wittao : köszi a választ. Gondoltam, igazából csak vicc volt

Egyébként nekem főleg TDK és Sony kazettáim vannak kb. 80%-ban. Igaz bontottak és régiek.
Csak néhány még bontatlan kazim van.
Amúgy erre hogy hogyan tud szólni a kazettás deck van egy történetem : kb. 1986 v 87 tájékán történhetett.
Akkor még a szüleimmel laktam, és apu nagy hifista volt, bár őt inkább az erősítő építés érdekelte mint a zenei része. Sokszor jártak hozzánk más hifisták is.
Történt egyszer, hogy ott volt valaki, aki elkezdte mondani, hogy a kazettás magnó szar, meg az LP az igazi. (Igaz akkor még a CD nem volt elterjedve.)
Akkoriban volt egy Teac V-750-es magnóm (az USA-ból hozta apu, 110 voltos volt stb.) és mondom a faszinak, hogy akkor én most bekötöm ide a magnót, felrakunk egy lemezt, és kapcsolgatom a monitor kapcsolót (3 fejes magnó volt) és mondja meg mikor szól a lemez, és mikor a magnó. Nem tudta megmondani. A történet egy Thorens TD-115 - AR SP-8 - Mullard 520 - Kef Carlton III láncon volt, ami akkor nagyon jónak számított, vagyis nem a cucc miatt nem hallotta különbséget, hanem mert annyira jó volt a magnó. Sajnos azóta a magnó elhunyt.