bakker ez mi? lekvár? de hogy?
nagyon jól néz ki

bakker ez mi? lekvár? de hogy?

Fenőköveim nekem is vannak de sokszor hosszas küzdelem után sem lesznek az igaziak az élek. Egyszer a kulcsmásolónál voltam (helyi mindenes emberke) akkor láttam, hogy vittek hozzá késeket, ollókat éleztetni. Először azt gondoltam, milyen hülyeség már, aztán egyszer kipróbáltam. Hát én valahogy soha nem tudtam úgy megélezni mint ő.-CB- írta: ↑2024.02.12., hétf. 18:54...
Kb. 4 kiló ipari fenőkövem van itthon. Mindenféle durvaságú. Az Ikea kerámia korongos késfenője mindnél jobb. Az igaz, hogy nem szabad hagyni nagyon eltompulni a késeket, mert elég keveset"visz", és akkor rengeteget kell huzigálni. Sima köszőrű eszedbe ne jusson, mert kilágyul a penge a hőtől.

Ikea-s van, minden használat előtt meghúzom, de időnként rendesen meg kell fenni.-CB- írta: ↑2024.02.12., hétf. 18:54
Kb. 4 kiló ipari fenőkövem van itthon. Mindenféle durvaságú. Az Ikea kerámia korongos késfenője mindnél jobb. Az igaz, hogy nem szabad hagyni nagyon eltompulni a késeket, mert elég keveset"visz", és akkor rengeteget kell huzigálni. Sima köszőrű eszedbe ne jusson, mert kilágyul a penge a hőtől.

Kb. 4 kiló ipari fenőkövem van itthon. Mindenféle durvaságú. Az Ikea kerámia korongos késfenője mindnél jobb. Az igaz, hogy nem szabad hagyni nagyon eltompulni a késeket, mert elég keveset"visz", és akkor rengeteget kell huzigálni. Sima köszőrű eszedbe ne jusson, mert kilágyul a penge a hőtől.Tctronic írta: ↑2024.02.12., hétf. 18:28Erre én is kíváncsi lennék. Van itthon 3 féle élezőm de egyik sem az igazi. Én el szoktam vinni megéleztetni (500 Ft/db) úgy nem tudom megélezni mint ott csinálják.Vinkler írta: ↑2024.02.12., hétf. 18:13Srácok egy kérdés!
Tudtok ajánlani jó késélező, fenő szettet. Köszörűvel nem mennék neki, elvinni éleztetni nem szeretném, gondoltam megcsinálom magamnak itthon, csak kene egy jó fenőkő szett. Sok van a neten, de van esetleg valakinek saját tapasztalata valamelyikkel? Azokat szívesen fogadnám.![]()

Erre én is kíváncsi lennék. Van itthon 3 féle élezőm de egyik sem az igazi. Én el szoktam vinni megéleztetni (500 Ft/db) úgy nem tudom megélezni mint ott csinálják.Vinkler írta: ↑2024.02.12., hétf. 18:13Srácok egy kérdés!
Tudtok ajánlani jó késélező, fenő szettet. Köszörűvel nem mennék neki, elvinni éleztetni nem szeretném, gondoltam megcsinálom magamnak itthon, csak kene egy jó fenőkő szett. Sok van a neten, de van esetleg valakinek saját tapasztalata valamelyikkel? Azokat szívesen fogadnám.![]()

Ez a színezett egérsz@r semmire való. A szürke, amit Moldáviából kaptál, na az igen. A múltkor a semerremotyói reptéren volt 3 óra csellengeni való időnk, nézegettük a Beluga kaviárokat, mert szinte csak az van az összes boltban ott, meg vodka.... De a 2-300 ezres kilóárak csak úgy röpködtek, úgyhogy maradt az otthonról hozott szendvics :-)

Oké, azt benéztem. Azt hittem a gemüze valami katyvaszt jelent

Ha jól tudom, akkor nagyon hivatalosan ;-) az ember gyümölcsevő: a fogazat, emésztőrendszer, bélrendszer hossza stb. mind erre utal.

Persze.

Tök jól néz ki így ahogy van