sakab írta: ↑2024.04.19., pén. 22:36
Köszönöm a válaszokat mindenkinek. Rászánom most a 100-150e mint, hogy késöbb meggondoljam magam és kezdejem el a frissen kifestett házat szétvésetni, újrafesteni. Majd akkor belinkeltekből random valamelyiket megrendelem.
Több cikket, blog bejegyzést elolvastam, de sehol nem olvastam, hogy 2-3m feletti rendszereknél jön ki csak a különbség, de biztos igazatok van. Nekem már a lineáris táp is hallható különbség volt, pedig arra is voltak akik azt mondták, hogy nincs hallható különbség. Majd meglátjuk. Amúgy a leggyengébb lánc szem, az a Denon az filmre megmarad, zenére pedig majd keresnék valamit sztereot. Kérdés, hogy mit NAD, csöves stb, itt is 300tól a csillagos ég a határ. Őszinte leszek erősítőre a lélektani határ az a 400-500e. Elhiszem, hogy a 2m-es erősítőnek szebb tisztább a hangja, szellősebb stb, de nem jobb 5-6x , de kinek mi.
Eloszor is szeretnem megkoszonni, hogy ilyen korultekintoen nyitottal a kerdes fele es alaposan utananeztel a lehetosegeknek.
Az elet megannyi teruleten jellemzo ram a beteg maximalizmus, igy jartam a taposvenyeimmel is. Nekem 6db tapvonalam van itthon, es mindenhol mast hasznalok, igy azt mondhatom elegge sokfele dolgot megismertem az utobbi idoben mi jo, es mi nem annyira.
Inkabb azzal kezdenek, amit szerintem eltalaltal, es ha a sajat ar/teljesitmeny kategoriat felvazoltal pontosan jol kaptad el az egyes darabokat:
- halozati eloszto OK
- fali aljzat OK (szemely szerint az aranyozottakat szeretem)
Amiben talan mas velemenyen vagyok, mint az ide beirok:
- a villanyszerelesi boltban kaphato bolti 3x2.5mm2 es 3x4mm2 tomor rez tapkabel egy rakas sz@r. Meg a munkadijat is sajnalom, amit kiadtam ra, hogy behuzzak. Szerintem mar akarmelyik Kacsa-ssal jobban jarsz ezeknel. Az aruk azert megy felfele, mert egyre komolyabb szigeteleseket es rez vezeto tisztasagot kinalnak. Acrolink lesz nalam a befuto, de eros versenyben van a csucs Oyaide-vel (Black Mamba es Tunami V2-m van, amiket nagy megelegedessel hasznalok).
Szoval ha tudsz, akkor 2.5-4mm2 Kacsa korul nezelodj inkabb a villanyszerelos drot helyett. Emellett ha valami markasabb, tisztabb vezetot kifogsz, csak egyre jobban jarsz. Viszont a szetted alapjan, meg ha kesobb feljebb is lepsz, szerintem (ne vedd bantasnak egyaltalan, csak felesleges tobbet kolteni ha nem tudod kialnazni keszulekoldalon) teljesen ok lesz ez is.
- biztosito tarto : HifiTuning Supreme2-3 barmelyik sokkal jobb ebben az arkategoriaban barminel.
Erdemes lehet nezelodnod egy 10x38-as helyett 14x51-ben is, nekem igencsak tetszett. Utana viszont visszaalltam 10x38-ra, mert amit bele akarok tenni horror aron (QSA), az nem gyart ilyet.
Remelem segitettem ezzel a mas fajta velemennyel is :)
Udv,
W