Ez nagyon így van!
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Re: Kábelezzünk
Hát, mit mondjak ?
Nem pont erre számítottam, de köszönöm a segítséget.
Asszem, terveimmel ellentétben nem várom tovább a sültgalambot, átnyálazom gyorsan azt az 1071 oldalt.
Valószínűleg az utolsó két kérdésemre is megtalálom ott a választ, így legalább nem fárasztom tovább a Nagyérdemű rágóizmait a felvett gumicsonttal.
Csak nyugalom...
Szeretettel,üdv.
Gyuri
Nem pont erre számítottam, de köszönöm a segítséget.

Asszem, terveimmel ellentétben nem várom tovább a sültgalambot, átnyálazom gyorsan azt az 1071 oldalt.
Valószínűleg az utolsó két kérdésemre is megtalálom ott a választ, így legalább nem fárasztom tovább a Nagyérdemű rágóizmait a felvett gumicsonttal.
Csak nyugalom...

Szeretettel,üdv.
Gyuri
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5149
Egy csomó mindent írtak már ezügyben itt és más fórumokon, aki kíváncsi rá, járjon utána, ne várja a sült galambot, amire aztán lehet gágogni (csoportosan a legjobb), hogy nyers belül meg égett kívül.
A sokkal jobb az nem jelenti azt, hogy jó.
A fizikán kívül határ tudományokat is latba kell vetni, ha valaki tényleg szeretné tudni, mitől milyen egy kábel.
Ilyen határtudomány a biofizika, a pszichológia.
A sokkal jobb az nem jelenti azt, hogy jó.
A fizikán kívül határ tudományokat is latba kell vetni, ha valaki tényleg szeretné tudni, mitől milyen egy kábel.
Ilyen határtudomány a biofizika, a pszichológia.
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 5994
Nono. Azért a fizikai Nobel-díjakat ennél jóval "egetrengetőbb" kérdésekre szokták manapság osztogatni

Egylébként: tuti, hogy van (nem is olyan bonyolult) magyarázata, csak nem foglalkoztatja a fizikusokat, mert abból úgysem lenne Nobel-díj

(de jó, hogy valaki megint felvetette ezt a gumicsontot, már olyan régen rágtuk utoljára

- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
Sőt az is lehet, hogy a magyarázatot nem is a fizikánál kell keresni.

- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3191
Kérdezem, mit nyernél vele, ha tudnád a fizikai magyarázatát? Nem elég az, hogy jobbnak hallod a végeredményt?Rock60 írta: ↑2022.06.09., csüt. 18:19Hali, jó estét Mindenkinek ! Nagyon régóta hifizek, de a tápkábel- és tápszűrés mizériába csak most kezdek belebonyolódni.
Tápkábel gyanánt - me' hogy ócsó - készítettem 3 x 2.5 - es tömör rézdrótból, kommersz dugókból megfelelő hosszúságú darabokat. Paraszti logikát követve, mert hogy a falban is az megy...
Oriási változást hozott minden készüléknél a gyári kábelhez képest. Erősítő, dac, Esl 63, tuner.
Mivel magyarázható az, hogy ha a falban is ugyan ez megy, mitől javul a hang egy drága speciál kábeltől, csak azért, mert a falon kívűl van? Mit vesz el, vagy tesz
hozzá?
További kérdésem lenne még, hogy mi magyarázza azt, hogy ezek a tápkábelek 150-200 centisek? Hat-hét készüléknél 200 centi kábel, nem egyszerű elhelyezni.
És még egy kérdés. Ha tápszűrőt használok, jó tápkábellel bekötve, akkor is van jelentősége a készülékek tápkábelének?
Köszönöm, üdv.
Gyuri
Megjegyzem, ha valaki pontos fizikai magyarázattal tudna szolgálni, az joggal pályázna a fizikai Nobel-díjra.
Szerintem.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
" Ismereteim szerint nem találták meg " Talán nem véletlenül.
Erre és ehhez erősen hasonló kérdésekre ebben a topikban 1071 oldalon kereste a választ számtalan fórumlakó, ismereteim szerint nem találták meg.

De talán majd most!

erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
Hali, jó estét Mindenkinek ! Nagyon régóta hifizek, de a tápkábel- és tápszűrés mizériába csak most kezdek belebonyolódni.
Tápkábel gyanánt - me' hogy ócsó - készítettem 3 x 2.5 - es tömör rézdrótból, kommersz dugókból megfelelő hosszúságú darabokat. Paraszti logikát követve, mert hogy a falban is az megy...
Oriási változást hozott minden készüléknél a gyári kábelhez képest. Erősítő, dac, Esl 63, tuner.
Mivel magyarázható az, hogy ha a falban is ugyan ez megy, mitől javul a hang egy drága speciál kábeltől, csak azért, mert a falon kívűl van? Mit vesz el, vagy tesz
hozzá?
További kérdésem lenne még, hogy mi magyarázza azt, hogy ezek a tápkábelek 150-200 centisek? Hat-hét készüléknél 200 centi kábel, nem egyszerű elhelyezni.
És még egy kérdés. Ha tápszűrőt használok, jó tápkábellel bekötve, akkor is van jelentősége a készülékek tápkábelének?
Köszönöm, üdv.
Gyuri
hozzá?
Köszönöm, üdv.
Gyuri
- tottyi
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 863
Akkor rosszul ertelmezten a fenemod jo angolommal. :) Azt hittem mivel egy mondatban van a "loudspeaker" es a "line" akkor az illeto ugy erti a kerdest, hogy "signal" es "power" kabel.Vinkler írta: ↑2022.06.01., szer. 21:11Rád sztem a “line level cable” vonatkozik, hiszen az aktív hangsugihoz nem kell hagyományos értelemben vett “loudspeaker cable”.tottyi írta: ↑2022.06.01., szer. 19:26Ezt irjak de aztan lehet, hogy a passziv hangfalakhoz es sima hangfalkabelrol lehet szo.
"4. What cable do you recommend for loudspeaker and line-level connections?
For loudspeaker cables we recommend using oxygen free multi-stranded copper cables., For lengths under 5 metres we recommend using 2.5mm2, and for longer cables up to 10m we recommend using 4mm2.
For line level cables we suggest good quality oxygen free multi-strand copper cable. Ideally bare silver-plated copper with less than 100pF/metre capacitance from core to screen.![]()
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 8965
Rád sztem a “line level cable” vonatkozik, hiszen az aktív hangsugihoz nem kell hagyományos értelemben vett “loudspeaker cable”.tottyi írta: ↑2022.06.01., szer. 19:26Ezt irjak de aztan lehet, hogy a passziv hangfalakhoz es sima hangfalkabelrol lehet szo.
For loudspeaker cables we recommend using oxygen free multi-stranded copper cables., For lengths under 5 metres we recommend using 2.5mm2, and for longer cables up to 10m we recommend using 4mm2.
For line level cables we suggest good quality oxygen free multi-strand copper cable. Ideally bare silver-plated copper with less than 100pF/metre capacitance from core to screen.

Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
-
- Fórumlakó
- Értékelés: 362
Nekem 0,05 mm2 összekötő kábelem van. Az én rendszeremben nagyon jó hangzást ad. ,,Nem mindig a méret számít"

A gondolkodás nem megerőltető...
- tottyi
- Hazajáró lélek
Ezt irjak de aztan lehet, hogy a passziv hangfalakhoz es sima hangfalkabelrol lehet szo.
For line level cables we suggest good quality oxygen free multi-strand copper cable. Ideally bare silver-plated copper with less than 100pF/metre capacitance from core to screen.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
Hol írja? A Manual 5. Signal Cable Options nem említ keresztmetszetet, csak az aljzat bekötését, és
a lehetséges kábel módozatokat. Benézhettél valamit.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)
- tottyi
- Hazajáró lélek
A hangfalgyarto azt irja, hogy 2,5 mm2 lenne jo xlr-re ez meg 0,25 mm2 ez csak eliras a gyartotol vagy tenyleg olyan vastagsagu xlr kabel is letezik? Nezegettem oldalakon es nagyon ritkan irjak oda a negyzetmilimetert a kabelokhoz.
- viri
- V.I.P.
- Értékelés: 1653
Persze nyugodtan. Szinte az összes pro xlr-re ez van írva.
Audio PC(PPV3)- Audio Note DAC3 - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature
- tottyi
- Hazajáró lélek
Hello, most vettem egy XLR kabelt de ugy adtak mint mikrofon kabel. Ezt lehet hasznalni eloerosito es aktiv hangfal koze?
Ideiglenesen egyenlore.
Ideiglenesen egyenlore.
Ebben élen járt az EPOS cég, DNM volt a belső kábel, és az ajánlott hangsugárzókábel is.zoli73 írta: ↑2022.05.15., vas. 08:32Természetesen az erősítő, és a hangsugárzó közé használt kábel is használható belső kábelnek. Sőt, a szinergia miatt ez lenne a legjobb megoldás. Aztán hogy ez általánosan miért nincs így? Talán leginkább azért, mert a hangsugárzó kábelek(külső) sok esetben elég vastagok, robosztusak, merevek, nehezen kezelhetők egy doboz belsejében, így erre a feladatra csak nehezen lennének használhatóak.rukh írta: ↑2022.05.14., szomb. 23:53Hi!
Sokszor olvasni hangdobozok belső átkábelezéséről, különböző ajánlások is vannak kábelek típusára, átmérőjére, anyagára, viszont nem emlékszem olyanra, hogy az erősítőtől a hangdobozig vezető kábelt használják/ajánlják dobozon belülre is. Van ennek valami elméleti/gyakorlati alapja?
Üdv,
Rukh
Ezért gyártanak erre a célra vékonyabb, puhább, sokszor egy szálas, könnyen kezelhetőbb kábeleket. Amik nem terhelik, feszítik a hangváltó, és a hangszóró kapcsait.

>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3191
Természetesen az erősítő, és a hangsugárzó közé használt kábel is használható belső kábelnek. Sőt, a szinergia miatt ez lenne a legjobb megoldás. Aztán hogy ez általánosan miért nincs így? Talán leginkább azért, mert a hangsugárzó kábelek(külső) sok esetben elég vastagok, robosztusak, merevek, nehezen kezelhetők egy doboz belsejében, így erre a feladatra csak nehezen lennének használhatóak.rukh írta: ↑2022.05.14., szomb. 23:53Hi!
Sokszor olvasni hangdobozok belső átkábelezéséről, különböző ajánlások is vannak kábelek típusára, átmérőjére, anyagára, viszont nem emlékszem olyanra, hogy az erősítőtől a hangdobozig vezető kábelt használják/ajánlják dobozon belülre is. Van ennek valami elméleti/gyakorlati alapja?
Üdv,
Rukh
Ezért gyártanak erre a célra vékonyabb, puhább, sokszor egy szálas, könnyen kezelhetőbb kábeleket. Amik nem terhelik, feszítik a hangváltó, és a hangszóró kapcsait.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Az meg, hogy mit ajánlanak pl. ebben a topikban az... inkább no komment.
Szerintem nincs. Ugyanaz a jel halad át mindkét helyen.rukh írta: ↑2022.05.14., szomb. 23:53Hi!
Üdv,
Rukh
Az meg, hogy mit ajánlanak pl. ebben a topikban az... inkább no komment.
- rukh
- Fórumlakó
- Értékelés: 50
Hi!
Üdv,
Rukh
Üdv,
Rukh
Üdv mindenkinek,
Rukh
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Értékelés: 2876
- Kapcsolat:
Csináltass velük. Neotech SOCP-18 vezetékből csinaljanak vagy csinálj te hármasfonatot, és annak tegyenek a végére dugókat.Alucard írta: ↑2022.05.07., szomb. 10:58Sziasztok!
iFi Zen DAC-hoz szeretnék egy, a DAC-ot és az PreSonus Eris E5 XT studio hangfalakat összekötő Balanced (4,4mm to XLR) kábelt. Első kőrben a Kácsa Audionál nézelődtem, náluk ezek vannak: https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/kabel- ... gato-kabel
A kérdésem az lenne, hogy szerintetek csináltassak velük max. 20.000-ig valamit, vagy vegyek készen Alirol mondjuk egy ilyet: https://www.aliexpress.com/item/1005002 ... 2e0eOVVkVu (1.5m) vagy esetleg (kicsit drágábban) ezek közöl valamelyiket?
https://www.aliexpress.com/item/1005002 ... 2e0eOVVkVu | https://www.aliexpress.com/item/3282647 ... 2e0eOVVkVu | https://www.aliexpress.com/item/1005002 ... 2e0eOVVkVu
Az alábbi paramétereknek kellene megfelelnie:
1.5 méter
1x 4.4mm
2x XLR (apa)
A DAC (60k) árával arányos költségvetés. (OFC-t ajánlottak, bar van egy olyan sejtésem, hogy ez már nem lesz arányos a DAC árával)
Esetleg ha tudtok egyéb megbízható forrást azt is megköszönöm!![]()
Annak azthiszem 3k métere, neked 9m ilyen vezetékre van szükséged, tehát az még egy belátható összeg talán.
Ezüstök alatt minden verni fog!
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
http://saboaudio.eu
- Alucard
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 0
Sziasztok!
iFi Zen DAC-hoz szeretnék egy, a DAC-ot és az PreSonus Eris E5 XT studio hangfalakat összekötő Balanced (4,4mm to XLR) kábelt. Első kőrben a Kácsa Audionál nézelődtem, náluk ezek vannak: https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/kabel- ... gato-kabel
A kérdésem az lenne, hogy szerintetek csináltassak velük max. 20.000-ig valamit, vagy vegyek készen Alirol mondjuk egy ilyet: https://www.aliexpress.com/item/1005002 ... 2e0eOVVkVu (1.5m) vagy esetleg (kicsit drágábban) ezek közöl valamelyiket?
https://www.aliexpress.com/item/1005002 ... 2e0eOVVkVu | https://www.aliexpress.com/item/3282647 ... 2e0eOVVkVu | https://www.aliexpress.com/item/1005002 ... 2e0eOVVkVu
1.5 méter
1x 4.4mm
2x XLR (apa)
A DAC (60k) árával arányos költségvetés. (OFC-t ajánlottak, bar van egy olyan sejtésem, hogy ez már nem lesz arányos a DAC árával)
Esetleg ha tudtok egyéb megbízható forrást azt is megköszönöm!
1.5 méter
1x 4.4mm
2x XLR (apa)
Esetleg ha tudtok egyéb megbízható forrást azt is megköszönöm!

Köszönöm a segítséget.
Cambridge Audio MXN10 - Heed Dactilus3-Q-psu, Heed Nexus SP 2.0 - Heed Nexus S-100 -WHARFEDALE LINTON HERITAGE