A Fórum működési költségeihez járulsz hozzá azzal, ha hirdetéseket jeleníthetünk meg. Kérjük, hogy fontold meg ezen az oldalon az „Adblock” rendszered kikapcsolását.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
(2912/Quad Artera mono/Artera pre) küldött reggel egy pár fényképet az új "rendszerröl",és csak pislogtam...kemény 60cm a távolság a hátsó falaktol a 2912-shez viszonyitva.. ...megnéztem a 2912 használatiját:
9-edik oldal,60 cm távolságot ad meg ma a gyártó,a hátfalhoz viszonyitva
Jól néz ki az új cucc.
Nem ismerem a 2912 - t, de csodálkoznék , ha 60 cm - nél szólna a legjobban, bármit is ír a prospektus...
A fotót nézve, az is van 80 - 90 cm...
Lehet másnál nem jön ez elő,de ha már rákérdeztél,válaszolok.A canare 2s11-el jóval melegebb a vas mint az ortofon reference spk 200-al.
Hangzásban mindkettő jó,én azt hogy torzítana,vagy valami nem észleltem,csak fura volt hogy most nem melegszik annyira.
semmilyen hőemelkedést nem vettem észre a vason amikor használtam a 2S11-est...a 4S11-snél sem,amit most használok
És milyen,mármint a 4s11?
Lehet az is hogy tévedek,beképzelem,vagy most hogy hűvösebb a nappali,hűvösebb a vas is, de ma meghajtottam rendesen a cuccost,és alig melegedett.
most a 4S11 jobban bevált mint a 2S11,akkor..megy vagy fél éve már ...talán picivel kerekebb,homogénebb hangja van mint a 4S11-nek,igaz,volt egy amplifikációcserém (márkán belül,de lefele ),lehet ez hozta a megoldást,igazán...
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal
Legalább ennyire fontos lehet a vas is. Volt egy angolszász erősítő, amelyik érzékeny volt a kábelre.
Nem jut eszembe a márka, trane volt ennek a tudója, csak lelécelt.
Trane újra a fedélzeten van. :)
Pl az Audio Innovations Alto a kapacitív kábeltől durván gerjedő, melegedő vas. De - mint a hifiben minden marhaságnak - ennek is megvan a rajongótábora, valaha volt nekem is ilyenem egy rövid ideig. Annyi elég is volt belőle.
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés
Lehet másnál nem jön ez elő,de ha már rákérdeztél,válaszolok.A canare 2s11-el jóval melegebb a vas mint az ortofon reference spk 200-al.
Hangzásban mindkettő jó,én azt hogy torzítana,vagy valami nem észleltem,csak fura volt hogy most nem melegszik annyira.
semmilyen hőemelkedést nem vettem észre a vason amikor használtam a 2S11-est...a 4S11-snél sem,amit most használok
És milyen,mármint a 4s11?
Lehet az is hogy tévedek,beképzelem,vagy most hogy hűvösebb a nappali,hűvösebb a vas is, de ma meghajtottam rendesen a cuccost,és alig melegedett.
Legalább ennyire fontos lehet a vas is. Volt egy angolszász erősítő, amelyik érzékeny volt a kábelre.
Nem jut eszembe a márka, trane volt ennek a tudója, csak lelécelt.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal
Urak,szakik.Az mitől lehet hogy még az egyik hangfalkábellel alig melegszik nagyobb hangerőn sem az erősítő,addig egy másikat használva érezhetően "forróbb" lesz a helyzet?
Ez a jelenség az erősítő nagyfrekvenciás gerjedésekor szokott előfordulni, amit kiválthat a kábel cseréje.
Ok,köszi.A kábelcsere megvolt,és feltűnt hogy kevésbé melegszik ezzel a vas,ezért gondoltam rákérdezek már hogy mi okazhatta.
Urak,szakik.Az mitől lehet hogy még az egyik hangfalkábellel alig melegszik nagyobb hangerőn sem az erősítő,addig egy másikat használva érezhetően "forróbb" lesz a helyzet?
Egy tip, kábel kapacitás párosulva valami magas frekis (20kHz feletti) rezonanciával, ami gerjedéshez a kábel kapacitása az egyik tényező.
Ez a jelenség az erősítő nagyfrekvenciás gerjedésekor szokott előfordulni, amit kiválthat a kábel cseréje.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)
Naná hogy vannak különbségek, én sem állítottam mást. Viszont ha egy hangfal alapvetően alkalmatlan a térleképzésre, vagy az akusztika annyira rossz, hogy ezt lehetetlenné teszi, akkor ezen egy erősítő csere már nemigen tud segíteni. A rossz felvételen meg semmi sem.
Egyébként a 90cm már elég szokott lenni.
Persze. Lényegében ugyan azt mondjuk, csak más megközelítésben.
Én nem kalkuláltam olyan körülményekkel, ahol minden alkalmatlan a zenehallgatásra.
Igazából az a 90 inkább 80 - 85.
Van keresztben egy beltéri ajtó, ami meghatározza a közlekedési utat.
Minden nap előrébb húzom 2 - 3 centivel, de amikor feleségemnek feltűnik, hogy már túl passzentos a hely a futószőnyeg szélénél, mindig megkapom a beosztásom.
Tolhatom vissza az " összespórolt " 10 - 15 centit...
Az van " sajnos " hogy 100 centinél nagyon sokkal jobb, mint 85 - nél.
100 fölött már nem ilyen radikális a változás. / ESL 63 /
egy nagyon jó ismim ismije ,amúgy kökemény rockzenész a csávókám,az ismim ismije, (főleg Iron Maiden,Metallica
rajongó + '60/'70 évekbeli rockzene, + ma "americana" alá kategorizált zenék a fő csapásai ),rockbanda dobosa,most vásárolt egy full Quad rendszert (2912/Quad Artera mono/Artera pre) küldött reggel egy pár fényképet az új "rendszerröl",és csak pislogtam...kemény 60cm a távolság a hátsó falaktol a 2912-shez viszonyitva.. ...megnéztem a 2912 használatiját:
Erről / is / beszéltem.
Nem akarat vagy elhatározás kérdése.
Mikor múltkor vita volt az előrehúzásból - otthon - feleségem ki is bökte, hogy " már látom előre tele akarod rakni a falat mindenféle vacakkal."
Neeem, dehogy is - válaszoltam.
Szóval, nem nehéz okosnak lenni egy legénylakásból, vagy bemutatóteremből.
OFF: ... Itt van rá a példám okulásul, lehet mondogatni a feleségeknek hogy a High End rendszer teljes értékűen megoldható a nappaliban, jó akusztikával, 78nm en két szobával(24nm, 21nm), és 60nm lakótérben egy 21nm es nappaliban, 2 gyerek mellett is!! Pedig nem is kevés készülékem van, tehát a nagyszobának az a negyede/harmada kb ahol a cucc van meg a falon a cd-k, oda nem megy senki. A nagyobbik 4 éves fiam ezt évek óta érti, magától, a kisebbiknek még van néha kerítés, de aztán valószínűleg ő is tudni fogja.
A szoba többi része elég az élet másik feléhez.
Kérlek ne sértegesd a fórumtársat és a feleségét! A megfelelő részt kivettem.
2.12. A Fórum Moderátorai mindent megtesznek azért, hogy a Fórumon megjelenő jogot, törvényt, becsületet sértő, vagy az érzelmeket szándékosan sértő hozzászólások haladéktalanul törlésre kerüljenek.
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés
OFF: Ilyen esetben én asszem elválnék, vagy meg sem házasodtam volna. :)
Egy minden családtag által használt nappaliban hifit építeni mindig kompromisszumokkal jár, legyen bármilyen harmonikus a kapcsokat a család többi tagjával. Az életben vannak a hifinél sokkal fontosabb dolgok is. Jó hangot meg lehet csinálni sokféle módon, még úgy is, hogy a lakótér élhető maradjon mindenkinek. Szerintem.
Ehhez csak annyit,hogy az idézet nem tőlem származik,még ha így ebben a formában úgy is tűnik.Kéretik figyelmesebben idézni.
Hogy visszakanyarodjak az eredeti felvetéshez - tényleg túloffolódott a téma - az elmúlt 2 hétben három kb. hasonló kategóriájú integrált erősítőt hallgattam a rendszeremen.
Nem adásvételi szándékkal. Kettő a sajátom - az egyik amolyan vésztartalék - a harmadik erősítő egy barátomé, aki áthozta fülelni egy kicsit.
Függetlenül a hangsugárzó elhelyezésétől - előrehúzva, vagy sem - meglepően különböző módon reprodukálták - vagy produkálták - a teret az erősítők.
OFF: Ilyen esetben én asszem elválnék, vagy meg sem házasodtam volna. :)
Egy minden családtag által használt nappaliban hifit építeni mindig kompromisszumokkal jár, legyen bármilyen harmonikus a kapcsokat a család többi tagjával. Az életben vannak a hifinél sokkal fontosabb dolgok is. Jó hangot meg lehet csinálni sokféle módon, még úgy is, hogy a lakótér élhető maradjon mindenkinek. Szerintem.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára asebestyen 2023.10.14., szomb. 10:08-kor.
Ok:Idézési hiba javítása
Shimano látja jól.
Ezt a hangsugárzót régi életemből " örököltem ", és tartottam is tőle, hogy necces lesz az elhelyezése az új helyén.
Végül is nem sokon múlott...
Nem adom el, mert ebben a kicsontozott, lemeztelenített, modifikált, tunningolt állapotában amit kapnék érte, azt az árat minimum megháromszorozhatnám, hogy ezt a szintű hangot visszakapjam.
Házasság adási tanácsokat nem kérek, köszi.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rock60 2023.10.13., pén. 22:06-kor.
Erről / is / beszéltem.
Mikor múltkor vita volt az előrehúzásból - otthon - feleségem ki is bökte, hogy " már látom előre tele akarod rakni a falat mindenféle vacakkal."
OFF: ... Itt van rá a példám okulásul, lehet mondogatni a feleségeknek hogy a High End rendszer teljes értékűen megoldható a nappaliban, jó akusztikával, 78nm en két szobával(24nm, 21nm), és 60nm lakótérben egy 21nm es nappaliban, 2 gyerek mellett is!! Pedig nem is kevés készülékem van, tehát a nagyszobának az a negyede/harmada kb ahol a cucc van meg a falon a cd-k, oda nem megy senki. A nagyobbik 4 éves fiam ezt évek óta érti, magától, a kisebbiknek még van néha kerítés, de aztán valószínűleg ő is tudni fogja.
Igazad is van,meg nem is. Ez azért nagyban függ a szoba elrendezésétől is,mert pl ha kifejezetten útban van egy előretolt hangsugárzó,akkor nem várhatjuk el hogy ezt nagy kegyesen állandóan és óvatosan kerülgetjék,szerintem.Nálam pl ha elhúzom 1m-re a hátsó faltól,akkor benne van a bejáratban,tehát még lehet én is nekimennék, de hála az égnek így is jól szól a cuccos ahol van,tehát ilyen késztetésem sincs.
Ezt adott esetben előre mérlegelni kell,és olyan hangsugárzót kell választani ami nem érzi magát nagyon kényelmetlenül falközelben.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára asebestyen 2023.10.14., szomb. 10:08-kor.
Erről / is / beszéltem.
A személyeskedő részt kivettem. asebestyen
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára asebestyen 2023.10.14., szomb. 10:07-kor.