Hogy időnként pozitív dolgokat is írjak.
1.)
A Fehér Lótusz (White Lotus)
[Max]
Mégis befejeztük az összesen hat epizódból álló 1. évadot.
A nagy hájpot továbbra sem értem körülötte.
Az volt a benyomásom, hogy voltak ötletek karakterekre, szituációkra, de sem épkézláb cselekményt, sem rendes konfliktusokat nem tudtak hozzájuk köríteni.
Az már az első részből is kitűnt, hogy a színészek, karakterek jobbak, érdekesebbek az átlagnál, bár egy karakter sincs, akivel teljesen azonosulni tudna az ember vagy épp zsigerből utálná.
Talán a családapa Mark karaktere volt a legszórakoztatóbb.
Mindenesetre a menő csajok (Olivia, Paula) olvasása, illetve olvasmányai (pl. Nietzsche és Freud), vicces, illetve érdekesek, Mark spicces merengései kifejezetten szórakoztatóak.
Viszont, volt a hatodik epizódban egy jelenet, ami valószínűleg örökre bevésődött:
Amikor a friss házas Rachel kifejti a férjének, hogy miért volt hiba hozzá férjhez mennie, van egy rész valahogy úgy, hogy elvakította a férfi, az esküvő szervezés és közben boldog volt, de "olyan debil módon".
Alexandra Daddario elkámpicsorodott arca, hozzá Csifó Dorina hangja elképesztően jó volt ezzel a félmondattal.
Nekem ez volt a sorozat csúcspontja, a "legjobb filmes pillanatok" szubjektív listámra felkerült.
Összességében nem egy kihagyhatatlan sorozat (van olyan egyáltalán?), de nem bánom, hogy végül megnéztem.
2.)
Az utolsó zsaru (Der letzte Bulle)
[tévé - Filmbox csatorna]
Bármilyen röhejes, bejött.
Már a 3. évadot nézem.
Az alapszituáció teljesen irreális: a rendőr 20 év kóma után ott folytatja, ahol abbahagyta azzal, hogy bár 20 év kiesett az életéből, de tapasztalata, életbölcsessége megfelel a tényleges életkorának.
Maguk a bűnesetek hullámzóak, a közepes és gyenge skálán mozognak.
Viszont a színészek, a karakterek, a magyarhangok sziporkáznak, szórakoztatóak és az egész nyakon van öntve 80'-90' évek iránti nosztalgiával, különösen zenei téren.
Kiváló példa arra, hogy a magyar szinkronban még van potenciál, sokkal jobbak, mint az eredeti hangok, Szabó Máté brillírozik Kringge nyomozó (Maximilian Grill) hangjaként.
Sokkal szívesebben nézek ilyen kissé gagyi, ám szórakoztató és szerethető alkotásokat, mint patikamérlegen kimért lélektelen profizmust.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek