Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Általában a hifiről
Re: Általában a hifiről
Ja a hangszedő egy Sonus Gold Blue hangszedő volt ...
wittao : köszi a választ. Gondoltam, igazából csak vicc volt 
Egyébként nekem főleg TDK és Sony kazettáim vannak kb. 80%-ban. Igaz bontottak és régiek.
Csak néhány még bontatlan kazim van.
Amúgy erre hogy hogyan tud szólni a kazettás deck van egy történetem : kb. 1986 v 87 tájékán történhetett.
Akkor még a szüleimmel laktam, és apu nagy hifista volt, bár őt inkább az erősítő építés érdekelte mint a zenei része. Sokszor jártak hozzánk más hifisták is.
Történt egyszer, hogy ott volt valaki, aki elkezdte mondani, hogy a kazettás magnó szar, meg az LP az igazi. (Igaz akkor még a CD nem volt elterjedve.)
Akkoriban volt egy Teac V-750-es magnóm (az USA-ból hozta apu, 110 voltos volt stb.) és mondom a faszinak, hogy akkor én most bekötöm ide a magnót, felrakunk egy lemezt, és kapcsolgatom a monitor kapcsolót (3 fejes magnó volt) és mondja meg mikor szól a lemez, és mikor a magnó. Nem tudta megmondani. A történet egy Thorens TD-115 - AR SP-8 - Mullard 520 - Kef Carlton III láncon volt, ami akkor nagyon jónak számított, vagyis nem a cucc miatt nem hallotta különbséget, hanem mert annyira jó volt a magnó. Sajnos azóta a magnó elhunyt.

Egyébként nekem főleg TDK és Sony kazettáim vannak kb. 80%-ban. Igaz bontottak és régiek.
Csak néhány még bontatlan kazim van.
Amúgy erre hogy hogyan tud szólni a kazettás deck van egy történetem : kb. 1986 v 87 tájékán történhetett.
Akkor még a szüleimmel laktam, és apu nagy hifista volt, bár őt inkább az erősítő építés érdekelte mint a zenei része. Sokszor jártak hozzánk más hifisták is.
Történt egyszer, hogy ott volt valaki, aki elkezdte mondani, hogy a kazettás magnó szar, meg az LP az igazi. (Igaz akkor még a CD nem volt elterjedve.)
Akkoriban volt egy Teac V-750-es magnóm (az USA-ból hozta apu, 110 voltos volt stb.) és mondom a faszinak, hogy akkor én most bekötöm ide a magnót, felrakunk egy lemezt, és kapcsolgatom a monitor kapcsolót (3 fejes magnó volt) és mondja meg mikor szól a lemez, és mikor a magnó. Nem tudta megmondani. A történet egy Thorens TD-115 - AR SP-8 - Mullard 520 - Kef Carlton III láncon volt, ami akkor nagyon jónak számított, vagyis nem a cucc miatt nem hallotta különbséget, hanem mert annyira jó volt a magnó. Sajnos azóta a magnó elhunyt.
Metal szalagokkal még semmilyen problémám nem volt.dixie-chicken írta: ↑2022.12.19., hétf. 19:03kazisok,egy dolgot szeretnék kérdezni,emlékeim vannak csak még amikor még magam is kazisztam,sokat mondogadták,hogy időnként,át kell tekerni,ha használod,ha nem,mert veszit a mágnesezési túlajdonságábol a szallag..egy mondjuk ma 40 éves NOS kazi,aranyáron megvásárolva,befektetési kincstárbol elővéve,ezt hogy birja ,tehnikailag ?...kérdem,mert van valahol még 35-40db videókazim,zenével hi-fi üzemmodban rögzitve,nincsenek használva vagy 20 éve.. lehet körül kéne néznem a hi-fi videómagnók környékén egy kicsit,a lőtéri kutya sem foglaklkozik már velük,és olcsóak![]()
Nemrég feltéptem egy TDK-MAXG szalagot, arra másoltunk Studer A80-ról egy Tátrai mesterszelagról, Studer A721 deckre (szimmetrikusról szimmetrikusra). Utána Nakamichi Dragonon, Alpine AL-85-ön, Nakamichi 700ZXL-en visszajátszva rengetegen megdöbbentek, milyen minőségre képes egy kazetta. Ehhez három dolog kell: jó felvétel, jó deck, jó kazetta. Silány szarokra egy rossz magnóval kár az időt pazarolni. Annál egy Spotify akármilyen lejátszón jobban fog szólni. Ezeket a régen felsőkategóriás deck-eket, jó szalagokkal etetve azért érdemes meghallgatni. Rosszabb orsósmagnót (1/4, alacsony szalagsebesség, nem új szalag) simán elküld gyufáért egy ilyen kombináció. Egy közepesen jó, jól beállított orsóssal értelemszerűen nem tudja felvenni a versenyt. De nem is erre készült! Azért egy kazettát belökni a deckbe, majd megnyomni a play gombot, vagy még az orsóshoz elővenni, befűzni, nem ugyanaz... de az élmény sem.
Összességében azt mondom, hogy jó deck-ek és jó kazik esetén érdemes a formátummal foglalkozni, mert megdöbbentően tudnak szólni. Bár ez az összes formátumra igaz talán.
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric
Szinte csak a Maxell/TDK/Sony bontatlan Type4 kazikra van nagy kereslet, és néhány ritka krómosra. Többi az max Neked értékes, vagy 1-2 gyűjtőnek.Snipi írta: ↑2022.12.19., hétf. 16:37Hurrá majdnem 300 darab kazettám van (plusz a műsorosok) annak kb. fele króm és metál (hevimetálTctronic írta: ↑2022.12.19., hétf. 16:34Az árat elfogadom (mást úgysem tehetek), de akkor inkább úgy kérdem, milyen észszerű magyarázata van a magas árnak? Ezek szerint van rá ekkora kereslet?new_dualcs5000 írta: ↑2022.12.19., hétf. 16:22Teccik vagy nem, ezeknek ilyen ára van...
(Van barátom, aki kazettában - nem vas- de metal- tartja a megtakarítását, jobban fial, mint az otépé)), de van kb. 10 darab bontatlan is.
Vagy a megtakarítás bontatlan kazettát takar?
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
- dixie-chicken
- V.I.P.
- Értékelés: 2732
köszi,jah,igazad van...József1960 írta: ↑2022.12.19., hétf. 19:38szalagoknál,inkább az átmásolódási jelenség szokott előfordulni. Hifi videó magnók FM rendszerben rögzítenek, és az alap frekvencia nagyságrendekkel a hallható tartomány felett van,így (szerintem) nem okozhat problémát.dixie-chicken írta: ↑2022.12.19., hétf. 19:03kazisok,egy dolgot szeretnék kérdezni,emlékeim vannak csak még amikor még magam is kazisztam,sokat mondogadták,hogy időnként,át kell tekerni,ha használod,ha nem,mert veszit a mágnesezési túlajdonságábol a szallag..egy mondjuk ma 40 éves NOS kazi,aranyáron megvásárolva,befektetési kincstárbol elővéve,ezt hogy birja ,tehnikailag ?...kérdem,mert van valahol még 35-40db videókazim,zenével hi-fi üzemmodban rögzitve,nincsenek használva vagy 20 éve.. lehet körül kéne néznem a hi-fi videómagnók környékén egy kicsit,a lőtéri kutya sem foglaklkozik már velük,és olcsóak![]()

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
-
- Törzsvendég
- Értékelés: 124
szalagoknál,inkább az átmásolódási jelenség szokott előfordulni. Hifi videó magnók FM rendszerben rögzítenek, és az alap frekvencia nagyságrendekkel a hallható tartomány felett van,így (szerintem) nem okozhat problémát.dixie-chicken írta: ↑2022.12.19., hétf. 19:03kazisok,egy dolgot szeretnék kérdezni,emlékeim vannak csak még amikor még magam is kazisztam,sokat mondogadták,hogy időnként,át kell tekerni,ha használod,ha nem,mert veszit a mágnesezési túlajdonságábol a szallag..egy mondjuk ma 40 éves NOS kazi,aranyáron megvásárolva,befektetési kincstárbol elővéve,ezt hogy birja ,tehnikailag ?...kérdem,mert van valahol még 35-40db videókazim,zenével hi-fi üzemmodban rögzitve,nincsenek használva vagy 20 éve.. lehet körül kéne néznem a hi-fi videómagnók környékén egy kicsit,a lőtéri kutya sem foglaklkozik már velük,és olcsóak![]()
- dixie-chicken
- V.I.P.
- Értékelés: 2732
kazisok,egy dolgot szeretnék kérdezni,emlékeim vannak csak még amikor még magam is kazisztam,sokat mondogadták,hogy időnként,át kell tekerni,ha használod,ha nem,mert veszit a mágnesezési túlajdonságábol a szallag..egy mondjuk ma 40 éves NOS kazi,aranyáron megvásárolva,befektetési kincstárbol elővéve,ezt hogy birja ,tehnikailag ?...kérdem,mert van valahol még 35-40db videókazim,zenével hi-fi üzemmodban rögzitve,nincsenek használva vagy 20 éve.. lehet körül kéne néznem a hi-fi videómagnók környékén egy kicsit,a lőtéri kutya sem foglaklkozik már velük,és olcsóak 

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
Nekem nincs formátum prioritásom. Mindenevő vagyok. Egyedül a hálózati meg internetes meg PC-s lejátszók maradtak ki. Nem azért mert fenntartásaim vannak, hanem mert egyszerűen nem került képbe. LP, CD, kazetta, szalag (sőt szallag !
) nekem bőven elég. No meg a rádió, már ha van noormális rádió adás. Ja! És a rádióba beletartozik a lavóros rádió is, mert azt is hallgatok, bár elég keveset. (Astra 19.2E-n ami jön.)

Egyedül a Walkman-es éveimre tekintek vissza nosztalgiával, de ennyi.
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 9247
Nem sírom vissza a kazettás korszakot. Igazából eddig a legrosszabb “formátum”, amit valaha használtam. Pár éve, a hibátlanra rendbetett szíjcserélt deckemet is elajándékoztam az összes kazettával együtt.new_dualcs5000 írta: ↑2022.12.19., hétf. 16:52...az látszik, hogy a 30-40 éves kazikra is nagy a kereslet.
Az sem véletlen, hogy míg a CD lejátszókkal, hálózatiakkal Dunát lehet rekeszteni, addig a komolyabb kazettások pillanatok alatt kelnek el, nem kis pénzért...
Egyedül a Walkman-es éveimre tekintek vissza nosztalgiával, de ennyi.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Persze, hogy nem véletlen. A CD játszók épp most kopnak ki. A kazettásokért már régebbre kell nyúlni.new_dualcs5000 írta: ↑2022.12.19., hétf. 16:52...az látszik, hogy a 30-40 éves kazikra is nagy a kereslet.
Az sem véletlen, hogy míg a CD lejátszókkal, hálózatiakkal Dunát lehet rekeszteni, addig a komolyabb kazettások pillanatok alatt kelnek el, nem kis pénzért...

- new_dualcs5000
- Nincs visszaút
- Értékelés: 229
...az látszik, hogy a 30-40 éves kazikra is nagy a kereslet.
Hurrá majdnem 300 darab kazettám van (plusz a műsorosok) annak kb. fele króm és metál (hevimetálTctronic írta: ↑2022.12.19., hétf. 16:34Az árat elfogadom (mást úgysem tehetek), de akkor inkább úgy kérdem, milyen észszerű magyarázata van a magas árnak? Ezek szerint van rá ekkora kereslet?new_dualcs5000 írta: ↑2022.12.19., hétf. 16:22Teccik vagy nem, ezeknek ilyen ára van...
(Van barátom, aki kazettában - nem vas- de metal- tartja a megtakarítását, jobban fial, mint az otépé)

Vagy a megtakarítás bontatlan kazettát takar?
- Tctronic
- Beköltözött
- Értékelés: 2749
Az árat elfogadom (mást úgysem tehetek), de akkor inkább úgy kérdem, milyen észszerű magyarázata van a magas árnak? Ezek szerint van rá ekkora kereslet?new_dualcs5000 írta: ↑2022.12.19., hétf. 16:22Teccik vagy nem, ezeknek ilyen ára van...
(Van barátom, aki kazettában - nem vas- de metal- tartja a megtakarítását, jobban fial, mint az otépé)
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
- new_dualcs5000
- Nincs visszaút
- Értékelés: 229
Teccik vagy nem, ezeknek ilyen ára van...
Csak hogy még kicsit feljebb húzhasdTctronic írta: ↑2022.12.19., hétf. 15:59Amikor már azt hittem, hogy semmin sem szalad fel a szemöldököm akkor itt van ez. Tudom, ami ritka az drága, már megjelenésükkor is bitang drágák voltak, de csak egy letűnt korszakhoz tartoznak. Egyáltalán a minőségük nem romlott azóta?
Mondjuk ez Japánból van, de az európai árak sem gyengék.
https://www.ebay.com/itm/313582055971?h ... R6iP-62lYQ

https://apro.hifipiac.hu/category-table ... -ma,108568
- Tctronic
- Beköltözött
- Értékelés: 2749
Amikor már azt hittem, hogy semmin sem szalad fel a szemöldököm akkor itt van ez. Tudom, ami ritka az drága, már megjelenésükkor is bitang drágák voltak, de csak egy letűnt korszakhoz tartoznak. Egyáltalán a minőségük nem romlott azóta?
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
YT kapcsán megjegyezném, képpel együtt "jobb" a hang. Ha látjuk is a zenészeket, komplexebb az agyi feldolgozás, nő az élmény faktor.ANDS írta: ↑2022.12.18., vas. 14:21Köszi Robi, látom Te érted a kérdésem, a problémát, hogy én mit nem értek….
Szóval, arra szeretnék rájönni, hogy:
Egyszer fejleszteni kellett a fejhallgatós láncomat, mert az erősítő nem volt elég jó, aztán a fejhallgató nem volt elég jó, aztán persze kellett egy jobb dac. Így régóta elégedetten hallgatom a fejes rendszert, Teac VRDS futómű, Esoteric D70 dac, Vio v281- es erősítő, Meze Empyrien fejes.
Máskor meg elalvás előtt kényelmi szempontok által vezérelve, ipad, you tube videok, fejes kimenetre rádugtam a Mezet, úgy is jól szólt. Persze féltem a fejest, hogy ha elalszom benne és ráfekszem, stb., szóval akkor elealvás előtt inkább a Panasonic 010 fejessel hallgatom, abban nyugodtan elalszom, azt nem féltem.
A hangban van különbség, azt hallom. Nyilván elég jelentős a különbség, az egyik fejes 3000 Ft, a másik 3000 Euro volt. Azt nem értem, hogy régebben egy hifishow után hazamentem, és egy hétig nem tudtam a saját cuccom hallgatni, annyira zavart a különbség.
A különbséget most is hallom, csak nem zavar, hogy egy mp3 szintű you tube videot hallgatok egy 3000 Ft- os fejessel, a nagyságrendekkel jobb lánc hallgatása után egy nappal, és miért nem zavar, miért nincs hiányérzetem? Ennek mi lehet az oka? Érzelmi, hangulati, vagy fáradtság, vagy mit gondoltok?
.
- fererencz
- Törzsvendég
- Értékelés: 893
Témánál maradva, egy érdekes írást ajánlottak figyelmembe, érdekesség az összefoglaló 5. pontjában:
http://archimago.blogspot.com/2021/08/s ... fiers.html
Apropó! Streaming szolgáltatós topikban ajánlottak egy jó kis tesztet. Mindenki jó eredménnyel elvégezte, aki a gyengén hallók táborába sorolt??
http://archimago.blogspot.com/2021/08/s ... fiers.html
Apropó! Streaming szolgáltatós topikban ajánlottak egy jó kis tesztet. Mindenki jó eredménnyel elvégezte, aki a gyengén hallók táborába sorolt??

Nem szotkam hibázni.

denesdr írta: ↑2022.12.18., vas. 09:14Jó a hasonlat, de nem tökéletes, mivel ez is csak egy hasonlat.ZolaBA írta: ↑2022.12.18., vas. 06:10Bemész egy kocsmába...
Ha simán csak nem iszol, nincs semmi.
Ha azt mondod te most nem iszol az még mindig nem gáz.
De ha azzal jössz elő, hogy neked nincs szükséged alkoholra, hogy jól érezd magad.... Na az már gáz...![]()
De ez még mindig nem probléma!
Mert a probléma csak két féle lehet... Ami törvénysértő... és amit nem "sz*runk" le, vagy értünk meg.
Bocs. Remélem megértesz (!)![]()
Szerintem itt inkább olyasmiről van szó, hogy valaki azzal jön a kocsmában, hogy a Guinness-szel sokkal jobb a beb@szottság érzése, mint a Heineken-nel és az előbbi nem véletlenül sokkal drágább ebből a szempontból. Erre nyilván fognak jönni pro és kontra érvek, attól függően, hogy ki mit preferál.
De nyilván ez sem egy tökéletes hasonlat, mert olyan nincs.
![]()
![]()
Elnézést az off-ért! :)

AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6103
Akkor nem vagyok egyedül ezzel :)
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- pärt
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 5101
A "kis" rendszerek hangja adott célra (fotelban darvadozás lefekvés előtt, munkahelyen héttér-mütymürütty, hálószobában családalapítós hangulatzenélés) alkalmasabb is lehet, mint a "nagy" rendszerek hangja. Ezekben az élethelyzetekben nem feltétlen arra vágyunk, hogy a zene istene egy korlátlan dinamikatartományú, szélessávú, maximális információtartalmú szívlapáttal hókon vágjon.
- viri
- V.I.P.
- Értékelés: 1653
Hát még vetítővel, nagy vásznon, az mindent visz számomra, tömörítés ide, vagy oda...supravox írta: ↑2022.12.18., vas. 18:14Nagyon sok koncertet a jutyubon nézek...denesdr írta: ↑2022.12.18., vas. 17:07Talán mert teljesen élvezhető az olcsóbb rendszeren is a hang és jól átjön a zene lényege (amiért végülis megnyomja az ember a play gombot)? Lehetne mondani fellengzősen, hogy ilyen az amikor zenét hallgat az ember és nem a hifi lánc összetevőin agyal.ANDS írta: ↑2022.12.18., vas. 14:21A különbséget most is hallom, csak nem zavar, hogy egy mp3 szintű you tube videot hallgatok egy 3000 Ft- os fejessel, a nagyságrendekkel jobb lánc hallgatása után egy nappal, és miért nem zavar, miért nincs hiányérzetem? Ennek mi lehet az oka? Érzelmi, hangulati, vagy fáradtság, vagy mit gondoltok?
Egyébként a YT-t nem érdemes lenézni, nem mp3 minőséget használ már régóta, (persze az mp3 is tud bőven jó lenni) és inkább a feltöltés minősége határozza meg a hangot, nem pedig a YT saját tömörítése (Opus).
Nem olyan mint egy waw de élvezhető.

Audio PC(PPV3)- Core Audio Karuna USB/spdif - Audio Note DAC3 - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature
Nagyon sok koncertet a jutyubon nézek...denesdr írta: ↑2022.12.18., vas. 17:07Talán mert teljesen élvezhető az olcsóbb rendszeren is a hang és jól átjön a zene lényege (amiért végülis megnyomja az ember a play gombot)? Lehetne mondani fellengzősen, hogy ilyen az amikor zenét hallgat az ember és nem a hifi lánc összetevőin agyal.ANDS írta: ↑2022.12.18., vas. 14:21A különbséget most is hallom, csak nem zavar, hogy egy mp3 szintű you tube videot hallgatok egy 3000 Ft- os fejessel, a nagyságrendekkel jobb lánc hallgatása után egy nappal, és miért nem zavar, miért nincs hiányérzetem? Ennek mi lehet az oka? Érzelmi, hangulati, vagy fáradtság, vagy mit gondoltok?
Egyébként a YT-t nem érdemes lenézni, nem mp3 minőséget használ már régóta, (persze az mp3 is tud bőven jó lenni) és inkább a feltöltés minősége határozza meg a hangot, nem pedig a YT saját tömörítése (Opus).
Nem olyan mint egy waw de élvezhető.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Talán mert teljesen élvezhető az olcsóbb rendszeren is a hang és jól átjön a zene lényege (amiért végülis megnyomja az ember a play gombot)? Lehetne mondani fellengzősen, hogy ilyen az amikor zenét hallgat az ember és nem a hifi lánc összetevőin agyal.ANDS írta: ↑2022.12.18., vas. 14:21A különbséget most is hallom, csak nem zavar, hogy egy mp3 szintű you tube videot hallgatok egy 3000 Ft- os fejessel, a nagyságrendekkel jobb lánc hallgatása után egy nappal, és miért nem zavar, miért nincs hiányérzetem? Ennek mi lehet az oka? Érzelmi, hangulati, vagy fáradtság, vagy mit gondoltok?
- viri
- V.I.P.
- Értékelés: 1653
Én arra gondolok, hogy ennek a kisebbik felállásnak is egy kerek egész a hangja a maga nemében. Nincs semmi kiugró hibája, kiegyenlített, és szerethető a megszólalás, ezért élvezhető. Szerintem ez lehet az oka.ANDS írta: ↑2022.12.18., vas. 14:21Köszi Robi, látom Te érted a kérdésem, a problémát, hogy én mit nem értek….
Szóval, arra szeretnék rájönni, hogy:
Egyszer fejleszteni kellett a fejhallgatós láncomat, mert az erősítő nem volt elég jó, aztán a fejhallgató nem volt elég jó, aztán persze kellett egy jobb dac. Így régóta elégedetten hallgatom a fejes rendszert, Teac VRDS futómű, Esoteric D70 dac, Vio v281- es erősítő, Meze Empyrien fejes.
Máskor meg elalvás előtt kényelmi szempontok által vezérelve, ipad, you tube videok, fejes kimenetre rádugtam a Mezet, úgy is jól szólt. Persze féltem a fejest, hogy ha elalszom benne és ráfekszem, stb., szóval akkor elealvás előtt inkább a Panasonic 010 fejessel hallgatom, abban nyugodtan elalszom, azt nem féltem.
A hangban van különbség, azt hallom. Nyilván elég jelentős a különbség, az egyik fejes 3000 Ft, a másik 3000 Euro volt. Azt nem értem, hogy régebben egy hifishow után hazamentem, és egy hétig nem tudtam a saját cuccom hallgatni, annyira zavart a különbség.
A különbséget most is hallom, csak nem zavar, hogy egy mp3 szintű you tube videot hallgatok egy 3000 Ft- os fejessel, a nagyságrendekkel jobb lánc hallgatása után egy nappal, és miért nem zavar, miért nincs hiányérzetem? Ennek mi lehet az oka? Érzelmi, hangulati, vagy fáradtság, vagy mit gondoltok?
Onnan gondolom, mért én ugyanígy vagyok a másodrendszeremmel. Jpw sonata, AI Alto-val, egy Dune a forrás, és hálószobában ágyból hallgatva, esti hangulatban, totál élvezhető, még hiányérzetem sincsen. Pedig nyilván semmiben meg sem közelíti a fő rendszert, (meg annak azért kevés is lenne, hogy délutánonként odaszögezzen a fotelbe) , de az említett okok miatt, működik a dolog :)
Audio PC(PPV3)- Core Audio Karuna USB/spdif - Audio Note DAC3 - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature