Elvileg ez gyári kép:
https://www.lampizatorpoland.com/kopia-poseidon-dac-1
Elvileg ez gyári kép:
Egy ismerősöm nem komolytalan cuccok után végül egy Lampizator level 4 gen 5 dac-nál kötött ki.
Az egész fotó geometriája nem stimmel, pl az rca csatik a kép két szélén nem egyfelé állnak, a párhuzamosok se mindenhol a végtelenben találkoznak
Csak UV fényben látszik.
Vagy a csak a felfestes gorbe.
És a legtöbb filmcsatonát még mindig narrátorosan nézik.
És a lengyeleknek nincs is hifis kultúrájuk
És az autóiparban van még erre példa, sőt magyar is: Hyundai Getz ami később Get lett...Vagy a Pajero, ami spanyolul (le se merem irni...) spanyol nyelvterületen Montero lett későbbalto írta: ↑2025.04.04., pén. 14:00Bizony, a marketingben alapszabály, hogy a termék nevek jelentését más nyelvű piacokon is ellenőrizni kell.
Klasszikus példa volt erre a Chevrolet Nova autója, ami jól fogyott az USA-ban, de a Latin-Amerikai országokban megbukott.
Az elején vakarták a fejüket a gyártó marketingesei, de aztán rájöttek hogy a no va spanyolul azt jelenti hogy nem megy!![]()
Bizony, a marketingben alapszabály, hogy a termék nevek jelentését más nyelvű piacokon is ellenőrizni kell.
Ígéretes, mivel pont ez a fajta zenehallgatás a cél.Redguy írta: ↑2025.04.02., szer. 17:58Szia,
Én használtam kb 1-1,5 évig.
Szerettem.
Kellemes hangja van (számomra legalábbis). Jól lehet(ett) vele ZENÉT hallgatni. Inkább meleg tónusú, megbocsájtó, semmikép sem fémes csilingelős, és nem tudod általa megszámolni a "húrokat a vonón" - ha érted mire gondolok
Vele nem veszel el a részletekben, csak hallgatod a zenét.
Szia,
Leginkább a laptop USB portjáról. Ha a DAC-nak nincs USB bemenete, akkor egy USB-S/PDIF átalakítóra is szükség lesz.Endrion írta: ↑2025.03.24., hétf. 18:45Most egy nagyon primitív kérdés, a legkorábbi hozzászólásokban sem találtam, bocsi, akit sért:
A mezei laptop melyik kimenetéről tudom kiszedni a digitális jelet a külső dac-ba?
Még egy: minden mezei cd játszóban gyakorlatilag van dac, ami a digitális kimenettel kikerülhető egy általunk preferáltabbra; fordítva nem működhet?: a laptopból jövő digi jelet "dac-oltatni" a cd lejátszóban?
Köszi!
A hálózat nem megy sehova.asebestyen írta: ↑2025.03.17., hétf. 15:45És ha a napelem akkupakkra dolgozik és arról megy a hálózat?Vinkler írta: ↑2025.03.17., hétf. 15:33tottyi írta: ↑2025.03.17., hétf. 15:00Ha ennyire fontos a tapegyseg es a rajta atjovo zavaro "hullamok" stb, akkor mar kitalalhatnak, hogy az audio technikaban mindenutt akumulatoron mennyen a feszultseg, esetleg az erositok volnanak bedugva a halozatba es esetleg a jel atvitelnel meg levalasztani optikai kabellel. Ertem ezt ugy, hogy az eoriston kivul minden mas pl 12 volton mukodne mint ahogy most is csak nem volna transzformacio, szoval minden elemmel mukodne vagy lehetne kozpontositani egy nagyobb akumlatorra pl autos vagy ilyesmi. Attol fugg ki mennyi hallgatna zenet lehet csak 2-3 havonta kene feltolteni az autos akumlatort. :)
Bar ezt bevezetni egysegesen az egesz vilagon nemtudom, hogy lehetseges-e. pl. nem-e lehet jobb amerikaban vagy japanban hallgatni zenet mivel ott ha jol tudom 110 volt-on mukodik minden es lehet az nem okoz akkora zavarokat a tapegysegekben.
Es ha mar eleg sok kutyu elemrol vagy akar napelemrol menne akkor lehet a halozat is "tisztabb" volna bar lehet egy suto vagy mosogep jobban megterheli mint egy DAC.![]()
Ez csak elmelkedes nem kell veresen komolyan venni.![]()
![]()
És ha a napelem akkupakkra dolgozik és arról megy a hálózat?Vinkler írta: ↑2025.03.17., hétf. 15:33tottyi írta: ↑2025.03.17., hétf. 15:00Ha ennyire fontos a tapegyseg es a rajta atjovo zavaro "hullamok" stb, akkor mar kitalalhatnak, hogy az audio technikaban mindenutt akumulatoron mennyen a feszultseg, esetleg az erositok volnanak bedugva a halozatba es esetleg a jel atvitelnel meg levalasztani optikai kabellel. Ertem ezt ugy, hogy az eoriston kivul minden mas pl 12 volton mukodne mint ahogy most is csak nem volna transzformacio, szoval minden elemmel mukodne vagy lehetne kozpontositani egy nagyobb akumlatorra pl autos vagy ilyesmi. Attol fugg ki mennyi hallgatna zenet lehet csak 2-3 havonta kene feltolteni az autos akumlatort. :)
Bar ezt bevezetni egysegesen az egesz vilagon nemtudom, hogy lehetseges-e. pl. nem-e lehet jobb amerikaban vagy japanban hallgatni zenet mivel ott ha jol tudom 110 volt-on mukodik minden es lehet az nem okoz akkora zavarokat a tapegysegekben.
Es ha mar eleg sok kutyu elemrol vagy akar napelemrol menne akkor lehet a halozat is "tisztabb" volna bar lehet egy suto vagy mosogep jobban megterheli mint egy DAC.![]()
tottyi írta: ↑2025.03.17., hétf. 15:00Ha ennyire fontos a tapegyseg es a rajta atjovo zavaro "hullamok" stb, akkor mar kitalalhatnak, hogy az audio technikaban mindenutt akumulatoron mennyen a feszultseg, esetleg az erositok volnanak bedugva a halozatba es esetleg a jel atvitelnel meg levalasztani optikai kabellel. Ertem ezt ugy, hogy az eoriston kivul minden mas pl 12 volton mukodne mint ahogy most is csak nem volna transzformacio, szoval minden elemmel mukodne vagy lehetne kozpontositani egy nagyobb akumlatorra pl autos vagy ilyesmi. Attol fugg ki mennyi hallgatna zenet lehet csak 2-3 havonta kene feltolteni az autos akumlatort. :)
Off-ba rakom nem mert DAC :tottyi írta: ↑2025.03.17., hétf. 15:00Ha ennyire fontos a tapegyseg es a rajta atjovo zavaro "hullamok" stb, akkor mar kitalalhatnak, hogy az audio technikaban mindenutt akumulatoron mennyen a feszultseg, esetleg az erositok volnanak bedugva a halozatba es esetleg a jel atvitelnel meg levalasztani optikai kabellel. Ertem ezt ugy, hogy az eoriston kivul minden mas pl 12 volton mukodne mint ahogy most is csak nem volna transzformacio, szoval minden elemmel mukodne vagy lehetne kozpontositani egy nagyobb akumlatorra pl autos vagy ilyesmi. Attol fugg ki mennyi hallgatna zenet lehet csak 2-3 havonta kene feltolteni az autos akumlatort. :)