Majd számolj be róla, kérlek, mert már egy ideje én is optikázom az optikámmal az optikaival.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
- prando
- V.I.P.
- Értékelés: 160
Re: Kábelezzünk
Vincent cd, Revox magnó, TEAC dac, Rotel RA985BX erősítő, diy phono, Vandersteen 1C hangfal, Vibavoice Omega500 tápkondi, ezek Béres János fórumtárs felújításában. Linn lp-játszó Oppo bluray, Heed táp, Fapaci, ACR, AudioNote, VdH, ZuAudio Event, Soner, Furutech kábelek, Triangle Antal hangfal.
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Értékelés: 2876
- Kapcsolat:
Na akkor talán nem hiába rendeltem meg ma a QED-ből a Performace Quartzot. Köszi a véleményeket!
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
- Elmo
- Törzsvendég
- Értékelés: 288
Ugyanez van nálam is.migabi24 írta: ↑2022.06.20., hétf. 07:25Nálam a közepes Qed van nem ez, de már az is elvrt mindent amit eddig hallottam, csak ajánlani tudom.sutemenyx írta: ↑2022.06.19., vas. 23:16Most akkor kérdeznék én:
Optikai toslink kábel kellene nekem, valami jó. Kicsit utánajárva a valódi üveg(szerű) szálas kivitelek jelentik a kínálat csúcsát.
Az is kiderült, hogy kb az alábbi modellek tudják ezt a kritériumot:
(Ár szerint növekvő sorrendben)
DH Labs GlassMaster
QED Reference Quartz
Lifatec Premium Silflex
AudioQuest Diamond
Van ezekkel esetleg tapasztalata valakinek?
Most egy egyszerű AudioQuest Forest-et használok, ennél nyilván kb bármi jobb, de nekem szuperjó kéne.
- aladin66
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 46
Szia!
Én is így jártam, de miután jobban megnéztem, rájöttem, hogy van az erősítő dugójában egy kis műanyag gyárilag (amivel lezárják), és ezért nem ment bele a banándugó. Kiszedtem, és utána bele tudtam dugni. Nézd meg, neked nincs-e benne valami záró.
Nálam a közepes Qed van nem ez, de már az is elvrt mindent amit eddig hallottam, csak ajánlani tudom.sutemenyx írta: ↑2022.06.19., vas. 23:16Most akkor kérdeznék én:
Optikai toslink kábel kellene nekem, valami jó. Kicsit utánajárva a valódi üveg(szerű) szálas kivitelek jelentik a kínálat csúcsát.
DH Labs GlassMaster
QED Reference Quartz
Lifatec Premium Silflex
AudioQuest Diamond
Most egy egyszerű AudioQuest Forest-et használok, ennél nyilván kb bármi jobb, de nekem szuperjó kéne.
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Kapcsolat:
Most akkor kérdeznék én:
DH Labs GlassMaster
QED Reference Quartz
Lifatec Premium Silflex
AudioQuest Diamond
DH Labs GlassMaster
QED Reference Quartz
Lifatec Premium Silflex
AudioQuest Diamond
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Kapcsolat:
Hát én inkább sorolnám hátra az utp kábelt. Egy sima mezei, tömör réz lan kábel nem nagyon húz igazán semerre, attól könnyen lehet még a rendszer többi elemet fejleszteni.Rock60 írta: ↑2022.06.18., szomb. 23:45Jó estét mindenkinek !
Most kaptam egy fülest- nem igazit szerencsére - hogy érdemes a reuter és a set-up box közötti UTP kábelt jobbra cserélni. Tudja valaki, honnan lehet jobb minőségű UTP- kábelt keríteni ?
Én még csak kiszerelt és méterben árult gagyival találkoztam.
Kösz,üdv.
Gyuri
Viszont az ilyen-olyan egyéb utp kábel tudnak nagyon valamilyenek lenni. Jo pelda az audioquest, amit kiprobaltam. Eloszor jonak tunt, aztan a nagyobbik darabot 2nap utan kiszedtem, hogy nemjo. Utana kovetkezo 3het azzal telt, hogy valami meg mindig nem kerek. Aztan rajottem, hogy bennmaradt még egy kicsi, 50centis darab. Kivettem es vegre helyreallt a rend.
Szuper... Köszi.
Jó estét mindenkinek !
Most kaptam egy fülest- nem igazit szerencsére - hogy érdemes a reuter és a set-up box közötti UTP kábelt jobbra cserélni. Tudja valaki, honnan lehet jobb minőségű UTP- kábelt keríteni ?
Kösz,üdv.
Gyuri
Kösz,üdv.
Gyuri
-
- Fórumlakó
- Értékelés: 362
Sziasztok
Banándugó témában nem igazán vagyok otthon
Létezik ezekből különböző vastagságú?
Az egyik erősítőmbe át akartam tenni a kábelt.
De nagyon úgy tűnt nem megy bele a banándugó.
Banándugó témában nem igazán vagyok otthon

Létezik ezekből különböző vastagságú?
Az egyik erősítőmbe át akartam tenni a kábelt.
De nagyon úgy tűnt nem megy bele a banándugó.
Nem fogsz rám hallgatni, de Canare, vagy Mogami.
Ha mindenképp drágábbat akarsz, akkor SAEC valamelyik közepes típusa. Pl 6N. Vagy 1990.
Olcsó és jó USB. Pl Oyaide. Vagy ha Audioquest, akkor Forest. Nekem egységesebb volt, mint a nagyobbak. Tudom, birtoklásban elmentem Carbonig.
Sziasztok!
Hamarosan erkezik egy SMSL M200 DAC es egy SMSL SB200 AMP.
Kellene az osszekotesukhoz egy RCA vagy XLR kabel. Melyik tipust ajanlanatok? Ezen belul milyen minosegut?
Hasonlo dilemma a DAC es telefon/tablet csatlakoztatasa. Ezek USB C kimenetuek, a DAC pedig USB B. Nem akarok kolteni Audioquest Diamond kabelre, de a sima parszaz forintos nyomtatokabel sem opcio. Mit javasoltok?
Arban tultolni nem akarom, a szazezres kategória nem jatszik, de nem is hinném, hogy ezek az eszközök azt a szintet kepviselik
Koszi szépen!
Hamarosan erkezik egy SMSL M200 DAC es egy SMSL SB200 AMP.
Kellene az osszekotesukhoz egy RCA vagy XLR kabel. Melyik tipust ajanlanatok? Ezen belul milyen minosegut?
Hasonlo dilemma a DAC es telefon/tablet csatlakoztatasa. Ezek USB C kimenetuek, a DAC pedig USB B. Nem akarok kolteni Audioquest Diamond kabelre, de a sima parszaz forintos nyomtatokabel sem opcio. Mit javasoltok?
Arban tultolni nem akarom, a szazezres kategória nem jatszik, de nem is hinném, hogy ezek az eszközök azt a szintet kepviselik
Koszi szépen!
Köszi Süti, ki fogom próbálni. A többit inkább privátban...
Egyébként a tömör rézdrót ötlete nem csak az enyém, egy régi cimborám is javasolta, aki gyártott is ilyet, kígyóbőrbe húzva, jobb dugókkal. / Alisca Bese Attila /
Az Ő véleménye az, hogy minden más kacsa. / nem Kácsa /
Az egész kábel sztorinak akkora hájpja van viszont, hogy arra gondoltam, valaki szívesen megosztaná egy-két hasznos gondolatát a kérdésekkel kapcsolatban, mert hogy nincsenek régi viccek, csak öreg emberek vannak. Egy újszülöttnek minden vicc új.
/ Sültgalamb - effektus /

Üdv.
Gyuri
Egyébként a tömör rézdrót ötlete nem csak az enyém, egy régi cimborám is javasolta, aki gyártott is ilyet, kígyóbőrbe húzva, jobb dugókkal. / Alisca Bese Attila /
Az Ő véleménye az, hogy minden más kacsa. / nem Kácsa /

Az egész kábel sztorinak akkora hájpja van viszont, hogy arra gondoltam, valaki szívesen megosztaná egy-két hasznos gondolatát a kérdésekkel kapcsolatban, mert hogy nincsenek régi viccek, csak öreg emberek vannak. Egy újszülöttnek minden vicc új.
/ Sültgalamb - effektus /

Üdv.
Gyuri
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Kapcsolat:
Ha bejön a sima tömör réz madzag, akkor vegyél a kácsában Neotech SOCP-14 vezetéket, és cseréld ki arra. Relatíve olcsó, ugyanúgy tömör réz, csak OCC (monokristályos ) réz. Olyasmit tud, mint a sima tömör réz vezeték, csak nagyonsokkal jobban. Nálam jelenleg minden tápkábel az. Hármasfonatban.Rock60 írta: ↑2022.06.10., pén. 22:21Hát, mit mondjak ?
Nem pont erre számítottam, de köszönöm a segítséget.![]()
Asszem, terveimmel ellentétben nem várom tovább a sültgalambot, átnyálazom gyorsan azt az 1071 oldalt.
Valószínűleg az utolsó két kérdésemre is megtalálom ott a választ, így legalább nem fárasztom tovább a Nagyérdemű rágóizmait a felvett gumicsonttal.
Csak nyugalom...![]()
Szeretettel,üdv.
Gyuri
Ez nagyon így van!
Hát, mit mondjak ?
Nem pont erre számítottam, de köszönöm a segítséget.
Asszem, terveimmel ellentétben nem várom tovább a sültgalambot, átnyálazom gyorsan azt az 1071 oldalt.
Valószínűleg az utolsó két kérdésemre is megtalálom ott a választ, így legalább nem fárasztom tovább a Nagyérdemű rágóizmait a felvett gumicsonttal.
Csak nyugalom...
Szeretettel,üdv.
Gyuri
Nem pont erre számítottam, de köszönöm a segítséget.

Csak nyugalom...

Szeretettel,üdv.
Gyuri
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5149
Egy csomó mindent írtak már ezügyben itt és más fórumokon, aki kíváncsi rá, járjon utána, ne várja a sült galambot, amire aztán lehet gágogni (csoportosan a legjobb), hogy nyers belül meg égett kívül.
A sokkal jobb az nem jelenti azt, hogy jó.
A fizikán kívül határ tudományokat is latba kell vetni, ha valaki tényleg szeretné tudni, mitől milyen egy kábel.
Ilyen határtudomány a biofizika, a pszichológia.
A sokkal jobb az nem jelenti azt, hogy jó.
A fizikán kívül határ tudományokat is latba kell vetni, ha valaki tényleg szeretné tudni, mitől milyen egy kábel.
Ilyen határtudomány a biofizika, a pszichológia.
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 5994
Nono. Azért a fizikai Nobel-díjakat ennél jóval "egetrengetőbb" kérdésekre szokták manapság osztogatni

Egylébként: tuti, hogy van (nem is olyan bonyolult) magyarázata, csak nem foglalkoztatja a fizikusokat, mert abból úgysem lenne Nobel-díj

(de jó, hogy valaki megint felvetette ezt a gumicsontot, már olyan régen rágtuk utoljára

- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
Sőt az is lehet, hogy a magyarázatot nem is a fizikánál kell keresni.

- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3191
Kérdezem, mit nyernél vele, ha tudnád a fizikai magyarázatát? Nem elég az, hogy jobbnak hallod a végeredményt?Rock60 írta: ↑2022.06.09., csüt. 18:19Hali, jó estét Mindenkinek ! Nagyon régóta hifizek, de a tápkábel- és tápszűrés mizériába csak most kezdek belebonyolódni.
Tápkábel gyanánt - me' hogy ócsó - készítettem 3 x 2.5 - es tömör rézdrótból, kommersz dugókból megfelelő hosszúságú darabokat. Paraszti logikát követve, mert hogy a falban is az megy...
Oriási változást hozott minden készüléknél a gyári kábelhez képest. Erősítő, dac, Esl 63, tuner.
Mivel magyarázható az, hogy ha a falban is ugyan ez megy, mitől javul a hang egy drága speciál kábeltől, csak azért, mert a falon kívűl van? Mit vesz el, vagy tesz
hozzá?
További kérdésem lenne még, hogy mi magyarázza azt, hogy ezek a tápkábelek 150-200 centisek? Hat-hét készüléknél 200 centi kábel, nem egyszerű elhelyezni.
És még egy kérdés. Ha tápszűrőt használok, jó tápkábellel bekötve, akkor is van jelentősége a készülékek tápkábelének?
Köszönöm, üdv.
Gyuri
Megjegyzem, ha valaki pontos fizikai magyarázattal tudna szolgálni, az joggal pályázna a fizikai Nobel-díjra.
Szerintem.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
" Ismereteim szerint nem találták meg " Talán nem véletlenül.
De talán majd most!
Erre és ehhez erősen hasonló kérdésekre ebben a topikban 1071 oldalon kereste a választ számtalan fórumlakó, ismereteim szerint nem találták meg.

De talán majd most!

erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla