Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
- tottyi
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 860
Re: Sztereó erősítők
Ez az en Accuphase-m volt es ezen is vannak betuk bar nehezen kiveheto. Lehet a tiedre csak raragasztottak egy matricat es alatta teljesen mas serial szam van.
szerk.: talaltam jobb kepet
szerk.: talaltam jobb kepet
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára tottyi 2025.03.31., hétf. 15:06-kor.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
Ez azért is lényeges kérdés, mert ha valaki egy gyári számot "átüt", az sosem véletlen, ezt lopott készülék esetén szokták elkövetni. Ha ezt valaki megveszi, azzal még nem követ el semmit, de ha továbbadja, akkor felmerülhet az orgazdaság tényállása.kargidje írta: ↑2025.03.31., hétf. 10:49Nekem nem mindegy! Mert itt valami kurfinya van, ez meg lett változtatva, ráadásul olyanra, ami nem is Accu szériaszám.trane írta: ↑2025.03.31., hétf. 10:14
mivel ez már korábban is felmerült, nem igazán értem, mi a jelentősége a gyári számnak, ha a készülék műszakilag tökéletes és a külleme is megfelel a vevőnek? ezeket az erősítőket nem hamisítják, mint a karbon bringavázakat
- akkor nem mindegy
ja, és nem ismerem az eladót ill. az erősítőhöz sincs közöm
![]()
Az eladó sem tudja (nem is őt hibáztatom/vádolom!), kérdeztem Penna-tól, nem válaszoltak még.
Lehet javított, valaki esetleg belenyúlt/módosította...stb. Ez egy teljesen irreális szériaszám, ilyet az Accuphase nem ad gyárilag!
Nem lepődnék meg azon, én pl. 3év múlva esetleg el akarnám adni, akkor persze jönne a kedves vevő nameg ti is, hát ez meg mi a hátulján, ja így nem kell köszi, tartsd meg!
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Nekem nem mindegy! Mert itt valami kurfinya van, ez meg lett változtatva, ráadásul olyanra, ami nem is Accu szériaszám.trane írta: ↑2025.03.31., hétf. 10:14
mivel ez már korábban is felmerült, nem igazán értem, mi a jelentősége a gyári számnak, ha a készülék műszakilag tökéletes és a külleme is megfelel a vevőnek? ezeket az erősítőket nem hamisítják, mint a karbon bringavázakat
- akkor nem mindegy
ja, és nem ismerem az eladót ill. az erősítőhöz sincs közöm
![]()
Az eladó sem tudja (nem is őt hibáztatom/vádolom!), kérdeztem Penna-tól, nem válaszoltak még.
Lehet javított, valaki esetleg belenyúlt/módosította...stb. Ez egy teljesen irreális szériaszám, ilyet az Accuphase nem ad gyárilag!
Nem lepődnék meg azon, én pl. 3év múlva esetleg el akarnám adni, akkor persze jönne a kedves vevő nameg ti is, hát ez meg mi a hátulján, ja így nem kell köszi, tartsd meg!
mivel ez már korábban is felmerült, nem igazán értem, mi a jelentősége a gyári számnak, ha a készülék műszakilag tökéletes és a külleme is megfelel a vevőnek

védd a fákat> egyél hódot! ;-)))
Van itt aprón eladó Accu E-211, de a szériaszáma nem kicsit furcsa. Valaki esetleg tudja ez miért teljesen más, mint az Accu gyárilag beütött szériaszáma?

-
- Újonc fórumos
- Értékelés: 2
Sziasztok! Hasonlított már valaki össze Cambridge Audio CXA61-et és Arcam SA20-at? Melyik milyen a másikhoz képest? Nekem CA van, szeretem is, de kicsit valahogy túlságosan a magasok felé húz szerintem a hangja.
-
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 1
Re: Sztereó erősitők
Szerintem meg pont, hogy édes és nem száraz. Ilyen közepeket nem sok gyártó tud. A monitoros hang meg annyi, hogy nem színezett a hangszerek eredeti gyönyörű mondhatni tökéletes hangját adják vissza, semmi műviesség..alto írta: ↑2023.09.13., szer. 13:43Trennerem az amúgy sincs demóba, és semmennyire sem hasonlít a Harbethre. De tudok mutatni a Harbethen kivűl pl. Martin Logant (sztatikust és hagyományost is), Paradigm-ot, Sonus Fabert, Fyne Audio, KEF-et, Elacot, KLH Audiot.dixie-chicken írta: ↑2023.09.13., szer. 13:01köszialto írta: ↑2023.09.13., szer. 11:50
Nils Petter és Henk Van Twiller nagy kedvencem, Trentemöllert férfiasan bevallom nem ismerem, a többi nem igazán a kedvencem (Steely Dan-el meg a világból ki lehet kergetni engem), de gondolom mindegyik megtalálható a Tidalon. Szivesen látlak, csak csörögj rám előtte, vásárolni sem kötelező.![]()
Most péntek meg a jövő péntek sajnos biztos nem jó...ez érdekel:
Harbeth C7ES-3 XD / Sugden A21-el (2x23W)...egy Unison S6/Trenner&Friedl Pharoah nem gyere be volt,egy pár hónapja amikor még cimbimnek kerestünk hangszorót,csak előre jelzem,ha ez hasonló,gond nélkül beülök az anyósülésbe,és beszélgetünk,a zene meg ciripelhet a háttérben
![]()
A Harbeth-ek saját karaktere pontos, részletező, de kissé száraz, stúdiós hangzású. Megfelelő erősítéssel ezt a szárazabb hangzást el lehet húzni semlegesebb irányba(kivéve az M30-at, az mereven ragaszkodik ehhez, nem is szeretem), de úgy, hogy megmarad a pontos, részletező karakter.
-
- Értékelés: 1
Re: Sztereó erősitők
Na persze. Ez teljesen hihető.supravox írta: ↑2023.09.13., szer. 16:01Hát én valami dög nagy Accuphase elő+végfok kombóval hajtott 40.2 Harbethet hallottam egyszer.vazze írta: ↑2023.09.13., szer. 15:44alto írta: ↑2023.09.13., szer. 10:25
A Harbeth a legjobb példa arra, hogy az érzékenység nem mindenható. Nálam a bemutatóteremben a Harbeth C7ES-3 XD nagyon jól el van az A osztályú Sugden A21-el (2x23W), és egyébként a gyártó is a Sugdent ajánlja hozzá elsősorban. Miközben például a Hegel H120 75 Wattjával meg csak szenved, egyátalán nem való hozzá.
Ha már Luxman és Harbeth…
Nálam az egyik legjobb hang (amihez szándékomban áll visszatérni idővel) a Harbeth 40.2 egy Luxman M200-al. Csupán 25w de lakásban több mint elég volt bármire.
Rettenetesen siralmas döglött élettelen hang volt.
Vakon azt hittem volna,hogy egy MK27 kazettás magnó a front end.
De nem...

Nem mondanám rá, hogy rossz. Lehet nem folyik ki a hagfalból a basszusgitár, de eddig is, a mostani felállással meg főleg élvezhető amit produkál. Vagyis amit eddig hallottam belőle, az csak ízelítő volt, annál többet tud.alto írta: ↑2025.03.11., kedd 21:06Ház ez most eléggé mellé ment, éppenséggel árulok ilyen Magnatot: https://www.bartimexaudio.hu/termekek/d ... 900-detail
Én őszintén elszoktam mondani a véleményem azokról a termékekről is, amit árulok. Attól még, hogy ez az erősítő nem az én világom, másnak még bejöhet. Nem vagyunk egyformák.
Mellette volt egy Marantz pm-15s1, attól jól hallhatóan jobban szól.
A jelenlegi, szinte már irreális

Másrészről én a Magnat erősítő hangzás karakteréréről beszéltem, ami viszonylag objektíven meghatározható, nehéz lenne őt lágynak és meleghangzásúnak hallani. Ez még önmagában nem értékítélet, azt hogy a keményebb hangzásvilág jó vagy rossz, mindenki döntse el maga.
Igyekszem minőségi termékeket árulni, de ha kizárólag csak olyan dolgot árulnék, ami az én saját kedvencem, akkor felkopna az állam, mert sokféle ízlés, sokféle hangzás preferencia létezik. Ki kell tudnom szolgálni olyan vevőket is, akik az enyémtől akár jelentősen eltérő ízlésvilággal rendelkeznek.trane írta: ↑2025.03.12., szer. 07:23alto írta: ↑2025.03.11., kedd 21:06Ház ez most eléggé mellé ment, éppenséggel árulok ilyen Magnatot: https://www.bartimexaudio.hu/termekek/d ... 900-detail
Én őszintén elszoktam mondani a véleményem azokról a termékekről is, amit árulok. Attól még, hogy ez az erősítő nem az én világom, másnak még bejöhet. Nem vagyunk egyformák.- bár ha ez a véleményed, nem igazán világos, miért árulod, stb., de ez a te dolgod
![]()
Másrészről én a Magnat erősítő hangzás karakteréréről beszéltem, ami viszonylag objektíven meghatározható, nehéz lenne őt lágynak és meleghangzásúnak hallani. Ez még önmagában nem értékítélet, azt hogy a keményebb hangzásvilág jó vagy rossz, mindenki döntse el maga.
BARTIMEX AUDIO Honlap
alto írta: ↑2025.03.11., kedd 21:06Ház ez most eléggé mellé ment, éppenséggel árulok ilyen Magnatot: https://www.bartimexaudio.hu/termekek/d ... 900-detail
Én őszintén elszoktam mondani a véleményem azokról a termékekről is, amit árulok. Attól még, hogy ez az erősítő nem az én világom, másnak még bejöhet. Nem vagyunk egyformák.

Ház ez most eléggé mellé ment, éppenséggel árulok ilyen Magnatot: https://www.bartimexaudio.hu/termekek/d ... 900-detail
BARTIMEX AUDIO Honlap
azé' kíváncsi lennék, ha az általad forgalmazott bármelyik termékről írna egy '(szak)tekintély' ennyire sommás véleményt, mit szólnál...

Hibrid erősítőt általában azért vesz az ember, hogy az átlag félvezetős hangnál valamivel lágyabb, melegebb hangzást kapjon, a full csöves technika nyűgjei nélkül. Namost ez a Magnat minden csak nem lágy, és ezen szerintem a csőcsere sem segít.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Magnat MA900 hibrid erősítőben lévő gyári csöveket(ECC81) milyenre lehetne érdemes kicserélni?
Vagy inkább felejtős.

Vagy inkább felejtős.

Nem ismerem az adott erősítőt de anno én megnéztem a Tape Monitor, Mute funkciókat, esetleg be van-e kapcsolva a hangfalkimenet stb. Itt kezdeném, nem tudom túl vagy-e az ilyesmin.
-
- Értékelés: 0
Sziasztok!
Van egy Roksan K3 erősítőm amelyva tegnap egyből leállt. Be lehet kapcsolni, kigyúlnak a Led jelzők rajta de semmi hang....
Nem értem mi történhetett vele!
Van egy Roksan K3 erősítőm amelyva tegnap egyből leállt. Be lehet kapcsolni, kigyúlnak a Led jelzők rajta de semmi hang....
Nem értem mi történhetett vele!
- dixie-chicken
- V.I.P.
- Értékelés: 2638
nagy számok törvénye..-CB- írta: ↑2025.02.22., szomb. 15:27Árulják is őket sorban.Alex_Aston írta: ↑2025.02.22., szomb. 14:46Autókba is praktikus lehet, hogy kis helyen is elfér, és a hűtése, is egyszerűbb. Kocsiban ugye lehet 60-70°C is nyáron, szóval ez talán fontosabb szempon lehet. Azon túl, hogy fajlagosan nagyobb teljesítmény érhető el.
Egyéb iránt, bár tudom, hogy a Marantz szitok szó, de a csúcsmodelljeit már a második generáció óta D osztállyal szereli. Ha hallgathatatlan lenne, csak nem ezt a megoldást alkalmaznák.

https://www.stereophile.com/content/mar ... -amplifier
nyilván nem a top ligában játszik,de elvan a saját kis szegmensében...

UI:Model 10,talán első beszámoló:
https://www.lowbeats.de/erster-test-vol ... en-welten/
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
Ez sok esetben igaz, de nem általános szabály. Azt is nehéz használtan beszerezni, amiből eleve keveset adtak el, lásd az alább hivatkozott Audio Research DS szériájú erősítőket. Nagyon kevés fogyott belőle, így nehéz használtan beszerezni, de ez korántsem jelenti azt, hogy olyan remek vétel lenne.tottyi írta: ↑2025.02.22., szomb. 16:22Mindig olyan erositot kell venni amit hasznaltan is nehez beszerezni es ez nem csak az erosittokre igaz. Nekem volt Crown DC300 MK II, olcso volt es az rendesen meghajtotta a hangfalaimat nem ugy mint a 2x100 wattos Sony amit kikapcsolt a Dynaudio Contour 1.8 MK II de az Infinity IRS Sigma hangfalamat is rendesen meghajtotta, igaz aki elvitte az Infinity-t az Krell monoblokkokkal hajtja.
BARTIMEX AUDIO Honlap
zoli73 írta: ↑2025.02.22., szomb. 17:43
Szerintem az autók audio rendszereiben ma már ezek eléggé elterjedtek lehetnek.
A napokban mutattak nekem egy érintőképernyős fejegységet, ami az én öregecske autóm, gyári cd rádiója helyébe beszerelhető. A méretét, súlyát elnézve, biztosanan "D" osztályú erősítő van benne.
Kicsit el is gondolkodtam rajta, de még alszom rá.
RPI4B-Allo BOSS V1.2, TPA3255, Canton CT1000
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3170
Szerintem az autók audio rendszereiben ma már ezek eléggé elterjedtek lehetnek.Alex_Aston írta: ↑2025.02.22., szomb. 14:46Autókba is praktikus lehet, hogy kis helyen is elfér, és a hűtése, is egyszerűbb. Kocsiban ugye lehet 60-70°C is nyáron, szóval ez talán fontosabb szempon lehet. Azon túl, hogy fajlagosan nagyobb teljesítmény érhető el.
Egyéb iránt, bár tudom, hogy a Marantz szitok szó, de a csúcsmodelljeit már a második generáció óta D osztállyal szereli. Ha hallgathatatlan lenne, csak nem ezt a megoldást alkalmaznák.
A napokban mutattak nekem egy érintőképernyős fejegységet, ami az én öregecske autóm, gyári cd rádiója helyébe beszerelhető. A méretét, súlyát elnézve, biztosanan "D" osztályú erősítő van benne.
Kicsit el is gondolkodtam rajta, de még alszom rá.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- tottyi
- Hazajáró lélek
Mindig olyan erositot kell venni amit hasznaltan is nehez beszerezni es ez nem csak az erosittokre igaz. Nekem volt Crown DC300 MK II, olcso volt es az rendesen meghajtotta a hangfalaimat nem ugy mint a 2x100 wattos Sony amit kikapcsolt a Dynaudio Contour 1.8 MK II de az Infinity IRS Sigma hangfalamat is rendesen meghajtotta, igaz aki elvitte az Infinity-t az Krell monoblokkokkal hajtja.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
- -CB-
- Beköltözött
- Értékelés: 1209
Árulják is őket sorban.Alex_Aston írta: ↑2025.02.22., szomb. 14:46Autókba is praktikus lehet, hogy kis helyen is elfér, és a hűtése, is egyszerűbb. Kocsiban ugye lehet 60-70°C is nyáron, szóval ez talán fontosabb szempon lehet. Azon túl, hogy fajlagosan nagyobb teljesítmény érhető el.
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3255
Autókba is praktikus lehet, hogy kis helyen is elfér, és a hűtése, is egyszerűbb. Kocsiban ugye lehet 60-70°C is nyáron, szóval ez talán fontosabb szempon lehet. Azon túl, hogy fajlagosan nagyobb teljesítmény érhető el.
Csak a Marantz! :-D
- tottyi
- Hazajáró lélek
Ott vannak a Genelec hangsugarzok amik D osztalyu erositovel vannak ellatva, itt-ott van AB osztalyu erosito a magassugarzokra, ezek mar eleg jo hangfalak. De a nagyobb hangfalaiknal van egy bizonyos alapzaja amit ha kozelmonitoroznal azert zavaro lehet. En hallottam tobbszor is (havernal van) a Genelec 1032C hangfalat es nekem nagyon tetszett, sőt. De az 4000 euro, szoval nem az olcso kategoriabol van. Ugy nez ki lehet a D osztalybol is jot csinalni de nem 20 euroert, szerintem.