Én arra gondolok, hogy ennek a kisebbik felállásnak is egy kerek egész a hangja a maga nemében. Nincs semmi kiugró hibája, kiegyenlített, és szerethető a megszólalás, ezért élvezhető. Szerintem ez lehet az oka.ANDS írta: ↑2022.12.18., vas. 14:21Köszi Robi, látom Te érted a kérdésem, a problémát, hogy én mit nem értek….
Szóval, arra szeretnék rájönni, hogy:
Egyszer fejleszteni kellett a fejhallgatós láncomat, mert az erősítő nem volt elég jó, aztán a fejhallgató nem volt elég jó, aztán persze kellett egy jobb dac. Így régóta elégedetten hallgatom a fejes rendszert, Teac VRDS futómű, Esoteric D70 dac, Vio v281- es erősítő, Meze Empyrien fejes.
Máskor meg elalvás előtt kényelmi szempontok által vezérelve, ipad, you tube videok, fejes kimenetre rádugtam a Mezet, úgy is jól szólt. Persze féltem a fejest, hogy ha elalszom benne és ráfekszem, stb., szóval akkor elealvás előtt inkább a Panasonic 010 fejessel hallgatom, abban nyugodtan elalszom, azt nem féltem.
A hangban van különbség, azt hallom. Nyilván elég jelentős a különbség, az egyik fejes 3000 Ft, a másik 3000 Euro volt. Azt nem értem, hogy régebben egy hifishow után hazamentem, és egy hétig nem tudtam a saját cuccom hallgatni, annyira zavart a különbség.
A különbséget most is hallom, csak nem zavar, hogy egy mp3 szintű you tube videot hallgatok egy 3000 Ft- os fejessel, a nagyságrendekkel jobb lánc hallgatása után egy nappal, és miért nem zavar, miért nincs hiányérzetem? Ennek mi lehet az oka? Érzelmi, hangulati, vagy fáradtság, vagy mit gondoltok?
Onnan gondolom, mért én ugyanígy vagyok a másodrendszeremmel. Jpw sonata, AI Alto-val, egy Dune a forrás, és hálószobában ágyból hallgatva, esti hangulatban, totál élvezhető, még hiányérzetem sincsen. Pedig nyilván semmiben meg sem közelíti a fő rendszert, (meg annak azért kevés is lenne, hogy délutánonként odaszögezzen a fotelbe) , de az említett okok miatt, működik a dolog :)