mivel ez már korábban is felmerült, nem igazán értem, mi a jelentősége a gyári számnak, ha a készülék műszakilag tökéletes és a külleme is megfelel a vevőnek

mivel ez már korábban is felmerült, nem igazán értem, mi a jelentősége a gyári számnak, ha a készülék műszakilag tökéletes és a külleme is megfelel a vevőnek
Szerintem meg pont, hogy édes és nem száraz. Ilyen közepeket nem sok gyártó tud. A monitoros hang meg annyi, hogy nem színezett a hangszerek eredeti gyönyörű mondhatni tökéletes hangját adják vissza, semmi műviesség..alto írta: ↑2023.09.13., szer. 13:43Trennerem az amúgy sincs demóba, és semmennyire sem hasonlít a Harbethre. De tudok mutatni a Harbethen kivűl pl. Martin Logant (sztatikust és hagyományost is), Paradigm-ot, Sonus Fabert, Fyne Audio, KEF-et, Elacot, KLH Audiot.dixie-chicken írta: ↑2023.09.13., szer. 13:01köszialto írta: ↑2023.09.13., szer. 11:50
Nils Petter és Henk Van Twiller nagy kedvencem, Trentemöllert férfiasan bevallom nem ismerem, a többi nem igazán a kedvencem (Steely Dan-el meg a világból ki lehet kergetni engem), de gondolom mindegyik megtalálható a Tidalon. Szivesen látlak, csak csörögj rám előtte, vásárolni sem kötelező.![]()
Most péntek meg a jövő péntek sajnos biztos nem jó...ez érdekel:
Harbeth C7ES-3 XD / Sugden A21-el (2x23W)...egy Unison S6/Trenner&Friedl Pharoah nem gyere be volt,egy pár hónapja amikor még cimbimnek kerestünk hangszorót,csak előre jelzem,ha ez hasonló,gond nélkül beülök az anyósülésbe,és beszélgetünk,a zene meg ciripelhet a háttérben
![]()
A Harbeth-ek saját karaktere pontos, részletező, de kissé száraz, stúdiós hangzású. Megfelelő erősítéssel ezt a szárazabb hangzást el lehet húzni semlegesebb irányba(kivéve az M30-at, az mereven ragaszkodik ehhez, nem is szeretem), de úgy, hogy megmarad a pontos, részletező karakter.
Na persze. Ez teljesen hihető.supravox írta: ↑2023.09.13., szer. 16:01Hát én valami dög nagy Accuphase elő+végfok kombóval hajtott 40.2 Harbethet hallottam egyszer.vazze írta: ↑2023.09.13., szer. 15:44alto írta: ↑2023.09.13., szer. 10:25
A Harbeth a legjobb példa arra, hogy az érzékenység nem mindenható. Nálam a bemutatóteremben a Harbeth C7ES-3 XD nagyon jól el van az A osztályú Sugden A21-el (2x23W), és egyébként a gyártó is a Sugdent ajánlja hozzá elsősorban. Miközben például a Hegel H120 75 Wattjával meg csak szenved, egyátalán nem való hozzá.
Ha már Luxman és Harbeth…
Nálam az egyik legjobb hang (amihez szándékomban áll visszatérni idővel) a Harbeth 40.2 egy Luxman M200-al. Csupán 25w de lakásban több mint elég volt bármire.
Rettenetesen siralmas döglött élettelen hang volt.
Vakon azt hittem volna,hogy egy MK27 kazettás magnó a front end.
De nem...
Nem mondanám rá, hogy rossz. Lehet nem folyik ki a hagfalból a basszusgitár, de eddig is, a mostani felállással meg főleg élvezhető amit produkál. Vagyis amit eddig hallottam belőle, az csak ízelítő volt, annál többet tud.alto írta: ↑2025.03.11., kedd 21:06Ház ez most eléggé mellé ment, éppenséggel árulok ilyen Magnatot: https://www.bartimexaudio.hu/termekek/d ... 900-detail
Én őszintén elszoktam mondani a véleményem azokról a termékekről is, amit árulok. Attól még, hogy ez az erősítő nem az én világom, másnak még bejöhet. Nem vagyunk egyformák.
Igyekszem minőségi termékeket árulni, de ha kizárólag csak olyan dolgot árulnék, ami az én saját kedvencem, akkor felkopna az állam, mert sokféle ízlés, sokféle hangzás preferencia létezik. Ki kell tudnom szolgálni olyan vevőket is, akik az enyémtől akár jelentősen eltérő ízlésvilággal rendelkeznek.trane írta: ↑2025.03.12., szer. 07:23alto írta: ↑2025.03.11., kedd 21:06Ház ez most eléggé mellé ment, éppenséggel árulok ilyen Magnatot: https://www.bartimexaudio.hu/termekek/d ... 900-detail
Én őszintén elszoktam mondani a véleményem azokról a termékekről is, amit árulok. Attól még, hogy ez az erősítő nem az én világom, másnak még bejöhet. Nem vagyunk egyformák.- bár ha ez a véleményed, nem igazán világos, miért árulod, stb., de ez a te dolgod
![]()
alto írta: ↑2025.03.11., kedd 21:06Ház ez most eléggé mellé ment, éppenséggel árulok ilyen Magnatot: https://www.bartimexaudio.hu/termekek/d ... 900-detail
Én őszintén elszoktam mondani a véleményem azokról a termékekről is, amit árulok. Attól még, hogy ez az erősítő nem az én világom, másnak még bejöhet. Nem vagyunk egyformák.
Ház ez most eléggé mellé ment, éppenséggel árulok ilyen Magnatot: https://www.bartimexaudio.hu/termekek/d ... 900-detail
azé' kíváncsi lennék, ha az általad forgalmazott bármelyik termékről írna egy '(szak)tekintély' ennyire sommás véleményt, mit szólnál...
Hibrid erősítőt általában azért vesz az ember, hogy az átlag félvezetős hangnál valamivel lágyabb, melegebb hangzást kapjon, a full csöves technika nyűgjei nélkül. Namost ez a Magnat minden csak nem lágy, és ezen szerintem a csőcsere sem segít.
nagy számok törvénye..-CB- írta: ↑2025.02.22., szomb. 15:27Árulják is őket sorban.Alex_Aston írta: ↑2025.02.22., szomb. 14:46Autókba is praktikus lehet, hogy kis helyen is elfér, és a hűtése, is egyszerűbb. Kocsiban ugye lehet 60-70°C is nyáron, szóval ez talán fontosabb szempon lehet. Azon túl, hogy fajlagosan nagyobb teljesítmény érhető el.
Egyéb iránt, bár tudom, hogy a Marantz szitok szó, de a csúcsmodelljeit már a második generáció óta D osztállyal szereli. Ha hallgathatatlan lenne, csak nem ezt a megoldást alkalmaznák.
Ez sok esetben igaz, de nem általános szabály. Azt is nehéz használtan beszerezni, amiből eleve keveset adtak el, lásd az alább hivatkozott Audio Research DS szériájú erősítőket. Nagyon kevés fogyott belőle, így nehéz használtan beszerezni, de ez korántsem jelenti azt, hogy olyan remek vétel lenne.tottyi írta: ↑2025.02.22., szomb. 16:22Mindig olyan erositot kell venni amit hasznaltan is nehez beszerezni es ez nem csak az erosittokre igaz. Nekem volt Crown DC300 MK II, olcso volt es az rendesen meghajtotta a hangfalaimat nem ugy mint a 2x100 wattos Sony amit kikapcsolt a Dynaudio Contour 1.8 MK II de az Infinity IRS Sigma hangfalamat is rendesen meghajtotta, igaz aki elvitte az Infinity-t az Krell monoblokkokkal hajtja.
zoli73 írta: ↑2025.02.22., szomb. 17:43
Szerintem az autók audio rendszereiben ma már ezek eléggé elterjedtek lehetnek.
A napokban mutattak nekem egy érintőképernyős fejegységet, ami az én öregecske autóm, gyári cd rádiója helyébe beszerelhető. A méretét, súlyát elnézve, biztosanan "D" osztályú erősítő van benne.
Kicsit el is gondolkodtam rajta, de még alszom rá.
Szerintem az autók audio rendszereiben ma már ezek eléggé elterjedtek lehetnek.Alex_Aston írta: ↑2025.02.22., szomb. 14:46Autókba is praktikus lehet, hogy kis helyen is elfér, és a hűtése, is egyszerűbb. Kocsiban ugye lehet 60-70°C is nyáron, szóval ez talán fontosabb szempon lehet. Azon túl, hogy fajlagosan nagyobb teljesítmény érhető el.
Egyéb iránt, bár tudom, hogy a Marantz szitok szó, de a csúcsmodelljeit már a második generáció óta D osztállyal szereli. Ha hallgathatatlan lenne, csak nem ezt a megoldást alkalmaznák.
Árulják is őket sorban.Alex_Aston írta: ↑2025.02.22., szomb. 14:46Autókba is praktikus lehet, hogy kis helyen is elfér, és a hűtése, is egyszerűbb. Kocsiban ugye lehet 60-70°C is nyáron, szóval ez talán fontosabb szempon lehet. Azon túl, hogy fajlagosan nagyobb teljesítmény érhető el.
Én történetesen árulok Audio Research erősítőket. Az a DS széria nem volt egy sikertörténet, gyorsan meg is szüntették, talán két évet ha megélt. Érdemes megnézni a külföldi fórumokon, hogy mekkora ellenérzést váltott ki a vevőik körében, oldalakon keresztül háborognak és értetlenkednek, hogy erre mi szükség volt. Járt nálam is egy ilyen, hát nem voltam tőle elájulva, sőt. Nem is fogyott egyátalán, így mára már csak egy rossz emlék, egy csúnya folt a gyártó múltjában.feket663 írta: ↑2025.02.22., szomb. 12:34Én csak a magam nevében tudok nyilatkozni, senkit nem sznobozok le, biztos mindenkinek megvan a magyarázata, hogy mit és miért vásárol meg. Olyan eszköz nincs, ami mindenkinek megfelelne, legyen az hifi komponens, autó, mobiltelefon, stb., mindig lesznek olyan igények, amit egy dolog nem tud kielégíteni. Pl. egy 2 wattos 45 triódás SE erősítőt hallgató embert se nagyon lehet meggyőzni, hogy a McIntosh mennyivel jobb és ez fordítva is igaz.zoli73 írta: ↑2025.02.22., szomb. 11:40Lehet akkor én értettem felre, de mintha éppen arról menne a vita, hogy ezek a "D" osztályú csodák, akár a legfelső ligában játszó erősítőkkel is felveszik a versenyt. Gomolaci talán éppen arra célzott az árcédula emlegetésével, hogy ha ezek tudják ugyanazt a minőséget gombokért, akkor minek adnak itt legtöbben százezreket, netán milliókat erősítőért? A másik oldalról meg többen sugallni próbálják, hogy mivel Ők sem ellenségük a pénzüknek, így már rápróbaltak erre a vonalra is, de valahogy mégsem győzte meg őket.feket663 írta: ↑2025.02.22., szomb. 09:58
Azokban is lehet kondenzátorokat, akár ellenállásokat cserélgetni, akinek igénye van rá, a kapcsolóüzem frekvenciáját is meg tudja változtatni, Post Filter Feedback-et ki-be kapcsolni, a tápot is lehet cserélgetni kapcsolóüzeműről transzformátoros szabályozatlanra, vagy akár kapacitássokszorozós vagy egyéb szabályozott tápra. Természetesen szerintem senki sem állította, hogy egy ilyen filléres panelke partiban lenne mondjuk egy Mark Levinson vagy ARC vagy hasonló erőművel, de átlagos zenehallgatási igényeket bőven kielégít, emellett sok régi nagynevű géppel partiban van, emellett megbízhatóan teszi a dolgát (ha nincs tele hamisított alkatrésszel). Egyet viszont nem tud, lenyűgözni a látványával a zenehallgató szentélybe belépő embert, legyen az tulajdonos vagy vendég. Nekem volt tranzisztoros A osztályú erősítőt kivéve szinte mindenféle elvű erősítőm, SE, PP, tranzisztoros ilyen-olyan, nyilván nem a legfelső ligából, de most boldog vagyok egy TPA3255-el is.
Egyébként meg meg lehet venni csak az erősítő IC-t is, aztán a panelt, az egyéb körítéseket le lehet gyártani hozzá SK is, ha valakinek arra van ingerenciája.
Biztosra veszem, hogy ezen technikáé a jövő, és idővel tényleg a legfelső ligában is meg fogják állni a helyüket, de amíg ez nem így van, addig nem nem túl elegáns sznobnak titulálni azokat, akik más utat választanak.
Valahogy nekem mindig is érthetetlen volt ez a mások győzködése, a saját igazunkról.
Majd eldönti mindenki a saját tapasztalata alapján, hogy neki mire van szüksége.
Szerintem.
Egyébként már a viszonylag jó nevű Audio Research is gyárt D osztályú erősítőket, nyilván nem TPA3255 IC-vel, és van olyan ismerősöm, aki lecserélte a csöves ARC-jét egy DS szériásra (a pontos típust nem tudom), és boldog vele, pedig egy másik fórumtárs anno kinyilatkoztatta, hogy a D osztállyal nem lehet hallgatható erősítőt készíteni.
Mindenki más stílusban adja elő a véleményét, az, hogy az említett kolléga ezt és így mondta, ez csak az ő habitusát tükrözi, én próbálom mindenki álláspontját elfogadni. Nekem örömöt jelent a kedvenc zenéim hallgatása egy sz@r minőségű webrádióról, 8 cm-es gagyi aktív dobozkákon is, a kocsiban is, meg otthon is kicsit jobb körülmények között, szerintem a legkevésbé az számít, hogy min hallgatom, a lényeg, hogy megindítson bennem valamit. Persze nem egy 70 tagú nagyzenekart szoktam általában hallgatni és a legfinomabb nüanszokat keresem, hanem 1-2 elektromos gitár, basszus, dob, ének+üvöltés esetleg valami szintetizátor kombót.
Én csak a magam nevében tudok nyilatkozni, senkit nem sznobozok le, biztos mindenkinek megvan a magyarázata, hogy mit és miért vásárol meg. Olyan eszköz nincs, ami mindenkinek megfelelne, legyen az hifi komponens, autó, mobiltelefon, stb., mindig lesznek olyan igények, amit egy dolog nem tud kielégíteni. Pl. egy 2 wattos 45 triódás SE erősítőt hallgató embert se nagyon lehet meggyőzni, hogy a McIntosh mennyivel jobb és ez fordítva is igaz.zoli73 írta: ↑2025.02.22., szomb. 11:40Lehet akkor én értettem felre, de mintha éppen arról menne a vita, hogy ezek a "D" osztályú csodák, akár a legfelső ligában játszó erősítőkkel is felveszik a versenyt. Gomolaci talán éppen arra célzott az árcédula emlegetésével, hogy ha ezek tudják ugyanazt a minőséget gombokért, akkor minek adnak itt legtöbben százezreket, netán milliókat erősítőért? A másik oldalról meg többen sugallni próbálják, hogy mivel Ők sem ellenségük a pénzüknek, így már rápróbaltak erre a vonalra is, de valahogy mégsem győzte meg őket.feket663 írta: ↑2025.02.22., szomb. 09:58Azokban is lehet kondenzátorokat, akár ellenállásokat cserélgetni, akinek igénye van rá, a kapcsolóüzem frekvenciáját is meg tudja változtatni, Post Filter Feedback-et ki-be kapcsolni, a tápot is lehet cserélgetni kapcsolóüzeműről transzformátoros szabályozatlanra, vagy akár kapacitássokszorozós vagy egyéb szabályozott tápra. Természetesen szerintem senki sem állította, hogy egy ilyen filléres panelke partiban lenne mondjuk egy Mark Levinson vagy ARC vagy hasonló erőművel, de átlagos zenehallgatási igényeket bőven kielégít, emellett sok régi nagynevű géppel partiban van, emellett megbízhatóan teszi a dolgát (ha nincs tele hamisított alkatrésszel). Egyet viszont nem tud, lenyűgözni a látványával a zenehallgató szentélybe belépő embert, legyen az tulajdonos vagy vendég. Nekem volt tranzisztoros A osztályú erősítőt kivéve szinte mindenféle elvű erősítőm, SE, PP, tranzisztoros ilyen-olyan, nyilván nem a legfelső ligából, de most boldog vagyok egy TPA3255-el is.alto írta: ↑2025.02.22., szomb. 09:36Nekem az jutott eszembe erről a TPA3225 modullal összeszerelt DIY erősítőről, hogy amikor én még építgettem magamnak erősítőket (csöveseket, de ez most a mondanivaló szempontjából mindegy), akkor élveztem a különböző kapcsolási rajzokban való elmélyedést, ezek módosítását, kísérletezést a különböző minőségű alkatrészekkel, stb. Összefoglalva tehát a mérnöki alkotómunkát, ha nem hangzik ez túl nagyképűen. Azt viszont nemigazán értem, hogy mi öröm származik abból, ha egy készre szerelt erősítő panelt és egy komplett kész tápot összedrótozok, és beteszem egy házba.![]()
Egyébként meg meg lehet venni csak az erősítő IC-t is, aztán a panelt, az egyéb körítéseket le lehet gyártani hozzá SK is, ha valakinek arra van ingerenciája.
Biztosra veszem, hogy ezen technikáé a jövő, és idővel tényleg a legfelső ligában is meg fogják állni a helyüket, de amíg ez nem így van, addig nem nem túl elegáns sznobnak titulálni azokat, akik más utat választanak.
Valahogy nekem mindig is érthetetlen volt ez a mások győzködése, a saját igazunkról.
Majd eldönti mindenki a saját tapasztalata alapján, hogy neki mire van szüksége.
Szerintem.