Egy pár szóban összefoglalná valaki, mit írtak a Purple pozicionálásáról az Orange-hoz képest ?

Sajnos az angol szöveg erősen meghaladja a tudásomat...
A lentibb szoveget a Purple biztositekokhoz irtak. De viszont igy masfel ev jaratas utan nemtudom lenne-e ertelme cserelgetni mert akkor rosszul lett bejaratva. Amikor beraktam a biztositekokat akkor en nem vettem eszre egetvero kulonbseget, sot egyatalan nem is figyeltem, hogy volt-e valtozas viszont akkor barmilyen halozati kabelt probaltam en nem ereztem valtozast csak ha mar az egesz rendszerben ki volt cserelve a kabelozas egy sokkal jobbra es most ha valamelyik kabelt csrelem akkor mar lehet hallani a valtozast eleg jol meg nekem is. Ezt azert irom igy mert azelott szkeptikus voltam a kabel ugyben, IC kabel kozott meg csak-csak tudtam kulonbseget tenni de halozati kabel kozott en nem hallottam kulonbseget.cotag írta: ↑2024.09.24., kedd 17:29Ez kis pontosításra szorul A fenti szöveg igaz a Synergistic biztosítékokra az Orange-ig bezárólag. Utána viszont - Purple, Master, Pink - már nem biztos, hogy a felirat iránya lesz a mérvadó:tottyi írta: ↑2024.09.24., kedd 09:59Szinte biztos, hogy rosszul fejeztem ki magam ezert bemasolom az eredeti Synergistic Research oldalrol ajanlott biztositek behelyezeset a keszulekbe.
Viszont nem ertem, hogy nem lehet megerteni, hogy honnet jon az aram es melyik keszulekbe megy bele.
"A: Yes, fuses are directional. Electricity should flow from the left to the right when you view the fuse. If you do not know the direction of flow you should listen to the fuse inserted in both directions. One direction will sound more detailed. This is the correct way."
“Actually just having your system turned on, or even the single component you are re-fusing left on (it is always a good idea change only one component fuse at a time until you determine correct fuse directionality) is sufficient in most cases to burn in a fuse, no music necessary. It is paramount however that you first determine correct fuse orientation on a fuse-by-fuse basis before placing in the next fuse in your system and again listening in both directions where the correct directionality should be readily appertains as more air and detail. If switching from a prior SR fuse model like Orange start Purple in the same direction, if it does not sound immediately better in most ways simply reverse the Purple fuse direction. Due to a new conditioning process, purple fuses may not always perfectly mirror the same orientation as prior SR Fuses. After determining the correct directionality for one or more fuses leave your system turned on to speed realization of best performance.”
Ez kis pontosításra szorul A fenti szöveg igaz a Synergistic biztosítékokra az Orange-ig bezárólag. Utána viszont - Purple, Master, Pink - már nem biztos, hogy a felirat iránya lesz a mérvadó:tottyi írta: ↑2024.09.24., kedd 09:59Szinte biztos, hogy rosszul fejeztem ki magam ezert bemasolom az eredeti Synergistic Research oldalrol ajanlott biztositek behelyezeset a keszulekbe.
Viszont nem ertem, hogy nem lehet megerteni, hogy honnet jon az aram es melyik keszulekbe megy bele.
"A: Yes, fuses are directional. Electricity should flow from the left to the right when you view the fuse. If you do not know the direction of flow you should listen to the fuse inserted in both directions. One direction will sound more detailed. This is the correct way."
Gondolom rá tudsz nagyítani.
Te kicserélted?
Ha lenditeni akarsz a hangon akkor azt a belső xlr drótot cseréld ki...tottyi írta: ↑2024.09.24., kedd 13:57Akkor tessek az erosito ami benne van az ATC-ben, ezen megtobbet szornyulkodhetsz.
amp_pack.jpg
Ami nincsen szem előtt abból még a nagyobb gyártók is max az egyszerü tyúkbél kábelt teszik be a készülékbe. sajnos ..
Akkor tessek az erosito ami benne van az ATC-ben, ezen megtobbet szornyulkodhetsz.
Így elnézve a képeket - pl. a biztosítékházat - elgondolkodtató, hogy hány helyen dolgozik a kivitelezés és anyaghasználat a hifista ellen.
Nem akartam, hogy valamilyen felreertes tortenjen a kepekkel es az "aramlassal" kapcsolatban.Rock60 írta: ↑2024.09.24., kedd 11:42Szerintem meg lehet érteni.
Hétköznapi módon így mondjuk. Innen jön, arra megy, stb...![]()
Miközben tudjuk, hogy nem " folyik " semerre sem.
Jók azok a piros nyilas szemléltető ábrák.![]()
/ Nekem utoljára egy ötven éves Orosz akkumulátor töltőn volt ilyen biztosítékház./
Szerintem meg lehet érteni.
Írtam Én ilyet ?
Szinte biztos, hogy rosszul fejeztem ki magam ezert bemasolom az eredeti Synergistic Research oldalrol ajanlott biztositek behelyezeset a keszulekbe.
Már bocsánat, ha jól emlékszem, a váltakozó áram nem "folyik" semerre szerintem
Nem biztos, hogy minden külső biztosítéktartó ugyanígy van bekötve, de nekem ez lenne a logikus, hogy a bizti iránya kintről-befelé.
Be...zna, ha 8 db. kellene...
Bruttó elszámolásban hálózatba termelt minden kWh-ért 5,25Ft-ot fizet az MVM a HMKKE tulajdonosnak évi max 12000kWh-ig. Azon felül rész már SZJA köteles és 20% adó levonás után már csak 4,2Ft-ot. De hogy egyáltalán fizessen egyébként ilyen szégyenteljes kis összeget, ezt kérelmezni kell. Nekem háromszor kellett beküldenem a kérelmet pontosan kitöltött ürlapon, mire hajlandók voltak fél év után valamit utalni.
Szerintem teljesen más hangot kapsz mint az Orange ..lehet, hogy jobbat vagy mást fogsz megtapasztalni..pl nálam mikor kicseréltem minden biztit Orange-rá a változás nagyon pozitív volt de amikor mindegyik Purple lett ( csak 8 db ) na az hozott igazi jó hangot és képet. Sajnos Qsa biztit nem tudtam még kipróbálni még de előbb utóbb lesz hozzá szerencsém
Nekem szokott fizetni, de csak 5 Ft./kW-ot
Aztán majd jól elkap a gépszíj, és nem menekülsz!