Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
- tottyi
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 870
Re: Kábelezzünk
Tegnap utanamertem es tok veletlenul annak idejen jo iranyba raktam be a biztit az ATC dobozba. :)
A Synergistic Research Purple Fuses eseten balrol jobbra folyik az aram az iras szerint.
A Synergistic Research Purple Fuses eseten balrol jobbra folyik az aram az iras szerint.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára tottyi 2024.09.24., kedd 09:15-kor.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
Az erősítőbe kell három, minden máshol már ezüst drót figyel a biztosíték ház alatt...
/ Remélem jó irányba forrasztottam be.
/
Be...zna, ha 8 db. kellene...

Az erősítőbe kell három, minden máshol már ezüst drót figyel a biztosíték ház alatt...

/ Remélem jó irányba forrasztottam be.

Kicsit jegelnem kell a bizti kérdést.
Van nálam kipróbálásra egy kedves fórumtársunktól egy Stealth Varidig coax kábel.
Három évig a fiókban pihent, most járódik...
Mióta a VZ megmutatta, hogy az eddigi nagyon jónak tartott coaxom milyen s...r, azóta vadászok egyre.
Ez most ígéretesnek tűnik...
Van nálam kipróbálásra egy kedves fórumtársunktól egy Stealth Varidig coax kábel.
Három évig a fiókban pihent, most járódik...
Mióta a VZ megmutatta, hogy az eddigi nagyon jónak tartott coaxom milyen s...r, azóta vadászok egyre.
Ez most ígéretesnek tűnik...
Bruttó elszámolásban hálózatba termelt minden kWh-ért 5,25Ft-ot fizet az MVM a HMKKE tulajdonosnak évi max 12000kWh-ig. Azon felül rész már SZJA köteles és 20% adó levonás után már csak 4,2Ft-ot. De hogy egyáltalán fizessen egyébként ilyen szégyenteljes kis összeget, ezt kérelmezni kell. Nekem háromszor kellett beküldenem a kérelmet pontosan kitöltött ürlapon, mire hajlandók voltak fél év után valamit utalni.
Szerintem teljesen más hangot kapsz mint az Orange ..lehet, hogy jobbat vagy mást fogsz megtapasztalni..pl nálam mikor kicseréltem minden biztit Orange-rá a változás nagyon pozitív volt de amikor mindegyik Purple lett ( csak 8 db ) na az hozott igazi jó hangot és képet. Sajnos Qsa biztit nem tudtam még kipróbálni még de előbb utóbb lesz hozzá szerencsém

"Az igazi barát szemből támad."
-
- Fórumlakó
- Értékelés: 367
Nekem szokott fizetni, de csak 5 Ft./kW-ot

A gondolkodás nem megerőltető...
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3237
Aztán majd jól elkap a gépszíj, és nem menekülsz!

MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Annyira felkeltette a figyelmemet Zoli QSA tesztje - és persze a többiek egyetértése/helyeslése is - hogy még a végén kipróbálok egyet.
Kíváncsi vok, mit hallok az SR Orange-hoz képest...
Kíváncsi vok, mit hallok az SR Orange-hoz képest...
/
Talán azért hívják forrásnak.
Milyen érdekes lenne, ha a fogyasztó felől áramlana az energia a forrás felé.
Fizethetne nekem az ELMÜ.
Nem szakmailag, csak úgy parasztosan úgy vélem, hogy az áramforrás felől folyik az áram a fogyasztó felé. / Energia áramlás.

Talán azért hívják forrásnak.

Milyen érdekes lenne, ha a fogyasztó felől áramlana az energia a forrás felé.
Fizethetne nekem az ELMÜ.

Ha a QSA rossz irányban áll akkor gatyább a hang mint az eredeti biztivel.
Szóval ha a fennt leírtakat tapasztaltad akkor nem kell szétszedni a cájgot
Zoli!
Ha a QSA rossz irányban áll akkor gatyább a hang mint az eredeti biztivel.
Szóval ha a fennt leírtakat tapasztaltad akkor nem kell szétszedni a cájgot
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
- tottyi
- Hazajáró lélek
De ez a fazisceruza is jo otlet, hogy melyik iranybol jon az aram.zoli73 írta: ↑2024.09.23., hétf. 12:35A kérdés nagyon jó, de még erre nem volt időm. Mindenképpen kipróbálom, mert ahogy a másik topicban irtam is, az ösvény elején lévő biztosítéknál, jelentős változást tapasztaltam , a megfordítás után.
A biztosítéktartó iránya is jó kérdés, szerintem a készülék belsejében, ahová be van forrasztva, ott egy fázisceruza segítségével eldönthető, kívülről feszúltségmentes állapotban, összemérhető az IEC aljzattal.
Amelyik készüléknél belül van a panelen, az meg szintén mérhető, sőt, némely esetben még latható is.
Bevallom, még ezzel sem foglalkoztam, mert az állványban nem férek hozzá a készülékek hatuljához, kiszedni őket meg még nem volt időm/lusta voltam, de tervben van.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
- zoli73
- V.I.P.
Ha csak ez számítana, akkor az audio kábeleknek sem lenne iránya.

MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Ez az "áram irány" hifiben nagyon pongyola meghatározás, kivéve ha tisztán egyenáramról van szó. Viszont van energia/jel áramlás iránya, ami már minden kábel fajtánál egyértelmű. Generátor/forrás -> fogyasztó. 230V/50Hznél ez a közműhálózat mint generátor és az összes villamos készülék fogyasztó. Persze ez is egyszerűsítés, mert a fogyasztók is képesek visszatáplálni a generátor felé bizonyos spektrumban, reflexiós és zaj energiát, de ez az energia fajta is végül a közműhálózat/generátor forrásból ered.
- béres-jános
- Fórumlakó
- Értékelés: 298
Hol erre ,hol arra
Erősítő:Music-Hall A25.2 (mod) ,Godina audio GA15 ,Előerősítő:Audiolab 8000q (mod)Cd:Music-hall cd 35.2 (mod)
Hangsugárzó:T+A Criterion TMR 60 (mod)T+A Tal110 (Mod)
Kábelek:Furutech FS-Alpha hangsugárzó.Összekötő:Siltech sq28 ,Furutech FS-Alpha s22 Tápelosztó:Furutech TP 60E,Tápkábel:IsoTek optimum
Hangsugárzó:T+A Criterion TMR 60 (mod)T+A Tal110 (Mod)
Kábelek:Furutech FS-Alpha hangsugárzó.Összekötő:Siltech sq28 ,Furutech FS-Alpha s22 Tápelosztó:Furutech TP 60E,Tápkábel:IsoTek optimum
- tottyi
- Hazajáró lélek
Nekem kicsit furfangosabb a biztositekhaz de viszont egyszeru dolgom van mert sima erintkezos sipolos merovel meg tudom merni, hogy melyik kabel megy a biztositekhaz-ba. Egy belso kep-bol jol lathato, hogy melyik az a kabel.Rock60 írta: ↑2024.09.23., hétf. 12:49A készülék hátulja felől nézve az IEC aljzaton a bal oldali a fázis. / Amennyiben szabványosan van bekötve és beépítve, tehát felül van a föld./
A biztosítékot is annak megfelelően kell beletenni, balról jobbra folyik az áram.
Az én erősítőm biztosíték foglalatába bele is van nyomva egy kis piktogramm...
Ilyesmi : >![]()
Bar en beletettem es azota sem forgattam, annak mar masfel eve, lehet igy jaratodott be. :) Szinten Synergistic Research
Purple Fuses.
- vkz
- Fórumlakó
- Értékelés: 254
(Csak zárójelben merem megkérdezni hogy a váltakozó áram milyen irányba folyik?)
A biztosítékot is annak megfelelően kell beletenni, balról jobbra folyik az áram.
Ilyesmi : >
A készülék hátulja felől nézve az IEC aljzaton a bal oldali a fázis. / Amennyiben szabványosan van bekötve és beépítve, tehát felül van a föld./
Ilyesmi : >

A biztosítéktartó iránya is jó kérdés, szerintem a készülék belsejében, ahová be van forrasztva, ott egy fázisceruza segítségével eldönthető, kívülről feszúltségmentes állapotban, összemérhető az IEC aljzattal.
Amelyik készüléknél belül van a panelen, az meg szintén mérhető, sőt, némely esetben még latható is.
Bevallom, még ezzel sem foglalkoztam, mert az állványban nem férek hozzá a készülékek hatuljához, kiszedni őket meg még nem volt időm/lusta voltam, de tervben van.
- zoli73
- V.I.P.
A kérdés nagyon jó, de még erre nem volt időm. Mindenképpen kipróbálom, mert ahogy a másik topicban irtam is, az ösvény elején lévő biztosítéknál, jelentős változást tapasztaltam , a megfordítás után.
- zoli73
- V.I.P.
Köszönöm de nem! Ennyire nem fontos, amúgy sem tudunk róla semmit. Azt hittem ez a te készleted.
- tottyi
- Hazajáró lélek
Szia, probaltad meforditani is a biztositekokat? Azt honnet lehet tudni, hogy a foglalatban merre folyik az aram?
Brüsszelben a kiállításon fotóztam, nekem nem kellett, most November 9.-én megyek megint, ha lesz vehetek neked

Topping E70 Velvet + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz
"Csak a hülyék tudnak mindent, a többiek életük végéig tanulnak".
"Csak a hülyék tudnak mindent, a többiek életük végéig tanulnak".
Köszi szépen, hogy ilyen részletesen leírtad a két bizti közti különbséget

"Az igazi barát szemből támad."
Ezek milyen biztik? Mit lehet tudni róluk?
- zoli73
- V.I.P.
Például.
Ezek milyen biztik? Mit lehet tudni róluk?
Én, ha előlről kezdeném, betenném a lehető legjobb biztosítékokat a készülékekbe. A kapott hangot finomítanám később kábelekkel, alátétekkel, stb...
2. Én máshogy emlékszem. Olvasd vissza - ha nem emlékszel - mit írtál egy évvel ezelőtt nagy határozottsággal a biztosítékokról.
Persze, változhat a véleményünk, hiszen tanulunk, nincsen ebben semmi szégyellnivaló...
1. Nem szükséges, elsőre is megértettem, mit írtál, csak én másképp - fordítva - látom a kérdést.zoli73 írta: ↑2024.09.22., vas. 11:55
1. Úgy látom, ezt bővebben ki kell fejtsem neked.
2. Semmilyen jégnek nem kellett megtörnie, a témaindító hozzászólásban is leszögeztem, hogy azért, mert akkor egyszer, azzal a Furutech biztosítékkal nem hallottam semmit, ebből még semmilye következtetést nem vontam le.
Én, ha előlről kezdeném, betenném a lehető legjobb biztosítékokat a készülékekbe. A kapott hangot finomítanám később kábelekkel, alátétekkel, stb...
2. Én máshogy emlékszem. Olvasd vissza - ha nem emlékszel - mit írtál egy évvel ezelőtt nagy határozottsággal a biztosítékokról.
Persze, változhat a véleményünk, hiszen tanulunk, nincsen ebben semmi szégyellnivaló...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rock60 2024.09.22., vas. 13:07-kor.