Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Audiophile ösvény és tápszűrő kondicionáló

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 691

Re: Audiophile ösvény vs tápszűrő kondicionáló

Hozzászólás Szerző: ANDS »

Rock60 írta:
2024.04.23., kedd 15:56
istvan01 írta:
2024.04.23., kedd 12:19

Egy dolgot említek még a több ösvény kapcsán. A PE/földelést is fogadó készülékek GND-je változó módon, előfordul hogy galvanikus összekötött a PE-vel, saszi potenciállal. Ez főleg aszimmetrikus jelkábelekkel okozhat földhurkot. Szimmetrikus jel kábelek erre védettek. Ménél nagyobb az ösvények alkotta PE hurok kerülete, az növelheti a föld hurok hatást. Ezt is tessék szempontként kezelni és készülni valahogy erre.
Ebből kb. semmit nem értek.
....
A google szerint:

"A védővezető PE jelölése az angol protective earth kifejezésből származik, védőföldelést jelent, amit úgy kell érteni, hogy a PE vezető a védőföldelést megvalósító vezető."

https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitas ... e_vignette

https://polaridad.es/hu/cual-es-el-significado-de-gnd/
"Az elektronikában a GND kifejezés a földre utal, más néven általános elektromos referencia. A GND a "föld" rövidítése angolul,.."

https://www.hobbielektronika.hu/cikkek/ ... n_zug.html

"Ezen az ábrán jól látszik miért is hívjuk földhuroknak. Azért mert egy hurkot alkot. A búgás oka, pedig a különböző földek potenciál különsége. Furcsa, de esetenként akár több mint száz volt is lehet ez, ami azon kívül, hogy minket a holdra kerget a búgással, még a készülékeinkre és magunkra is veszélyes."

Na, én ma belefutottam egy méretes zúgásba, ami eddig nem volt.

"Ez főleg aszimmetrikus jelkábelekkel okozhat földhurkot. Szimmetrikus jel kábelek erre védettek." Kicseréltem az asszimetrikus kábelt szimmetrikusra, és megszűnt a brummogás.

Ma brummogott csak, nem tudom, mitől lett földhurok ugyanabban a rendszerben, a múlt héten vagy korábban sosem volt.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1316

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

istvan01 írta:
Rock60 írta:
2024.04.23., kedd 11:18

Ha nálam nincsen kapcsi tápos eszköz - a forráskészülék és a router is analóg tápból kapja a szuflát - akkor is indokolt két csatorna ?
Pl. kis - és nagy áramfelvételű eszközök ?
Majd eldöntöd, elég nagy fiú vagy ehhez.
Köszi....
Nem tudom eldönteni, azért kérdezem.
Ha csak analóg tápos cuccaim vannak, van még olyan szempont, ami miatt érdemes két ösvényt húzni ?

Rock60
Őslakos
Őslakos

istvan01 írta:

Egy dolgot említek még a több ösvény kapcsán. A PE/földelést is fogadó készülékek GND-je változó módon, előfordul hogy galvanikus összekötött a PE-vel, saszi potenciállal. Ez főleg aszimmetrikus jelkábelekkel okozhat földhurkot. Szimmetrikus jel kábelek erre védettek. Ménél nagyobb az ösvények alkotta PE hurok kerülete, az növelheti a föld hurok hatást. Ezt is tessék szempontként kezelni és készülni valahogy erre.
Ebből kb. semmit nem értek.
A több ösvény növelheti a földhurok valószínűségét ? Hogy lehet erre valahogy készülni ?

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2118

Hozzászólás Szerző: Shimano »

sakab írta:
2024.04.19., pén. 22:36
Köszönöm a válaszokat mindenkinek. Rászánom most a 100-150e mint, hogy késöbb meggondoljam magam és kezdejem el a frissen kifestett házat szétvésetni, újrafesteni. Majd akkor belinkeltekből random valamelyiket megrendelem.
Több cikket, blog bejegyzést elolvastam, de sehol nem olvastam, hogy 2-3m feletti rendszereknél jön ki csak a különbség, de biztos igazatok van. Nekem már a lineáris táp is hallható különbség volt, pedig arra is voltak akik azt mondták, hogy nincs hallható különbség. Majd meglátjuk. Amúgy a leggyengébb lánc szem, az a Denon az filmre megmarad, zenére pedig majd keresnék valamit sztereot. Kérdés, hogy mit NAD, csöves stb, itt is 300tól a csillagos ég a határ. Őszinte leszek erősítőre a lélektani határ az a 400-500e. Elhiszem, hogy a 2m-es erősítőnek szebb tisztább a hangja, szellősebb stb, de nem jobb 5-6x , de kinek mi.
150 ezret felesleges erre elkölteni.Ha felújítás alatt van a ház,akkor gondolom a villamos hálózat is csere lesz,és így csak szólni kell a villanyszerelőnek hogy a hifi aljzatához egy különálló kismegszakítót kössön be 3×2.5-ös rézdrótokkal és kb ennyi.A későbbiekben lehet játszadozni minőségibb aljzattal,kismegszakítóval ha lesz erre inspiráció,de én nem javaslok oda más drótot,sodrottat meg főleg nem,az csak a feketeöves hifistáknak való. :D ,na meg annak aki biztosan tudja,hogy az a jobb neki.
Az egyszerű 3×2.5-ös tömör rézdróttal nagyon nem lehet mellényúlni,szerintem.

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3443

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Rock60 írta:
istvan01 írta:
2024.04.23., kedd 10:00

Aki lakás felújítás, villamos hálózat építés előtt ösvényt tervez, annak célszerű legalább kettő csatornában, lehetőleg térben egymástól is elválasztva vinni két (három) ösvényt.
1/ teljesítmény erősítőknek, lehetőleg analóg táposaknak
2/ forrás készülékeknek
3/ tisztán kapcsitápos eszközöknek
Ha nálam nincsen kapcsi tápos eszköz - a forráskészülék és a router is analóg tápból kapja a szuflát - akkor is indokolt két csatorna ?
Majd eldöntöd, elég nagy fiú vagy ehhez. Azt viszont nem látod, mi lesz konfigurációd 5-10év múlva, tehát ez is lehet szempont.

Rock60
Őslakos
Őslakos

wittao írta:

2mm2 szerintem eleg, a 4030-as 5mm2 felettije pedig biztosan eleg.
A majdnem háromszor akkora keresztmetszet nem kis különbség.
A vékony - és a vastag bél hívők is örülhetnek.... :D

Rock60
Őslakos
Őslakos

istvan01 írta:
2024.04.23., kedd 10:00

Aki lakás felújítás, villamos hálózat építés előtt ösvényt tervez, annak célszerű legalább kettő csatornában, lehetőleg térben egymástól is elválasztva vinni két (három) ösvényt.
2/ forrás készülékeknek

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2006

Hozzászólás Szerző: wittao »

Rock60 írta:
2024.04.23., kedd 11:01
wittao írta:
2024.04.23., kedd 09:42
Acrolink Leggenda 4020 57£/m, azert nem a vilag vege szerintem, es egy nagyon-nagyon komoly rendszer ele oda lehet tenni nyugodtan
A 4020 nincs egészen 2 mm2. Nem kevés az ösvénynek ?
Nem a 4030 - ra gondoltál ? Az is meg van kb. 100 Fontból...
2mm2 szerintem eleg, a 4030-as 5mm2 felettije pedig biztosan eleg.
Core Audio, TARALABS, MBL, PrimaLuna, PASS Labs, YG, Vivid, Entreq
Elektroncsovek: Sophia Electric

Rock60
Őslakos
Őslakos

wittao írta:
2024.04.23., kedd 09:42
Acrolink Leggenda 4020 57£/m, azert nem a vilag vege szerintem, es egy nagyon-nagyon komoly rendszer ele oda lehet tenni nyugodtan
A 4020 nincs egészen 2 mm2. Nem kevés az ösvénynek ?
Nem a 4030 - ra gondoltál ? Az is meg van kb. 100 Fontból...

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

ANDS írta:
2024.04.23., kedd 01:23

Amit istvan01 ír, azt szerintem érdemes meggondolni.
2/ forrás készülékeknek
Nálam csak 1/ és 3/ ág van, azzal fokozással, hogy a kapcsitápos eszközöket ellátó ösvény a lakás/szoba 1/-el ellentétes falán fut, egymástól kb 6m távolságban. Azonos fázisról mennek, a lakás elosztónál találkoznak egy-egy hifi tuning olvódó után.
Az 1/ analóg ösvény végi konnektorából egy PSaudio áramregenátor adja tovább a delejt.

wittao
V.I.P.
V.I.P.

gyongyhalas
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 326

Hozzászólás Szerző: gyongyhalas »

ANDS írta:
2024.04.23., kedd 01:23
istvan01 írta:
2024.04.20., szomb. 09:43
sakab írta:
2024.04.19., pén. 15:06
Sziasztok, tanácsra lenne szükségem. Teljes házfelújításban vagyok, és szeretnék egy dedikált tápösvényt csinálni a kis szettemnek. Ha egyszer végzünk a teljes házfelújjítással akkor majd lesz rá keret, hogy fentebb lépkedjek,
Azzal számolj, hogy az ösvény építés legmacerásabb fejlesztésű, cserélgetésre nagyon nem optimális eleme a falban vezetett kábel. Nem a méterenkénti kábel ára miatt, hanem amit egyszer valaki beletuszkolt abba a csatornába, azt kihúzni, másikat bele próbálni, nagy stressz. Minél hosszabb ez a csatorna/cső, minél több kanyar van benne, annál nagyobb munka ezt a cserét elvégezni. Tehát annak típus kiválasztása hosszú időre, későbbi hifi rendszer kiszolgálásra is alkalmasnak kéne lenni.
…..
Amit istvan01 ír, azt szerintem érdemes meggondolni. Ha visszaolvasol a topicban, én leírtam, hogyan hasonlítottam össze az ösvénynek szánt kábeleket, pvc és polimer szigetelésűeket, különböző keresztmetszeteket.

Miután már pár lakásban áthúztunk néhány szobát, szerintem is csak azt szabad berakni a csőbe, amihez utána évekig nem nyúlsz hozzá.

Szerintem az ösvény hossza is befolyásolja a hangot, nemcsak a kábel típusa, erre jutottam kb. 5 hónap kísérletezés és járatás után. Mivel a járatás során az ösvény hangja változik, én csak akkor fogom betenni, amikor már bejárattam, mondjuk kb. 200-300 órát, ja, és a járatás legegyszerűbb módja, ha először rákötsz egy hűtőszekrênyt (15-20 napig minimum javaslom).

A polimer szigetelésűeket jól be tudtam járatni, a pvc szigetelésűek hangja hosszabb járatás után szerintem nagyon elmaradt a polimeresektől. Én nem a nyers hangból indulnék ki, hanem a bejáratottból.

A -drága rendszerhez drága ösvény kell - rendszerelméletedhez csak annyit tudok hozzáfűzni, hogy szerintem akkora különbséget okoz már egy dedikált tápösvény, a villanyszerelési boltban kapható anyagból is, (polimer szigeteléssel kb. 1000-2500.- forint métere), hogy én inkább egy tápszűrő- tápkondícionálóra költeném a fennmaradó összeget.
A piros mondandó nagyon ott van ..maximálisan ...
Én véleményem szerint is ,költséghatékonyabb , olcsóbb kábelből de mégis külön tápösvény és a végére nem szűrőt , hanem inkább egy aktív tápfeszültség reget javasolok ....Talán 300 - 1 milláig mindenki megtalálja a neki megfelelőt.....Persze aki túl tolja az hajrá, a csillagos ég a határ..SZ.V.SZ.

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 691

Hozzászólás Szerző: ANDS »

istvan01 írta:
2024.04.20., szomb. 09:43
sakab írta:
Sziasztok, tanácsra lenne szükségem. Teljes házfelújításban vagyok, és szeretnék egy dedikált tápösvényt csinálni a kis szettemnek. Ha egyszer végzünk a teljes házfelújjítással akkor majd lesz rá keret, hogy fentebb lépkedjek,
Azzal számolj, hogy az ösvény építés legmacerásabb fejlesztésű, cserélgetésre nagyon nem optimális eleme a falban vezetett kábel. Nem a méterenkénti kábel ára miatt, hanem amit egyszer valaki beletuszkolt abba a csatornába, azt kihúzni, másikat bele próbálni, nagy stressz. Minél hosszabb ez a csatorna/cső, minél több kanyar van benne, annál nagyobb munka ezt a cserét elvégezni. Tehát annak típus kiválasztása hosszú időre, későbbi hifi rendszer kiszolgálásra is alkalmasnak kéne lenni.
…..
Amit istvan01 ír, azt szerintem érdemes meggondolni. Ha visszaolvasol a topicban, én leírtam, hogyan hasonlítottam össze az ösvénynek szánt kábeleket, pvc és polimer szigetelésűeket, különböző keresztmetszeteket.

Miután már pár lakásban áthúztunk néhány szobát, szerintem is csak azt szabad berakni a csőbe, amihez utána évekig nem nyúlsz hozzá.

Szerintem az ösvény hossza is befolyásolja a hangot, nemcsak a kábel típusa, erre jutottam kb. 5 hónap kísérletezés és járatás után. Mivel a járatás során az ösvény hangja változik, én csak akkor fogom betenni, amikor már bejárattam, mondjuk kb. 200-300 órát, ja, és a járatás legegyszerűbb módja, ha először rákötsz egy hűtőszekrênyt (15-20 napig minimum javaslom).

A polimer szigetelésűeket jól be tudtam járatni, a pvc szigetelésűek hangja hosszabb járatás után szerintem nagyon elmaradt a polimeresektől. Én nem a nyers hangból indulnék ki, hanem a bejáratottból.

A -drága rendszerhez drága ösvény kell - rendszerelméletedhez csak annyit tudok hozzáfűzni, hogy szerintem akkora különbséget okoz már egy dedikált tápösvény, a villanyszerelési boltban kapható anyagból is, (polimer szigeteléssel kb. 1000-2500.- forint métere), hogy én inkább egy tápszűrő- tápkondícionálóra költeném a fennmaradó összeget.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.

sakab
Isten Hozott! :)
Értékelés: 2

Hozzászólás Szerző: sakab »

Köszönöm szépen mindenkinek az építő hozzászólásokat. Akkor kezd kitisztulni, aljzat, biztosíték megvan. Már csak a kábelt kell kitalálni.

wittao:
Tanácsod megfogadom, aljzat és biztosíték akkor lefixálódott.

istvan01
Sokszor futottam bele abba, hogy kínából megrendelt cuccok itthoni webshopokon többszörös áron lettek feltéve. Bíztam benne, hogy itt is erről van szó, de 10 perc utána keresgélés után ezt találtam:
Kép
Szóval tényleg kamu.,..akkor így marad majd egy használt PowerQuest 3 :/

Rock60, istvan01
Nem vagyok teljesen maximalista és fanatik. Én beéprem egy normális középkategóriás kábellel is. Ha már 2-3 ember egybehangzóan elmonda, hogy igen ezt nyugodtan meglehet venni, mert bevált akkor én elhiszem nekik. Az, hogy egy adott rendszerben másképp szólhat egy-egy kábel, na ehhez én már kevés lennék, hogy halljam.
Egyszer behúzom a falba, álmennyezetbe és nem szeretnék továbbiakban foglalkozni vele :)

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

sakab írta:

Nálam falban/csőben hifi ösvénykábel 26évvel ezelőtt lett behúzva, azóta változatlan. Az ösvény induló és végpontjainál voltak változások, fejlesztések, de a kábelt nem húztam, cseréltem másikra.

Rock60
Őslakos
Őslakos

sakab írta:
Sziasztok, tanácsra lenne szükségem. Teljes házfelújításban vagyok, és szeretnék egy dedikált tápösvényt csinálni a kis szettemnek.
Segítségeteket előre is köszönöm leborulok.gif
Akkor a sok jó tanács mellé én is elmondanám, hogy én hogy csinálnám, aztán az okosabbak úgyis elmondják majd, hogy miért hülyeség... :D
Szerintem azt a legnehezebb belőni, hogy milyen szinten érdemes költeni a kérdésre a mögötte lévő eszközök értékének függvényében.
A " bármi jó " és a maximalizmusra való törekvés közötti kell megtalálni azt az ösvényt, amit már egy szerényebb rendszer is kamatoztatni tud, és ami egy esetleg későbbiekben beszerzett nívósabb cuccokat is kiszolgál.
Kábel a kedvenc vesszőparipám a Neotech SOCP 14, vagy SOCP 12, 2.08 és 3.33 mm2 keresztmetszettel.
Hozza a tömör kábelekre jellemző naturális precíz, korrekt hangzást, az MCU - nál sokkal tisztább vezetőnek köszönhetően sokkal jobb hangminőségben, de annál nagyságrenddel drágábban.
Biztosíték háznak én is a Hifi Tunning Supreme 2/3 - at javaslom, vagy az AHP - t, utóbbi előnye, hogy van olyan változata, ami fogadja a 14 x 51- es olvadó betétet.

Jó ötlet talán a vastag csőbe való behúzás, hogy akár MCU - val kezdve később kedvedre ki - be húzgálj különböző drótokat. Ez leírva sokkal egyszerűbbnek tűnik, mint random evvel foglalotoskodni, ha a lehetőséged engedi, ezt a lépcsőfokot talán kihagynám.
Első körben drága dugó aljzatokra nem költenék, az rengeteg pénz, annak az árát inkább a kábelre költeném.

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

sakab írta:
Majd akkor belinkeltekből random valamelyiket megrendelem.
Nem tudom honnan szedted ezt a FURUTECH E-TP60E 18.500Ft-os árat, mert nagy kamu lehet mögötte. Ennek lista ára 154.170Ft/423EUR Kácsánál, de közel ennyi elmebajon, más rendes kereskedőnél is. Majdnem tized áron még használtban sem fogsz ilyet kapni. Valami fake, vagy még annál is rosszabb valami lehet.

wittao
V.I.P.
V.I.P.

sakab írta:
Köszönöm a válaszokat mindenkinek. Rászánom most a 100-150e mint, hogy késöbb meggondoljam magam és kezdejem el a frissen kifestett házat szétvésetni, újrafesteni. Majd akkor belinkeltekből random valamelyiket megrendelem.
Több cikket, blog bejegyzést elolvastam, de sehol nem olvastam, hogy 2-3m feletti rendszereknél jön ki csak a különbség, de biztos igazatok van. Nekem már a lineáris táp is hallható különbség volt, pedig arra is voltak akik azt mondták, hogy nincs hallható különbség. Majd meglátjuk. Amúgy a leggyengébb lánc szem, az a Denon az filmre megmarad, zenére pedig majd keresnék valamit sztereot. Kérdés, hogy mit NAD, csöves stb, itt is 300tól a csillagos ég a határ. Őszinte leszek erősítőre a lélektani határ az a 400-500e. Elhiszem, hogy a 2m-es erősítőnek szebb tisztább a hangja, szellősebb stb, de nem jobb 5-6x , de kinek mi.
Eloszor is szeretnem megkoszonni, hogy ilyen korultekintoen nyitottal a kerdes fele es alaposan utananeztel a lehetosegeknek.
Az elet megannyi teruleten jellemzo ram a beteg maximalizmus, igy jartam a taposvenyeimmel is. Nekem 6db tapvonalam van itthon, es mindenhol mast hasznalok, igy azt mondhatom elegge sokfele dolgot megismertem az utobbi idoben mi jo, es mi nem annyira.

Inkabb azzal kezdenek, amit szerintem eltalaltal, es ha a sajat ar/teljesitmeny kategoriat felvazoltal pontosan jol kaptad el az egyes darabokat:
- halozati eloszto OK
- fali aljzat OK (szemely szerint az aranyozottakat szeretem)

Amiben talan mas velemenyen vagyok, mint az ide beirok:
- a villanyszerelesi boltban kaphato bolti 3x2.5mm2 es 3x4mm2 tomor rez tapkabel egy rakas sz@r. Meg a munkadijat is sajnalom, amit kiadtam ra, hogy behuzzak. Szerintem mar akarmelyik Kacsa-ssal jobban jarsz ezeknel. Az aruk azert megy felfele, mert egyre komolyabb szigeteleseket es rez vezeto tisztasagot kinalnak. Acrolink lesz nalam a befuto, de eros versenyben van a csucs Oyaide-vel (Black Mamba es Tunami V2-m van, amiket nagy megelegedessel hasznalok).
Szoval ha tudsz, akkor 2.5-4mm2 Kacsa korul nezelodj inkabb a villanyszerelos drot helyett. Emellett ha valami markasabb, tisztabb vezetot kifogsz, csak egyre jobban jarsz. Viszont a szetted alapjan, meg ha kesobb feljebb is lepsz, szerintem (ne vedd bantasnak egyaltalan, csak felesleges tobbet kolteni ha nem tudod kialnazni keszulekoldalon) teljesen ok lesz ez is.
- biztosito tarto : HifiTuning Supreme2-3 barmelyik sokkal jobb ebben az arkategoriaban barminel.
Erdemes lehet nezelodnod egy 10x38-as helyett 14x51-ben is, nekem igencsak tetszett. Utana viszont visszaalltam 10x38-ra, mert amit bele akarok tenni horror aron (QSA), az nem gyart ilyet.

Remelem segitettem ezzel a mas fajta velemennyel is :)
Udv,
W

sakab

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 360

Hozzászólás Szerző: gomolalaci »

sakab írta:
Sziasztok, tanácsra lenne szükségem. Teljes házfelújításban vagyok, és szeretnék egy dedikált tápösvényt csinálni a kis szettemnek. Ha egyszer végzünk a teljes házfelújjítással akkor majd lesz rá keret, hogy fentebb lépkedjek, de jelenleg így néz ki:

- Dali Ikon 7 MK II
- RPi - DigiOne coax - TMP linearis táp - Volumio
- Denon 3312
- Popcornhour a500 - TMP linearis táp

Amiben segítségre lenne szükségem azok az alábbiak:Kábelből ezeket találtam:
kb 12-15m re lenne szükségem láttam, hogy határ a csillagos ég, de ezekkel a kácsás árnyékolt vezetékekkel vagy a hydrával járnék jobban szerintetek? Az a bajom, hogy a kácsánál is a saját kábelei után a következő lépcsőfok az a Furutech ami már több mint a duplájába kerülne. 

Kép
Kép

Biztosítékból meg szintén a hydrásat és ezt találtam:
Véleményetek szerint melyikkel járnék jobban?
Kép
Kép

És legvégül a fali aljzatból pedig maximum ez férne bele. Nem tudom, hogy jó választás lehet e vagy van e esetleg ennél jobb alternatíva?

Kép

Majd a végén lenne egy FURUTECH E-TP60E
Kép

Minden tanácsot meghallgatnék, csak kérlek egyet ne írjatok, hogy vegyem meg, próbáljam ki, hallgassam meg és aszerint döntsek. Én a többi hozzáértő fülében megbízok, TMP tápot is itt a fórumon javasolták, és nem csalódtam abban sem.
Amiket lehetőségként leírtál, felesleges pénzkidobás! 1.5 nmm MCU és kész! A sodrott hálózatinak szerinem nem való...
Ja, és Legrand konnektor bőven elegendő!
A gondolkodás nem megerőltető...

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1180

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

sakab írta:
Sziasztok, tanácsra lenne szükségem. Teljes házfelújításban vagyok, és szeretnék egy dedikált tápösvényt csinálni a kis szettemnek. Ha egyszer végzünk a teljes házfelújjítással akkor majd lesz rá keret, hogy fentebb lépkedjek, de jelenleg így néz ki:

- Dali Ikon 7 MK II
- Denon 3312
ZolaBának szerintem igaza van. Ilyen rendszerhez ne költs ezekre ennyit.
Majd ha lesz sokmilliós rendszered, majd akkor.... Viszont akkor sem ilyeneket.
Vegyél egy Hager kismegszakítót nyugodtan, kábelt Szabó Zoli-"fülelek" szokta írni milyet, meg egy jobb fali alzatot, stabil masszívat, ne snejdert.

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1723

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

sakab írta:
Teljes házfelújításban vagyok, és szeretnék egy dedikált tápösvényt csinálni a kis szettemnek.
Sima 3x2,5m2 MBCU, már annak is kb. 800 Ft métere.
Ha rettegsz attól, hogy nem lesz jó rakasd egy külön tágas, gyári idomokkal szerelt, így újra húzható csőbe.
A linkelt biztosíték, fali aljzat és elosztó már bocs, de egy vicc a rendszeredhez képest... szerintem baromság rákölteni ;)
Sima legrand ami tetszik tökéletesen elég lesz, amíg nem költesz el a rendszerre pár milliót...
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

sakab

- Dali Ikon 7 MK II
- Denon 3312

Amiben segítségre lenne szükségem azok az alábbiak:Kábelből ezeket találtam:
kb 12-15m re lenne szükségem láttam, hogy határ a csillagos ég, de ezekkel a kácsás árnyékolt vezetékekkel vagy a hydrával járnék jobban szerintetek? Az a bajom, hogy a kácsánál is a saját kábelei után a következő lépcsőfok az a Furutech ami már több mint a duplájába kerülne. 

Kép
Kép

Biztosítékból meg szintén a hydrásat és ezt találtam:
Véleményetek szerint melyikkel járnék jobban?
Kép
Kép

És legvégül a fali aljzatból pedig maximum ez férne bele. Nem tudom, hogy jó választás lehet e vagy van e esetleg ennél jobb alternatíva?

Kép

Majd a végén lenne egy FURUTECH E-TP60E
Kép

Minden tanácsot meghallgatnék, csak kérlek egyet ne írjatok, hogy vegyem meg, próbáljam ki, hallgassam meg és aszerint döntsek. Én a többi hozzáértő fülében megbízok, TMP tápot is itt a fórumon javasolták, és nem csalódtam abban sem.

Rock60
Őslakos
Őslakos

supravox írta:
2024.04.08., hétf. 18:23
Továbbléphetnénk ezen a Rock60 vs Univerzum küzdelmen?
Ami nincs, azon bajos továbblépni.

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2471

Hozzászólás Szerző: supravox »

Továbbléphetnénk ezen a Rock60 vs Univerzum küzdelmen?
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”