Sajnálom, ha nem erre a válaszra vártál.hodyka írta: ↑2025.06.05., csüt. 15:52Nem erre a válaszra vártam.kaef2 írta: ↑2025.06.05., csüt. 14:28Nem.
Nem hasonlítgattam ugyanis őket.
Ráadásul a 1541-esek leginkább, mint streamer dolgoztak nálam. A 1541-es streamerből kétféle is volt nálam, ami DAC az meg 1543-as volt (csak Toslinkkel tudtam hallgatni vagy egy külső DDC-vel), de az is volt streamerként is. Az AKM-esekből is volt párféle, de azonak meg csak USB bemenete volt. Közben volt még egy multi AD chipes Accuphase DAC-ként is használható SACD játszó is a rendszerben ráadásul, a Fiio M15s DAP-banmeg Sabre 9038 Pro van. Ja és volt nálam egy ideig még egy Philips CD100 is.
Nem igazán lenne értelme bármiféle összehasonlítást tenni. A számukra optimális környezetben bármelyikkkel hosszú távon együtt lehet élni, nagy megelégedettséggel. Zenei izléstől függetlenül. Az AKM-eseknek lehet annyi előnye, hogy nem kell előfok, kiváló a szabályozható kimenetük, de csak XLR csatlakozással léteznek, vagyis szimmetrikus bemenetű végfokkal érdemes őket leginkább használni, a TDA csipesek igénylik az előfokot.
Mikor a vendéged agyba főbe dicsérte a TDA 1541 hangját, elvolt ájulva, és mikor észre vetted hogy a Gábor AKM 4490 szólt :)
Volt ilyen eset, véletlenül, de hamar rájöttünk és a meghallgatott pár track nem is volt nagyon alkalmas bármiféle érdemi összehasonlításra. Ezért aztán azt mondanám, hogy nem volt igazán jelentősége, eszembe sem jutott, hogy megemlítsem az esetet. Nálam +/- 1 dB-en belül egyformára vannak állítva a szintek (ha az Ultrafide U4pre előfokon keresztül hallgatok különböző forrásokat) és ebben a beállításában amúgy is sokkal kevésbé szignifikánsak a különbségek, mint amiket sokan, sokszor felismerni vélnek, a hangosság beállítását kihagyva. Ráadásul soha nem győztest akarok hirdetni, ha mégis összehasonlítok dolgokat, hanem meg szeretném érteni, hogy melyik, milyen környezetben tudja az optimumot nyújtani.
Megaztánugye ha az én véleményemet kérdezi valaki, akkor azt írom le és nem egy vendégét. Azt legfeljebb csak akkor tenném, ha valami clickbaites meghökkentést akarnék elérni, de inkább a többek által is használható válaszokat preferálom.
Mind Tóth Gábor (az AKM-es ötletgazda és fejlesztő), mind Szabó Tamás (Sabo Audio, SuX) a "TDA guru" közel állnak hozzám, tisztelem a tudásukat és a hozzáállásukat, mindkettőjük termékeit abszolúte nemzetközi szintű eszközöknek gondolom a maguk árkategóriájukban. Két teljesen eltérő útvonalon jutottak el odáig, hogy bármilyen nagy nevű külföldi termék mellé oda lehessen tenni, amit építenek.