Ezt én is így gondolom. Nem hogy a hifiben, semmiben nincs legjobb.gyongyhalas írta: ↑2023.10.03., kedd 16:16Ezzel a piros mondattal szerintem majd mindenki azonosulni tud...na jó 80%earforce írta: ↑2023.10.03., kedd 14:15Ezt a beírást hozzuk 100 oldallal előrébb!fapaci írta: ↑2021.12.15., szer. 15:43
Pár évvel ezelőtt az akkor frissen kitalált kábeleim tesztelésébe bevontam 15 hobbitársat, akik mindannyian tapasztalt hifisták, de nagyon eltérő rendszereik voltak/vannak 800e és 25 millió Ft közötti értékben. Mindenkinek teljesen megegyező, azonos napon és azonos anyagokból készített kábelszettet adtam néhány napra mindenféle instrukció nélkül; csak annyit kértem, véleményüket pár hétig senkivel ne osszák meg, csak velem. A hozzám érkező visszajelzések többségükben pozitívak voltak, de néha durván eltértek egymástól, a (túl?) lelkes magasztalás és az udvarias hümmögés között volt minden. Eléggé zavarba ejtő helyzet volt, ami alapján akkor úgy döntöttem, nem dobom piacra azt a kábeltípust.
Nem hagyott nyugodni a történet, ezért pár hónappal később hasonló próbára kértem fel néhányukat. Akkor egy teljesen gyári, kb 3 MFt értékű WireWorld kábelszettet adtam körbe, de a márkajelzéseket leragasztottam, nem is árultam el nekik a madzagok kilétét. A vélemények ezúttal is teljesen megoszlottak. Akkor láttam be, hogy képtelenség olyan kábelt kreálni, ami minden rendszernek és fülnek hasonlóan kedves (és azóta legyintek a LEGJOBB-ról folytatott vitákra).
Érdekes lett volna egy harmadik kört is rendezni, amikor nincsenek eltakarva a márkajelzések, mert szerintem más eredmény jött volna ki, ha tisztában vannak a kábelek árával, de ennek lebonyolítására már nem volt türelmem, meg talán szemétség is lett volna szembesíteni őket a saját befolyásolhatóságukkal.![]()
![]()
![]()
Ez mindenkinek mást jelent, ezért nem egy egzakt meghatározás.
Talán a sportban létezik legjobb, mert aki VB-t, Olimpiát nyer, az akkor, ott, abban a legjobb, de ez is csak idő kérdése meddig.
A Mi "szakmánkban" ezt semmiről nem lehet kijelenteni.