Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...
Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...
Hosszú motorozás, új évad!
Apple TV, május 9.
Az eddigieket imádtam.
https://youtu.be/gyu1UAtbwAo?si=IhueDW2RmCSnuY8Z
Apple TV, május 9.
Az eddigieket imádtam.
https://youtu.be/gyu1UAtbwAo?si=IhueDW2RmCSnuY8Z
Szerintem!
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3258
Kiváló cikk és remek megemlékezés, így a 40. születésnapján.
Szerintem is minden idők egyik legjobb filmje. Kicsik és nagyok is egyaránt élvezik, kortalan, 100x is újra nézhető, vicces, okos, jó karakterek, és még némi mondanivalója is van.
https://365nap365film.blog.hu/2025/04/0 ... the_future
Szerintem is minden idők egyik legjobb filmje. Kicsik és nagyok is egyaránt élvezik, kortalan, 100x is újra nézhető, vicces, okos, jó karakterek, és még némi mondanivalója is van.
https://365nap365film.blog.hu/2025/04/0 ... the_future
Csak a Marantz! :-D
Nálam inkább ilyesmi, ha vígjáték:
Dirty Rotten Scoundrels 1988 /A Riviéra vadorzói/
https://www.imdb.com/title/tt0095031/
Nem erőltetett, nem túljátszott, nem irreálisan ostoba, helyzetpoénok ... nem véletlenül örök klasszikus.
Dirty Rotten Scoundrels 1988 /A Riviéra vadorzói/
https://www.imdb.com/title/tt0095031/
Nem erőltetett, nem túljátszott, nem irreálisan ostoba, helyzetpoénok ... nem véletlenül örök klasszikus.

Egyetértek.
Louis de Funès az én ízlésemnek gyakran "sok", pl. a bugyuta csendőr filmeket fiatalon sem értettem, mármint, hogy mi a vicces bennük.
De, a Jákob rabbi szenzációs, bármikor, bárhányszor újranézős.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek
- Apaci72
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 142
Ha tényleg vicces filmeket szeretnék, akkor például ilyeneket nézek:

Örök darab... 
PD Cyviz F22 - Apple TV4K - Oppo 203 - Sennheiser Ambeo Max - Nordost/Hydra/Power-R - Kontaset
Szerintem nem feltétlenül az alánevetés léte vagy hiánya miatt lesz egy film jó vagy nem jó, én nézek sitcomokat is, de a fent felsorolt filmeket is nagyrészt szeretem (bár mindegyikben vannak túltolt részek, de a nem túltoltak kárpótolnak érte bőven). Ami nálam nem nagyon jön be az a buták vagyunk és ez milyen vicces (Dubm és Dumber, Haver hol a kocsim, stb.) meg az altesti és primitív poénok egy szint felett, pl. Borat. (Utóbbi filmekben kb. engem egyező érdeklődésű ismerőseimnek tetszett, szóval lehet kilógok a sorból.)
- Alex_Aston
- V.I.P.
Re: R.I.P.
Nyilván, ízlések és pofonok.
Pl. engem ezzel a fajta "humorral" (számomra nem az), a világból ki lehet kergetni.
Jim Abrahams és társai munkássága, Top Secret, Airplane, Naked Gun SZÁMOMRA értelmezhetetlen.
(A Nagy Durranásban talán volt 1-2 poén.)
Inkább nézek egy konzerv nevetéses szitkomot.

Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek
- Alex_Aston
- V.I.P.
Miért mi a baj azzal, hogyha jelzik, hogy poén volt?

Ok, én is megőrülök ezektől a kanapésoriktól.
Egyet sem bírtam még 5 percnél tovább.
Szerintem!
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 5972
Ezen wazz még mindig hülyére röhögöm magam... és minden jelenete ilyen ütős ennek a filmnek. Nem kell ahhoz röhögjenek a háttérben, hogy jó legyen egy komédia. Mekkora poénok vannak itt!!! Az az Anal Intruder, wazz... és az az ima a kivégzésnél "Tempus fugit caveat emptor coitus interruptus Mitzi Gaynor ad nauseam. Amen. "Alex_Aston írta: ↑2025.04.02., szer. 16:15Bizony, bizony, Top Secret
Egyik kedvenc filmem a kategóriában, nem vitás.![]()

R.I.P. Val Kilmer
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
- Alex_Aston
- V.I.P.
"Erin Moriarty Quits Social Media After Facing Criticism for Her New Look"scaurus írta: ↑2025.04.02., szer. 07:21Hát, igen.
Mondjuk, az általad linkelt "ilyen lett" képpel kapcsolatban is felmerül, hogy mennyire valós.
Ha rákeresel a Google-ban, Instagram-on, valóban vészes a helyzet, de azért nem ennyire.
Meg, nyilván, Samantha Fox-ról is a korai posztereket tette ki az emberfia/lánya.![]()
Megérdemli! Jó dolgában már nem tudott mit csinálni.
Semmilyen szerepet nem fog kapni többé sohasem.
Vagy talán valami zombi filmben, vagy sorozatban.

Hát, igen.
Mondjuk, az általad linkelt "ilyen lett" képpel kapcsolatban is felmerül, hogy mennyire valós.
Ha rákeresel a Google-ban, Instagram-on, valóban vészes a helyzet, de azért nem ennyire.
Meg, nyilván, Samantha Fox-ról is a korai posztereket tette ki az emberfia/lánya.

Csak sajnos bedarálta a beteg világ, és kés alá feküdt. A metamorfózis után is kiraknád?

Szerintem!
Az utolsó zsaru (Der letzte Bulle)
[tévé]
Befejeztem.
Az 5. évad nem kellett volna.
Az 1-4. évad egy szórakoztató, vicces sorozat volt, tele a 80-90' évek iránti nosztalgiával.
Ahogy írtam már korábban, a bűnesetek nem voltak nagy számok, de a színészek jók voltak, a karakterek jók voltak, a karakterek közötti dinamika jó volt (talán Brisgau úr és Haffner asszony szenvelgése volt a gyenge pont), a szinkron meg remek volt.
A 4. évad lezárt egy kerek történetet (Brisgau úr múltját) és úgy tűnt, hogy ezt a sorozat végének is szánták.
Az 5. évad éles váltás, a főcím is változott, a hangnem sötét lett, a humor kiveszett, a karakterek közötti viszony időnként logikátlan és/vagy érthetetlen volt.
A történet komolyan akarta venni magát, de nem állt jól a sorozatnak.
Ami eredetileg jó volt, az kiveszett belőle, amit meg kaptunk helyette nem volt jó.
Szóval, van 4 szórakoztató évad és egy teljesen felesleges ráadás 5. évad.
A fiúk (The Boys) 1. évad
[Amazon]
Régóta bakancslistás, most került rá sor.
Igazi antihős sorozat.
Szórakoztató karakterek, szórakoztató történet.
Nem került be a kedvenc sorozataim közé, de kifejezetten jó, aki, hozzám hasonlóan, halogatta, vágjon bele, megéri.
Ráadásul itt is azt tudom mondani, hogy a szinkron teljesen rendben van.
Ha úgy 40 évvel fiatalabb lennék, Erin Moriarty (Csillagfény) poszter tuti lenne a szobafalon...
[tévé]
Befejeztem.
Az 5. évad nem kellett volna.
Az 1-4. évad egy szórakoztató, vicces sorozat volt, tele a 80-90' évek iránti nosztalgiával.
Ahogy írtam már korábban, a bűnesetek nem voltak nagy számok, de a színészek jók voltak, a karakterek jók voltak, a karakterek közötti dinamika jó volt (talán Brisgau úr és Haffner asszony szenvelgése volt a gyenge pont), a szinkron meg remek volt.
A 4. évad lezárt egy kerek történetet (Brisgau úr múltját) és úgy tűnt, hogy ezt a sorozat végének is szánták.
Az 5. évad éles váltás, a főcím is változott, a hangnem sötét lett, a humor kiveszett, a karakterek közötti viszony időnként logikátlan és/vagy érthetetlen volt.
A történet komolyan akarta venni magát, de nem állt jól a sorozatnak.
Ami eredetileg jó volt, az kiveszett belőle, amit meg kaptunk helyette nem volt jó.
Szóval, van 4 szórakoztató évad és egy teljesen felesleges ráadás 5. évad.
A fiúk (The Boys) 1. évad
[Amazon]
Régóta bakancslistás, most került rá sor.
Igazi antihős sorozat.
Szórakoztató karakterek, szórakoztató történet.
Nem került be a kedvenc sorozataim közé, de kifejezetten jó, aki, hozzám hasonlóan, halogatta, vágjon bele, megéri.
Ráadásul itt is azt tudom mondani, hogy a szinkron teljesen rendben van.
Ha úgy 40 évvel fiatalabb lennék, Erin Moriarty (Csillagfény) poszter tuti lenne a szobafalon...

Alex_Aston írta: ↑2025.03.23., vas. 16:06RRR
https://m.imdb.com/title/tt8178634/?ref_=mv_close
Indiai blockbuster, de látszik rajta, hogy a nyugati közönségnek is meg akartak felelni.
Ez már nagyon nem az a kategória, mint pár éve még voltak a szupervicces akció filmek, amik ugye már annyira sz@rok voltak, hogy az már szinte jó![]()
Ez már tényleg emészthető, a főhősök kb. Bruce Willis szintjén vannak, azaz véreznek, bármit kibírnak, és a Terminator sem állítaná meg őket. Szóval az akció túlzások már nem a lehetetlen és vicces kategóriák, hanem már "csak" az átlag hollywoodi szintet ütik meg....
Maga a történet a még angol elnyomás alatt álló korban játszódik, ahol már kezd elegük lenni az elnyomottaknak ebből a világból. Két látszólag teljesen ellentétes emberről szól, akik mindketten valamilyen célt követnek, és e körül forog minden történés.
Összességében egy kellemes kikapcsolodas volt, sok manapság megjelenő nyugati akcio filmet messze meghaladó színvonallal, és tartalommal.
Én ajánlom.

A trailer alapján is eléggé tré még mindig ez a színvonal.
Egy jó indiai filmet láttam, ott valami nyomozónő ügyködött egy gyilkosság(sorozat) megoldása érdekében.
Nem néztem meg a filmet, de ez is látványos csatajelenet, időnként Szomszédok feelinggel. Igaz már vagy 10 éves film, nem tudom hangban mit tudnak. Lehet kitesznek magukért.Alex_Aston írta: ↑2025.03.23., vas. 16:06
Ez már tényleg emészthető, a főhősök kb. Bruce Willis szintjén vannak, azaz véreznek, bármit kibírnak, és a Terminator sem állítaná meg őket. Szóval az akció túlzások már nem a lehetetlen és vicces kategóriák, hanem már "csak" az átlag hollywoodi szintet ütik meg....
Baahubali
https://www.videoman.gr/hu/97937
Nagyon durva! :) Szerintem ezt már le sem lehetne nálunk forgatni az állatvédők miatt, gondolok itt arra, mikor a lovat lapjára fekteti, és átcsúszik a pótkocsi alatt...Alex_Aston írta: ↑2025.03.23., vas. 16:06RRR
Ez már nagyon nem az a kategória, mint pár éve még voltak a szupervicces akció filmek, amik ugye már annyira sz@rok voltak, hogy az már szinte jó![]()
youtu.be/dOokAdOw9so
- Alex_Aston
- V.I.P.
RRR
Indiai blockbuster, de látszik rajta, hogy a nyugati közönségnek is meg akartak felelni.
Ez már nagyon nem az a kategória, mint pár éve még voltak a szupervicces akció filmek, amik ugye már annyira sz@rok voltak, hogy az már szinte jó
youtu.be/dOokAdOw9so
Maga a film elég grandiózus, szép képekkel operál, és baromi hosszú, bár nem éreztem vontatottnak, vagy unalmasnak, a zenék pedig kifejezetten jók voltak (Oscart és Golden Globe-ot is kapott érte). Persze nem tudja levetkőzni a mivoltát, mert azért a végén is ott az össznépi táncjelenet, és a közepén is van egy táncra perdülés, de ennyit megengedhetünk neki.
Maga a történet a még angol elnyomás alatt álló korban játszódik, ahol már kezd elegük lenni az elnyomottaknak ebből a világból. Két látszólag teljesen ellentétes emberről szól, akik mindketten valamilyen célt követnek, és e körül forog minden történés.
Összességében egy kellemes kikapcsolodas volt, sok manapság megjelenő nyugati akcio filmet messze meghaladó színvonallal, és tartalommal.
Én ajánlom.
Úgy tudom, nem érhető el legálisan hazai stream szolgaltatónál, csak torrent, no meg külön felirat kell hozzá, de ezek könnyen elérhetőek.
Ez már nagyon nem az a kategória, mint pár éve még voltak a szupervicces akció filmek, amik ugye már annyira sz@rok voltak, hogy az már szinte jó

youtu.be/dOokAdOw9so
Maga a film elég grandiózus, szép képekkel operál, és baromi hosszú, bár nem éreztem vontatottnak, vagy unalmasnak, a zenék pedig kifejezetten jók voltak (Oscart és Golden Globe-ot is kapott érte). Persze nem tudja levetkőzni a mivoltát, mert azért a végén is ott az össznépi táncjelenet, és a közepén is van egy táncra perdülés, de ennyit megengedhetünk neki.
Én ajánlom.
Úgy tudom, nem érhető el legálisan hazai stream szolgaltatónál, csak torrent, no meg külön felirat kell hozzá, de ezek könnyen elérhetőek.
- Alex_Aston
- V.I.P.
Én is így látom, hogy nagyon nem jó.
Már eleve féltem tőle, hogy a TV2 mutatja be, mert akkor milyen lesz. És szerintem olyan lett sajna, mint bármi, ami a kereskedelmi TV-kben megy sorozat, vagy műsor. Színes, szagos, de gagyi, és alacsony nívójú.
Közé nincs egy jó filmhez. Nem is pazarlok rá több időt, mint az a fél rész volt még bemutatáskor.
Nézem inkább az új Daredrvil Born againt és a Reachert.
Alice in Borderlands (Alice Határországban)
[Netflix]
Rosszat nem tudok róla mondani, tinédzserként, valószínűleg, tátott szájjal bámultam volna, viszont most már nem köt le, 1 rész után elengedtem.
The Acolyte (Az akolitus)
[Disney+]
Eddig 3 részt láttam, az indulás annyira nem is rossz, jó, a sok diverz karakter inkább emlékeztetett egy Star Trek epizódra, de, sebaj.
Eddig, SZÁMOMRA, messze szórakoztatóbb, mint a Mandalori, az Obi-Wan vagy az Ahsoka.
Persze, az Ahsoka is jól indult, aztán durva lejtmenet lett.
Meg az is lehet, hogy a korábbi sorozatok már kellően csökkentették a Star Wars sorozatok iránti ingerküszöbömet...
Girls (Csajok)
[HBO]
Az vitathatatlan, hogy van egy sajátos hangulata, stílusa, de nem nekem szól, 2 rész után elengedtem.
Hunyadi (Rise of the Raven)
[TV2]
Nem nézhetetlen, de elég rossz.
Kár érte, mert mind a történelmi, mind az irodalmi alapanyag jó.
[Netflix]
Rosszat nem tudok róla mondani, tinédzserként, valószínűleg, tátott szájjal bámultam volna, viszont most már nem köt le, 1 rész után elengedtem.
The Acolyte (Az akolitus)
[Disney+]
Eddig 3 részt láttam, az indulás annyira nem is rossz, jó, a sok diverz karakter inkább emlékeztetett egy Star Trek epizódra, de, sebaj.
Eddig, SZÁMOMRA, messze szórakoztatóbb, mint a Mandalori, az Obi-Wan vagy az Ahsoka.
Persze, az Ahsoka is jól indult, aztán durva lejtmenet lett.
Meg az is lehet, hogy a korábbi sorozatok már kellően csökkentették a Star Wars sorozatok iránti ingerküszöbömet...
Girls (Csajok)
[HBO]
Az vitathatatlan, hogy van egy sajátos hangulata, stílusa, de nem nekem szól, 2 rész után elengedtem.
Hunyadi (Rise of the Raven)
[TV2]
Nem nézhetetlen, de elég rossz.
Kár érte, mert mind a történelmi, mind az irodalmi alapanyag jó.