Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Off

dumdum
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 86

Re: Az AVX-en árusító eladók / vevők - őket senkinek sem ajánlom!

Hozzászólás Szerző: dumdum »

Mythos írta:
2025.12.19., pén. 17:29
Most kivételesen belőled indultam ki mert azt gondolom,hogy józanon nem lehetne csinálni ezt az ámokfutást amit művelsz :-)
Még magadat is megcáfolod.... bravo.gif
"Sőt ha kell negyedjére is és tudod miért? Mert egy nettó faszság miatt írt ide amit nem bírt elviselni a nárcisztikus kis lelke :-)"
viewtopic.php?p=2973041#p2973041
Már a B oldal forog így 60 felett...

Mythos
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 11

Hozzászólás Szerző: Mythos »

Most kivételesen belőled indultam ki mert azt gondolom,hogy józanon nem lehetne csinálni ezt az ámokfutást amit művelsz :-)

dumdum
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Mythos írta:
2025.12.19., pén. 16:41

Na menj guríts le még egy sört és püföld tovább a klaviaturát :-)
Már megint magadból indulsz ki... 31_1_21.gif

Mythos
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Dumdum-ka ilyen finoman nem hülyéztek le régen :-)
Egyébként csak azért mert te 3 nem tudsz számolni, nem biztos hogy én vagyok a hülye :-)
Ezt így azért érted?
Frusztrációm nincs, csak tényleg idegesitő vagy az állandó mindenbe bele szólásoddal :-)
Na menj guríts le még egy sört és püföld tovább a klaviaturát :-)

dumdum
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Mythos írta:
2025.12.19., pén. 15:59
Dumdum, te tényleg valami kényszert érzel, hogy mindenbe bele kell szólnod, bele kell kötnöd , majd fennkölt magasságból észt osztasz, mintha mindenki más hülye lenne .....
Leírta normálisan , miért "vesztett " 3 vevő jelöltet ..... én megértettem, sokan mások is megértették, de te persze rögtön neki állsz matekozni hogy mennyi is a 3.
Baszki nem értelek, de komolyan, ami végül is nem baj, csak qrva idegesitő :-)
Látom a logika nem az erősséged.
A frusztrációd is megvan még... bravo.gif

Mythos
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Dumdum, te tényleg valami kényszert érzel, hogy mindenbe bele kell szólnod, bele kell kötnöd , majd fennkölt magasságból észt osztasz, mintha mindenki más hülye lenne .....
Leírta normálisan , miért "vesztett " 3 vevő jelöltet ..... én megértettem, sokan mások is megértették, de te persze rögtön neki állsz matekozni hogy mennyi is a 3.
Baszki nem értelek, de komolyan, ami végül is nem baj, csak qrva idegesitő :-)

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4127

Re: Magyar hifi termékekről készült képek

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

tamagaba írta:
2025.12.19., pén. 12:41
kaef2 írta:
2025.12.19., pén. 12:06
Helyén az új waveguide (tölcsér).

AB7EB1DF-856E-4171-97B7-A929B72E8C3E.JPEG

Levegősségben, a hang hangsugárzóról történő leválásban olyan 1-1,5 orto különbséget javult, legalább.
950 Hz-en van elváltva az AMT magassugárzó ls megy 22 kHz-ig, de érzek némi javulást a felső basszus, alsó középtartományban is, pedig sem a DSP beállításban, sem a hangsugárzó pozíciójában nem volt semmi változás.

Furcsa.
Mérések vannak dsp nélkül?
Nincsenek. Nem is lesznek egyelőre, ez most csak egy kísérlet, leginkább a moduláris szerkezet szerelhetősége miatt.

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 638
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: tamagaba »

kaef2 írta:
2025.12.19., pén. 12:06
Helyén az új waveguide (tölcsér).

AB7EB1DF-856E-4171-97B7-A929B72E8C3E.JPEG

Levegősségben, a hang hangsugárzóról történő leválásban olyan 1-1,5 orto különbséget javult, legalább.
950 Hz-en van elváltva az AMT magassugárzó ls megy 22 kHz-ig, de érzek némi javulást a felső basszus, alsó középtartományban is, pedig sem a DSP beállításban, sem a hangsugárzó pozíciójában nem volt semmi változás.

Furcsa.
Mérések vannak dsp nélkül?
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme
Deviant Mirage Pro - Chronos Master Virtuoso IV
Adrya Resor Centaury 6 - Bauers & Wilkans Etherium 9 - Griffon Hyperion II

dumdum
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Tul írta:
2025.12.18., csüt. 21:09
Merő együttérzés :smile29:
Ha robotok lennénk, így működne. Meg ha nem lelkesednénk ezért, mint a gyerek a Kinder csokiért. De egy-egy vásárlás érzelmi töltettel is bír (mármint nyilván nem a vásárlás, hanem a termék megszerzése). És ez a topic pont azért van, hogy az ilyen stiklikre is felhívja a figyelmet. Nem? Ha neked nem gond, ha hitegetnek, sőt, ezért akár magadat is tudnád hibáztatni ilyen helyzetben, akkor nem is értem, miért olvasod ezt a témát :smile53: Jómagam nagyon bele tudom magam élni egy kinézett termékbe és becsületesen is állok az adásvételekhez. Nem lenne pofám az említett módon eljárni és talán másokkal egyetemben örülök, ha az ilyen kalandorok sztorijait megosztják velünk, mert én pl. kerülni fogom.
Mindemellett megértem, amit írsz, csak nem értek vele egyet :smile32:
dumdum írta:
2025.12.17., szer. 22:31
Honnan tudod, hogy veszítettél, ráadásul 1 cuccra hármat is?
Komolyan miért nem adtad el az elsőnek ha vontatottnak érezted mint írtad is?
Szerintem ezeket csak magadnak róhatod fel.
Egyébként meg nem kötelező eladni és vásárolni sem, ha valami nem kóser tovább kell lépni.
Nincs semmi gond csak én ismerem a másik fél álláspontját is. :rolleyes:
Totál más.
Te is?
Többek között ezért írtam amit..
Én még az alkut is szeretem de nem itt, más témában...
Naaa azért kell józanság és racionalitás is.

dumdum
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Re: Klipsch Heresy 4 eladó

Fordítókorongos írta:
2025.12.15., hétf. 22:32
flexxx írta:
2025.12.13., szomb. 23:35
Vinkler írta:
2025.12.13., szomb. 21:33
Ez az az átkábelezett darab, amit itt hirdettek korábban?
A képek alapján ugyanaz a gyári számuk.
Sziasztok!
Akkor ez egy kapós darab!
Májusban szerettem volna megvásárolni ezt a hangfalat egy másik hobbitástól,nem sikerült,
de érdekes a történet.
Első érdeklődésemkor azt a választ kaptam,hogy egy koma már érdeklődött utána,de sajnos közben egészségügyi problémái lettek, nem szeretne kitolni vele,emiatt várjuk meg,hogy mi lesz a vége,elviszi,vagy sem,de mindenképp megvárja a válaszát...
A hirdetést ezalatt nem függesztette fel és megemelte az árat ~100ezerrel.
Kb.egy hét múlva jött válasz,hogy az érdeklődő elhúzódó egészségi állapota miatt lefújta,visszalépett,megvehetem,ha érdekel.
Felajánlotta az eredeti (érdeklődésem kori) áron,amit elfogadtam és megegyeztünk!
Végül már csak az volt a kérdés,hogy pénteken,-szabit kivéve-,vagy esetleg szombaton tudom elhozni tőle a hangfalakat.
Délelőtt még beszéltünk az átvételről,és minden rendben volt,majd erre a délutáni hívásomkor meg azt közölte,
hogy már nincs miért lemenjek,mert eladta egy 3.félnek. (Mi van??)
Rohadt lehangoló volt,mert beleszerettem ezekbe a Heresy-kbe + az írás/szóbeli megállapodás miatt már magaménak is éreztem a hangfalakat. Ezenkívül még egy + infó: Nincsenek meg a vásárlást igazoló dokumentumok!
(A korábbi eladó,mindig átszerkesztette(vagy törölte)a hirdetését,hogy később már ne lehessen megnézni az eredetileg feltett bejegyzést.) Jó HiFizést! Árpi
A korábbi eladó,mindig átszerkesztette.....
Így igaz, ezt csinálja az összes termékénél, van amelyiket több mint 70-szer. :rolleyes:
És a privát üzenetben írt kérdésre sem válaszol csak ködösít.
Viszont ha a keresőt használod akkor kijön mikor tette fel legelőször.
Vagy ha valaki "kedvelte" a legelején még akkor is kiderül a svindli mert ott a dátum.
Ezek az előző tulajdonosról szólnak nem a jelenlegiről áthallás elkerülése végett...

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4542
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

supravox írta:
2025.12.14., vas. 17:02

Hát nem tudom.
Ha valaki szeretne ebből a cuccból egy alantas sztereo analóg rendszert akkor, forrás,hangfal és kábel nélkül 185000 euro a beugró?
Ne màr.
Szerintem ez végtelenül beteg.
Mitöl lenne beteg? Az ilyen szintü hang valamikor néhány elmebeteg kiváltsága volt, aki időt, pénzt és akár a házát se kímélte, hogy telerakja 5 utas tölcsérekkel,goto unitos hajtással. Utanként külön erősítővel hajtotta. Az, hogy a kereskedelmi forgalomban nem volt ez elérhető, a múlté. Mára megjelentek olyan csúcs rendszerek, ami létezéséről nem is tudtunk 25-30 éve és beégett az a szint, tévesen, mint a csúcsok-csúcsa.
Napjainkban már kereskedelmi forgalomban is megjelent ez a szint és természetesrn, nagyon drága. A hifishown nem fanyalgott senki a 400 millás cuccon és ha őszintén nézem,felépítésében van már alapvető hiba, amiért nem tartozhat ebbe a ligába, de ide pozícionálták.
De a Viva tölcséres rendszere is 275m és árúkapcsolásként, kell hozzá az egyik képen látható 8 elektronika is.
https://houseofstereo.com/products/viva ... IYovn13Wfr

Youtube találtam videót, de azon is átjön, ez bizony nem az a rendszer, amit sokan csúcsnak hisznek, ez valóban a csúcsot döngeti. Ákos cucca is ezen a szinten van. Aki nem hallotta, nem létezik a fejében olyan hang, hangkép, ami nála hallható. Végülis létezik, a való élet. Itt, már annyira kicsi a difi az életben hallható zene és a -jó minőségű- konzervzene között,amitől egy általánosan jónak mondható rendszer borzalmasan messze van.
Fentieket nézve, még olcsó is. Persze, nem nekem. Ez a szint annyit változott, hogy már nem csak az elvetemült fabrikálók privilégiuma, azoké is, akik meg tudják fizetni

Hazaérve, én se aprítottam fel a hifit. El tudom fogadni, hogy ennyivel kell beérnem, ami van, de se régen, se ma, nem az (volt, van) a top, amiről azt hisszük.
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7822

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

cables írta:
2025.12.14., vas. 00:49
Ezt a szomorú képet némiképp árnyalja az, hogy ha bármit, bárhova beírok lenézve a lap aljára a Jelenlévő fórumozók között azonnal megjelenik az asebestyen. Szóval nemhogy kerülnél engem, hanem keresed az alkalmat, hogy kellemetlenkedj nekem a beírásaiddal. Előszeretettel írsz a Power-R topikokba is negatív, lejárató posztokat. Engem ez már nem lep meg, mert régóta csinálod ezt, szinte mániákusan. Viszont a vevőimre nézve sértőnek tartom azt fenti kijelentést, hogy a hirdetéseim és a termékeim "rohasztják a színvonalat". Ezt visszautasítom magam és a vevőim nevében!!!
A jó kis kettős mérce, ugye, aminek te magad is haszonélvezője vagy és amit kifogásolunk többen... Mert hát az összes nemesfém vezetőket használó kábelek, vastag kábelek, minden nem általad kókányolt kábelek gyártói és tulajdonosai mind kikérhetnék akkor maguknak az összes posztodat.
Egyébként meg, ki az a magyar valódi gyártó, aki a Magyar hifi termékekről készült képek topicban a te zajgátnak nevezett "izéd" mellett, alatt, felett szeretne megjelenni? Mindegy, majd Vinkler eldönti, mit szeretne...
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6219

Re: Szerintem valami túlságosan drága

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Snipi írta:
2025.12.12., pén. 13:01
Az USA-ban tudtommal a forgalmi adó legmagasabb kulcsa (nem tudom melyik államban, de nem is nagyon érdekel) 7-9 %. De ez is csak pár helyen. Szerintem ott a nettó-bruttó közötti különbség elhanyagolható. Ott inkább a jövedelmeket sarcolják meg rendesen. Azt meg mindenki döntse el maga (én eldöntöttem már, de nem mondom meg :D ), hogy melyik rendszer a szimpatikusabb neki : a fogyasztás alapú vagy a jövedelem alapú adózás.
Az USA-ban nincs általános forgalmi adó. Va kereskedelmi adó (sales tax), hotel adó, szolgáéltatási adó, stb. stb, ezek területileg termék- és szolgáltatáscsoportonként is változó mértékűek, állami és helyi adókból rakódnak össze és egyszerűen lehetetlen követni, hoigy mi hol mennyi... pont ezért fura, hogy mindenhol nettó ár vsan kiírva, nem csak wegshopokban...
ChatGPT szerint egyébként Louisiana államban a legmagasabb az átlag kereskedelmi adó, 10,1% körül van.

Jövedelem vs. fogyasztás adóztatása: olyan országokban, ahol a jövedelmet hagyományosan ésváltozatos cselekkel titkolják el (és ebben mindenki cinkos), adja magát, hogy célravezetőbb a fogyaszási adókra fektetni a nagyobb hangsúlyt.

Az USA-ban az adórendszernek van egy másik oldala is, az adóikért az emberek nagyon keveset kapnak az államtól, Európához, kbenne Magyarországhoz is viszonyítva. Ha itt bevezetnék az USA adó- és szolgáltatásrendszerét, az emberek 90%-a annyira képtelen lenne megélni, hogy rövid úton lázadásba, polgárháborúba fulladna a dolog.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

dumdum
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

cables írta:
2025.12.14., vas. 00:49
asebestyen írta:
2025.12.13., szomb. 08:43
Tisztelt Üzemeltetők, Kollégák!

A tulajdonosváltás óta támogatom a Fórumot, először a munkámmal is, majd már csak (az általatok is jól ismert okokból) havi hozzájárulással. Tettem és teszem azért, mert hittem, hogy valami jobbat csinálunk ebből a Fórumból. Mivel más eszközöm nincs a tiltakozásra az ilyen és ehhez hasonló dolgok ellen, amennyiben az egész Fórumot Cables hirdetési felületévé engeditek rohasztani, a színvonalat az ő szintjére engeditek lehúzni lassan minden topicban, a továbbiakban nem áll módomban a Fórumot támogatni.
Ez nem ellenetek szól és sajnálom, de én ezt ebben a formában támogatni nem szeretném, sokkal inkább távol tartanám magam tőle, olvasni is undorító.

Tisztelettel,
asebestyen
Ezt a szomorú képet némiképp árnyalja az, hogy ha bármit, bárhova beírok lenézve a lap aljára a Jelenlévő fórumozók között azonnal megjelenik az asebestyen. Szóval nemhogy kerülnél engem, hanem keresed az alkalmat, hogy kellemetlenkedj nekem a beírásaiddal. Előszeretettel írsz a Power-R topikokba is negatív, lejárató posztokat. Engem ez már nem lep meg, mert régóta csinálod ezt, szinte mániákusan. Viszont a vevőimre nézve sértőnek tartom azt fenti kijelentést, hogy a hirdetéseim és a termékeim "rohasztják a színvonalat". Ezt visszautasítom magam és a vevőim nevében!!!
Ha te írsz nálam is megjelenik az értesítés.
Alap beállítás még nem töröltem... :rolleyes:
A vevőid felhatalmaztak,hogy a nevükben is beszélj?
Anélkül visszatetsző, lássuk, copy-paste.
Egyébként meg 1000 százalékig igaza van, a csapból is te folysz már nyitás nélkül is, FB-n meg mindenhol.
Ez a gerilla- marketing amit csinálsz nem szimpatikus, legalábbis nekem.
Valószínűleg az 1 hozzászólásos alvó és új regeknek az lehetsz ha még Szingapúrból is áldanak még valós vásárlás nélkül is.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

huszti-zsolt írta:
2025.12.14., vas. 00:24
revox írta:
2025.12.13., szomb. 22:34
huszti-zsolt írta:
2025.12.13., szomb. 21:38

Nagyon bátor ember az aki 2025-ben, soktízmilliós készülékek profilja és 0 éves (hivatalos) árbevétel mellett azt mondja, hogy vannak eladásai. Én mondjuk biztosan nem merném ezt bevállalni, de lehet csak gyáva nyúl vagyok, mert nem az első ilyen cég a szakmában, aki ezt így, nyíltan publikálja. Ráadásul exportálni szerintem elképzelhetetlen hivatalos papírok nélkül, el nem tudom képzelni, hogy van olyan külföldi cég, aki számla nélkül adna el egy partnertől vásárolt árut. De mondjuk magyar vevőként sem tudom elképzelni, hogy ilyen értékű berendezést mindenfajta jogbiztonság nélkül hazavinnék.
Zsolt,

Eddig csak Feri írt le dolgokat, én nem látom a cégtulajt.
De Nektek ennyi jött le egy posztból, amiben olyan magasfokú minőségről van szó, amire büszkék lehetünk?
Nem az alsó szegmens,ez tény, de magyar.
Én a készülékek minőségéről egy árva szót sem írtam. Nem is tehetném, nem ismerem. De látatlanban is kétség kívül elhiszem, hogy nagyszerű készülékek.
Teljesen más problémát említettem.
Mert szerinted, amiket leírtál, el lehetne mismásolni, ilyen szintü termékcsaládnál? Esetleg, egy-két szett haveroknak még elmegy (nyakam rá,hogy, éltél ilyen "lehetőséggel" Te is), de értelmes termékforgalmazás keretében kizárt.

De ehhez annyira se értek, mint a kapcsolásokhoz :D de azt még én is látom, nem a hazai, feketepiacos "mitengedszafeléből" szintü pacsmagolás lesz. Ne értsd félre, a felvetések jogosak, de e felől én nem aggódnèk :rolleyes: :smile53:
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2385

Hozzászólás Szerző: cables »

asebestyen írta:
2025.12.13., szomb. 08:43
Tisztelt Üzemeltetők, Kollégák!

A tulajdonosváltás óta támogatom a Fórumot, először a munkámmal is, majd már csak (az általatok is jól ismert okokból) havi hozzájárulással. Tettem és teszem azért, mert hittem, hogy valami jobbat csinálunk ebből a Fórumból. Mivel más eszközöm nincs a tiltakozásra az ilyen és ehhez hasonló dolgok ellen, amennyiben az egész Fórumot Cables hirdetési felületévé engeditek rohasztani, a színvonalat az ő szintjére engeditek lehúzni lassan minden topicban, a továbbiakban nem áll módomban a Fórumot támogatni.
Ez nem ellenetek szól és sajnálom, de én ezt ebben a formában támogatni nem szeretném, sokkal inkább távol tartanám magam tőle, olvasni is undorító.

Tisztelettel,
asebestyen

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 2828

Hozzászólás Szerző: huszti-zsolt »

revox írta:
2025.12.13., szomb. 22:34
huszti-zsolt írta:
kaef2 írta:
2025.12.13., szomb. 21:04

Annyit mondhatok, több, mint két évtizede ismerve V. Ákost, a gyártót (tőlem vette az első japán nyelvű DIY csöves erősítő építésről szóló könyveket), hogy voltak eladások, de ezek nyilvánvalóan nem tömegcikkek.
Nagyon bátor ember az aki 2025-ben, soktízmilliós készülékek profilja és 0 éves (hivatalos) árbevétel mellett azt mondja, hogy vannak eladásai. Én mondjuk biztosan nem merném ezt bevállalni, de lehet csak gyáva nyúl vagyok, mert nem az első ilyen cég a szakmában, aki ezt így, nyíltan publikálja. Ráadásul exportálni szerintem elképzelhetetlen hivatalos papírok nélkül, el nem tudom képzelni, hogy van olyan külföldi cég, aki számla nélkül adna el egy partnertől vásárolt árut. De mondjuk magyar vevőként sem tudom elképzelni, hogy ilyen értékű berendezést mindenfajta jogbiztonság nélkül hazavinnék.
Zsolt,

De Nektek ennyi jött le egy posztból, amiben olyan magasfokú minőségről van szó, amire büszkék lehetünk?
Én a készülékek minőségéről egy árva szót sem írtam. Nem is tehetném, nem ismerem. De látatlanban is kétség kívül elhiszem, hogy nagyszerű készülékek.
Teljesen más problémát említettem.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

kaef2 írta:
2025.12.13., szomb. 23:34
revox írta:
2025.12.13., szomb. 23:05
Elex. A logó, ma felhívott Ákos, a klarinéntnak, mint hangszernek a tölcsére, szimbolizálva, hogy hangszer, de valójában, azt beszéltük, absztrakt a dolog.

Hallgasd meg egyszer. Sok dolgot hallottam, de nyilván nem mindent, de nálam toppos. Ez a tölcséreket könnyedebben hajtja meg és elég realisztikus. De amit írtam is, csak annyiban hasonlít a Kondora (optikailag), hogy letisztult, egyszerü a dizájn. Élőben teljesen más az egész.

Ja, az áramkörók... Ákos tervezett mindent. Mesélt sokat. Pl az előfokhoz 200-nál több kapcsolást modellsztek le, majd a 10 legjobbnak tűnő lett legyártva és a végén maradt egy.
Majd mesélek privi, csak fáradt vagyok mára. Ez tényleg rendben van
Az ezüst drót használaton kívül semmi Kondora jellemző megoldás nincs egyik elektronikában sem, tudomásom szerint. És sajnos nagyon jól szólnak. Ákos amúgy képzett szaxofonos, a brandje logója inkább a fúvós hangszerekből és tölcséres hangsugárzókból ered, mintsem Kondo logójából, de grafikába mindenki azt képzel bele, amit csak akar.
Szaxofon, de kedvence a klarinét és annak a nyaka(?) és tölcsére van a logón, de ma pont arról beszéltünk, hogy bárki, bármit láthat benne, oda van bízva. Egyébként a filharmónikásoknal (Woody Allan után szabadon) valami ütős hangszeren játszott.
Mellé villamosmérnök és fanatikus.

A kapcsolástechnika lényegét -még én is- megértettem és valóban szembemegy a trendekkel és Kondot nyomokban sem tartalmaz.
Kábelek és alkatrészek saját ezüstök,trafókat is maguk tekerik.
A doboz fedlapja is masszív, vastag alu és szép a kivitelezés. Csajom megjegyezte, hogy ezt elfogadná, mert jó és szép (nálunk hifistop van, megtelt a kecó, ez tőle így nagy szó). Mellesleg azzal jött ma, mikor megyünk megint oda zenét hallgatni... még olyat is említett, hozzuk el kipróbálni. Lópikulát... Az életveszély :D

Komolyítva... Őszinte leszek, erre én se számítottam és nem is csodálkozom, mások szkepticizmusán,.. és itt fogyott el a szó :D
halfnote.hu

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4127

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

revox írta:
2025.12.13., szomb. 23:05
Elex. A logó, ma felhívott Ákos, a klarinéntnak, mint hangszernek a tölcsére, szimbolizálva, hogy hangszer, de valójában, azt beszéltük, absztrakt a dolog.

Hallgasd meg egyszer. Sok dolgot hallottam, de nyilván nem mindent, de nálam toppos. Ez a tölcséreket könnyedebben hajtja meg és elég realisztikus. De amit írtam is, csak annyiban hasonlít a Kondora (optikailag), hogy letisztult, egyszerü a dizájn. Élőben teljesen más az egész.

Ja, az áramkörók... Ákos tervezett mindent. Mesélt sokat. Pl az előfokhoz 200-nál több kapcsolást modellsztek le, majd a 10 legjobbnak tűnő lett legyártva és a végén maradt egy.
Az ezüst drót használaton kívül semmi Kondora jellemző megoldás nincs egyik elektronikában sem, tudomásom szerint. És sajnos nagyon jól szólnak. Ákos amúgy képzett szaxofonos, a brandje logója inkább a fúvós hangszerekből és tölcséres hangsugárzókból ered, mintsem Kondo logójából, de grafikába mindenki azt képzel bele, amit csak akar.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Szalon írta:
2025.12.13., szomb. 22:36
huszti-zsolt írta:
Nagyon bátor ember az aki 2025-ben, soktízmilliós készülékek profilja és 0 éves (hivatalos) árbevétel mellett azt mondja, hogy vannak eladásai. Én mondjuk biztosan nem merném ezt bevállalni, de lehet csak gyáva nyúl vagyok, mert nem az első ilyen cég a szakmában, aki ezt így, nyíltan publikálja.
Sajnos nem kell messze menni, van akinek még se honlapja, se cége sincs, aztán mégis itt árulja konyhaasztalon összetákolt dolgait "hivatalosan"... gondolkodik.gif
Természetesen CE, TÜV és az ezek alá rendelt megfelelőségi, termék biztonsági jelzések teljes hiányával... :smile33:
De mi vele a baj? Én keveset olvasom a fórumot, de tök értelmes hozzászólásai vannak. Látszik, érti, mj az, hogy zene és audiokultúra,kijárta az iskolát. Egyes termékei kimondottan jók,bár sokat nem ismerek.De volt már, hogy Ongakuban a Radnai tápdrót bizonyult a jelenlévők közül a legjobb Avocado dublörnek (a többi drága volt, csak nem jó)
Lehet,valamiből kimaradtam, de nem értem ezt a boszorkányüldözést
halfnote.hu

trane
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 2916

Hozzászólás Szerző: trane »

Szalon írta:
2025.12.13., szomb. 22:36
Sajnos nem kell messze menni, van akinek még se honlapja, se cége sincs, aztán mégis itt árulja konyhaasztalon összetákolt dolgait "hivatalosan"... gondolkodik.gif
Természetesen CE, TÜV és az ezek alá rendelt megfelelőségi, termék biztonsági jelzések teljes hiányával... :smile33:
de, van neki 'honlapja', méghozzá egy kisebb falunyi (782) követővel :rolleyes: > https://www.facebook.com/p/Power-R-audi ... cale=hu_HU

védd a fákat> egyél hódot! ;-)))

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

huszti-zsolt írta:
kaef2 írta:
2025.12.13., szomb. 21:04
Tctronic írta:
2025.12.13., szomb. 20:56

Arra azért kíváncsi lennék hány darabot értékesítettek belőlük. gondolkodik.gif
Annyit mondhatok, több, mint két évtizede ismerve V. Ákost, a gyártót (tőlem vette az első japán nyelvű DIY csöves erősítő építésről szóló könyveket), hogy voltak eladások, de ezek nyilvánvalóan nem tömegcikkek.
Zsolt,

halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

kaef2 írta:
2025.12.13., szomb. 20:43

Az előfok és a phono 50 ezer euróba kerülnek, a 211 végfok 85 eezer, a 300B PSE dual mono meg 135 ezer euró. A kábelek métere 5 ezer euró. Nem tudom létezik-e ezektől drágább hazai elektronika.

De legalább jó is,nem csak lufi. De hallottad Te is,míg nálad volt. (az előbb félrenyeltem a mondatod, azt hittem, meg is vetted,de máf vágom, hogy próba)
halfnote.hu

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2801

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

Phúúúú. Na inkább töltök még egyet. :D
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

Válasz küldése

Vissza: “Fórummal kapcsolatos témák”