Kizártam, hiszen nem Bowers-t vettem végül, hanem évnyi dolgos keresgélés után Dynaudiot. :-)rTom írta: ↑2023.09.12., kedd 07:31Én célravezetőbbnek tartanám nem a közzös nevezőt keresni, hanem kizárásra hallgatózni.KLajos írta: ↑2023.09.12., kedd 06:50
Hogy hozok így közös nevezőre egy Bowers-t, ProAcot, Focalt vagy Dynaudiot? És akkor még a mindenkinél mindenféle eltérő villanygépekről nem emlékeztem meg: Rotelek (Bowers-szel), fogalmam sincs mik a ProAc-kal, tüskéken álló Jadis-ok a Focalok előtt, akkor éppen légpárnán ficergő Dynaudiók Hivoxokkal, Shakti kő, fagyasztott cd és ezerféle, akkor épp divatos „varázslat” ...
Szóval nagyon nem látom a közös nevezőt.
Én a nagyobb légterű lehallgatóteret pont nem hátrányként élném meg.
Kis szobában minden elprüntyög.
Olyan meg nincs, hogy a hang nem fér be a szobába...
És ami 100+ négyzetméteren 5-8 m távolságból és közel ülve (gugolva) nem tud kiegyenlítetten megszólalni azt egyből kizárnám.
Olyan viszont van, hogy ( az elérhető ársávban, kinek mi az?) nem egy hanem két hangsugárzó pár az ami alkalmas a klasszikusra-kamara zenére ill. a pop-rock zenére.
( Pl.: anno '98-ban egy Sony SS-176EB Brooklands Edition vs. Cervin Vega)
Az ársávot meg megadta az S1.4 akkori ára - ahova szépen mendegéltem felfelé, a (pénzügyi) határaimat feszegetve.