.
9 bar az ideális.
Ez csak egy alap Rocket gép. Az a nyomásmérő a kazánban lévő nyomást mutatja. Ha a zöld zónában van, akkor elég meleg a víz belül. Persze még kicsit várni kell, hogy a fej és a kar is átmelegedjen. A nyomás fix, gyári beállításokkal megyünk. Nem csekkoltam még, hogy pontosan mennyi, de valahol abban a range-ben kellene lennie, amit írtál. Olasz stílusú presszózáshoz jelenleg ideális.
Akkor ez a te édességed, mert ez egy vaníliafagylaltba főzött presszó.
Hogy-hogy csak 1 bar? Nem 10-15-el szokta átnyomni?
Hmmm, ezért most fizetnék! Mi van a tetéjén?
Az is de jó :-)
Azt is imádjuk,szoktunk olyat is.
Vinkler említette,hogy náluk az egyik kedvenc a mascarpone. Én meg kipróbáltam.
A friss házi tészta annyira jó... Teljesen más vele az étel!
Most értem haza és még jön a papírmunka holnapra. De holnap ..... TÉSZTAGYÁRTÁS
Akkor ez olyan lehet mint a töröknél a 'pisztáciás' baklava :)Vasti írta: ↑2024.01.08., hétf. 12:54
Én úgy tudom (...tévedtem már nagyobbat is ;-) , hogy igazi wasabi-t azért elég kevés helyen lehet enni, és azok nem olcsó helyek, mert a wasabi egy eléggé ritka növény. Termeszteni sem egyszerű... Japán hegyi patakjainak némelyikében él csak meg.
A legtöbb wasabi-val ízesített, vagy wasabi ízű ;-) sima tormából van az a csípős zöld akármi...
(Rákerestem gyorsan: egy 42g-os tubus valami, aminek kb. 30%-a wasabi, 4000 forintnál kezdődik)
Én úgy tudom (...tévedtem már nagyobbat is ;-) , hogy igazi wasabi-t azért elég kevés helyen lehet enni, és azok nem olcsó helyek, mert a wasabi egy eléggé ritka növény. Termeszteni sem egyszerű... Japán hegyi patakjainak némelyikében él csak meg.
Mindenképpen próbáld ki!