Nem sarkítás, következtetés. Az egyszeri olvasó, mint én is, nem betűről-betűre olvassa és értelmezi az írásokat, hanem megragadja azokból a hangulatot, hozzáállást és levonja a következtetést. Többen írták, hogy a Danley az egyik legjobb, amit hallottak, amihez helyeslő attitűddel írtál te is, így hát azt feltételezem, te is nagyon jónak tartod annak ellenére, hogy a belinkelt mérési diagrammok szerint nem olyan fényes. Korábban pedig számos alkalommal írtál mind az akusztika, mind a hangsugárzó mérhető és mért paramétereinek fontosságáról. Eközött a két történés között pedig ebben az esetben úgy tűnik, hogy ellentmondás van, ezért említettem meg.fapaci írta: ↑2023.09.14., csüt. 17:10Ez a te olvasatod, amiben érzek nem kevés sarkítást. A JÓ szó használata mindig ingatag vitaalap, nem véletlen, hogy igyekszem kerülni, helyette konkrétumokat írni.
A felhozott ellentmondás feloldására érdemes lenne látnunk néhány korrekt mérési eredményt az említett hangsugárzókról és összevetni őket a meghallgatások eredményével. Nekem van pár mindkettőből bőven, rémes hibákat egyikben sem találtam. Ugyanakkor soha nem vásároltam Danley hangsugárzót, talán ez sem mellékes infó.
Akkor ez azt jelenti, hogy korrektül mérve jobb eredményeket produkálnak?
Sidenote:
Mi az elméleti maximuma (dB) az 1m távolságban mérhető hangnyomásnak, ami az ideális, azaz nulla veszteségű hangsugárzóból származik? Vagy megfordítva a kérdést, engem igazából az érdekelne, hogy egy 100dB / 1W / 1m érzékenységű sugárzó hány százalékát alakítja az energiának hangnyomássá és mennyit hővé?