Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
Re: Sztereó erősitők
Az hogy egy hangfal milyen messzire van elhúzva a faltól az mennyire ERŐSÍTŐ téma?
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
A kérdésen felbuzdulva kicsit elmerültem a korábbi teszteken és fórumozók hozzászólásán - 63, 988, 2805, 2812, 2912 - kb. 1 méter ajánlott általában, de inkább 1,2 - 1.5 a tuti.
A régi lakásomban nekem is 1.2 körül volt a faltól a 63 - as belső, hátsó éle.
- fererencz
- Törzsvendég
- Értékelés: 874
Mondjuk, a leírás szerint legalább 60cm.Rock60 írta: ↑2023.10.16., hétf. 21:51Jól néz ki az új cucc.dixie-chicken írta: ↑2023.10.16., hétf. 09:43
(2912/Quad Artera mono/Artera pre) küldött reggel egy pár fényképet az új "rendszerröl",és csak pislogtam...kemény 60cm a távolság a hátsó falaktol a 2912-shez viszonyitva.....megnéztem a 2912 használatiját:
https://www.quad-hifi.co.uk/wp-content/ ... 5-2005.pdf
9-edik oldal,60 cm távolságot ad meg ma a gyártó,a hátfalhoz viszonyitva
![]()
Nem ismerem a 2912 - t, de csodálkoznék , ha 60 cm - nél szólna a legjobban, bármit is ír a prospektus...
A fotót nézve, az is van 80 - 90 cm...

Nem szotkam hibázni.
Jól néz ki az új cucc.dixie-chicken írta: ↑2023.10.16., hétf. 09:43
(2912/Quad Artera mono/Artera pre) küldött reggel egy pár fényképet az új "rendszerröl",és csak pislogtam...kemény 60cm a távolság a hátsó falaktol a 2912-shez viszonyitva.....megnéztem a 2912 használatiját:
![]()
Nem ismerem a 2912 - t, de csodálkoznék , ha 60 cm - nél szólna a legjobban, bármit is ír a prospektus...
A fotót nézve, az is van 80 - 90 cm...
- dixie-chicken
- V.I.P.
- Értékelés: 2638
most a 4S11 jobban bevált mint a 2S11,akkor..megy vagy fél éve márShimano írta: ↑2023.10.16., hétf. 17:19dixie-chicken írta: ↑2023.10.16., hétf. 16:30semmilyen hőemelkedést nem vettem észre a vason amikor használtam a 2S11-est...a 4S11-snél sem,amit most használok![]()
És milyen,mármint a 4s11?
Lehet az is hogy tévedek,beképzelem,vagy most hogy hűvösebb a nappali,hűvösebb a vas is,de ma meghajtottam rendesen a cuccost,és alig melegedett.

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
Pl az Audio Innovations Alto a kapacitív kábeltől durván gerjedő, melegedő vas. De - mint a hifiben minden marhaságnak - ennek is megvan a rajongótábora, valaha volt nekem is ilyenem egy rövid ideig. Annyi elég is volt belőle.
- asebestyen
- V.I.P.
- Értékelés: 7536
Trane újra a fedélzeten van. :)
Pl az Audio Innovations Alto a kapacitív kábeltől durván gerjedő, melegedő vas. De - mint a hifiben minden marhaságnak - ennek is megvan a rajongótábora, valaha volt nekem is ilyenem egy rövid ideig. Annyi elég is volt belőle.

Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6180
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Lehet az is hogy tévedek,beképzelem,vagy most hogy hűvösebb a nappali,hűvösebb a vas is,
de ma meghajtottam rendesen a cuccost,és alig melegedett.
dixie-chicken írta: ↑2023.10.16., hétf. 16:30semmilyen hőemelkedést nem vettem észre a vason amikor használtam a 2S11-est...a 4S11-snél sem,amit most használok![]()
Lehet az is hogy tévedek,beképzelem,vagy most hogy hűvösebb a nappali,hűvösebb a vas is,

Legalább ennyire fontos lehet a vas is. Volt egy angolszász erősítő, amelyik érzékeny volt a kábelre.
Nem jut eszembe a márka, trane volt ennek a tudója, csak lelécelt.
Nem jut eszembe a márka, trane volt ennek a tudója, csak lelécelt.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)
- dixie-chicken
- V.I.P.
semmilyen hőemelkedést nem vettem észre a vason amikor használtam a 2S11-est...a 4S11-snél sem,amit most használok

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal
Hangzásban mindkettő jó,én azt hogy torzítana,vagy valami nem észleltem,csak fura volt hogy most nem melegszik annyira.
Lehet másnál nem jön ez elő,de ha már rákérdeztél,válaszolok.A canare 2s11-el jóval melegebb a vas mint az ortofon reference spk 200-al.
Hangzásban mindkettő jó,én azt hogy torzítana,vagy valami nem észleltem,csak fura volt hogy most nem melegszik annyira.
Nemcsak, én első ijedtségemben egy AM-FM táskarádióval szoktam próbálkozni, indikálni a jelenséget.
- tamagaba
- Törzsvendég
- Értékelés: 598
- Kapcsolat:
Hűha, ha oszcillál az erősítő ribbonokra vigyázni (ha az van)
Ezt a jelenséget csak szkóppal lehet megfogni?
Ezt a jelenséget csak szkóppal lehet megfogni?
... Mire jó a kerekes kút? Oda lehet tolni, ahol víz van - Hofi Géza ...
Egy tip, kábel kapacitás párosulva valami magas frekis (20kHz feletti) rezonanciával, ami gerjedéshez a kábel kapacitása az egyik tényező.
Ez a jelenség az erősítő nagyfrekvenciás gerjedésekor szokott előfordulni, amit kiválthat a kábel cseréje.
Urak,szakik.Az mitől lehet hogy még az egyik hangfalkábellel alig melegszik nagyobb hangerőn sem az erősítő,addig egy másikat használva érezhetően "forróbb" lesz a helyzet?
- dixie-chicken
- V.I.P.
egy nagyon jó ismim ismijeRock60 írta: ↑2023.10.12., csüt. 14:53Persze. Lényegében ugyan azt mondjuk, csak más megközelítésben.alto írta: ↑2023.10.12., csüt. 13:43
Naná hogy vannak különbségek, én sem állítottam mást. Viszont ha egy hangfal alapvetően alkalmatlan a térleképzésre, vagy az akusztika annyira rossz, hogy ezt lehetetlenné teszi, akkor ezen egy erősítő csere már nemigen tud segíteni. A rossz felvételen meg semmi sem.
Egyébként a 90cm már elég szokott lenni.
Én nem kalkuláltam olyan körülményekkel, ahol minden alkalmatlan a zenehallgatásra.
Igazából az a 90 inkább 80 - 85.
Van keresztben egy beltéri ajtó, ami meghatározza a közlekedési utat.
Minden nap előrébb húzom 2 - 3 centivel, de amikor feleségemnek feltűnik, hogy már túl passzentos a hely a futószőnyeg szélénél, mindig megkapom a beosztásom.
Tolhatom vissza az " összespórolt " 10 - 15 centit...![]()
Az van " sajnos " hogy 100 centinél nagyon sokkal jobb, mint 85 - nél.
100 fölött már nem ilyen radikális a változás. / ESL 63 /

rajongó + '60/'70 évekbeli rockzene, + ma "americana" alá kategorizált zenék a fő csapásai ),rockbanda dobosa,most vásárolt egy full Quad rendszert (2912/Quad Artera mono/Artera pre) küldött reggel egy pár fényképet az új "rendszerröl",és csak pislogtam...kemény 60cm a távolság a hátsó falaktol a 2912-shez viszonyitva..

- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6180
Re: Musical Fidelity M3i integrált erősítő eladó
A kérdésed átkerült a helyére.
A választ itt nagyjából megtalálod:
3i: https://www.musicalfidelity.com/support ... series/m3i
https://www.hifichoice.com/content/musi ... %C2%A31000
3si: https://www.musicalfidelity.com/products/m3series/m3si
https://www.analogueseduction.net/integ ... ifier.html
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Re: Musical Fidelity M3i integrált erősítő eladó
Szia
Megkérdezhetném hogy mi a külömbség az i és az si modelek között?
Köszönöm
Zsolt
Megkérdezhetném hogy mi a külömbség az i és az si modelek között?
Köszönöm
Zsolt
2.12. A Fórum Moderátorai mindent megtesznek azért, hogy a Fórumon megjelenő jogot, törvényt, becsületet sértő, vagy az érzelmeket szándékosan sértő hozzászólások haladéktalanul törlésre kerüljenek.
- asebestyen
- V.I.P.
Kérlek ne sértegesd a fórumtársat és a feleségét! A megfelelő részt kivettem.marconi írta: ↑2023.10.13., pén. 16:04OFF: ... Itt van rá a példám okulásul, lehet mondogatni a feleségeknek hogy a High End rendszer teljes értékűen megoldható a nappaliban, jó akusztikával, 78nm en két szobával(24nm, 21nm), és 60nm lakótérben egy 21nm es nappaliban, 2 gyerek mellett is!! Pedig nem is kevés készülékem van, tehát a nagyszobának az a negyede/harmada kb ahol a cucc van meg a falon a cd-k, oda nem megy senki. A nagyobbik 4 éves fiam ezt évek óta érti, magától, a kisebbiknek még van néha kerítés, de aztán valószínűleg ő is tudni fogja.Rock60 írta: ↑2023.10.13., pén. 11:50Erről / is / beszéltem.
Nem akarat vagy elhatározás kérdése.
Mikor múltkor vita volt az előrehúzásból - otthon - feleségem ki is bökte, hogy " már látom előre tele akarod rakni a falat mindenféle vacakkal."
Neeem, dehogy is - válaszoltam.
Szóval, nem nehéz okosnak lenni egy legénylakásból, vagy bemutatóteremből.
A szoba többi része elég az élet másik feléhez.
2.12. A Fórum Moderátorai mindent megtesznek azért, hogy a Fórumon megjelenő jogot, törvényt, becsületet sértő, vagy az érzelmeket szándékosan sértő hozzászólások haladéktalanul törlésre kerüljenek.
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés
- asebestyen
- V.I.P.
Marconi fórumtárs rontotta el az idézést elsőként, ez gyűrűzött tovább. Javítottam az idézési hibákat.

Ehhez csak annyit,hogy az idézet nem tőlem származik,még ha így ebben a formában úgy is tűnik.Kéretik figyelmesebben idézni.pali923 írta: ↑2023.10.14., szomb. 00:10Egy minden családtag által használt nappaliban hifit építeni mindig kompromisszumokkal jár, legyen bármilyen harmonikus a kapcsokat a család többi tagjával. Az életben vannak a hifinél sokkal fontosabb dolgok is.Jó hangot meg lehet csinálni sokféle módon, még úgy is, hogy a lakótér élhető maradjon mindenkinek. Szerintem.
Hogy visszakanyarodjak az eredeti felvetéshez - tényleg túloffolódott a téma - az elmúlt 2 hétben három kb. hasonló kategóriájú integrált erősítőt hallgattam a rendszeremen.
Nem adásvételi szándékkal. Kettő a sajátom - az egyik amolyan vésztartalék - a harmadik erősítő egy barátomé, aki áthozta fülelni egy kicsit.
Függetlenül a hangsugárzó elhelyezésétől - előrehúzva, vagy sem - meglepően különböző módon reprodukálták - vagy produkálták - a teret az erősítők.
Nem adásvételi szándékkal. Kettő a sajátom - az egyik amolyan vésztartalék - a harmadik erősítő egy barátomé, aki áthozta fülelni egy kicsit.
Függetlenül a hangsugárzó elhelyezésétől - előrehúzva, vagy sem - meglepően különböző módon reprodukálták - vagy produkálták - a teret az erősítők.
Egy minden családtag által használt nappaliban hifit építeni mindig kompromisszumokkal jár, legyen bármilyen harmonikus a kapcsokat a család többi tagjával. Az életben vannak a hifinél sokkal fontosabb dolgok is.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára asebestyen 2023.10.14., szomb. 10:08-kor.
Ok: Idézési hiba javítása
Ok: Idézési hiba javítása
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla