabb, valahogy jobban belelátni a zene szöveteibe, határozottabb az érzés, hogy nekem szól a zene, és nem csak úgy.
Ígéretet tettem rá, hogy másik konnektorban is kipróbálom, ez meg is történt, de marad az elosztóban, mert itt a legjobb a hatása.
Számomra mindenképpen megérte, mert bőven hozott annyi pluszt. Az árát figyelembe véve, ennyiért semmit sem tudnék a rendszeremhez tenni, ami hatékonyságban ugyanezt hozná.
Ennyivel drágább készülék, vagy kábel biztosan nem, és ilyen jellegű változást sem.
Aki a rendszere fínomhangolásában gondolkodik, annak ez egy remek alternatíva, mindenképpen érdemes próbát tenni vele.
Köszönöm a figyelmet!
Korábban sosem volt ilyen, vagy ehhez hasonló "kütyüm", szóval nem tudtam, mit várhatok tőle.
A hatása rögtön hallható, amint az ember bedugja a hálózatba. Akkor lehet rájönni, hogy volt ott még zaj, ahol eddig nem tudta, hogy van. Előbújik sok apró részlet. De nem úgy, hogy alapvetően a felbontás növekszik, hanem inkább kitisztul a hangkép, annak is főleg a közepe, teteje. Hallgathatóbb lesz a rendszer. Nem ég és föld a különbség, de egyértelműen hallani.
Nekem amúgy az volt az érzésem, hogy 1-2 nap után erősödött még a hatás. Mondjuk én egy új példányt kaptam, lehet hogy csak "járatódott", mint pl egy kábel is.
Illetve érdemes még kísérletezni, hogy a lakás mely részére dugja be az ember. Erre nem találtam egzakt megoldást, de változó az ererdmény. Próbálgatni kell.
Mindenesetre mindenkinek ajánlom, ennyi pénzt nevetve megér, egyértelmű a hatás mindenféle negatívum nélkül.
LP: Linn Sondek LP12 + GB Tools Zeta + Koetsu Black + Heed Orbit + Quasar III + Q-PSU
CD: Heed Obelisk DT + DA
Stream: SOtM SMS-200 neo + TMP
Erősítő: Heed Obelisk SI³⁰ + X2³⁰
Hangfal: Heed StandArt JSE
Táp: Power-R Live 2
IC: Acoustic Zen Matrix Reference
Hf.: Zu Mission
Rudi elhozott egy Noise killer CR zajcsökkentőt, hogy hallgassam meg.Nekem a régebbi volt hasonlóan kezelt, mint az új.A különbség hallható volt minden tekintetben.Nem akarok mindenféle jelzőt írni róla,de minden rendszerre jó hatással lehet.
Akit érdekel hallgassa meg, mert minden vételi szándék nélkül odaadja tesztelésre.
Mikor bedugtam a konnektorba a feleségem megszólalt, hogy mi történt teljesen eltűnt a zaj és tisztább lett a zene.
Sziasztok
Olvasgatva a sok pozitív hozzászólást gondoltam megpróbálok
néhány DC kábelt a kettő switch és a router táplálására
Rudi készségesen küldött vásárlási kötelezettség nélkül három DC kábelt
Meghallgatás után azt kell mondjam az előző beírások igazak
A kábelek maradnak
Köszönet Rudinak
Javaslok az érdeklődőknek egy meghallgatást
Üdv
Immàrom közel 2hónapja,hogy azt mondhatom a rendszerem teljes kàbelezèse Rudibàcsi kàbeleivel lettek megvalósítva!
Egèsz pontosan:
4db tàpkàbel
2db xlr
2pàr hangfalkàbel
3db dc kàbel
Minden kàbel bekötèse utàn elkèpesztô minôsègi ugràst tapasztaltam minden tèren!
De!
Amikor összeàllt a kàbelezès ès minden eszköz megkapta Rudibàcsi kàbeleit az valami elkèpesztô volt!
Olyan szinergikus,tiszta,zenei hangja lett a rendszeremnek,hogy mèg azóta is sokszor meglepôdöm micsoda hang lett!
Mindenkinek tudom ajànlani, próbálja ki,hogy egy teljes rendszer kàbelezèse Rudibàcsi kàbàleivel legyen!
Garantàlt a döbbenet!!!
Üdv,
Andràs