Tudod azért nem, mert a Te kijelentésed teljesen hamis. Ráadásul csak szerinted biztos. Szerinted mi biztos a kábelezésben?cables írta: ↑2023.10.01., vas. 11:43Fapaci: "a kábel nem a rajta közlekedő jelre van hatással, a feszültségváltozások és a bitek változatlanok maradnak"
Érdekes, hogy nem a Fapaci totál hamis, félrevezető beírásával foglalkoztok, hanem árnyalni próbáljátok az én véleményemet. Az esetek döntő többségében az árnyékolás ront a hangzáson. Ez biztos.
Ahány rendszer, ahány készülék, ahány lakókörnyezet, annyi féle kábeles megoldás az ideális, álltalánosítani nem lehet.
Nekem is az a tapasztalatom, hogy inkább az árnyékolás nélküli kábelek bisztosítanak jobb hangot, de ez egyáltalán nem törvényszerű. Másnak, más rendszerben lehet, hogy az árnyékolt kábelek váltak be, ez nagyon nem fehér és fekete. Viszont a phono jel vezetésére, tapasztalatom alapján csak az árnyékolt kábel alkalmas, pláne MC hangszedő esetén.
Volt már jónéhány lemezjátszóm, hangszedőm, phono elektronikám, a rendszerem is sokat változott, cserélődött(remélhetőleg fejlődött), költöztem is párszor az évtizedek során.
Alapjában véve kiváncsi, és kisérletező ember vagyok, és mivel a rendszerem egyéb összekötő kábeleimnek az árnyékolatlan vált be, így a phono jelnél is bepróbálkoztam vele, többször is, de az eredmény mindig negatív volt, így maradt az árnyékolt. Ettől még valakinek lehet, hogy bevált, erre azt mondom Ő szerencsés, de ez nagyon nem álltalános.
Nem is olyan rég(bő egy éve), mikor még MC hangszedőt használtam, a lemezjátszós topicban kitárgyaltuk, hogy mennyire érzékeny. Ez konkrétan abban mutatkozott meg nálam, hogy ha lemezt hallgattam(leginkább hétvégén), behallatszott egy közelben lakó rádióamatőr forgalmazása, árnyékolt kábelek használata ellenére. Árnyékolatlan kábellel, valószínűleg teljesen ellehetetlenűlt volna a lemezhallgatás.
De számos más esetet említhetnék az ismeretségi körömből, hasonló anomáliákról.
Tehát phono-hoz sokkal inkább árnyékolt kábel, mint nem. Azzal együtt, hogy úgy tudom, tökéletes, minden zavartól védő árnyékolás nincs.
Javaslom, ezt az árnyékolás kérdésének eldöntését, hagyjuk meg mindenkinek a saját tapasztalata alapján eldönteni, önhatalmúlag ne alkossunk törvényszerűségeket.
Az ilyen kijelentések igen ingatag lábon állnak, és könnyen cáfolhatóak.