Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3238

Re: Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Tctronic írta:
2023.09.10., vas. 16:25
tamagaba írta:
2023.09.10., vas. 12:28
Nincs valakinek egy komojabb Accuphase-e? Úgy tudom annak a teljesítmény mutatója impedanciával mér
Csak hogy helyrerakjuk a wattokat
Volt Luxman M03-végfokom, ott a két csatornán nagyon szépen digitális kijelzővel (számszerűsítve) mutatta a kivezérelt teljesítményt wattban. Érdekes volt látni néha hogy mennyi az annyi, mert sokszor én másra tippeltem volna.
Nem tudom, az ilyen erősítőbe épített Watt "mérők", kijelzők mennyire hitelesek, minden esetre volt már részem olyan meghallgatásban, ahol felhívták rájuk a figyelmem.
Accuphase végerősítők voltak, piros digitális kijelzőkkel, Martin Logan Prodigy hangsugárzókat hajtottak.
Köztudott, hogy az ilyen régebbi Martin Logan sugárzók nem éppen a könnyen hajthatók közé tartoznak.
Szobahangerőnél, aminél már nem beszélgettünk, a végerősítők kijelzői a csúcsoknál 70Wattot meghaladó értékeket mutattak. Mikor 1-2 zúzósabb zenénél, ami valahogy úgy kívánja a hangerőt, kicsit még feljebb tekertük, akkor pillanatok alatt 110Watt feletti értékek villantak be. Elviselhetetlen, házbontó hangerőről még szó sem volt, attól még messze voltunk.
Én is amondó vagyok, hogy néhány Watt, csak nagy érzékenységű(93dB felett), valóban könnyen hajtható hangsugárzók esetében elegendő. Ettől függetlenűl azt vallom, tapasztaltam hogy a sok Watt megléte egy erősítőben, még nem garancia a jó "meghajtó képességre".
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2742

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

tamagaba írta:
2023.09.10., vas. 12:28
Nincs valakinek egy komojabb Accuphase-e? Úgy tudom annak a teljesítmény mutatója impedanciával mér
Volt Luxman M03-végfokom, ott a két csatornán nagyon szépen digitális kijelzővel (számszerűsítve) mutatta a kivezérelt teljesítményt wattban. Érdekes volt látni néha hogy mennyi az annyi, mert sokszor én másra tippeltem volna.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5226

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Egy oszcilloszkópot csatlakoztatva párhuzamosan az egyik hangsugárzóra könnyen meg lehet vizsgálni, mekkora átlagok és csúcsok vannak az épp hallgatott zenén, és a hifinek egyik lényeges eleme, hogy ne csak az átlagteljesítményen szóljon tisztán, hanem a csúcsokban is. Komolytalan kijelentés, hogy én csak ennyi meg ennyi watton hallgatok, meg nincs feltekerve a hangerő, csak 11óráig, ezeken a laikus kijelentéseken csak azért nem mosolygok, mert sajnos úgy terjednek, mint anno a spanyolnátha meg mostanság a bakelit :D A hangsugárzók tényleges hatásfoka nagyon változó, egyik hangsugárzó 1 watt ráadott teljesítményen akkora hangnyomást hoz létre, mint egy másik 10W ráadott teljesítményen. Ezért értelmetlen minden olyan hasraütéses kijelentés, hogy ennyi vagy annyi watt elég. Arról nem is beszélve, hogy van aki 12nm-en hallgat csengő bongó szobában 2 méterről, van akinek meg 40nm-es jól csillapított szobája van, ahol akár 4 méterről is hallgat zenét, itt is egész más a teljesítmény szükséglet ugyanannál a hangsugárzónál is. És persze sokat számít, hogy a hangsugárzónk mit bír el, meg hol van a torzítás érzékelő fájdalomküszöbünk.

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 598
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: tamagaba »

... Mire jó a kerekes kút? Oda lehet tolni, ahol víz van - Hofi Géza ...

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2613

Hozzászólás Szerző: supravox »

Alex_Aston írta:
2023.09.10., vas. 07:42
KLajos írta:
2023.09.10., vas. 06:43

Nem nagyon tudom, mi jelentősége lenne, mennyire lenne hall(gat)ható A-osztályúként, mert egy elég érzéketlen Contour S1.4-et kéne megzargatnia. Annak meg 15 watt ...
A szomszédtűrő szobahangerő ennél több wattot jelenthet. Gondolom. Vagy ezt tudom valahogy mérni?

Az S1.4 érzékenysége mindössze 85 dB 2.83V/1m-nél.
Nekem Contour 20-asom van. Jellemzően kb. 2-3W amin hallgatom. 2x15W hangerő már-már házibuli szint, vagy igen gangis zenehallgatás.

2x15W gyakorlatilag mindenre elegendő teljesítmény. Persze nyilván van olyan helyzet, vagy ízlés, amikor több is elkél :D
Az a sejtésem,hogy 15 torz watt elég mindenre..
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

KLajos
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 83

Hozzászólás Szerző: KLajos »

[/quote]

Nekem Contour 20-asom van. Jellemzően kb. 2-3W amin hallgatom. 2x15W hangerő már-már házibuli szint, vagy igen gangis zenehallgatás.

2x15W gyakorlatilag mindenre elegendő teljesítmény. Persze nyilván van olyan helyzet, vagy ízlés, amikor több is elkél :D
[/quote]

Készséggel elhiszem, bár semmiféle módon nem mértem, és nem tudom, hogy lehet(ne) mérni az akutális kimenő teljesítményt. :-)

Annyit tudok, hogy a 2 x 80 wattos (ami ugye elvileg sokszor több, mint az általad jelzett kimenő teljesítmény) Denon után megváltás volt a NAD 2200-as többlet ereje (és sokkal nagyobb tápja?) a maga 2 x 200 wattjával 4 ohmon.

Na, ehelyett szemlélődök a most elérhetővé Luxman között, mert integráltként mindazt adná, ami kell - mondom, főleg LP hallgatás, MC-vel.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3463

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

KLajos írta:
2023.09.10., vas. 06:43

Nem nagyon tudom, mi jelentősége lenne, mennyire lenne hall(gat)ható A-osztályúként, mert egy elég érzéketlen Contour S1.4-et kéne megzargatnia. Annak meg 15 watt ...
A szomszédtűrő szobahangerő ennél több wattot jelenthet. Gondolom. Vagy ezt tudom valahogy mérni?

Csak a Marantz! :-D

KLajos
Nincs visszaút
Nincs visszaút

[/quote]

Na emmán döfi :smile53:
530-as 15W-ig A class, afölött 130-ig AB ha bömbölde kell
Belső képek legyenek, volt-e benne turifuri
Az 510: 8W A class utánna AB
Szerintem 530
[/quote]

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

KLajos írta:
2023.09.09., szomb. 08:11
Elérhetően képbe került nálam a Luxman L-510 / L-525 / L-530 széria.
Na emmán döfi :smile53:
530-as 15W-ig A class, afölött 130-ig AB ha bömbölde kell
Belső képek legyenek, volt-e benne turifuri
Az 510: 8W A class utánna AB
Szerintem 530

KLajos
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Nagyon más.

Elérhetően képbe került nálam a Luxman L-510 / L-525 / L-530 széria.

Leginkább egy kedvező tapasztalat után (Luxman C-02-t használtam jó darabig, annak is leginkább a phonóját) mozdulnék rá valamelyikre. A C-02 sajnos csak kölcsönben járt nálam - igaz, évekig -, de egy hozzá illő M-02-vel már irgalmatlan (nem túl pénztárcabarát) áron kelletik magukat.

Ezért morfondírozok a fenti integráltak valamelyikén. A leírások szerint jó phonójuk van többféle beállítási lehetőséggel - ez a hangszedők (MC) miatt fontos. A többi átlag bemenet nem lényeges.
Valakinek tapasztalata, észrevétele, javaslata? A három közül melyik a leginkább érdemes?

Köszönöm.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2729

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

tamagaba írta:
2023.09.08., pén. 17:03
dixie-chicken írta:
2023.09.08., pén. 14:43
igen,leszakitja a fejedet ha meghallgatsz egy Steely Dan "Two against nature",vagy Anouar Brahem "Thimar" féle felvételt,normál szobahangerőn... :kapdelm:
És utánna hogy fogok zenét hallgatni? gondolkodik.gif akkor tényleg jó vétel, ülök majd a fotelben és csendes minden :D
36_1_11.gif ...sok ember előitéletek alapján közelit a pro cucc felé,legyen az DAC,amplifikáció,hangszoró,kábelezés...nem kéne ;)
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

dixie-chicken írta:
2023.09.08., pén. 14:43
igen,leszakitja a fejedet ha meghallgatsz egy Steely Dan "Two against nature",vagy Anouar Brahem "Thimar" féle felvételt,normál szobahangerőn... :kapdelm:
És utánna hogy fogok zenét hallgatni? gondolkodik.gif akkor tényleg jó vétel, ülök majd a fotelben és csendes minden :D

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3463

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

La_Valse írta:
2023.09.08., pén. 15:51
fapaci írta:
2023.09.08., pén. 15:31
Jónéhány Pro Audio erősítőt alakítottam már át otthoni használatra, mindegyiknél megoldható volt a csendes üzem a vezérlés átállításával és/vagy a ventilátorok cseréjével.
Akkor a kérdés az, kárpótol-e a kapott hang a maceráért?
Kinek, mi a macera, és kinek mi a kárpótlás, no meg mihez képest...?
Csak a Marantz! :-D

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 703

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

fapaci írta:
2023.09.08., pén. 15:31
Jónéhány Pro Audio erősítőt alakítottam már át otthoni használatra, mindegyiknél megoldható volt a csendes üzem a vezérlés átállításával és/vagy a ventilátorok cseréjével.
Akkor a kérdés az, kárpótol-e a kapott hang a maceráért?
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11026
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

La_Valse írta:
2023.09.08., pén. 12:29
Ilyenkor elindul-e a két ventilátor? Ha igen, az zavaró lehet.
Ezeket a masinákat jellemzően színpadi körülményekhez tervezik, ahol szélsőséges hőmérséklet is előfordulhat, ezért igen erős szellőzést (és légszűrést) építenek be, amik a helyzettől függő, fokozatmentesen, vagy 2-3 lépésben változó erősségű légárammal próbálják hűteni a gépet. Van olyan típus, ahol kis teljesítménynél a szellőzés be sem kapcsol, a passzív (gravitációs) szellőzés elég, másoknál minimum alapjáraton dolgoznak a ventilátorok, tehát nincs hangtalan üzemmód.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2729

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

tamagaba írta:
2023.09.08., pén. 10:51
BLX írta:
2023.09.07., csüt. 13:49
Van kisebb teljesítményű is, ami kiváló, MC2 MC450 https://www.mc2-audio.co.uk/wp-content/ ... /mc450.pdf
Állítólag az MC2 MC1250 sikerült a legjobban, ami a hangminőséget illeti
Ahogy látom majdnem hegeszteni is lehet vele 0 Ohm-on
Ez nem olyan leorditja a fejem erősítő?
Villogó led sor meg tekerő poti meg rack ház. Hangosan szoktál otthon zenét hallgatni?
Van olyan hangerő ahol már nem számítanak a részletek csak üssön :rolleyes:
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1030

Hozzászólás Szerző: BLX »

La_Valse írta:
BLX írta:
2023.09.08., pén. 11:53
Egyébként csak ritkán hallgatok zenét hangosan, többnyire közepes-nyugis hangerőn. :drum:
Találtam egy régebbi bejegyzést Kaef fórumtárstól a kérdéssel kapcsolatban: Penna a forgalmazó lelevelezte az angol mérnökökkel, és "ki lehet kötni" otthoni átlagos hifis felhasználáshoz. Tehát a forgalmazónak volt erre megoldása a hifisták számára. Szintén olvastam, hogy létezik bele való szuper csendes ventillátor is.

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

La_Valse írta:
BLX írta:
Egyébként csak ritkán hallgatok zenét hangosan, többnyire közepes-nyugis hangerőn. :drum:
"Low noise vari-speed fans for quiet operation"

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

La_Valse írta:
BLX írta:
Én vettem 2db nagyon halk pc ventit
A gyárit meg kikötöttem mert az azért süvített rendesen.
Halk és közepes hangerejű zenehallgatásra sztem nem való.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 703

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

BLX írta:
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1030

Hozzászólás Szerző: BLX »

tamagaba írta:
2023.09.08., pén. 10:51
BLX írta:
Van kisebb teljesítményű is, ami kiváló, MC2 MC450 https://www.mc2-audio.co.uk/wp-content/ ... /mc450.pdf
Villogó led sor meg tekerő poti meg rack ház. Hangosan szoktál otthon zenét hallgatni?
Én egyelőre csak infót gyűjtök. Hallottam jókat az MC2 1250-ről és gondoltam, hátha itt a fóromun valaki használta.
Fapaci és Supravox szerintem elég jól összefoglalta. :smile53:
Nem a nagy teljesítménye miatt érdekelne, hanem mert megbízható, "jól szól" és tetszik a kék előlap. :rolleyes:

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

BLX írta:

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

fapaci írta:
2023.09.08., pén. 07:39
BLX írta:
2023.09.07., csüt. 10:04
Van valakinek tapasztalata MC2 Audio végfokokkal? Melyik régebbi típust érdemes otthoni zenehallgatáshoz kipróbálni?
Néhány éven át, mikor a Penna árulta őket, jónéhány rendezvényt és rendszert hangosítottunk MC2 végerősítőkkel, pár hónapig otthon is használtam zenehallgatásra a 1250-est. Nincs benne finomkodás, gömbölyítés, lomhaság, szóval nem tipikus HiFi hangja van, inkább izomból muzsikál, nagy dinamikát mutat be, ezért megosztja a hallgatóságot. Egyszer egy vitában szóba is került, hogy talán valamilyen elektronikus dinamika expandert használnak. Többeknek kölcsönadtuk HiFi hangdobozokhoz, igen szélsőséges visszajelzéseket kaptunk, valaki teljesen beleszeretett, más meg pár perc után sértődötten kikapcsolta attól függően, mihez voltak szokva.

Érdekessége, hogy más gyártó, pl. a Danley is átvette némelyik típusukat és minimális változtatással saját márkanév alatt árulta őket. Jó cucc, de nem mindenkinek jön be, szóval mindenképpen ki kell próbálni vásárlás előtt. Otthoni zenehallgatáshoz nekem a Crown vonal jobban fekszik, kellemes középutat képvisel az erő és az alázat között.
Na ez csontra megegyezik azzal amit én tapasztaltam😀

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11026
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

BLX írta:
2023.09.07., csüt. 10:04
Van valakinek tapasztalata MC2 Audio végfokokkal? Melyik régebbi típust érdemes otthoni zenehallgatáshoz kipróbálni?
Néhány éven át, mikor a Penna árulta őket, jónéhány rendezvényt és rendszert hangosítottunk MC2 végerősítőkkel, pár hónapig otthon is használtam zenehallgatásra a 1250-est. Nincs benne finomkodás, gömbölyítés, lomhaság, szóval nem tipikus HiFi hangja van, inkább izomból muzsikál, nagy dinamikát mutat be, ezért megosztja a hallgatóságot. Egyszer egy vitában szóba is került, hogy talán valamilyen elektronikus dinamika expandert használnak. Többeknek kölcsönadtuk HiFi hangdobozokhoz, igen szélsőséges visszajelzéseket kaptunk, valaki teljesen beleszeretett, más meg pár perc után sértődötten kikapcsolta attól függően, mihez voltak szokva.

Érdekessége, hogy más gyártó, pl. a Danley is átvette némelyik típusukat és minimális változtatással saját márkanév alatt árulta őket. Jó cucc, de nem mindenkinek jön be, szóval mindenképpen ki kell próbálni vásárlás előtt. Otthoni zenehallgatáshoz nekem a Crown vonal jobban fekszik, kellemes középutat képvisel az erő és az alázat között.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6290

Re: Focal Aria 936 -hoz erősítő

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Zoli74 írta:
2023.09.07., csüt. 14:49
Sziasztok!
Megköszönném, ha valaki megosztaná tapasztalatát a címben szereplő hangfalhoz milyen erősítőt használt, passzol hozzá leginkább, hozta ki a hangfal képességeit.
Én meg azt, ha legközelebb ott kérdeznél (egy feleslegesen rossz helyen nyitott topik helyett) ahol a kérdésnek helye van.
Most átraktam.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”