persze, vannak oylan megoldások is, de egy ilyen,relatíve nagy érzékenységű hangfal esetén kár elbaxni egy rosszul sikerült tölcsérrel a hangot. De biztos van,aki próbákozik vele,még az is lehet,hogy sikerül jól megoldani.Snipi írta: ↑2025.06.27., pén. 09:47
Tudomásom szerint - aztán lehet, hogy rosszul tudom - ezek a kis tölcsérszerű peremek 1-2 dB érzékenység növelést eredményeznek. Ezért van egyes hangsugárzóknál például a magas egy kicsit "süllyesztve". Amit viszont konkrétan tudok, mert utána olvastam, nekem vagy egy ilyen hangsugárzóm, ami bár két utas, mind a magas mind a mélyközép körül van egy ilyen kis tölcsérszerű perem ami +2dB érzékenység növekedést eredményez, ezért van az, hogy a doboz mérete ellenére (pici) 89 db helyett 91dB az érzékenysége. Ez viszont elég jelentősen "visszaköszön" a cucc hangjában. Igaz ezt lehet szeretni vagy nem szeretni. (kicsit "direktebb-pofába mászósabb" lesz tőle a hangzás.)
Laci dobozán pl , itt (lenti kép) jobban látszik, ez csak azt a célt szolgálja, hogy értelemsebben nézzen ki a hangszóró felfogatása, de arra ügyelt,hogy a belső él is le legyen kerekítve, hogy az esetlegesen kilépő hanghullámok ne egy élnek ütközzenek neki.
de azt ma láttam meg,ez a kérdés májusban hangzott el, csak én keveredtem meg a hónapokkal, így aki kérdezte, valsz rég nem is érdekli