Hát akkor nevezzük csak kondicionálásnak -jobb szó híján - amit a cég végez. Ez az otthon bejáratást nem helyettesíti. 2-300 óra tapasztalatom szerint, de lehet 400 is míg vége a hullámvasútnak.Rock60 írta: ↑2024.09.25., szer. 12:03Köszönöm !cotag írta: ↑2024.09.25., szer. 11:15
Új bejáratási, kondicionáló eljárást alkalmaznak az újabb biztosítékoknál, így a helyes irány nem biztos, hogy azonos a biztosítékon lévő szöveg irányával. Érdemes először kipróbálni szöveg irányban, ha nem egyértelműen jobb így a hang, akkor megfordítani. A jó irány az, ahol levegősebb és részletezőbb hangot kapsz.![]()
Érdekes minden esetre...![]()
Ezek szerint be vannak járatva az új biztosítékok ? Erről sem hallottam még, csak arról, hogy otthon be kell járatni.
Ha meg a gyárban bejáratják - régi vagy új módszerrel - miért nem a szöveg irányának megfelelően ?![]()
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Re: Kábelezzünk
Érdekes minden esetre...
Ezek szerint be vannak járatva az új biztosítékok ? Erről sem hallottam még, csak arról, hogy otthon be kell járatni.
Ha meg a gyárban bejáratják - régi vagy új módszerrel - miért nem a szöveg irányának megfelelően ?
Köszönöm !cotag írta: ↑2024.09.25., szer. 11:15
Új bejáratási, kondicionáló eljárást alkalmaznak az újabb biztosítékoknál, így a helyes irány nem biztos, hogy azonos a biztosítékon lévő szöveg irányával. Érdemes először kipróbálni szöveg irányban, ha nem egyértelműen jobb így a hang, akkor megfordítani. A jó irány az, ahol levegősebb és részletezőbb hangot kapsz.

Érdekes minden esetre...

Ha meg a gyárban bejáratják - régi vagy új módszerrel - miért nem a szöveg irányának megfelelően ?

" Nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél." Ha egy jelenségről suttognak az emberek, az rendszerint úgy is van.
Nem tudom, mitől függ, hogy valaki meghall valamit egyből, vagy csak nehezen, vagy soha.
Nem hinném, hogy 60 fölött, kissé csengő bal füllel, bármennyivel is jobb hallásom lenne, mint az átlagnak, sőt.
Talán, a korból fakadóan régóta hallgatózva megtanulja az ember, hogy mire is figyeljen, nem tudom...
A rendszerem nem különösebben analitikus, vagy szofisztikált - a lemezjátszó kivételével, nem ezen múlik.
Múltkorában, mikor először cseréltem tápkábelt a Quad Esl-ben, az IP tv - vel ! felvett Bruce Sprigsteen koncertet hallgattam. Feleségem, aki kicsit tud angolul, felnézett a tűzhely mellől és azt mondta :
" Eddig is szerettem a nő hangját, de most már legalább értem is, mit énekel. "
/ Bruce feleségéről van szó, akivel duettet énekelnek. /
Tényleg sokkal jobban szólt, de a párom frappánsan összefoglalta a lényeget.
A múlt héten alátéteket próbáltam az erősítő alatt.
A nem túl régen vett, de bevált helyére próbáltam egy másik neves garnitúrát.
Mis Marple ment a tévében.
Nem igazán tetszett a hang, próbáltam valahogy megfogalmazni magamban, mi is a bajom vele. Magasabb tónúsú volt, kevesebb előnnyel, több hátránnyal.
Megint a feleségem volt, aki kiborította a bilt.
" Nem ez a hang szokott a néni szinkron hangja lenni ! " Csak pislogtam.
Tényleg olyan volt, mintha egy fiatalabb nő hangja szólt volna.
Visszatettem a korábbi alátétet, feleségem újra élvezhette az " eredeti "
szinkronhangot én meg újra elkönyvelhettem, hogy bizony mennyire hallatszik és mennyire számít minden.
Én soha nem voltam szkeptikus, hiszen elég csúnya dolog lenne, hogy ha valaki állít valamit, amit hall, azt mondani rá, hogy az kizárt, biztosan csak képzelődik az illető.
" Nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél." Ha egy jelenségről suttognak az emberek, az rendszerint úgy is van.
Nem tudom, mitől függ, hogy valaki meghall valamit egyből, vagy csak nehezen, vagy soha.
Nem hinném, hogy 60 fölött, kissé csengő bal füllel, bármennyivel is jobb hallásom lenne, mint az átlagnak, sőt.
Talán, a korból fakadóan régóta hallgatózva megtanulja az ember, hogy mire is figyeljen, nem tudom...

A rendszerem nem különösebben analitikus, vagy szofisztikált - a lemezjátszó kivételével, nem ezen múlik.
Múltkorában, mikor először cseréltem tápkábelt a Quad Esl-ben, az IP tv - vel ! felvett Bruce Sprigsteen koncertet hallgattam. Feleségem, aki kicsit tud angolul, felnézett a tűzhely mellől és azt mondta :
" Eddig is szerettem a nő hangját, de most már legalább értem is, mit énekel. "
/ Bruce feleségéről van szó, akivel duettet énekelnek. /
Tényleg sokkal jobban szólt, de a párom frappánsan összefoglalta a lényeget.
A múlt héten alátéteket próbáltam az erősítő alatt.
A nem túl régen vett, de bevált helyére próbáltam egy másik neves garnitúrát.
Mis Marple ment a tévében.
Nem igazán tetszett a hang, próbáltam valahogy megfogalmazni magamban, mi is a bajom vele. Magasabb tónúsú volt, kevesebb előnnyel, több hátránnyal.
Megint a feleségem volt, aki kiborította a bilt.
" Nem ez a hang szokott a néni szinkron hangja lenni ! " Csak pislogtam.
Tényleg olyan volt, mintha egy fiatalabb nő hangja szólt volna.
Visszatettem a korábbi alátétet, feleségem újra élvezhette az " eredeti "
szinkronhangot én meg újra elkönyvelhettem, hogy bizony mennyire hallatszik és mennyire számít minden.
Új bejáratási, kondicionáló eljárást alkalmaznak az újabb biztosítékoknál, így a helyes irány nem biztos, hogy azonos a biztosítékon lévő szöveg irányával. Érdemes először kipróbálni szöveg irányban, ha nem egyértelműen jobb így a hang, akkor megfordítani. A jó irány az, ahol levegősebb és részletezőbb hangot kapsz.
Talan most kellene a biztositekokat probalgatni mikor mar ugyahogy rendben a rendszer az akusztikan kivul mert az meg nem volt kezelve de nem olyan szornyu, van egy kis kiemeles 80 Hz korul da amugy linearis az atvitel.
Jo lenne ha valakivel aki jol hallja a kulonbseget es meg tudja jegyezni, hogy 10 percel ezelott pontosan hogyan szolt a rendszer mert kb ennyi ido amig valamit kicserel az ember es ujra inditja a rendszert mert az egeszet aramtalanitani kell ilyenkor.
Masnem veszek egy ugyanilyen rendszer es melle allitom de mindig egy dolgot cserelve, hogy masodperc alatt tudjak atvaltani a masik rendszerre.
https://www.synergisticresearch.com/fuses/purple-fuse/
Q: Are fuses directional?
A: Yes, fuses are directional. Electricity should flow from the left to the right when you view the fuse. If you do not know the direction of flow you should listen to the fuse inserted in both directions. One direction will sound more detailed. This is the correct way.
Note: If you are switching from an Orange fuse to a Purple fuse, start by inserting the Purple fuse in the same direction as the Orange fuse being replaced. If the Purple fuse is not an immediate improvement, flip the Purple fuse in the alternate direction.
- tottyi
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 864
A lentibb szoveget a Purple biztositekokhoz irtak. De viszont igy masfel ev jaratas utan nemtudom lenne-e ertelme cserelgetni mert akkor rosszul lett bejaratva. Amikor beraktam a biztositekokat akkor en nem vettem eszre egetvero kulonbseget, sot egyatalan nem is figyeltem, hogy volt-e valtozas viszont akkor barmilyen halozati kabelt probaltam en nem ereztem valtozast csak ha mar az egesz rendszerben ki volt cserelve a kabelozas egy sokkal jobbra es most ha valamelyik kabelt csrelem akkor mar lehet hallani a valtozast eleg jol meg nekem is. Ezt azert irom igy mert azelott szkeptikus voltam a kabel ugyben, IC kabel kozott meg csak-csak tudtam kulonbseget tenni de halozati kabel kozott en nem hallottam kulonbseget.cotag írta: ↑2024.09.24., kedd 17:29Ez kis pontosításra szorul A fenti szöveg igaz a Synergistic biztosítékokra az Orange-ig bezárólag. Utána viszont - Purple, Master, Pink - már nem biztos, hogy a felirat iránya lesz a mérvadó:tottyi írta: ↑2024.09.24., kedd 09:59Szinte biztos, hogy rosszul fejeztem ki magam ezert bemasolom az eredeti Synergistic Research oldalrol ajanlott biztositek behelyezeset a keszulekbe.
Viszont nem ertem, hogy nem lehet megerteni, hogy honnet jon az aram es melyik keszulekbe megy bele.
"A: Yes, fuses are directional. Electricity should flow from the left to the right when you view the fuse. If you do not know the direction of flow you should listen to the fuse inserted in both directions. One direction will sound more detailed. This is the correct way."
“Actually just having your system turned on, or even the single component you are re-fusing left on (it is always a good idea change only one component fuse at a time until you determine correct fuse directionality) is sufficient in most cases to burn in a fuse, no music necessary. It is paramount however that you first determine correct fuse orientation on a fuse-by-fuse basis before placing in the next fuse in your system and again listening in both directions where the correct directionality should be readily appertains as more air and detail. If switching from a prior SR fuse model like Orange start Purple in the same direction, if it does not sound immediately better in most ways simply reverse the Purple fuse direction. Due to a new conditioning process, purple fuses may not always perfectly mirror the same orientation as prior SR Fuses. After determining the correct directionality for one or more fuses leave your system turned on to speed realization of best performance.”
Talan most kellene a biztositekokat probalgatni mikor mar ugyahogy rendben a rendszer az akusztikan kivul mert az meg nem volt kezelve de nem olyan szornyu, van egy kis kiemeles 80 Hz korul da amugy linearis az atvitel.
Jo lenne ha valakivel aki jol hallja a kulonbseget es meg tudja jegyezni, hogy 10 percel ezelott pontosan hogyan szolt a rendszer mert kb ennyi ido amig valamit kicserel az ember es ujra inditja a rendszert mert az egeszet aramtalanitani kell ilyenkor.
Masnem veszek egy ugyanilyen rendszer es melle allitom de mindig egy dolgot cserelve, hogy masodperc alatt tudjak atvaltani a masik rendszerre.

https://www.synergisticresearch.com/fuses/purple-fuse/
Q: Are fuses directional?
A: Yes, fuses are directional. Electricity should flow from the left to the right when you view the fuse. If you do not know the direction of flow you should listen to the fuse inserted in both directions. One direction will sound more detailed. This is the correct way.
Note: If you are switching from an Orange fuse to a Purple fuse, start by inserting the Purple fuse in the same direction as the Orange fuse being replaced. If the Purple fuse is not an immediate improvement, flip the Purple fuse in the alternate direction.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
“Actually just having your system turned on, or even the single component you are re-fusing left on (it is always a good idea change only one component fuse at a time until you determine correct fuse directionality) is sufficient in most cases to burn in a fuse, no music necessary. It is paramount however that you first determine correct fuse orientation on a fuse-by-fuse basis before placing in the next fuse in your system and again listening in both directions where the correct directionality should be readily appertains as more air and detail. If switching from a prior SR fuse model like Orange start Purple in the same direction, if it does not sound immediately better in most ways simply reverse the Purple fuse direction. Due to a new conditioning process, purple fuses may not always perfectly mirror the same orientation as prior SR Fuses. After determining the correct directionality for one or more fuses leave your system turned on to speed realization of best performance.”
Ez kis pontosításra szorul A fenti szöveg igaz a Synergistic biztosítékokra az Orange-ig bezárólag. Utána viszont - Purple, Master, Pink - már nem biztos, hogy a felirat iránya lesz a mérvadó:tottyi írta: ↑2024.09.24., kedd 09:59Szinte biztos, hogy rosszul fejeztem ki magam ezert bemasolom az eredeti Synergistic Research oldalrol ajanlott biztositek behelyezeset a keszulekbe.
Viszont nem ertem, hogy nem lehet megerteni, hogy honnet jon az aram es melyik keszulekbe megy bele.
"A: Yes, fuses are directional. Electricity should flow from the left to the right when you view the fuse. If you do not know the direction of flow you should listen to the fuse inserted in both directions. One direction will sound more detailed. This is the correct way."
Gondolom rá tudsz nagyítani.
Egyből kiderül.
De segitek.
Bekapcsológomb-bizti-iec aljzat összedrótozása.
Nem valami szemet gyönyörködtető.
De nem is tudom,hogy lehetett volna másképp csinálni.
Ez kb. 40 éve ilyen.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 8971
Te kicserélted?
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Ha lenditeni akarsz a hangon akkor azt a belső xlr drótot cseréld ki...tottyi írta: ↑2024.09.24., kedd 13:57Akkor tessek az erosito ami benne van az ATC-ben, ezen megtobbet szornyulkodhetsz.
amp_pack.jpg
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Ami nincsen szem előtt abból még a nagyobb gyártók is max az egyszerü tyúkbél kábelt teszik be a készülékbe. sajnos ..

"Az igazi barát szemből támad."

- tottyi
- Hazajáró lélek
Akkor tessek az erosito ami benne van az ATC-ben, ezen megtobbet szornyulkodhetsz.

Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
Nesze neked spéci tápkábel, dugó és biztosíték !
Így elnézve a képeket - pl. a biztosítékházat - elgondolkodtató, hogy hány helyen dolgozik a kivitelezés és anyaghasználat a hifista ellen.
Nesze neked spéci tápkábel, dugó és biztosíték !
- tottyi
- Hazajáró lélek
Nem akartam, hogy valamilyen felreertes tortenjen a kepekkel es az "aramlassal" kapcsolatban.Rock60 írta: ↑2024.09.24., kedd 11:42Szerintem meg lehet érteni.
Hétköznapi módon így mondjuk. Innen jön, arra megy, stb...![]()
Miközben tudjuk, hogy nem " folyik " semerre sem.
Jók azok a piros nyilas szemléltető ábrák.![]()
/ Nekem utoljára egy ötven éves Orosz akkumulátor töltőn volt ilyen biztosítékház./

Hétköznapi módon így mondjuk. Innen jön, arra megy, stb...
Jók azok a piros nyilas szemléltető ábrák.
/ Nekem utoljára egy ötven éves Orosz akkumulátor töltőn volt ilyen biztosítékház.
/
Szerintem meg lehet érteni.
Hétköznapi módon így mondjuk. Innen jön, arra megy, stb...

Jók azok a piros nyilas szemléltető ábrák.

/ Nekem utoljára egy ötven éves Orosz akkumulátor töltőn volt ilyen biztosítékház.

Írtam Én ilyet ?
Topping E70 Velvet + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz
"Csak a hülyék tudnak mindent, a többiek életük végéig tanulnak".
- tottyi
- Hazajáró lélek
Szinte biztos, hogy rosszul fejeztem ki magam ezert bemasolom az eredeti Synergistic Research oldalrol ajanlott biztositek behelyezeset a keszulekbe.
Lehet arra gondolsz, hogy a fázissal kötöd sorba a biztit
Már bocsánat, ha jól emlékszem, a váltakozó áram nem "folyik" semerre szerintem
Lehet arra gondolsz, hogy a fázissal kötöd sorba a biztit

Topping E70 Velvet + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3192
Nem biztos, hogy minden külső biztosítéktartó ugyanígy van bekötve, de nekem ez lenne a logikus, hogy a bizti iránya kintről-befelé.
Ugyanezt a logikát követve raktam be én is a biztiket az előfokba, de azért majd kipróbálom fordítva is.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- tottyi
- Hazajáró lélek
Tegnap utanamertem es tok veletlenul annak idejen jo iranyba raktam be a biztit az ATC dobozba. :)
A Synergistic Research Purple Fuses eseten balrol jobbra folyik az aram az iras szerint.
A Synergistic Research Purple Fuses eseten balrol jobbra folyik az aram az iras szerint.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára tottyi 2024.09.24., kedd 09:15-kor.
Az erősítőbe kell három, minden máshol már ezüst drót figyel a biztosíték ház alatt...
/ Remélem jó irányba forrasztottam be.
/
Be...zna, ha 8 db. kellene...

Az erősítőbe kell három, minden máshol már ezüst drót figyel a biztosíték ház alatt...

/ Remélem jó irányba forrasztottam be.

Kicsit jegelnem kell a bizti kérdést.
Van nálam kipróbálásra egy kedves fórumtársunktól egy Stealth Varidig coax kábel.
Három évig a fiókban pihent, most járódik...
Mióta a VZ megmutatta, hogy az eddigi nagyon jónak tartott coaxom milyen s...r, azóta vadászok egyre.
Ez most ígéretesnek tűnik...
Van nálam kipróbálásra egy kedves fórumtársunktól egy Stealth Varidig coax kábel.
Három évig a fiókban pihent, most járódik...
Mióta a VZ megmutatta, hogy az eddigi nagyon jónak tartott coaxom milyen s...r, azóta vadászok egyre.
Ez most ígéretesnek tűnik...
Bruttó elszámolásban hálózatba termelt minden kWh-ért 5,25Ft-ot fizet az MVM a HMKKE tulajdonosnak évi max 12000kWh-ig. Azon felül rész már SZJA köteles és 20% adó levonás után már csak 4,2Ft-ot. De hogy egyáltalán fizessen egyébként ilyen szégyenteljes kis összeget, ezt kérelmezni kell. Nekem háromszor kellett beküldenem a kérelmet pontosan kitöltött ürlapon, mire hajlandók voltak fél év után valamit utalni.