Kácsa Audio
Elmondod, mire kell és mennyit szánsz rá.
Segítenek tanáccsal és meg is csinálják, ha kéred.
Nem fogsz rám hallgatni, de Canare, vagy Mogami.
Ha bejön a sima tömör réz madzag, akkor vegyél a kácsában Neotech SOCP-14 vezetéket, és cseréld ki arra. Relatíve olcsó, ugyanúgy tömör réz, csak OCC (monokristályos ) réz. Olyasmit tud, mint a sima tömör réz vezeték, csak nagyonsokkal jobban. Nálam jelenleg minden tápkábel az. Hármasfonatban.Rock60 írta: ↑2022.06.10., pén. 22:21Hát, mit mondjak ?
Nem pont erre számítottam, de köszönöm a segítséget.![]()
Asszem, terveimmel ellentétben nem várom tovább a sültgalambot, átnyálazom gyorsan azt az 1071 oldalt.
Valószínűleg az utolsó két kérdésemre is megtalálom ott a választ, így legalább nem fárasztom tovább a Nagyérdemű rágóizmait a felvett gumicsonttal.
Csak nyugalom...![]()
Szeretettel,üdv.
Gyuri
Ez nagyon így van!
Nono. Azért a fizikai Nobel-díjakat ennél jóval "egetrengetőbb" kérdésekre szokták manapság osztogatni
Sőt az is lehet, hogy a magyarázatot nem is a fizikánál kell keresni.
Kérdezem, mit nyernél vele, ha tudnád a fizikai magyarázatát? Nem elég az, hogy jobbnak hallod a végeredményt?Rock60 írta: ↑2022.06.09., csüt. 18:19Hali, jó estét Mindenkinek ! Nagyon régóta hifizek, de a tápkábel- és tápszűrés mizériába csak most kezdek belebonyolódni.
Tápkábel gyanánt - me' hogy ócsó - készítettem 3 x 2.5 - es tömör rézdrótból, kommersz dugókból megfelelő hosszúságú darabokat. Paraszti logikát követve, mert hogy a falban is az megy...
Oriási változást hozott minden készüléknél a gyári kábelhez képest. Erősítő, dac, Esl 63, tuner.
Mivel magyarázható az, hogy ha a falban is ugyan ez megy, mitől javul a hang egy drága speciál kábeltől, csak azért, mert a falon kívűl van? Mit vesz el, vagy tesz
hozzá?
További kérdésem lenne még, hogy mi magyarázza azt, hogy ezek a tápkábelek 150-200 centisek? Hat-hét készüléknél 200 centi kábel, nem egyszerű elhelyezni.
És még egy kérdés. Ha tápszűrőt használok, jó tápkábellel bekötve, akkor is van jelentősége a készülékek tápkábelének?
Köszönöm, üdv.
Gyuri
Erre és ehhez erősen hasonló kérdésekre ebben a topikban 1071 oldalon kereste a választ számtalan fórumlakó, ismereteim szerint nem találták meg.
Akkor rosszul ertelmezten a fenemod jo angolommal. :) Azt hittem mivel egy mondatban van a "loudspeaker" es a "line" akkor az illeto ugy erti a kerdest, hogy "signal" es "power" kabel.Vinkler írta: ↑2022.06.01., szer. 21:11Rád sztem a “line level cable” vonatkozik, hiszen az aktív hangsugihoz nem kell hagyományos értelemben vett “loudspeaker cable”.tottyi írta: ↑2022.06.01., szer. 19:26Ezt irjak de aztan lehet, hogy a passziv hangfalakhoz es sima hangfalkabelrol lehet szo.
"4. What cable do you recommend for loudspeaker and line-level connections?
For loudspeaker cables we recommend using oxygen free multi-stranded copper cables., For lengths under 5 metres we recommend using 2.5mm2, and for longer cables up to 10m we recommend using 4mm2.
For line level cables we suggest good quality oxygen free multi-strand copper cable. Ideally bare silver-plated copper with less than 100pF/metre capacitance from core to screen.![]()
Rád sztem a “line level cable” vonatkozik, hiszen az aktív hangsugihoz nem kell hagyományos értelemben vett “loudspeaker cable”.tottyi írta: ↑2022.06.01., szer. 19:26Ezt irjak de aztan lehet, hogy a passziv hangfalakhoz es sima hangfalkabelrol lehet szo.
"4. What cable do you recommend for loudspeaker and line-level connections?
For loudspeaker cables we recommend using oxygen free multi-stranded copper cables., For lengths under 5 metres we recommend using 2.5mm2, and for longer cables up to 10m we recommend using 4mm2.
For line level cables we suggest good quality oxygen free multi-strand copper cable. Ideally bare silver-plated copper with less than 100pF/metre capacitance from core to screen.
Nekem 0,05 mm2 összekötő kábelem van. Az én rendszeremben nagyon jó hangzást ad. ,,Nem mindig a méret számít"
Ezt irjak de aztan lehet, hogy a passziv hangfalakhoz es sima hangfalkabelrol lehet szo.
Hol írja? A Manual 5. Signal Cable Options nem említ keresztmetszetet, csak az aljzat bekötését, és
Persze nyugodtan. Szinte az összes pro xlr-re ez van írva.