Köszi a választ! Jogos kérdés - ha RCA-n van kötve, akkor tévézéshez AUX-ra kell váltani, a tévén futó appokhoz (Netflix, HBO, külső castolt eszközök stb) és az Xboxhoz meg Opticalra. Illetve ha kikapcsolom a tévét, de a STB-t nem, akkor tovább megy az adás hangja :) Ezek persze túlélhető-megoldható dolgok, de mégiscsak némi plusz kényelmetlenség a folyamatban, ami korábban nem kellett.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
Re: Sztereó erősitők
Nekem eleve jobb megoldásnak tűnik a Setup-box, HDMI, TV, Coax, Erősítő vonalnál a Setup-box, RCA, Erősítő bekötés.
Én annyival füszereztem a dolgot, hogy kikerültem a Box dac-ját.
Nálam így megy a jel :
Setup-box, Coax, DAC, RCA, Erősítő.
A kérdésedre nem tudom a választ, de azt én kérdezném, hogy eleve miért nem így használod ?
Nekem eleve jobb megoldásnak tűnik a Setup-box, HDMI, TV, Coax, Erősítő vonalnál a Setup-box, RCA, Erősítő bekötés.
Én annyival füszereztem a dolgot, hogy kikerültem a Box dac-ját.
Nálam így megy a jel :
Setup-box, Coax, DAC, RCA, Erősítő.
Sziasztok, ez a probléma idegesít rettenetesen mostanában. Tudtok segíteni a megoldásban?
A setup: a tévé egyik HDMI bemenetére van kötve egy settopbox, egy másikra egy Xbox konzol. A tévé optikai kábellel van összekötve egy sztereó erősítővel, amire két hangfal van rákötve.
A probléma: ha a TV-n a settopboxon keresztül érkező adást nézzük, a hangfalak 10-15 perc után elkezdenek pattogni, egyre sűrűbben és egyre hangosabban.
Bármilyen más forrást nézve nincs ilyen hiba - akkor se, ha a TV-n Netflixet nézek, vagy ha Xboxot használok, nincs egyáltalán pattogás. Tehát csak akkor, ha a tévéműsort nézem a settopboxon keresztül.
Amit próbáltam: HDMI kábel csere, másik HDMI port használata a tévén - a jelenség megmaradt. Ha a settopboxot direktben az erősítőre kötöm RCA csatlakozóval (azt hiszem, így hívják), akkor nincs pattogás. Próbáltam másik aljzatba dugni a settopbox és az erősítő tápkábelét, de ebben korlátozottak a lehetőségeim, legfeljebb nem ugyanabba a hosszabbítóba dugom - nem segített.
Amit nem próbáltam: optikai kábel csere (nincs kéznél másik, meghát minden más bemenet jól működik ugyanezzel a kábellel), és settopbox csere.
Mitől lehet ez, méginkább: mi lehet a megoldás? Mivel csak egy idő után jön elő a probléma, melegszik valami? Settopbox cserére tudok már csak gondolni laikus fejjel, csak ha nem lenne muszáj, nem váltanék az újabbfajta telekomos settopboxra, ami más családtagoknál van és a régebbihez képest egy lomha, körülményes ****. Előre is köszönöm a segítséget.
A setup: a tévé egyik HDMI bemenetére van kötve egy settopbox, egy másikra egy Xbox konzol. A tévé optikai kábellel van összekötve egy sztereó erősítővel, amire két hangfal van rákötve.
A probléma: ha a TV-n a settopboxon keresztül érkező adást nézzük, a hangfalak 10-15 perc után elkezdenek pattogni, egyre sűrűbben és egyre hangosabban.
Bármilyen más forrást nézve nincs ilyen hiba - akkor se, ha a TV-n Netflixet nézek, vagy ha Xboxot használok, nincs egyáltalán pattogás. Tehát csak akkor, ha a tévéműsort nézem a settopboxon keresztül.
Amit próbáltam: HDMI kábel csere, másik HDMI port használata a tévén - a jelenség megmaradt. Ha a settopboxot direktben az erősítőre kötöm RCA csatlakozóval (azt hiszem, így hívják), akkor nincs pattogás. Próbáltam másik aljzatba dugni a settopbox és az erősítő tápkábelét, de ebben korlátozottak a lehetőségeim, legfeljebb nem ugyanabba a hosszabbítóba dugom - nem segített.
Amit nem próbáltam: optikai kábel csere (nincs kéznél másik, meghát minden más bemenet jól működik ugyanezzel a kábellel), és settopbox csere.
Mitől lehet ez, méginkább: mi lehet a megoldás? Mivel csak egy idő után jön elő a probléma, melegszik valami? Settopbox cserére tudok már csak gondolni laikus fejjel, csak ha nem lenne muszáj, nem váltanék az újabbfajta telekomos settopboxra, ami más családtagoknál van és a régebbihez képest egy lomha, körülményes ****. Előre is köszönöm a segítséget.
- Cseneles
- Fórumlakó
- Értékelés: 613
Sziasztok!
Rénes jános hangerőszabályzó Tanításról valakinek leírása véletlenül nincsen?
Üdv
Rénes jános hangerőszabályzó Tanításról valakinek leírása véletlenül nincsen?
Üdv
Ja, tudom, az erősítők térleképezése okán került szóba, hogy milyen fontos a szobaakusztika és a dobozok elhelyezése. Srry...
Igazad van, nem az, én be is fejeztem, már nem is tudom, hogy keveredtünk bele...

Ja, tudom, az erősítők térleképezése okán került szóba, hogy milyen fontos a szobaakusztika és a dobozok elhelyezése. Srry...
Az hogy egy hangfal milyen messzire van elhúzva a faltól az mennyire ERŐSÍTŐ téma?
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
A régi lakásomban nekem is 1.2 körül volt a faltól a 63 - as belső, hátsó éle.
A kérdésen felbuzdulva kicsit elmerültem a korábbi teszteken és fórumozók hozzászólásán - 63, 988, 2805, 2812, 2912 - kb. 1 méter ajánlott általában, de inkább 1,2 - 1.5 a tuti.
A régi lakásomban nekem is 1.2 körül volt a faltól a 63 - as belső, hátsó éle.
- fererencz
- Törzsvendég
- Értékelés: 874
Mondjuk, a leírás szerint legalább 60cm.Rock60 írta: ↑2023.10.16., hétf. 21:51Jól néz ki az új cucc.dixie-chicken írta: ↑2023.10.16., hétf. 09:43
(2912/Quad Artera mono/Artera pre) küldött reggel egy pár fényképet az új "rendszerröl",és csak pislogtam...kemény 60cm a távolság a hátsó falaktol a 2912-shez viszonyitva.....megnéztem a 2912 használatiját:
https://www.quad-hifi.co.uk/wp-content/ ... 5-2005.pdf
9-edik oldal,60 cm távolságot ad meg ma a gyártó,a hátfalhoz viszonyitva
![]()
Nem ismerem a 2912 - t, de csodálkoznék , ha 60 cm - nél szólna a legjobban, bármit is ír a prospektus...
A fotót nézve, az is van 80 - 90 cm...

Nem szotkam hibázni.
Nem ismerem a 2912 - t, de csodálkoznék , ha 60 cm - nél szólna a legjobban, bármit is ír a prospektus...
Jól néz ki az új cucc.dixie-chicken írta: ↑2023.10.16., hétf. 09:43
(2912/Quad Artera mono/Artera pre) küldött reggel egy pár fényképet az új "rendszerröl",és csak pislogtam...kemény 60cm a távolság a hátsó falaktol a 2912-shez viszonyitva.....megnéztem a 2912 használatiját:
![]()
- dixie-chicken
- V.I.P.
- Értékelés: 2656
most a 4S11 jobban bevált mint a 2S11,akkor..megy vagy fél éve márShimano írta: ↑2023.10.16., hétf. 17:19dixie-chicken írta: ↑2023.10.16., hétf. 16:30semmilyen hőemelkedést nem vettem észre a vason amikor használtam a 2S11-est...a 4S11-snél sem,amit most használok![]()
És milyen,mármint a 4s11?
Lehet az is hogy tévedek,beképzelem,vagy most hogy hűvösebb a nappali,hűvösebb a vas is,de ma meghajtottam rendesen a cuccost,és alig melegedett.

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
Pl az Audio Innovations Alto a kapacitív kábeltől durván gerjedő, melegedő vas. De - mint a hifiben minden marhaságnak - ennek is megvan a rajongótábora, valaha volt nekem is ilyenem egy rövid ideig. Annyi elég is volt belőle.
- asebestyen
- V.I.P.
- Értékelés: 7548
Trane újra a fedélzeten van. :)
Pl az Audio Innovations Alto a kapacitív kábeltől durván gerjedő, melegedő vas. De - mint a hifiben minden marhaságnak - ennek is megvan a rajongótábora, valaha volt nekem is ilyenem egy rövid ideig. Annyi elég is volt belőle.

Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6186
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
dixie-chicken írta: ↑2023.10.16., hétf. 16:30semmilyen hőemelkedést nem vettem észre a vason amikor használtam a 2S11-est...a 4S11-snél sem,amit most használok![]()
És milyen,mármint a 4s11?
Lehet az is hogy tévedek,beképzelem,vagy most hogy hűvösebb a nappali,hűvösebb a vas is,

Legalább ennyire fontos lehet a vas is. Volt egy angolszász erősítő, amelyik érzékeny volt a kábelre.
Nem jut eszembe a márka, trane volt ennek a tudója, csak lelécelt.
Nem jut eszembe a márka, trane volt ennek a tudója, csak lelécelt.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)
- dixie-chicken
- V.I.P.
semmilyen hőemelkedést nem vettem észre a vason amikor használtam a 2S11-est...a 4S11-snél sem,amit most használok

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal
Lehet másnál nem jön ez elő,de ha már rákérdeztél,válaszolok.A canare 2s11-el jóval melegebb a vas mint az ortofon reference spk 200-al.
Hangzásban mindkettő jó,én azt hogy torzítana,vagy valami nem észleltem,csak fura volt hogy most nem melegszik annyira.
Nemcsak, én első ijedtségemben egy AM-FM táskarádióval szoktam próbálkozni, indikálni a jelenséget.
- tamagaba
- Törzsvendég
- Értékelés: 598
- Kapcsolat:
Hűha, ha oszcillál az erősítő ribbonokra vigyázni (ha az van)
Ezt a jelenséget csak szkóppal lehet megfogni?
Ezt a jelenséget csak szkóppal lehet megfogni?
... Mire jó a kerekes kút? Oda lehet tolni, ahol víz van - Hofi Géza ...
Egy tip, kábel kapacitás párosulva valami magas frekis (20kHz feletti) rezonanciával, ami gerjedéshez a kábel kapacitása az egyik tényező.
Ez a jelenség az erősítő nagyfrekvenciás gerjedésekor szokott előfordulni, amit kiválthat a kábel cseréje.
Urak,szakik.Az mitől lehet hogy még az egyik hangfalkábellel alig melegszik nagyobb hangerőn sem az erősítő,addig egy másikat használva érezhetően "forróbb" lesz a helyzet?
- dixie-chicken
- V.I.P.
egy nagyon jó ismim ismijeRock60 írta: ↑2023.10.12., csüt. 14:53Persze. Lényegében ugyan azt mondjuk, csak más megközelítésben.alto írta: ↑2023.10.12., csüt. 13:43
Naná hogy vannak különbségek, én sem állítottam mást. Viszont ha egy hangfal alapvetően alkalmatlan a térleképzésre, vagy az akusztika annyira rossz, hogy ezt lehetetlenné teszi, akkor ezen egy erősítő csere már nemigen tud segíteni. A rossz felvételen meg semmi sem.
Egyébként a 90cm már elég szokott lenni.
Én nem kalkuláltam olyan körülményekkel, ahol minden alkalmatlan a zenehallgatásra.
Igazából az a 90 inkább 80 - 85.
Van keresztben egy beltéri ajtó, ami meghatározza a közlekedési utat.
Minden nap előrébb húzom 2 - 3 centivel, de amikor feleségemnek feltűnik, hogy már túl passzentos a hely a futószőnyeg szélénél, mindig megkapom a beosztásom.
Tolhatom vissza az " összespórolt " 10 - 15 centit...![]()
Az van " sajnos " hogy 100 centinél nagyon sokkal jobb, mint 85 - nél.
100 fölött már nem ilyen radikális a változás. / ESL 63 /

rajongó + '60/'70 évekbeli rockzene, + ma "americana" alá kategorizált zenék a fő csapásai ),rockbanda dobosa,most vásárolt egy full Quad rendszert (2912/Quad Artera mono/Artera pre) küldött reggel egy pár fényképet az új "rendszerröl",és csak pislogtam...kemény 60cm a távolság a hátsó falaktol a 2912-shez viszonyitva..